Αν μου επιτρεπεται μιας και εγω καινουριος ειμαι, περιεργο αυτο το "ταμπου". Πως γινεται κατι υποκειμενικο να ειναι αδικο προς τη μια ή την αλλη κατευθυνση? Απο την αλλη το να ξεκινανε καυγαδες απο το απολυτο μηδεν δεν ειναι και ασυνηθιστο :Superfunk είπε:προφανως υπαρχει καποιος λογος που δεν υπαρχει αυτος ο...... μπουσουλας και μια και δεν εισαι παλαιο μελος θα στον πω:
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μελη εδω μεσα (μεταξυ των οποιων και εγω) πιστευουν οτι ο τυπος του ξυλου δεν παιζει απολυτως ΚΑΝΕΝΑ ρολο στον ηχο της ηλεκτρικης κιθαρας,καποια ομως πιστευουν οτι παιζει,δεδομενου λοιπον οτι υπαρχουν 2 "στρατοπεδα" θα ηταν "αδικο" προς το ενα να "καρφιτσωσουμε" ιδιοτητες "ξυλων" με τις οποιες οι μισοι εδω μεσα διαφωνουν,οπως αλλωστε θα ηταν και αδικο να καρφιτσωσουμε ενα αρθρο που να λεει "οσοι "ακουν" τα ξυλα ζουνε μια αυταπατη"......
ενας ακομα λογος ειναι οτι το συγκεκριμενο θεμα παντα προξενει ομηρικους καυγαδες και τους εχουμε βαρεθει (αλλα πραγματικα τους εχουμε βαρεθει...)
για αλλα θεματα τα οποια μπορουν να τεκμηριωθουν 100% υπαρχει το blog που ειναι πραγματικος θησαυρος γνωσεων.
αυτο ηταν το μεγαλυτερο λαθος που μπορουσες να κανεις,χαχαχα ;Dmogwai είπε:Μια ερωτηση εκανα,οκ συνθετη,για να μαθω τις ορολογιες
Ksekourdistos είπε:Στα πιο πολλά forum έχουν απαγορευτεί οι θρησκευτικές συζητήσεις . όπως πάει θα απαγορευτούν και οι συζητήσεις για κουρδισμένα ξύλα
εγώ πάντως ''το 'πιασα''mscmkr είπε:Κύριοι, είναι απλό. Όσοι θέλετε το sticky, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
To ξύλο της ηλεκτρικής κιθάρας, έχει περαστεί με 2-3 (4...) χέρια filler,sealer, κανα2 χέρια μπογιά (βάλε το είδος που θέλεις), κανα 2 (3-4...) χέρια λούστρο, κρέμες γυαλίσματος....Lord_Goumis είπε:μήπως όμως παίζει ρόλλο στην συντήρηση-ανθεκτικότητα της κιθάρας στην πάροδο του χρόνου?
Από ιδία άποψη θα σου πω ότι το Fender μου που αισίως είναι 14 ετών, ακούγεται καλύτερα. Θα μου πεις, μπορεί να κάνουν πουλάκια τα αυτιά σου. Δεκτό… Όμως και φίλοι που το ξέρουν το μπάσο και το έχουν ακούσει μέσα στα χρόνια, έκαναν την ίδια διαπίστωση. Πιθανώς όσο γερνάνε και ξεραίνονται τα κούτσουρα να παίζουν καλύτερα. Να «κουδουνάνε» καλύτερα… Πιθανώς…Lord_Goumis είπε:I see...ούτε στο σκέβρωμα παίζει ρόλλο δηλαδή?
Και μια τελευταία ερώτηση: (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι το ξύλο παίζει ρόλλο στον ήχο-τόνο)
Έχω ακούσει από πολλούς την άποψη ότι σε μια παλιά (καλή) κιθάρα, το ξύλο με την πάροδο των ετών ''ωριμάζει'' και ο τόνος γίνεται πιο γλυκός...ισχυεί αυτό ή είναι π@π@ρι@?? Είναι το ξύλο της κιθάρας σαν ''παλιό καλό κρασί'' , ή εφόσον τα ηλεκτρολογικά είναι οκ, η διαφορά της δεν είναι στην ουσία καμμία?
Και αν δεν ισχύει αυτό, γιατί δεν μπορώ να βρω μια μεταχειρισμένη Gibson (std) κάτω από 1400 και μια μεταχειρισμένη Fender (std) κάτω από 700? (τιμές που και πάλι είναι παραπάνω από τις αντίστοιχες των πιο ακριβών epiphone-fender MIM αντίστοιχα)
Τα όργανα αυτά διατηρούν καλή μεταπωλητική αξία μόνο λόγω ονόματος ή λόγω του ότι τα specs-ξύλα είναι πιο ανθεκτικά στο χρόνο από τα υπόλοιπα?
Tα τελευταία 14 χρόνια, μένεις στο ίδιο σπίτι, παίζεις στον ίδιο ενισχυτή, βάζεις τις ίδιες χορδές, χρησιμοποιείς τις ίδιες πένες, δεν έχεις βελτιώσει καθόλου το παίξιμό σου...και ένα τελευταίο, από πότε έχεις να τσεκάρεις τα αυτιά σου? ;D ;DTerry RoscoeBeck5 είπε:Από ιδία άποψη θα σου πω ότι το Fender μου που αισίως είναι 14 ετών, ακούγεται καλύτερα.
Έλα βρε από μηχανής Marathon…marathon είπε:Tα τελευταία 14 χρόνια, μένεις στο ίδιο σπίτι, παίζεις στον ίδιο ενισχυτή, βάζεις τις ίδιες χορδές, χρησιμοποιείς τις ίδιες πένες, δεν έχεις βελτιώσει καθόλου το παίξιμό σου...και ένα τελευταίο, από πότε έχεις να τσεκάρεις τα αυτιά σου? ;D ;D
Εάν έχεις κάνει όλα αυτά...πιθανώς...να έχεις δίκιο... :-X
Θέλω ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να τον δώ live, με βολεύει το Παρίσι, αλλά δεν έχω μία αυτόν τον καιρό...επόμενη ελπίδα μου το Montreux...Terry RoscoeBeck5 είπε:PS: είδα το βίντεο του ORCHESTRION και έπαθα ένα μικρό σοκ…
Εγώ είχα αγοράσει από ένα μέλος του νόιζ μια fender 50th anniverasy 9 κατοστάρικα (η κιθάρα είναι του '96). Μου φάνηκε λίγο τσιμπημένη η τιμή(για κιθάρα 14 ετών) και λόγω κακής συνεννόησης (δικό μου φταίξιμο) την πήρα 5 λεπτά πριν φύγει το πλοίο(δεν ήμουν από εκείνη την πόλη) χωρίς να προλάβω να την τσεκάρω καλά...ε δεν ξέρω πως έπαιζε πριν 14 χρόνια, αλλά είναι πραγματικά άψογη, και σε κατάσταση και σε ήχο.Terry RoscoeBeck5 είπε:Από ιδία άποψη θα σου πω ότι το Fender μου που αισίως είναι 14 ετών, ακούγεται καλύτερα. Θα μου πεις, μπορεί να κάνουν πουλάκια τα αυτιά σου. Δεκτό… Όμως και φίλοι που το ξέρουν το μπάσο και το έχουν ακούσει μέσα στα χρόνια, έκαναν την ίδια διαπίστωση. Πιθανώς όσο γερνάνε και ξεραίνονται τα κούτσουρα να παίζουν καλύτερα. Να «κουδουνάνε» καλύτερα… Πιθανώς…
Τα αμερικάνικα όργανα και των δύο εταιριών κρατάνε και από ένα σημείο ανεβάζουν στον… θεό αξία λόγο ονόματος, παλαιότητας και του vintage που κουβαλάνε.
Εμένα (και σε αρκετούς άλλους) αυτό που μου κάνει κακή εντύπωση - γενικώς και δεν το λέω για σένα, όσα γράφεις είναι πάντα καλοδιατυπωμένα - είναι πως το θέμα, ακόμη και πριν γραφτεί στο φόρουμ η "νουβέλ βαγκ" (το νέο κύμα), είχε αρχίσει ήδη να μετατρέπεται σε ανεγκέφαλη αντιπαράθεση του στυλ Μακ εναντίον PC, με την κάθε πλευρά να νιώθει την ανυπέρβλητη ανάγκη να σκάσει πάλι μύτη και να υποστηρίξει την άποψή της, λες κι αν δεν το κάνει θα συμβεί η Αποκάλυψη. Φαντάσου λοιπόν από τότε πόσες φορές έχει επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, και από πόσα άτομα που επιθυμούν να δώσουν στην άποψή τους μια χροιά αντικειμενικότητας και να έχουν την τελευταία λέξη.WilliamSats είπε:Πάλι καταφέρατε να το πάτε στις 8 σελίδες.