Εφοσον τα Near Field Monitor εχουν πανω κατω ομοια βασικα χαρακτηριστικα' date=' το επομενο βημα ειναι εαν εχουν σοβαρα μεφαφωνα !! και εαν μπορουν να δουλευουν πολλες ωρες χωρις να ΖΕΜΑΤΑΝΕ !! και ΕΠΕΙΣΕΙΣ χωρις να παραμορφωνουν λογο ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!
Αυτος ο τελευτεως προβληματισμος , ειναι αυτος που διαχωριζει τα παιδιά !! απο τους ΑΝΔΡΕΣ !!
Ενα σοβαρο Near Field Monitor , ασχετως ησχυως , αφηνει τα ηχεια HiFi να παιζουν στην παιδικη κατηγορια.
Βεβαια υπαρχουν και εντυπωσιακα !! και μετρημενα HiFi ηχεια , ΑΛΛΑ δεν υπαρχουν σε μικρα Watt , αρα μιλαμε για μια ανυπαρκτη κατηγορια !![/quote']
απορίες του υποφαινόμενου κατά πως φαίνεται αδαούς...
Για ποια όμοια χαρακτηριστικά μιλάμε...στα καλώδια, στις απολήξεις τους, στα τρανζίστορς του τελικού σταδίου, στα υλικά των cross, στο υλικό κατασκευής της καμπίνας, στο σχεδιασμό και υλοποίηση του bass reflex, στα μονωτικά υλικά, στα...που ακριβώς...δηλαδή βάζοντας σε ένα κουτί 2 καλά μεγάφωνα έχω ένα καλό ηχείο???
ποια ηχεία έχεις χρησιμοποιήσει που λόγω υπερθέρμανσης επηρέαζαν την μηχανική συμπεριφορά των κώνων ώστε να οδηγήσουν σε ακουστή παραμόρφωση...εμένα δεν μου έχει τύχει στα δεκάδες ασχέτως τιμής που έχω αγοράσει, χρησιμοποιήσει, δουλέψει εξαντλητικά ή απλά έτυχε να ακούσω κατά καιρούς...θάθελα να τα μάθω για να τα αποφύγω στο μέλλον...
ποια near field θεωρείς "σοβαρά"...τα περισότερα ακόμα και τα ακριβότερα έχουν συνήθως τονισμένες συχνοτικές περιοχές (συνήθως μεσαιο υψηλές) επιζητώντας την ποθούμενη "δειαύγεια" που είναι απαραίτητη στον ηχολήπτη κατά την δειάρκεια της ηχογράφησης...η flat απόκριση και η αναζήτηση της ξεκινάει στις υλοποιήσεις mid και main field όπου στα οποία (με συμπληρωματικές ακροάσεις στα near) ολοκληρώνεται η διαδικασία της μίξης...
(ένα χαρακτηριστικό και διάσημο near field είναι το κάκιστο σε flat απόκριση, yamaha ns 10...)
Τέλος αυτό με τα watt που κόλλαγε...το διασημότερο ηχείο όλων των εποχών Bbc ls 3/5a με το ζόρι ανεχόταν 70 watt...
H σχέση watt ποιότητας (ακόμα και ηχητικής έντασης) είναι μία ράδιο αρβύλλα των "κατσαβιδάκηδων" που υπάρχει από τι ξέρω μόνο στην Ελλάδα..(ελπίζω να μην ανήκεις σ' αυτούς...

)
Ειδικά για ένα near field ηχείο πχ με sensivity στα 87-88 db το 1 watt του φτάνει να οδηγηθεί σε μέσες στάθμες δουλειάς σε studio... τα στιγμιαία peak τώρα είναι άλλο κεφάλαιο και είναι κατασκευασμένο το ηχείο έτσι ώστε να τα αντιμετωπίζει...(υπάρχει ξεχωριστή μέτρηση στα spec τους αν προσέξεις...)
Φιλικά όλα αυτά για να μην υπάρξουν παρανοήσεις...