Γεμιστά και εναλλακτικές συνταγές

dmilo είπε:
Μια μικρή προσθήκη στο θέμα των κολοκυθοανθών: Στο εκτός συνόρων Μοναστήριο (νυν Μπίτολα), τους γεμίζουν (αφού τους πλύνουν καλά) με ψιλοκομμένη πιπεριά γλυκιά, τυρί φέτα και σκόρδο, τους ρίχνουν σε ένα ελαφρύ κουρκούτι και μετά στο καυτό λάδι (βαθιά κατσαρόλα).

Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει.
Πω πω μαγκα μου, τι ειπες τωρα?????? Μιλαμε θελεις 1 κιβωτιο μπυρες για καθε κολοκυθοανθο...!! :P :P :P

 
Σε τέτοιο κουρκούτι δε θα βάλεις μπύρα :/

Νομίζω δηλαδή.

Λογικά αλεύρι νερό θα είναι.

Καλό ακούγεται αλλά τα τηγανητά παχαίνουν. Το ίδιο δυνατό θα βγει αν το κάνεις πχ σε φούρνο στο γκριλ.

 
dmilo είπε:
Μια μικρή προσθήκη στο θέμα των κολοκυθοανθών: Στο εκτός συνόρων Μοναστήριο (νυν Μπίτολα), τους γεμίζουν (αφού τους πλύνουν καλά) με ψιλοκομμένη πιπεριά γλυκιά, τυρί φέτα και σκόρδο, τους ρίχνουν σε ένα ελαφρύ κουρκούτι και μετά στο καυτό λάδι (βαθιά κατσαρόλα).

Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει.
Που να τη βρουν τη φέτα αυτοί εκεί ρε συ dmilo; Ένα λευκο τυρί βάζουν, το Balkansky syr, με γεύση αλμυρού σοβά... :D :D :D

 
theoctapus είπε:
Λοιπόν......, τους κολοκυθοανθούς  :) δεν τους βρίσκεις εύκολα γιατί είναι πολύ ευαίσθητο προιόν για να διατηρηθεί μέσα στην αλυσίδα εμπορίου τροφίμων. Στα χωριά έχουν τα περβόλια, πηγαίνουν τους μαζεύουν και σε λίγο βρίσκονται στο πιάτο. Στα αστικά κέντρα δυστυχώς δεν παίζει κάτι τέτοιο.
Ισχύει αυτό. Νομίζω σε όλα τα χωριά φτιάχνουν. Στην Αργολίδα το λέμε κολοκυθοκορφάδες ή σκέτο κορφάδες. Νομίζω βγαίνει από το κορυφή=κορφή=κορφάδες  ???

Anyway πολύ ωραίο φαγητό!  ;D Τρώγεται και κρύο (είναι πιο ωραίο), ειδικά το καλοκαίρι. Με φέτα και ψωμάκι.  ;D

 
Evilnye είπε:
Σε τέτοιο κουρκούτι δε θα βάλεις μπύρα :/

Νομίζω δηλαδή.

Λογικά αλεύρι νερό θα είναι.

Καλό ακούγεται αλλά τα τηγανητά παχαίνουν. Το ίδιο δυνατό θα βγει αν το κάνεις πχ σε φούρνο στο γκριλ.
Δεν με καταλαβες  ;) Οι μπυρες δεν ειναι για το κουρκουτι, για το στομαχι ειναι προκειμενου να "σβησει" η σκορδιλα....!!

 
Ισχύει αυτό. Νομίζω σε όλα τα χωριά φτιάχνουν. Στην Αργολίδα το λέμε κολοκυθοκορφάδες ή σκέτο κορφάδες. Νομίζω βγαίνει από το κορυφή=κορφή=κορφάδες  ???

Anyway πολύ ωραίο φαγητό!  ;D Τρώγεται και κρύο (είναι πιο ωραίο), ειδικά το καλοκαίρι. Με φέτα και ψωμάκι.  ;D

[/quote

Ελα ρε πατριωτη!!!!!!! Αργολιδα city και εδω..!!
 
RayDTutto είπε:
Που να τη βρουν τη φέτα αυτοί εκεί ρε συ dmilo; Ένα λευκο τυρί βάζουν, το Balkansky syr, με γεύση αλμυρού σοβά... :D :D :D
Λόγω της γειτονίας με Φλώρινα, έχουν φέεετα ;)

(το balkanski sir παίζει πιο βόρεια, προς Σκόπια μεριά)

Σε τέτοιο κουρκούτι δε θα βάλεις μπύρα :/

Νομίζω δηλαδή.

Λογικά αλεύρι νερό θα είναι.

Καλό ακούγεται αλλά τα τηγανητά παχαίνουν. Το ίδιο δυνατό θα βγει αν το κάνεις πχ σε φούρνο στο γκριλ.
Το κουρκούτι είναι με αλεύρι, λάδι, λίγη μπύρα για να γίνουν τραγανά, και αντί για αλατοπίπερο βεγκέτα (κάτι σαν την Νοστιμιά της Maggi).

Και ναι, τα τηγανητά όντως παχαίνουν (το γνωρίζω εκ πείρας!!!:)) αλλά δεν είναι και για χόρταση... έχεις 2-3 τέτοια λουλουδάκια, λίγο τουρσί και μισό κιλό τσίπουρο άνευ γλυκανίσου και γεια μας! :)

Πάω για φαγητό.

 
Λοιπόν, άλλο ένα tip. Στο κουρκούτι βάλτε λίγο ρακί ή βότκα, περίπου ένα σφηνάκι για ένα βαθύ πιάτο κουρκούτι. Γίνεται απίστευτα τραγανό.

 
Πού ήταν αυτό το θέμα και μου ξέφυγε??

Λοιπόν πάρτε συνταγή γρήγορη και εύκολη απο μάγειρα ;), για τους κολοκυθανθούς.

Σε ένα μπόλ βάζουμε τυρί philadelphia, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο μπεΐκον, αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γεμίζουμε τους ανθούς, όχι τίγκα για να τους κλείσουμε απο πάνω σε στύλ φάκελο και μετά πανάρουμε σε αυγό-->φρυγανιά-->αυγό-->φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση) για 3-4 λεπτά.

Πάρτε μπυρίτσες και απολαύστε!!!

 
WilliamSats είπε:
Πού ήταν αυτό το θέμα και μου ξέφυγε??

Σε ένα μπόλ βάζουμε τυρί philadelphia, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο μπεΐκον, αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γεμίζουμε τους ανθούς, όχι τίγκα για να τους κλείσουμε απο πάνω σε στύλ φάκελο και μετά πανάρουμε σε αυγό-->φρυγανιά-->αυγό-->φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση) για 3-4 λεπτά.

Πάρτε μπυρίτσες και απολαύστε!!!
Λιγο βαρυ θα γινει ρε συ, το κουρκουτι ακουγεται σαν καλυτερη ιδεα. Παντως μιας και ανεφερες παναρισμα με φρυγανια, την επομενη φορα που θα παναρετε καποιο φιλετο/σνιτσελ με φρυγανια, ριξτε μεσα στο τρυμα φρυγανιας λιγο τριμενο τυρι (καποιο σκληρο κιτρινο κατα προτιμηση) και ριγανη ή καποιο αλλο μυρωδικο. Μπομπα...

Btw η μπυρα μπαινει στο κουρκουτι αλλα και σε φαγητα με σαλτσα οχι τοσο για λογους γευσης οσο για να βοηθησει στο "πηξημο".

 
odis13 είπε:
Λιγο βαρυ θα γινει ρε συ, το κουρκουτι ακουγεται σαν καλυτερη ιδεα. Παντως μιας και ανεφερες παναρισμα με φρυγανια, την επομενη φορα που θα παναρετε καποιο φιλετο/σνιτσελ με φρυγανια, ριξτε μεσα στο τρυμα φρυγανιας λιγο τριμενο τυρι (καποιο σκληρο κιτρινο κατα προτιμηση) και ριγανη ή καποιο αλλο μυρωδικο. Μπομπα...

Btw η μπυρα μπαινει στο κουρκουτι αλλα και σε φαγητα με σαλτσα οχι τοσο για λογους γευσης οσο για να βοηθησει στο "πηξημο".
προτείνω ανεπιφύλακτα στο σνίτσελ το μοσχοκάρυδο

Πού ήταν αυτό το θέμα και μου ξέφυγε??

Λοιπόν πάρτε συνταγή γρήγορη και εύκολη απο μάγειρα ;), για τους κολοκυθανθούς.

Σε ένα μπόλ βάζουμε τυρί philadelphia, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο μπεΐκον, αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γεμίζουμε τους ανθούς, όχι τίγκα για να τους κλείσουμε απο πάνω σε στύλ φάκελο και μετά πανάρουμε σε αυγό-->φρυγανιά-->αυγό-->φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση) για 3-4 λεπτά.

Πάρτε μπυρίτσες και απολαύστε!!!
βαρύ θα είναι αλλά sounds delicious  ;D

 
odis13 είπε:
Λιγο βαρυ θα γινει ρε συ, το κουρκουτι ακουγεται σαν καλυτερη ιδεα. Παντως μιας και ανεφερες παναρισμα με φρυγανια, την επομενη φορα που θα παναρετε καποιο φιλετο/σνιτσελ με φρυγανια, ριξτε μεσα στο τρυμα φρυγανιας λιγο τριμενο τυρι (καποιο σκληρο κιτρινο κατα προτιμηση) και ριγανη ή καποιο αλλο μυρωδικο. Μπομπα...

Btw η μπυρα μπαινει στο κουρκουτι αλλα και σε φαγητα με σαλτσα οχι τοσο για λογους γευσης οσο για να βοηθησει στο "πηξημο".
Σωστό το τιπ για τη φρυγανιά. Αλλά!

Το κουρκούτι, επειδή γίνετε σαν ζυμάρι στο ψήσιμο, το λάδι που τραβάει το κρατάει και μετά το ψήσιμο (άσε που αν ψηθεί πολύ απότομα, απο μέσα μένει άψητο). Το παναρισμένο, αν το αφήσουμε για 4-5 λεπτά πάνω σε χαρτί κουζίνας θα τραβήξει το περισσότερο λάδι.

 
Η βεγκέτα που προανέφερα (μείγμα μπαχαρικών και χορταρικών) είναι ό,τι πρέπει για προσθήκη στη φρυγανιά για το πανάρισμα. Υπάρχει πλέον σε όλα τα σουπερμάρκετς ;)

Και μια και, απ΄ ότι φαίνεται, οι λάτρεις του καλού φαγητού (ως χρήστες αλλά και ως παρασκευαστές) είναι αρκετοί ανάμεσά μας, προτείνω και κάτι για διάβασμα (το πήρα για μένα και για αρκετούς φίλους, είναι εξαιρετικό):

cover_hellbent-1.jpg


:):):):)

 
Επίσης, αντί φρυγανιάς στο πανάρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα corn flakes (όχι ολικής άλεσης, είναι σκληρά και έχουν γεύση χαρτόνι)

dmilo είπε:
Και μια και, απ΄ ότι φαίνεται, οι λάτρεις του καλού φαγητού (ως χρήστες αλλά και ως παρασκευαστές) είναι αρκετοί ανάμεσά μας, προτείνω και κάτι για διάβασμα (το πήρα για μένα και για αρκετούς φίλους, είναι εξαιρετικό):
Είπαμε τα πάντα μέταλ αλλά αυτό είναι too much  :). Θα έχει πάντως ενδιαφέρον.

 
Πραγματικά έχει ενδιαφέρον.... διαπιστώνεις τι καλές ψυχούλες κρύβονται σε διάφορα death/grind/black/doom/growl συγκροτήματα (π.χ. φασόλια με ρύζι από τους Eyehategod,  αρνάκι εξοχικό από τους Rotting Christ ή Black Forest Cake από την Doro :))

 
Μα δεν είναι κ καμιά τρελή έκπληξη. Όλη η εικόνα των εξτρήμ συγκροτημάτων είναι εμπορικό παιχνίδι.

Πάντως για να επιλέξει κάποιος τέτοιο βιβλίο μαγειρικής πρέπει να είναι πολύ metal till I die ;D

 
dmilo είπε:
Πραγματικά έχει ενδιαφέρον.... διαπιστώνεις τι καλές ψυχούλες κρύβονται σε διάφορα death/grind/black/doom/growl συγκροτήματα (π.χ. φασόλια με ρύζι από τους Eyehategod,  αρνάκι εξοχικό από τους Rotting Christ ή Black Forest Cake από την Doro :))
Σαντιγή απο τους Cream και στην κορφή κανέλα ;D ;D ;D

 
Evilnye είπε:
Πάντως για να επιλέξει κάποιος τέτοιο βιβλίο μαγειρικής πρέπει να είναι πολύ metal till I die ;D
Εγώ πάντως το δώρισα και στη μάνα μου. Της άρεσε αφάνταστα. (και δεν είναι μέταλ, τουλάχιστον έτσι με έχει αφήσει να νομίζω..... ;))

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top