Ζητούνται πληροφορίες για μαγνήτες!

savasa

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα σε όλους,

παίζω αρκετά χρόνια κιθάρα. Ξεκίνησα με κλασική, πέρασα σε ακουστική και αργότερα σε ηλεκτρική (και μπασάκι περιστασιακα)

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εξοικίωση με τα ηλ. όργανα και προσπαθώ να βρω πληροφορίες για μαγνήτες. Αλλά ούτε εδώ ούτε στο δίκτυο βρήκα κάποιο άρθρο ίσως που να αναφέρει τα ήδη των μαγνητών (διπλός, μονός και δεν ξέρω και γω τι) και την επίσημη χρήση για την οποία προορίζονται (βρώμικο, καθαρό)

Αν θες τσέκαρε το βιβλίο guitar electronics for musicians  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τεράστιο θέμα φίλε. Αν μας αναφέρεις πάνω κάτω τι παίζεις, σίγουρα τα παιδιά θα σου προτείνουν πάρα πολλές καλές λύσεις.

Costas-Grinder είπε:
Τεράστιο θέμα φίλε. Αν μας αναφέρεις πάνω κάτω τι παίζεις, σίγουρα τα παιδιά θα σου προτείνουν πάρα πολλές καλές λύσεις.
Κοίτα δεν θέλω συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά ποικιλία ώστε να μπορώ να κρίνω μόνος μετά απο καιρό!

καταλαβαίνω ωστόσο τι λες! αλλά ποιά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός μαγνήτη?

εγώ παίζω κλασική ροκ, και μέχρι μέταλ...

Μόνο βάσει τιμών κρίνω την ποιότητα ενός μαγνήτη και με θλίβει αυτό  :-\

savasa είπε:
Μόνο βάσει τιμών κρίνω την ποιότητα ενός μαγνήτη και με θλίβει αυτό  :-\
μην ανησυχεις φιλε... ο,τι κ ν ακουσεις-μαθεις στην πορεια για τεχνικα χαρακτηριστικα... kΩ αντιστασης... output..υλικο του μαγνητη..alnico Ι, ΙΙ, V ...active- passive κλπ κλπ, η τελικη κριση θα γινεται βασει... αυτιου, γουστου κ εμπειριας... ειναι πολυ μεγαλο θεμα... ξεκινα να δοκιμαζεις, για να παρεις ο ιδιος μια ιδεα καλυτερα..

savasa είπε:
. Αλλά ούτε εδώ ούτε στο δίκτυο βρήκα κάποιο άρθρο ίσως που να αναφέρει τα ήδη των μαγνητών (διπλός, μονός και δεν ξέρω και γω τι) και την επίσημη χρήση για την οποία προορίζονται (βρώμικο, καθαρό)
???  ???  ???

μόλις έψαξα με τους παρακάτω όρους

guitar "types of pickups"

και βγήκε πλήθος από άρθρα με τις πληροφορίες που αναζητάς

gdevelek είπε:
???  ???  ???

μόλις έψαξα με τους παρακάτω όρους

guitar "types of pickups"

και βγήκε πλήθος από άρθρα με τις πληροφορίες που αναζητάς

ναι στα Αγγλικά είναι η αλήθεια βρήκα και γω αλλά δεν την παλεύω με τους όρους ειδικά όταν αρχίζει τα "παθητικα" και τα της συνδεσιμολογιας  :(

Κι εγώ είμαι ακουστικός κιθαρίστας (πρέπει να έχω 1 με 2 ώρες παιξίματος μόνο σε ηλεκτρική), αλλά ηχογραφώ φίλους και από όσα έχω δει και ακούσει ο ίδιος, ένα πράμα μου έχει μείνει. Να ξέρεις ότι οι μαγνήτες δεν είναι το παν στον ήχο που θες να βγάλεις. Και ο ενισχυτής έχει το ρόλο του σε όλο αυτό το παιχνίδι των ήχων. Και ορίστε ένα βίντεο - τρανταχτό παράδειγμα - για να καταλάβεις τι εννοώ:

http://www.youtube.com/watch?v=Q4FpP5P-OF8

Οι EMG αυτοί είναι σχεδιασμένοι για Heavy Metal και συναφή είδη. Κι όμως, στον Fender Deluxe Reverb έχουν έναν πολύ 60's ήχο. Εσύ τι ενισχυτή ή πεταλιέρα ή εφέ έχεις;

Unpluggedman είπε:
Κι εγώ είμαι ακουστικός κιθαρίστας (πρέπει να έχω 1 με 2 ώρες παιξίματος μόνο σε ηλεκτρική), αλλά ηχογραφώ φίλους και από όσα έχω δει και ακούσει ο ίδιος, ένα πράμα μου έχει μείνει. Να ξέρεις ότι οι μαγνήτες δεν είναι το παν στον ήχο που θες να βγάλεις. Και ο ενισχυτής έχει το ρόλο του σε όλο αυτό το παιχνίδι των ήχων. Και ορίστε ένα βίντεο - τρανταχτό παράδειγμα - για να καταλάβεις τι εννοώ:

http://www.youtube.com/watch?v=Q4FpP5P-OF8

Οι EMG αυτοί είναι σχεδιασμένοι για Heavy Metal και συναφή είδη. Κι όμως, στον Fender Deluxe Reverb έχουν έναν πολύ 60's ήχο. Εσύ τι ενισχυτή ή πεταλιέρα ή εφέ έχεις;

Δεν είπα ότι θα ακολουθήσω τα στερεότυπα αλλά αν δεν τα ξέρεις δεν θα πρωτοτυπήσεις ποτέ! έχω μια digitech πολυεφέ

Προς "savasa": Σωστός! ;) Απλά λέω τη γνώμη μου και είναι ότι από το μαγνήτη στο αυτί μεσολαβούν διάφορα πραματάκια και μπιχλιμπιδακια (τα λένε πεταλάκια, νομίζω :P ) και ο ενισχυτής, που δίνει το δικό του τόνο.

Πάντως, έχω ακούσει για μαγαζί στην Αθήνα που έχει μια κιθάρα χωρίς μαγνήτες και έχει μαγνήτες - δείγματα με βυσματάκι και απλά τους βιδώνει πάνω στην κιθάρα, βάζει τα βυσματάκια και δοκιμάζεις το μαγνήτη που θες. Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιό είναι το μαγαζί αυτό! :D

Τελικό συμπέρασμα: Άβυσσος οι μαγνήτες της κιθάρας! ;D

Unpluggedman είπε:
Πάντως, έχω ακούσει για μαγαζί στην Αθήνα που έχει μια κιθάρα χωρίς μαγνήτες και έχει μαγνήτες - δείγματα με βυσματάκι και απλά τους βιδώνει πάνω στην κιθάρα, βάζει τα βυσματάκια και δοκιμάζεις το μαγνήτη που θες. Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιό είναι το μαγαζί αυτό! :D

Τελικό συμπέρασμα: Άβυσσος οι μαγνήτες της κιθάρας! ;D
Δυστηχώς και ευτυχώς άλλος τρόπος απο το trial n' error δεν υπάρχει όσων αφορά τους μαγνήτες.

Ενδιαφέρον αυτό που είπες για το μαγαζί,επίσις θα ήθελα και εγω να μάθω ποιο είναι,αν και διαφορετικά θα ακουστούν στην κιθάρα μας.

savasa είπε:
Καλησπέρα σε όλους,

παίζω αρκετά χρόνια κιθάρα. Ξεκίνησα με κλασική, πέρασα σε ακουστική και αργότερα σε ηλεκτρική (και μπασάκι περιστασιακα)

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εξοικίωση με τα ηλ. όργανα και προσπαθώ να βρω πληροφορίες για μαγνήτες. Αλλά ούτε εδώ ούτε στο δίκτυο βρήκα κάποιο άρθρο ίσως που να αναφέρει τα ήδη των μαγνητών (διπλός, μονός και δεν ξέρω και γω τι) και την επίσημη χρήση για την οποία προορίζονται (βρώμικο, καθαρό)
Έναν εμπεριστατωμένο οδηγό μαγνητών για ηλεκτρική κιθάρα θα βρεις εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?action=post;quote=431875;topic=176097.0;num_replies=14;sesc=cd600c4b6cba16d57d40ac14924e5d21

Από τον συμφορουμίτη WilliamSats.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back