Αντικατάσταση neck μαγνητη που χάλασε σε mexican Strat

μαλλον στην άλλη θα αφήσω τους κεραμικούς που μου αρέσουν για πιο hard rock καταστασεις και για neck λεω να παραγγείλω αυτόν που πόσταρα και πιο πριν 
https://www.thomann.de/gr/lollar_st_blackface_neck_pa_fp.htm
Eισαι σιγουρος οτι θελεις να δωσεις τοσα λεφτα + μτφ + τοποθετηση για να βαλεις αυτον τον μαγνητη μονο και να τον συνδυασεις με τους αλλους?

Eισαι σιγουρος οτι θελεις να δωσεις τοσα λεφτα + μτφ + τοποθετηση για να βαλεις αυτον τον μαγνητη μονο και να τον συνδυασεις με τους αλλους?
Τις κιθάρες θα τις παω έτσι και αλλιως στον τεχνικό γιατι έχουν χαλασει λιγο τα volume, και μου κανουν διακοπές και τα μεταφορικα δεν ειναι θεμα γιατι εχω περασει τα 300 ευρώ. Γενικα χρονια τωρα ελεγα να κανω αυτην την αλλαγη, αλλα το αφηνα γιατι έκανα την δουλεια μου και με αυτον τον neck που μου εβαλε, αλλα λεω τωρα να δοκιμασω να να τον αλλαξω. Γενικα απο μαγνητες ελαχιστους εχω δοκιμασει, προσπαθω να βγαλω ηχο με αυτους που εχω, αλλα νομιζω οτι ηρθε η ώρα να αλλαξω τον συγκεκριμενο. Ελεγα να να τους αλλαξω ολους και να  δοκιμασω τους noiseless, αλλα λεω αφου μου αρεσουν αυτοι που εχω γιατι να ρισκαρω; 

Γιάννη,  μην τον παρεις. Το πιθανότερο είναι να έχεις πολύ μεγάλη απόκλιση στην ένταση καθώς ο lollar είναι alnico 5 ενώ οι άλλοι θα είναι κεραμικοι και είναι πολύ πιο δυνατοί.

Γιάννη,  μην τον παρεις. Το πιθανότερο είναι να έχεις πολύ μεγάλη απόκλιση στην ένταση καθώς ο lollar είναι alnico 5 ενώ οι άλλοι θα είναι κεραμικοι και είναι πολύ πιο δυνατοί.
Εχεις κάποιο δίκιο, δεν το ειχα σκεφτεί. Βαζω την κιθαρα με τους ΤS με καθαρό ηχο, και μετα κάνω τράμπα την αλλη κιθαρα με τους κεραμικούς (αν ειναι όντως ειναι κεραμικοί) στην ιδια ακριβώς ρυθμιση, και όντως ακούγονται πιο δυνατα.

Η διαφορά θα είναι μεγάλη.

Βαλε τον bridge στη θέση neck, και ψώνισε έναν διπλό σε μέγεθος μόνου για πιο πολλά γκάζια στη γέφυρα. Πάρε κάνα dimarzio super distortion s ή κάτι ανάλογο

• Συμφωνώ
Reactions: kosthrash
Για να είμαι ειλικρινής, και εγώ αυτό το "χάλασε" δεν το κατάλαβα...
Έτσι ακριβώς!

Μου είχε τύχει μια περίπτωση ένας φίλος από τα παλιά που ξαφνικά "χαλάσανε"  οι μαγνήτες και πως θέλουν αλλαγή.

Μέτρησα αντίσταση με το πολύμετρο πρώτα έναν έναν μαγνήτη και όλα οκ.

Μετά στον επιλογέα πάλι η ίδια,μέχρι το input του volume pot ίδια ωμική αντίσταση .

Τέλος το πρόβλημα λύθηκε με σπρέι επαφών στο volume pot.

Έτσι ακριβώς!

Μου είχε τύχει μια περίπτωση ένας φίλος από τα παλιά που ξαφνικά "χαλάσανε"  οι μαγνήτες και πως θέλουν αλλαγή.

Μέτρησα αντίσταση με το πολύμετρο πρώτα έναν έναν μαγνήτη και όλα οκ.

Μετά στον επιλογέα πάλι η ίδια,μέχρι το input του volume pot ίδια ωμική αντίσταση .

Τέλος το πρόβλημα λύθηκε με σπρέι επαφών στο volume pot.
Αν και αυτο ειχε συμβεί πριν απο χρόνια, θα ξαναρωτήσω τον τεχνικό για λεπτομερειες για το τι επαθε ο μαγνητης και αναγκαστηκε να τον αντικαταστήσει, και αν υπαρχει περιπτωσει να ξαναδουλεψει..

Ένα σχόλιο που διαβασα σε ενα φορουμ σχετικα με μαγνήτες alnico και κεραμικούς ?

ceramic.jpg

Οι κεραμικοί αυτοί είναι σαν το φάστ φουντ. Εύκολα προσβάσιμο, αλλά χωρίς ποιότητα. Εύκολα σου δίδουν τον ήχο που θες αλλά δεν θα έχει την καθαρότητα και το articulation των ποιοτικότερων μονών. Βέβαια, όσο πιο low είναι το output των μαγνητων, τόσο πιο δύσκολο είναι να μαγειρέψεις βρώμικο ήχο.

• Like
Reactions: n4Sha
Μήπως να πάω με το σετ του Gilmour να τελειώνουμε; (αφού θέλω ευελιξία..)

Επειδή στην μια στρατ έχω τους ΤS  που βγάζουν γνήσια στρατοκαστερίλα, μαλλον στην άλλη θα αφήσω τους κεραμικούς που μου αρέσουν για πιο hard rock καταστασεις και για neck λεω να παραγγείλω αυτόν που πόσταρα και πιο πριν 
https://www.thomann.de/gr/lollar_st_blackface_neck_pa_fp.htm
Τον έχω το μαγνήτη και είναι μαγνητάρα. Αλλά όντως το ματσάρισμα είναι σημαντικό, οπότε μάλλον καλύτερα να έπαιρνες ολόκληρο σετ ή τουλάχιστον να τον μάτσαρες με κάποιον άλλον τύπου Alnico 5 middle.

Γενικά εγώ με κεραμικούς δεν τη βρίσκω, αλλά γούστα είναι αυτά.. θέλω να πω, ακόμα και για μεγαλύτερο output για hard rock παιξίματα που αναφέρεις, πάλι σε Alnico 5 θα πήγαινα.

Για alnico 5 τσεκαρετε και τους Seymour Duncan Psychedelic Strat

Για τον ΟΡ στον neck μπορει να εχει στα υποψιν και κατι απο SD σε κεραμικους, πχ JBjr, little 59, Hot Rails, Cool Rails, Duckbucker, Vintage rails

Αδελφέ θα την πω την ατάκα μου....

Πρέπει να γίνει κάτι «χοντρό» για να χαλάσεις ένα μαγνήτη. 

Δεν το ψάχνεις λίγο;

Δοκίμασες με πολύμετρο αν " τζιτζικιζει" στις επαφές στην βάση του μαγνήτη?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@thermas11 Καλώς ήρθες. Όπως θα παρατήρησες έκανα μια μικρή επέμβαση στο post σου. Γενικός κανόνας, αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς - όσο καλοπροαίρετοι και αν είναι. 

Και πάλι καλώς ήρθες.

• Συμφωνώ
Reactions: kpeyos
Επειδή βιάζομαι να παραγγείλω τα άλλα πράγματα, προς το παρόν λέω να την βγάλω με αυτόν εδω

https://www.thomann.de/gr/bare_knuckle_boot_camp_true_grit_st_nw.htm
που είναι οικονομικός, και μετά θα το ψάξω και θα το σκεφτώ με την ησυχία μου για γενική αναβάθμιση ολόκληρου του σετ. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις! 

Toν true grit τον έχω σε τελεκαστερ βερσιον, στα 10Κ. Λίγο παραπάνω ένταση από vintage μαγνήτη, αλλά δε φτάνει τους κεραμικούς.

• Like
Reactions: johnwow13
Τελικά θα τους αλλάξω τους κεραμικούς αλλά είμαι λίγο αναποφάσιστος με ποιος θα τους αντικαταστήσω, πιθανόν με ένα set noiseless έτσι για να μου φυγει λίγο η περιέργεια για το πως είναι (όπως έχετε καταλάβει από μαγνήτες είμαι άσχετος ?) , και μάλλον τείνω προς τους ultra vintage ή hot. Πάντως και οι TS που τους είχα λίγο παρεξηγήσει, την κάνουν την δουλειά τους για τα 80's και μάλλον με αυτούς με βλέπω να παίζω πιο πολύ  (εχω και μια jackson αν προκύψει ζόρες ?)

final tel.mp4

Attachments

• final tel.mp4
    80 MB
Μάλλον δε ξέρεις τι θες βασικά... 

• Συμφωνώ
Reactions: Nestoras

Trending...

Νέα θέματα