Για τo "support art workers"

Δεν συμφωνω με τον yameth  οσον αφορα οτι  αυτα που γραφω τεινουν να δειξουν την δημιουργια ελεγχομενης αγορας.Το να νομοθετησεις οτι καποιες ξενοδοχειακες επιχειρησεις αναλογα με τις κλινες ,τα αστερια κλπ θα πρεπει να απασχολουν και 4-5 μουσικους (




Διαβασε ΤΙ γραφεις.

Σοβαρα μιλαω και επαναλαμβανω: Διαβασε ΤΙ γραφεις.

?

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά.

ΚΑΝΕΝΑ επάγγελμα ,με εξαίρεση  αυτά τα σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια,δεν είναι ΙΕΡΟ και κανένα επάγγελμα δεν ΠΡΈΠΕΙ πάση θυσία να "ΥΠΆΡΧΕΙ".

Το ΜΟΝΟ που καθορίζει την ΥΠΑΡΞΗ του είναι η αντίστοιχη ΖΗΤΗΣΗ για αυτό.

Αν δεν υπάρχει αυτή η ζήτηση δεν υπάρχει και το επάγγελμα.

ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ άλλο είναι προστατευτισμός, κρατισμός και μη ελεύθερη οικονομία...

Αλλά είναι τόσο ΒΑΘΙΑ αποτυπωμένο στο DNA των Ελλήνων εδώ και χρόνια από το 1980 και μετα αυτό που απλά όντως οι περισσότεροι το θεωρούν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ.

Χρησιμοποιώ το κριτήριο του βιοπορισμού,




Μα δεν ΥΠΑΡΧΕΙ και ΑΛΛΟ κριτηριο.

Αλλιως δηλώνω και εγω ΗΘΟΠΟΙΟΣ/ΖΩΓΡΑΦΟΣ/ΖΟΓΚΛΕΡ/ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ  και παιρνω επιδομα ανεργιας....μονιμα.....

Μπορει να ειμαι ΜΟΥΣΙΚΟΣ (δηλ. να παιζω καποιο οργανο φανταστικα,να γραφω καλυτερα και απο τον Ζαμπετα αλλα αν δεν ΖΩ απο αυτο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ δεν ειμαι μουσικος)

Να σε ρωτήσω για το ίδιο παράδειγμα, αν εισπράττεις ενοίκιο 500 ευρώ τον μήνα και δουλεύεις ως μουσικός ταυτόχρονα με 300 ευρώ τον μήνα τι είσαι?




Τα εσοδα απο ενοικια φορολογουνται διαφορετικα και δεν δινουν επαγγελματικη ΙΔΙΟΤΗΤΑ σε αυτον που τα εισπρατει,αλλοιως οι ΜΙΣΟΙ Ελληνες και βαλε που εχουν καποιο ακινητο και το ενοικιαζουν  θα ηταν "εισοδηματιες" )

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξερω αν βγαινω off topic ή αν σας παρηγορεί αυτό, αλλά μικρη σημασία έχουν όλα αυτά. Πλέον ΟΛΟΙ....... τον ήπιαμε.

 
Εάν εξαιρέσουμε την Αθήνα η επαρχία δεν έχει τόσες δουλειές ώστε να συντηρήσει έναν επαγγελματία μουσικό αποκλειστικά από αυτό το επάγγελμα οπότε είναι αυτονόητο ότι κάποιος θα έχει και μια πρωινή "κύρια" δουλειά.

οι ημέρες που μπορεί να δουλέψει κάποιος βράδυ έχουν περιοριστεί σε Σάββατο & Κυριακή δυστυχώς....

 
Δεν ξερω αν βγαινω off topic ή αν σας παρηγορεί αυτό, αλλά μικρη σημασία έχουν όλα αυτά. Πλέον ΟΛΟΙ....... τον ήπιαμε.
I'll drink to that, κι ας είναι πρωί.

 
Σιγά το δύσκολο task, έχουμε αναγάγει τη διαδικασία περίθαλψης (γιατί περί αυτού πρόκειται) απόρων συμπολιτών μας σε μια γιγάντια αρένα επισημάνσεων του τί είναι και τι δεν είναι επαγγελματίας μουσικός (λες και μόνο οι μουσικοί ασχολουνται επαγγελματικά με την τέχνη). Η μπανανία μας, όσο και να την κατηγορούμε, έχει ένα αξιοπρεπές ηλεκτρονικό αρχείο/σύστημα διακυβέρνησης και τα τελευταία 10 χρόνια λειτουργεί, όσο γίνεται, χωρίς να χρειάζεται εκτενείς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πιο γραφειοκρατικά νιώθω ότι με αντιμετωπίζουν μερικοί ιδιώτες (βλ. τραπεζες, τηλεπικοινωνίες) παρά το κράτος. Λοιπόν, μέσα σε αυτό το δημόσιο υπήρξαν άνθρωποι άξιοι(αυτοί οι λίγοι ευτυχώς είναι ικανοί να πάνε τον κόσμο μας παρα πέρα)που δούλεψαν για να μπορεί ο κάθε οργανοπαίχτης που εμφανίζεται κάπου να ασφαλίζεται (να έχει ένσημο δηλ.) και ανα πάσα στιγμή το ίδιο το κράτος ξέρει τι έσοδα και τι εισφορές είχε το κάθε ΑΦΜ. Το ίδιο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες μουσικούς/καλλιτέχνες.

Οπότε το αγαπητό μας κράτος ξέρει ακριβώς ποιοι είναι αυτοί που έχουν "εργαστεί στις τέχνες" αλλα επιμένει να κάνει παράξενους διαχωρισμους (πχ ελευθερος επαγγελματίας μόνος δεν δικαιούται βοήθημα, αλλά ελευθερος επαγγελματίας με 1-5 υπαλλήλους δικαιούται. Με έξι όχι. 7 το 7 αποκλείεται που λέγαν και οι pythons). Και σε αυτούς τους διαχωρισμούς τσιμπάμε κι εμείς και τρωγώμαστε με τα ρούχα μας.

Και στο ΕΡΓΑΝΗ, και στο ΕΦΚΑ και στην ΑΑΔΕ υπάρχουν όλα. Ακόμη και οι "ερασιτέχνες" μουσικοί έχουν ένσημα και τους ξέρει το κράτος. Ξέρει πόσα έβγαλε από τη μουσική κσι πόσα από την πρωινή του δουλειά και κάνει τη σούμα. Ζούμε μια έκτακτη κατάσταση όπου όλοι ανεξαιρέτως χρήζουν βοήθειας. Κάποιοι πιο ανεξαιρέτως. Πολυ εύκολα θα μπορουσε να ειχε διευθετηθεί το ζήτημα και θεωρώ ότι θα γίνει και αυτό, έστω και με καθυστέρηση. Δεν κατανοώ αυτό το αλληλοφάγωμα πάντως, δεν ξέρω τι είδους πικρίες και φθόνους αντικατοπτρίζει. Με υγεία, όλοι ξανά στην επιβίωση (μερική ή ολική) μέσω της τέχνης, γιατί αυτή, όπως είδαμε δεν κάνει διακρίσεις οικονομικού, συντεχνιακού τύπου.

Ζούμε σε μια εποχη όπου και το διαδίκτυο πάίζει ρόλο και μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις (δείτε τι έγινε με την ιστορία των επιμορφώσεων των επιστημόνων), μπορεί να γνωστοποιήσει και να πιέσει για επανεξετάσεις ζητημάτων από το κράτος. Μακάρι να βρεθεί λύση για όλους τους συμπολίτες μας. Έρχονται δύσκολες μέρες και χρειαζόμαστε το αίσθημα προνοιακού κράτους έστω για να (ξαναματα)σηκώσουμε τα μανίκια και να προχωρήσουμε στις ζωές μας. Έρχονται δύσκολες μέρες, μην τις κάνουμε δυσκολότερες.

Παιχτε (μουσική) πανκ, το χρειαζόμαστε.

Καλή δύναμη και keep staying safe!

 
Ζούμε σε μια εποχη όπου και το διαδίκτυο πάίζει ρόλο και μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις (δείτε τι έγινε με την ιστορία των επιμορφώσεων των επιστημόνων),
...και με την υποχρεωτικη χρηση μάσκας θα έλεγα.

 
Το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για να είσαι επαγελματίας σε κάτι είναι να βιοπορίζεσαι από αυτό.

Όπως και ο οικοδόμος που δε δουλευει για δέκα χρόνια και κάνει κάτι άλλο για να βιοποριστεί. Νομίζω απλό είναι το σκεπτικό.
Δεν μπορούν να μπουν στην ίδια κλίμακα μερικά επαγγέλματα με βάση τα μεροκαματα.

Ο οικοδόμος οσα δουλέψει τόσα φαίνονται.

Με την ισχύουσα κατασταση, ένας μουσικός φαίνεται να έχει 30 εργάσιμες και στην πραγματικότητα να έχει δουλέψει 100, εφόσον για να καταγράψει 30 εργασιμες/ένσημα, μπορεί να είναι από 3 διαφορετικές παραστάσεις που χρειάστηκαν 10-20 πρόβες για την κάθε μια. 

Φαντάζεσαι να έβγαινε το κράτος και να έλεγε "όποιος δουλεύει part time, θα του δίνω εγώ τον υπόλοιπο μισό μισθο"? Κανένας δεν θα δούλευε full time! ?


Ναι ρε παιδί μου κι εγώ καταλαβαίνω τι λες αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να διαχωρίζονται τα ξερά από τα χλωρά.  

Από την άλλη, για μένα "επαγγελματίας' μουσικός μπορεί να θεωρείται μόνο όποιος πραγματικά βιοπορίζεται από αυτό, δηλαδή να έχει τουλάχιστον ένα εισόδημα 10-12 χιλιάδες το χρόν
Με το ισχύον λοιπόν σύστημα ένας μουσικός που χωρίς πρόβες σε μια ταβέρνα, μπορει και καταγράφει 200 εργάσιμες με 20 ευρώ μεροκάματο και σύνολο αποδοχών 4000 ευρω, είναι επαγγελματίας, παίρνει εποχικό επίδομα και έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ένας άλλος που κάνει 10 διαφορετικές παραστάσεις στο Ηρωδειο, που χρειαζονται  20 προβες η καθε μια, καταγράφει 10 εργάσιμες με 400 ευρώ μεροκάματο και σύνολο αποδοχών 4000 ευρω, δεν είναι επαγγελματίας, δεν παίρνει εποχικό επίδομα και δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε την προεργασία που χρειάζεται κάποιος πριν φτάσει στις πρόβες, για να είναι σε θέση να παίξει στην ταβέρνα και στο Ηρωδειο.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οπότε το αγαπητό μας κράτος ξέρει ακριβώς ποιοι είναι αυτοί που έχουν "εργαστεί στις τέχνες" αλλα επιμένει να κάνει παράξενους διαχωρισμους (πχ ελευθερος επαγγελματίας μόνος δεν δικαιούται βοήθημα, αλλά ελευθερος επαγγελματίας με 1-5 υπαλλήλους δικαιούται. Με έξι όχι. 7 το 7 αποκλείεται που λέγαν και οι pythons). Και σε αυτούς τους διαχωρισμούς τσιμπάμε κι εμείς και τρωγώμαστε με τα ρούχα μας.
Δυστυχώς έγραψες όλο αυτο το κείμενο γιατι μαλλον δεν έχεις σωστή πληροφόρηση.

Εχω αναφέρει ακριβώς και με επίσημα λινκς ποιος δικαιούται βοήθημα στο σχετικό θέμα και μαλιστα έχουν απαντησει και άτομα που το έλαβαν ήδη. Τα αντέγραψα απο το gov.gr. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας - ατομική επιχείριση που ανηκει στη λιστα των πληγέντων ΚΑΔ. Μεταξύ τους και μουσικοί, συνθετες, μουσουργοί κ.α.

Το θεμα με τους μουσικούς δεν δημιουργήθηκε απο αυτο αλλά απο όσους δεν έχουν συγκεκριμένο επαγγελματικό - φορολογικό  καθεστώς.

 
Έρχονται δύσκολες μέρες και χρειαζόμαστε το αίσθημα προνοιακού κράτους έστω για να (ξαναματα)σηκώσουμε τα μανίκια και να προχωρήσουμε στις ζωές μας.




άλλο αΦτο (στο οποιο συμφωνω & όπου  εξάλλου ΗΔΗ  γινονται οσα ειναι ΟΝΤΩΣ δυνατά με δεδομενη την δομη της ελληνικης οικονομιας και οικονομιας) και άλλο ΜΟΝΙΜΑ να προσλαμβανει το κρατος  μουσικους στα ξενοδοχεια επιβαρυνοντας τους ...ξενοδοχους...

το τελειο θα ηταν αυτο που ΟΝΤΩΣ ζητατε ΟΛΟΙ εδω μεσα δηλ. αυτο που γινεται ΤΩΡΑ σε ολη την "καπιταλΗστικη" βόρεια  ΕΕ δηλ. να ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΩΣ με βαση της ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ αποδοχες του ο εργαζομενος που εχασε την δουλεια του (εχω φιλο στην Γερμανια που επαιρνε 10.000 ευρω/μηνα μισθο και τωρα παιρνει 8.000 ευρω/μηνα απο το κρατος "καθήμενος" ) και να υπαρχει και ενα ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ για ΟΛΟΥΣ τους "αναξιοπαθουντες" και, γιατι οχι, και για τους κατ'επαγγελμα "τεμπεληδες" (αν το αντεχει η οικονομια,τα δημοσιονομικα &  βεβαια και ο αυτοσεβασμος του "λαμβανοντος") αυτο ομως προυποθέτει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  & ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

Αυτα ΔΕΝ τα εχουμε στην Ελλαδα παρα ΜΟΝΟ για τους κρατικους υπαλληλους και τους ζωντες αμεσα απο το κρατος.

Υπαρχουν ετσι κι αλλιως ΤΡΑΓΙΚΕΣ καταστασεις (στις ΗΠΑ το 1/5 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ειναι ΑΝΕΡΓΟ και με ΑΣΤΕΙΟ διχτυ προστασιας) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ οποτε αυτα που θα δουμε τουλαχιστον για το 2020 & 2021 θα ειναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ....

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το θεμα με τους μουσικούς δεν δημιουργήθηκε απο αυτο αλλά απο όσους δεν έχουν συγκεκριμένο επαγγελματικό - φορολογικό  καθεστώς.
Κι εγώ σου λέω ότι έχουν όλοι συγκεκριμενότατο φορολογικό καθεστώς, όλοι όσοι έχουν εμφανιστεί σε μουσική σκηνή τα τελευταία 8 χρόνια τουλάχιστον. Οι ΚΑΔ αφορουν τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους που σχετίζονται με καλλιτεχνικα επαγγελματα η οποία είναι φυσικά συντριπτική μειοψηφία σε σχέση με τους εργαζόμενους, είτε σε αυτές είτε απ' ευθείας σε εργοδότες εκτός καλλιτεχνικών ΚΑΔ. 

 
  Μάλλον δεν σε καταλαβαίνω σωστά. Παραθέτω το ποστ μου. Αν θες το κοιτάς.

Κι εγω αυτό ξέρω. Οι παρακάτω ΚΑΔ δικαιούνται και περιέχουν όλες τις υποκατηγορίες, μουσικών, ηχοληπτών κ.α. στο επισυναπτόμενο "Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου" που έψαξα και κατέβασα απο το σχετικό υπουργείο.

90.01 Τέχνες του θεάματος

90.02 Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος

90.03 Καλλιτεχνική δημιουργία

90.04 Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες

Ισως όμως είναι κάποια άλλη σχέση εργασίας που αναφέρει ο Ζερβουδάκης. Αυτή με εργόσημο;

Προβολή συνημμένου 23967


 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις σελίδες παρόλα αυτά έχω μερικές μικρές παρατηρήσεις - απορίες που ελπίζω να μην έχουν εκφραστεί από άλλο:

1. Ουδέποτε εφαρμόστηκε φιλελευθερισμός στην Ελλάδα. Αντίθετα εφαρμόζεται ένα μείγμα σοσιαλσιμού και φιλελευθερισμού, ανάλογα με όποιον μπορεί να το εφαρμόσει και ο καθένας το αξιολογεί με βάση την τσέπη του: Αν είσαι μουσικός του δρόμου και τα τσεπώνεις όλα χωρίς να χρειαστεί να νοικιάζεις την θέση ή να δηλώνεις κάποιο εισόδημα, μια χαρά είναι ο φιλελευθερισμός, αν γίνεται lockdown τότε χρειαζόμαστε σοσιαλιστική φροντίδα. Δεν κρίνω ποιό είναι το σωστό ή πιο όχι, τα πάντα είναι θέμα προοπτικής αλλά μην έχετε αυταπάτες ότι ο σοσιαλισμός θα μας σώσει.

2. Τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα είναι κάπως αόριστα ως εκ τούτου δεν ξέρω πως μπορούν να ενταχθούν σε νομοθετικό πλάισιο. Ακόμα όμως και έτσι αρκετός κόσμος δηλώνει "artist" σε facebook και instagram και πουλάει από εκεί το προϊόν του, φυσικά όλα μάύρα.Θυμάμαι αρκετούς γνωστούς εικαστικούς, ζωγράφους κ.α. που στήνουν πάγκο, αν τους πεις να δηλώσουν εισόδημα τότε βγάζουν σπυριά. Νομίζετε ότι δεν θα γίνει και αυτό με μουσικούς; Και για να φέρω ένα παράδειγμα, αν πχ εγώ έχω μια μπάντα με άλλα δύο άτομα και δίνουμε κανένα live το μήνα για την φάση μας + μερικά μπλουζάκια και CD τι ακριβώς πρέπει να δηλώνω και πού; Και νομίζετε ότι δεν θα τσινήσουν μερικοί; Το ίδιο και για ηθοποιούς, ζωγράφους κ.α.

3. Το ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο ή αν είναι ανεπαρκές φταίει σε μεγάλο ποσοστό το κράτος αλλά εξίσου φταίνε και οι απανταχού καλλιτέχνες που δεν θέλουν "νταβατζή πάνω από το κεφάλι τους", αρκετοί εκ των οποίων θα αντιδράσουν αν γίνει προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς!\

4. Μέσα σε όλα αυτά μπαίνουν και οι καμπάνιες του face όπου βλέπεις άτομα που δεν έχουν πληρώσει μισό cent για να αγοράσουν το προΙόν κάποιου καλλιτέχνη (είτε είναι δίσκος, είτε βιβλίο, είτε ταινία, είται πίνακας) ξαφνικά είναι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων τους, ξεχνώντας βέβαια ότι τα likes δεν φέρνουν φαγητό στο τραπέζι. 

Αυτά από εμένα σε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Υ.Γ. αν φένεται το ύφος του post επιθετικό είναι επειδή δεν μπορούν να περάσουν στο γραπτό λόγο τα νιαουρίασματα!! 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν μπορούν να μπουν στην ίδια κλίμακα μερικά επαγγέλματα με βάση τα μεροκαματα.

Ο οικοδόμος οσα δουλέψει τόσα φαίνονται.

Με την ισχύουσα κατασταση, ένας μουσικός φαίνεται να έχει 30 εργάσιμες και στην πραγματικότητα να έχει δουλέψει 100, εφόσον για να καταγράψει 30 εργασιμες/ένσημα, μπορεί να είναι από 3 διαφορετικές παραστάσεις που χρειάστηκαν 10-20 πρόβες για την κάθε μια. 

Με το ισχύον λοιπόν σύστημα ένας μουσικός που χωρίς πρόβες σε μια ταβέρνα, μπορει και καταγράφει 200 εργάσιμες με 20 ευρώ μεροκάματο και σύνολο αποδοχών 4000 ευρω, είναι επαγγελματίας, παίρνει εποχικό επίδομα και έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ένας άλλος που κάνει 10 διαφορετικές παραστάσεις στο Ηρωδειο, που χρειαζονται  20 προβες η καθε μια, καταγράφει 10 εργάσιμες με 400 ευρώ μεροκάματο και σύνολο αποδοχών 4000 ευρω, δεν είναι επαγγελματίας, δεν παίρνει εποχικό επίδομα και δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε την προεργασία που χρειάζεται κάποιος πριν φτάσει στις πρόβες, για να είναι σε θέση να παίξει στην ταβέρνα και στο Ηρωδειο.


Προσωπικά μίλησα για αποδοχές και όχι για μεροκάματα ή ένσημα. Ούτε κάν για φορολογητέες αποδοχές αλλά απλώς για ένα όριο αποδοχών. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να ξεχωρίζεις εσύ που είσαι ένας εδραιωμένος επαγγελματίας (από όσο έχω καταλάβει), από αυτόν που παίζει κάθε σάββατο σε ένα λαιβάδικο (όπως έκανα εγώ για μια πενταετία δουλεύοντας παράλληλα και στην "κανονική¨ μου δουλειά).  Εσύ που έχεις φάει το πάλκο με τις δεκαετίες να επιδοτηθείς, εγώ όμως που έκανα το χόμπι μου βγάζοντας κι ένα χαρτζηλίκι γιατί να επιδοτηθώ? Επειδή παίζω συμπαθητικά μεν, ερασιτεχνικά δε? Αν ήταν να επιδοτούμαι για να παίζω μια φορά την εβδομάδα δεν θα είχα λόγο να δουλεύω (και όλο αυτό καταλαβαίνεις οδηγεί σε ένα μοντέλο μη-παραγωγικότητας χωρίς κίνητρο για εργασία. ΠΑΣΟΚ δηλαδή) 

Κατά τα άλλα, η κάθε επένδυση σε προσωπικό κεφάλαιο (πες το σπουδές, πες το πρόβες, πες το πρακτική ή επιμόρφωση κάθε είδους) αλλά και γενικότερα κάθε επένδυση, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι επιδοτούμενη. Κι εγώ όταν ήμουν είκοσι χρονών είχα μια μπάντα και κάναμε 400 πρόβες κι ένα λάιβ, σιγά μη μας πληρώνανε κιόλας (κι εδώ ξαναμπαίνει το κριτήριο των αποδοχών όπου μπορούν να ξεχωρίσουν οι περιπτώσεις).

Τέλος, για να επανέλθω σε αυτό που είπα αρχικά, κάθε επάγγελμα έχει τα καλά του και τα κακά του. Ως μουσικός είσαι "ελεύθερος", είσαι freelancer, δεν έχεις αφεντικά πάνω από το κεφάλι σου, παίζεις βραδάκι και πίνεις και τα ποτάκια σου, γνωρίζεις κόσμο (το λέω κομψά), κάνεις τέχνη, ζεις μέσα στη μουσική κλπ. Από την άλλη, έχεις και τα μειονεκτήματα του freelancing, δηλαδή την αυξημένη αβεβαιότητα, το να πρέπει να "πουλήσεις" αυτό που κάνεις και το να πρέπει να "πετύχεις¨για να επιβιώσεις (πράγματα που τα έχει κάθε ελεύθερο επάγγελμα δηλαδή).

Αν πάμε σε λογικές επιδότησης της "αποτυχίας" τότε δεν έχει νόημα να πασχίζει κανείς για να γίνει επιτυχημένος επαγγελματικα. Ούτε μουσικός αλλά ούτε οτιδήποτε άλλο. Συγγνώμη αν ακούγομαι κυνικός άλλα έτσι είναι ο κόσμος που ζούμε. Αν δε μπορείς να "πουλήσεις" αυτό που πουλάς (δε μιλάω σε εσένα προσωπικά ελπίζω να κατάλαβες) τότε καλό είναι να αλλάξεις επάγγελμα.

 
Last edited:
Εγώ,κάποιους μήνες είμαι μουσικός,κάποιους δέν είμαι...

Το μάθαμε κι αυτό...

 
Συγγνώμη αν ακούγομαι κυνικός άλλα έτσι είναι ο κόσμος που ζούμε. Αν δε μπορείς να "πουλήσεις" αυτό που πουλάς (δε μιλάω σε εσένα προσωπικά ελπίζω να κατάλαβες) τότε καλό είναι να αλλάξεις επάγγελμα.
ΟΚ. Εγω θα αλλαξω επαγγελμα κι εσυ θα ακους μουσικη μονο στην ταβερνα.

(Το εγω και το εσυ δεν ειναι προσωπικα).

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι.Απλά επειδή αναφέρθηκε.


Μπορείς να το παραθέσεις;

Γιατί δεν βλέπω κάπου να έχει γραφτεί ότι κάποιος είναι μουσικός κάποιους μήνες και κάποιους όχι.

Για το πότε δηλώνει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ μουσικός κάποιος γίνεται όλη η κουβέντα.

 
Μπορείς να το παραθέσεις;

Γιατί δεν βλέπω κάπου να έχει γραφτεί ότι κάποιος είναι μουσικός κάποιους μήνες και κάποιους όχι.

Για το πότε δηλώνει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ μουσικός κάποιος γίνεται όλη η κουβέντα.
Έχεις δίκιο.

Διορθώνω το post μου.

Εγώ,κάποιους μήνες είμαι <<Επαγγελματίας>> μουσικός,κάποιους δέν είμαι...

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top