- Πόντοι
- 18
Γεια χαρά σε όλους τους νοιζάδες!
Προσφάτως έγινα ευτυχής κάτοχος μιας Schecter C-1 plus.
Πολύ ωραίο όργανο και ευκολόπαικτο (και πολύ ωραίο εμφανισιακά
).
Όταν ήρθε, είχε πάνω 10ρες χορδές.
Επειδή την χρησιμοποιώ στη μπάντα μου, που παίζουμε σε Dropped C κούρδισμα, τις 10ρες τις κράτησα για 3-4 βδομάδες.
Μετά αγόρασα τις κλασσικές 11ρες Ernieball που βάζω σε όσες κιθάρες κουρδίζω στο κούρδισμα αυτό.
Πάω λοιπόν εχθές, καθαρίζω ταστιέρα και σώμα, βάζω και λίγο λαδάκι που έχω και περνάω χορδές.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Βάζω την κιθάρα να παίξω, κουρδίζω/τεντώνω/κουρδίζω και είμαι έτοιμος.
Μετά από 1-2 λεπτά όμως παρατήρησα κάτι πολύ παράξενο (δεν μου έχει ξανατύχει).
Ενώ η πρώτη,η τέταρτη,η πέμπτη και η έκτη χορδή είναι μια χαρά, η δεύτερη και η τρίτη ακούγονται "κλασμένες" και σαν muffled.Δεν ηχούν καθόλου καλά και έχουν και πολύ μειωμένο sustain.
(σαν π.χ. να παίζεις τη χορδή και χωρίς να το καταλαβαίνεις να ακουμπάει πάνω το μανίκι σου)
Αυτό γίνεται μόνο στις ανοικτές. Τα τάστα ηχούν κανονικά.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Παίζει τις 11ρες να τις mufflάρει το nut?
Τι μπορώ να κάνω?
(έχω και live μεθαύριο... :-\)
Προσφάτως έγινα ευτυχής κάτοχος μιας Schecter C-1 plus.
Πολύ ωραίο όργανο και ευκολόπαικτο (και πολύ ωραίο εμφανισιακά

Όταν ήρθε, είχε πάνω 10ρες χορδές.
Επειδή την χρησιμοποιώ στη μπάντα μου, που παίζουμε σε Dropped C κούρδισμα, τις 10ρες τις κράτησα για 3-4 βδομάδες.
Μετά αγόρασα τις κλασσικές 11ρες Ernieball που βάζω σε όσες κιθάρες κουρδίζω στο κούρδισμα αυτό.
Πάω λοιπόν εχθές, καθαρίζω ταστιέρα και σώμα, βάζω και λίγο λαδάκι που έχω και περνάω χορδές.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Βάζω την κιθάρα να παίξω, κουρδίζω/τεντώνω/κουρδίζω και είμαι έτοιμος.
Μετά από 1-2 λεπτά όμως παρατήρησα κάτι πολύ παράξενο (δεν μου έχει ξανατύχει).
Ενώ η πρώτη,η τέταρτη,η πέμπτη και η έκτη χορδή είναι μια χαρά, η δεύτερη και η τρίτη ακούγονται "κλασμένες" και σαν muffled.Δεν ηχούν καθόλου καλά και έχουν και πολύ μειωμένο sustain.
(σαν π.χ. να παίζεις τη χορδή και χωρίς να το καταλαβαίνεις να ακουμπάει πάνω το μανίκι σου)
Αυτό γίνεται μόνο στις ανοικτές. Τα τάστα ηχούν κανονικά.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Παίζει τις 11ρες να τις mufflάρει το nut?
Τι μπορώ να κάνω?
(έχω και live μεθαύριο... :-\)