- Πόντοι
- 398
http://www.friges.it/bathroom-program/toilet_seats_compression_moulded/Due to their re-emerging popularity in contemporary rock music, and their relative scarcity in the guitar-sale market, original Res-O-Glas guitars (models made with fiberglass bodies) in excellent condition are known to sell for as much as $1,500-$3,000 U.S.
Το ετερον το εκατερον πολλες φορες βολευειTamtam είπε:Ετερον εκάτερον
Ε, ναι. (Σε όλα!)Spyros Delta είπε:Δεν ξερω τι λενε οι διαφοροι επιστημονες και τα οργανα μετρησεων, αλλα απο τη δικη μου πειρα, οσα οργανα ειχαν "καλα" κξσυλα, υποκειμενικα για τα γουστα μου στο θεμα τονος, ακουγονταν κατα πλειοψηφεια πολυ καλυτερα απο αυτα που ηταν απο "πλαστικη αγριοπασατεμπια", με οτι ηλεκτρικα και αν ειχαν.
(αν και καποια τα θελεις μερικες φορες απο αγριοπασατεμπια, ακριβως για τον "κακο" ηχο που βγαζουν)*
Επισης αρκετα (σημερινα) οργανα με αγριοπασατεμπια, ακουγονται πολυ καλα για τα λεφτα τους. Ιδιως αν τους κανεις καποια αναβαθμιση εκει που χωλαινουν (πχ στα ηλεκτρικα, ή και στα κλειδια ή και στη γεφυρα).
Ελαχιστα απο αυτα τα "φτηνα" μαλιστα, ακουγονται καλυτερα απο καποια με "καλα" ξυλα. (παλι με οτι ηλεκτρικα κι αν βαλεις).
Συμπερασμα μου, ολα παιζουν ρολο στη γραμμη απο το χερι μεχρι το μεγαφωνο.
Άλλα περισσοτερο, άλλα λιγοτερο.
Αλλά ΟΛΑ.
* ΥΓ1 Για μενα δεν υπαρχει "καλος" και "κακος" ηχος. (γιαυτο και οι παρενθεσεις παντα σε αυτες τι λεξεις)
Υπαρχει καταλληλος και ακαταλληλος ηχος.
Και το καταλαβα ευτυχως πολυ νωρις (γυρω στο '85), οταν σε ενα κομματι ο μονος ηχος που πηγαινε σε ενα ριφ ηταν απο μια Rickenbacker, που την ειχα του πεταματού.
ΥΓ2 Ενα strat '63 που παιζω τωρα τελευταια, δεν ξερω αν εχει τιμιο κξσυλο, αλλα δεν εχω ξανακουσει τετοιο πραμα.
Με το που βγαζεις το βισμα απο μια οποιαδηποτε κιθαρα και το βαζεις σε αυτη, λες χριστος ανεστη.
Παω να δω το αρνι. Κοντευει![]()
Το νήμα έχει να κάνει με ΞΥΛΑ. Μιλώντας για αλουμίνιο ή πλαστικό, δεν είσαι εκτός θέματος;georgekz750 είπε:Αφου (νομιζω οτι) εχουν εξαιρεθει απο τη συζητηση τα μανικια και οι ταστιερες και εχει επικεντρωθει στα σωματα των ηλεκτρικων οργανων,αν καποιος ειναι τοσο σιγουρος οτι μια κιθαρα με σωμα απο αλουμινιο,ακουγεται το ιδιο με την ιδια κιθαρα με σωμα απο πλαστικο ταπερ η οποια ακουγεται επισης το ιδιο με την ιδια κιθαρα με σωμα απο οποιοδηποτε ξυλο,σε ολες τις πιθανες ρυθμισεις,με λιγο γκειν,με καθολου γκειν,τιγκα στα ντιστορσια κλπ, εγω παω πασο.
Παντως για τον εαυτο μου κραταω αλλη αποψη.
Εν μερει ναι,εν μερει οχι.gdevelek είπε:Το νήμα έχει να κάνει με ΞΥΛΑ. Μιλώντας για αλουμίνιο ή πλαστικό, δεν είσαι εκτός θέματος;
όχι, εδώ κάνεις σφάλμα λογικήςgeorgekz750 είπε:Επισης συμπληρωνω οτι αν καποιος αποδεχεται οτι μια αλουμινενια ακουγεται διαφορετικα απο μια ξυλινη,αυτοματως αποδεχεται οτι και το σωμα παιζει ρολο στον ηχο,αρα κατ επεκταση σωμα απο ξυλο διαφορετικης πυκνοτητας βαρους και χαρακτηριστικων θα παιζει το ρολο του.
Εχω αρχίσει και ενοχλούμαι προσωπικά απο την στάση σου, υποθετω έχω το δικαίωμα της άποψης μου ακόμα κι αν δεν συμφωνείς έτσι?Tamtam είπε:Τα χώνω λοιπόν, γιατί ξέρω πώς νιώθουν όλοι αυτοί οι τρελοεπιστήμονες "αντι-ξυλιστές". Νιώθουν σπουδαίοι για τη μια τρύπα στο νερό και νομίζουν ότι έκαναν καμιά ανακάλυψη. Ναι, βγάζει ήχο και ένα καπάκι λεκάνης, so?
Με μια διαφορά όμως: ορισμένοι από μας, επαναλαμβάνω που ΔΕΝ έχουμε ούτε ένα ακριβό όργανο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι *ζηλεύουμε* όσους έχουν - ούτε ότι θα γίνουμε καραγκιόζηδες σαν τους γιουτιουμπίστες και τους κολλημένους που επιμένουν για πάντα να μας πείσουν ότι "το ένα δεν μετράει, το άλλο δεν παίζει ρόλο" και το ότι "όλα είναι στο χέρι" ξερω γω.
Δεν συμφωνω ομως με το συλλογισμο σου.gdevelek είπε:όχι, εδώ κάνεις σφάλμα λογικής
πρόσεξε να το καταλάβεις
έχουμε το ξύλο Α, και το ξύλο Β
και έρχεται κάποιος και σου λέει ότι δεν υπάρχει διαφορά, και εσύ διαφωνείς
εσύ βάζεις στο παιχνίδι το πλαστικό Γ και συμφωνείτε πως υπάρχει διαφορά μεταξυ Α/Β από τη μια και Γ από την άλλη μεριά
και συμπεραίνεις πως, αυτόματα, υπάρχει διαφορά ΚΑΙ μεταξύ Α και Β
δεν στέκει
Όχι γιατί μεταξύ των πολλών πιθανών ξύλων οι διαφορες είναι μηδαμινές. Το ποοστό που λές μετράει πολύ αν είναι ΤΟΣΟ μικρό που να είναι ΑΜΕΛΗΤΕΟ. Αυτός τουλάχιστον είναι ο "απέναντι" ισχυρισμός.georgekz750 είπε:Δεν συμφωνω ομως με το συλλογισμο σου.
Εγω το βλεπω πολυ πολυ απλα.
Αν το υλικο του σωματος της κιθαρας επηρρεαζει τον ηχο,θα πει οτι παιζει το ρολο του και καταρριπτει ολη τη θεωρια περι "μη συμμετοχης" του σωματος στον ηχο.
Συνεπως και διαφορετικα ξυλα (=διαφορετικα υλικα,με αλλη πυκνοτητα και αλλες ιδιοτητες) επηρρεαζουν τον ηχο.
Ο βαθμος που τον επηρρεαζουν ισως να ειναι μικρος,αλλα δεν νομιζω οτι εξεταζουμε αυτο το ποσοστο εδω.
Χαιρομαι που καταληγουμε τοσο συντομα και περιεκτικα να εστιασουμε και να συμφωνησουμε στο τι διαφωνουμε.gdevelek είπε:Όχι γιατί μεταξύ των πολλών πιθανών ξύλων οι διαφορες είναι μηδαμινές. Το ποοστό που λές μετράει πολύ αν είναι ΤΟΣΟ μικρό που να είναι ΑΜΕΛΗΤΕΟ. Αυτός τουλάχιστον είναι ο "απέναντι" ισχυρισμός.