Που να τη βρουν τη φέτα αυτοί εκεί ρε συ dmilo; Ένα λευκο τυρί βάζουν, το Balkansky syr, με γεύση αλμυρού σοβά...dmilo είπε:Μια μικρή προσθήκη στο θέμα των κολοκυθοανθών: Στο εκτός συνόρων Μοναστήριο (νυν Μπίτολα), τους γεμίζουν (αφού τους πλύνουν καλά) με ψιλοκομμένη πιπεριά γλυκιά, τυρί φέτα και σκόρδο, τους ρίχνουν σε ένα ελαφρύ κουρκούτι και μετά στο καυτό λάδι (βαθιά κατσαρόλα).
Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει.
Ισχύει αυτό. Νομίζω σε όλα τα χωριά φτιάχνουν. Στην Αργολίδα το λέμε κολοκυθοκορφάδες ή σκέτο κορφάδες. Νομίζω βγαίνει από το κορυφή=κορφή=κορφάδες ???theoctapus είπε:Λοιπόν......, τους κολοκυθοανθούςδεν τους βρίσκεις εύκολα γιατί είναι πολύ ευαίσθητο προιόν για να διατηρηθεί μέσα στην αλυσίδα εμπορίου τροφίμων. Στα χωριά έχουν τα περβόλια, πηγαίνουν τους μαζεύουν και σε λίγο βρίσκονται στο πιάτο. Στα αστικά κέντρα δυστυχώς δεν παίζει κάτι τέτοιο.
Δεν με καταλαβεςEvilnye είπε:Σε τέτοιο κουρκούτι δε θα βάλεις μπύρα :/
Νομίζω δηλαδή.
Λογικά αλεύρι νερό θα είναι.
Καλό ακούγεται αλλά τα τηγανητά παχαίνουν. Το ίδιο δυνατό θα βγει αν το κάνεις πχ σε φούρνο στο γκριλ.
Ισχύει αυτό. Νομίζω σε όλα τα χωριά φτιάχνουν. Στην Αργολίδα το λέμε κολοκυθοκορφάδες ή σκέτο κορφάδες. Νομίζω βγαίνει από το κορυφή=κορφή=κορφάδες ???
Anyway πολύ ωραίο φαγητό! ;D Τρώγεται και κρύο (είναι πιο ωραίο), ειδικά το καλοκαίρι. Με φέτα και ψωμάκι. ;D
[/quote
Ελα ρε πατριωτη!!!!!!! Αργολιδα city και εδω..!!
Λόγω της γειτονίας με Φλώρινα, έχουν φέεεταRayDTutto είπε:Που να τη βρουν τη φέτα αυτοί εκεί ρε συ dmilo; Ένα λευκο τυρί βάζουν, το Balkansky syr, με γεύση αλμυρού σοβά...![]()
![]()
![]()
Το κουρκούτι είναι με αλεύρι, λάδι, λίγη μπύρα για να γίνουν τραγανά, και αντί για αλατοπίπερο βεγκέτα (κάτι σαν την Νοστιμιά της Maggi).Σε τέτοιο κουρκούτι δε θα βάλεις μπύρα :/
Νομίζω δηλαδή.
Λογικά αλεύρι νερό θα είναι.
Καλό ακούγεται αλλά τα τηγανητά παχαίνουν. Το ίδιο δυνατό θα βγει αν το κάνεις πχ σε φούρνο στο γκριλ.
Λιγο βαρυ θα γινει ρε συ, το κουρκουτι ακουγεται σαν καλυτερη ιδεα. Παντως μιας και ανεφερες παναρισμα με φρυγανια, την επομενη φορα που θα παναρετε καποιο φιλετο/σνιτσελ με φρυγανια, ριξτε μεσα στο τρυμα φρυγανιας λιγο τριμενο τυρι (καποιο σκληρο κιτρινο κατα προτιμηση) και ριγανη ή καποιο αλλο μυρωδικο. Μπομπα...WilliamSats είπε:Πού ήταν αυτό το θέμα και μου ξέφυγε??
Σε ένα μπόλ βάζουμε τυρί philadelphia, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο μπεΐκον, αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γεμίζουμε τους ανθούς, όχι τίγκα για να τους κλείσουμε απο πάνω σε στύλ φάκελο και μετά πανάρουμε σε αυγό-->φρυγανιά-->αυγό-->φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση) για 3-4 λεπτά.
Πάρτε μπυρίτσες και απολαύστε!!!
προτείνω ανεπιφύλακτα στο σνίτσελ το μοσχοκάρυδοodis13 είπε:Λιγο βαρυ θα γινει ρε συ, το κουρκουτι ακουγεται σαν καλυτερη ιδεα. Παντως μιας και ανεφερες παναρισμα με φρυγανια, την επομενη φορα που θα παναρετε καποιο φιλετο/σνιτσελ με φρυγανια, ριξτε μεσα στο τρυμα φρυγανιας λιγο τριμενο τυρι (καποιο σκληρο κιτρινο κατα προτιμηση) και ριγανη ή καποιο αλλο μυρωδικο. Μπομπα...
Btw η μπυρα μπαινει στο κουρκουτι αλλα και σε φαγητα με σαλτσα οχι τοσο για λογους γευσης οσο για να βοηθησει στο "πηξημο".
βαρύ θα είναι αλλά sounds delicious ;DΠού ήταν αυτό το θέμα και μου ξέφυγε??
Λοιπόν πάρτε συνταγή γρήγορη και εύκολη απο μάγειρα, για τους κολοκυθανθούς.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τυρί philadelphia, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο μπεΐκον, αλάτι, πιπέρι, λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γεμίζουμε τους ανθούς, όχι τίγκα για να τους κλείσουμε απο πάνω σε στύλ φάκελο και μετά πανάρουμε σε αυγό-->φρυγανιά-->αυγό-->φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση) για 3-4 λεπτά.
Πάρτε μπυρίτσες και απολαύστε!!!
Σωστό το τιπ για τη φρυγανιά. Αλλά!odis13 είπε:Λιγο βαρυ θα γινει ρε συ, το κουρκουτι ακουγεται σαν καλυτερη ιδεα. Παντως μιας και ανεφερες παναρισμα με φρυγανια, την επομενη φορα που θα παναρετε καποιο φιλετο/σνιτσελ με φρυγανια, ριξτε μεσα στο τρυμα φρυγανιας λιγο τριμενο τυρι (καποιο σκληρο κιτρινο κατα προτιμηση) και ριγανη ή καποιο αλλο μυρωδικο. Μπομπα...
Btw η μπυρα μπαινει στο κουρκουτι αλλα και σε φαγητα με σαλτσα οχι τοσο για λογους γευσης οσο για να βοηθησει στο "πηξημο".
Είπαμε τα πάντα μέταλ αλλά αυτό είναι too muchdmilo είπε:Και μια και, απ΄ ότι φαίνεται, οι λάτρεις του καλού φαγητού (ως χρήστες αλλά και ως παρασκευαστές) είναι αρκετοί ανάμεσά μας, προτείνω και κάτι για διάβασμα (το πήρα για μένα και για αρκετούς φίλους, είναι εξαιρετικό):
Σαντιγή απο τους Cream και στην κορφή κανέλα ;D ;D ;Ddmilo είπε:Πραγματικά έχει ενδιαφέρον.... διαπιστώνεις τι καλές ψυχούλες κρύβονται σε διάφορα death/grind/black/doom/growl συγκροτήματα (π.χ. φασόλια με ρύζι από τους Eyehategod, αρνάκι εξοχικό από τους Rotting Christ ή Black Forest Cake από την Doro)
Εγώ πάντως το δώρισα και στη μάνα μου. Της άρεσε αφάνταστα. (και δεν είναι μέταλ, τουλάχιστον έτσι με έχει αφήσει να νομίζω.....Evilnye είπε:Πάντως για να επιλέξει κάποιος τέτοιο βιβλίο μαγειρικής πρέπει να είναι πολύ metal till I die ;D
Αυτό είναι για αρχάριους, υπάρχει και το shredding in the kitchen για προχωρημένουςdmilo είπε: