Ας το θέσω αναλυτικότερα λοιπόν, αφού πρέπει να γίνει εκτενής ανάλυση σε ό,τι γράφουμε ;DSuperfunk είπε:Προσπαθω να καταλαβω ΠΩΣ ταϊζεις τον κοσμο marketing και παραμυθι απο τη στιγμη που απο το...φορτηγο που κουβαλας χρησιμοποιεις μονο...3 κιθαρες (δηλ.ο ΚΟΣΜΟΣ αυτες βλεπει μονο)...και δεν μπορω...... ;D ;D
Κανονικα θα τους ταϊζες marketing αν σε καθε τραγουδι χρησιμοποιουσες και αλλη κιθαρα.... ;D
Ουσιαστικά ο Mayer (μιας κι έφερα το παράδειγμα) έχει ένα φορτηγό κιθάρες, όλες ίδιες με ίδιους μαγνήτες, τα πάντα ίδια. Οι αγαπημένες του είναι η black (custom shop) και η SRV. Από εκεί κ πέρα, αλλάζει κιθάρες σε κάθε τραγούδι (ή ανά δύο τραγούδια) χωρίς να υπάρχει λόγος.
Κάτι αντίστοιχο έκανε στα νιάτα του κι ο Richie Sambora. Χωρίς λόγο, άλλαζε την κιθάρα που διέφερε μόνο σε χρώμα ή έπαιζε ένα ολόκληρο κομμάτι με double neck strat (χωρίς να υπάρχει λόγος).
Το παραπάνω έχει να κάνει με εντυπωσιασμό καθαρά. Παραπέρα, δίνει το μήνυμα αγοράστε περισσότερες κιθάρες καθώς η κάθε μία επιτυγχάνει το δικό της σκοπό, το δικό της ήχο, κλπ. Το θέμα μας εδώ δεν είναι αν θα κοροϊδέψει εμένα ή αν φαίνεται ενοχλητικό σ'εμένα. Όσο ενοχλητικό για εμένα είναι το fake wall of cabinets, άλλο τόσο ενοχλητικό το ν'αλλάζει κάποιος συνεχώς κιθάρες ίδιου τύπου, ίδια εταιρείας, με ίδια specs. Τώρα, αν μπούμε σε λογικές 'και τί νοιάζει εμάς' ή 'ο καθένας πρέπει να ενημερωμένος', τότε προφανώς δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω συζήτησης και προφανώς το thread δεν έχει νόημα.