Χρειάζεσαι ξυλουργό ή κάποιον που εχει τα κατάλληλα εργαλεία (σέγα στην ουσία για τις τρυπες).hot_sauce είπε:Γίνεται να αντικατασταθούν τα 2 10άρια ηχεία του Laney vc30 μου με ένα (δε νομίζω να χωράνε δύο) 12άρι?
και αν ξέρετε πόσο μπορεί να πάει στο περίπου αυτή η εργασία σε μάστορα όπως και κάποια πρόταση για ηχεία....ευχαριστώ
δεν ξέρω πως πάει πάντως σε όποιον ενισχυτή με 12άρι κι αν έχω παίξει έχω καταευχαριστηθεί τον όγκο του και τα μπάσα του....bezoubios είπε:Παντως, αν θυμαμαι καλά τα 2χ10 "σπρωχνουν" περισσοτερο αερα απο το 1χ12
"πάει" με τη συνολική δονούμενη επιφάνεια, και προφανώς δύο 10άρια έχουν πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια απο ένα 12άριhot_sauce είπε:δεν ξέρω πως πάει
'Ακυρον νέος. Τα δύο δεν είναι ένα. 'Οσα ξεχωριστά 10ρια και να βάλεις δεν πρόκειται να ακουστούν τα χαμηλά που θα δώσει το 12ρι με την πραγματικά μεγαλύτερη επιφάνειά του. Οπότε για μπάσα που θέλει ο φίλος, 12ρι. 2 10ρια μπορεί να σπρώχνουν συνολικά περισσότερο αέρα (και να απλώνουν και τον ήχο) αλλά δεν πιάνουν τις συχνότητες που πιάνει το 12ρι. Απλή φυσική. Για τιν αίσθηση του όγκου παίζει και ο χώρος και η ένταση, για τα μπάσα μόνο το μέγεθος μετράει (και η κατασκευή της καμπίνας φυσικά αλλά αυτό δεν θα αλλάξει εδώ).gdevelek είπε:"πάει" με τη συνολική δονούμενη επιφάνεια, και προφανώς δύο 10άρια έχουν πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια απο ένα 12άρι
Προσπάθησε να μην μπερδεύεσαι.soundmagic είπε:'Ακυρον νέος. Τα δύο δεν είναι ένα. 'Οσα ξεχωριστά 10ρια και να βάλεις δεν πρόκειται να ακουστούν τα χαμηλά που θα δώσει το 12ρι με την πραγματικά μεγαλύτερη επιφάνειά του. Οπότε για μπάσα που θέλει ο φίλος, 12ρι. 2 10ρια μπορεί να σπρώχνουν συνολικά περισσότερο αέρα (και να απλώνουν και τον ήχο) αλλά δεν πιάνουν τις συχνότητες που πιάνει το 12ρι. Απλή φυσική. Για τιν αίσθηση του όγκου παίζει και ο χώρος και η ένταση, για τα μπάσα μόνο το μέγεθος μετράει (και η κατασκευή της καμπίνας φυσικά αλλά αυτό δεν θα αλλάξει εδώ).
Εδώ που τα λέμε, και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου... ;Dbezoubios είπε:Παντως, αν θυμαμαι καλά τα 2χ10 "σπρωχνουν" περισσοτερο αερα απο το 1χ12
Όχι εσύ έτσι μας τα είπες απλά ο φίλος μπερδέυτηκε και απαντούσε άλλα και άλλα... σε άλλους ;Dhot_sauce είπε:το θέμα το ξεκίνησα για να πάρω πληροφορίες και για περισσότερο όγκο αλλά και για μπάσα...δεν αποκλείστηκε κάπου κάποιο απ'τα δύο...