Ξύλα ηλεκτρικης κιθάρας. Μας κοροιδευουν η οχι;

FenderUSABlackGoldTele1_1.jpg

;)

Black & Gold tele ,το '81 βγηκαν μονο αυτες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Αν η κατεύθυνση αυτή είναι μεγάλη ή μικρή, ακουστή ή όχι, καλή ή κακή, είναι αλλούνού Εφραιμ ακίνητο.

Σε εμένα ΔΕΝ πιστεύω ότι θα ακουγόταν.

Αλλά δεν θα αναιρέσω και τα "εσκαμμένα" της αρχαίας τέχνης της οργανοποίας λόγω ακουστικής μου ανικανότητας.
Δεν είναι κάπως οξύμωρο Αudiokosta να λες ότι "σίγουρα θα υπάρχει, αλλά εγώ δεν θα το ακούσω"; Πού το ξέρεις ότι υπάρχει; Γιατί σου το είπε κάποιος; Ποιος; Πώς και γιατί τον εμπιστεύεσαι περισσότερο από τα αυτιά σου; Kαι στο κάτω κάτω, γιατί δεν διαμορφώνεις την δική σου άποψη;

Επίσης, η αρχαία τέχνη της οργανοποιίας (όπως και η μοντέρνα) σέβεται πάρα, μα πάρα πολύ την επιλογή των ξύλων, εκεί που όμως έχει πράγματι αδιαμφισβήτητο αντίκρισμα, δηλαδή στα ακουστικά όργανα και όχι στα ηλεκτρικά.

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου όμως (μπράβο μας παιδιά, πάλι 11 σελίδες το πήγαμε το πτώμα, άντε και του χρόνου), σε μια ηλεκτρική solid body κιθάρα δεν λέω ότι τα τα είδη των ξύλων έχουν μηδέν επιρροή, απλά συντριπτικά χαμηλότερη από όλους τους άλλους παράγοντες σαν αυτούς που προαναφέρθηκαν.

SF είσαι μεγάλος !!!

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το μαύρο headstock αλλά.......20 χρόνια είναι αυτά.

Για πες μου σε παρακαλώ λεπτομέρειες.

Τώρα για τον ήχο δεν λέω τίποτα γιατί στις δικές μου εφηβικές αναμνήσεις παραμένει ΤΟ όπλο.

Βέβαια, χωρίς δόση υπερβολής συμβάλει ότι ήταν (και παραμένει βέβαια) και γ*μώ τους κιθαρίστες ο Νένος. Να 'ναι καλά εκει στη ξενητειά  :-\

bloody_sunday είπε:
Δεν είναι κάπως οξύμωρο Αudiokosta
Δεν είναι γιατί.........

σε μια ηλεκτρική solid body κιθάρα δεν λέω ότι τα τα είδη των ξύλων έχουν μηδέν επιρροή, απλά συντριπτικά χαμηλότερη από όλους τους άλλους παράγοντες σαν αυτούς που προαναφέρθηκαν.
συμφωνούμε.......... ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτες ειχαν βγει μονο το 81 και ηταν το κυκνειο ασμα της CBS Fender.

Δυστυχως ηταν τραγικα βαριες και οι γεφυρες τους πιο βαριες και απο αυτες του Ριο ;D με αποτελεσμα να εχουν παρα πολλα πριμα και τερατωδες sustain...  ...παντως σιγουρα "παιζανε" καποιες απο αυτες (οπως αλλωστε παιζουν καποιες Fender απο ΟΛΕΣ τις εποχες της εταιριας) ,δεν εχουν καποια ιδιαιτερη αξια στην vintage αγορα (κανα 1000ρικο πιανουν)  ;)

Βαριά - Ναι, όντως. Heavy Ash απ΄ότι διάβασα......

Πριμάτη - Πράγματι ! Για αυτό έχω τις tele σαν πανέμορφες ιδιότροπες στρίγγλες στο μυαλό μου.

Αξία - Ανεκτίμητη. Προφανώς δεν τον νοιάζει. Αν και παίζει πλέον (βασικά) με μια Strat Blade (τις Ελβετικές καθότι λέει ότι του "εκατσε" καλύτερα από τις original Fender strat) δεν τη δίνει την tele ακόμα και για παραπάνω από αυτά που ανέφερες. Και δεν του περισσεύουν κιόλας.

Σόρρυ αν κούρασα αλλά σε ευχαριστώ πολύ........

Μιας και μιλάμε για ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, υπάρχουν και οι hollow τζαζοκιθάρες, που δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικές ή ακουστικές. Εκεί το ξύλο δεν παίζει μεγάλο ρόλο; Αναρωτιέμαι...

Καίγεσαι να μας στείλεις για άλλες 10 σελίδες ε;  :)

Όπως και να το κάνουμε, το ξύλο παίζει ρόλο, αλλά δεν παίζει μόνο αυτό. Το πόσο μεγάλος είναι, εξαρτάται απ'το αυτί του καθενός. Προσωπικά έχω ακούσεις τεράστιες διαφορές ακόμα και με EMG-equipped όργανα. Ένας 81 σε παρόμοια κιθάρα (εκτός του ξύλου του σώματος όλα τ'άλλα ήταν παρόμοια, αν όχι εντελώς ίδια), ακουγόταν πολύ πιο πρίμος απ'ότι στην άλλη. Όπως επίσης και στα μπάσσα, όπου είναι κομματάκι πιο εύκολο να καταλάβεις τη διαφορά - όχι το ξύλο καθ'αυτό, τη διαφορά στον ήχο. Για μένα τουλάχιστον...

Πέραν αυτού, έχω παίξει με κάποια μπάσσα που ήταν φτιαγμένα από διάφορα φημισμένα "εξωτικά" ξύλα, που όμως είχαν έναν εντελός "ξύλινο" τόνο που σε ξενέρωνε - μ'έκανε προσωπικά να προτιμήσω ένα πολύ φθηνότερο squire precision παρά εκείνο! Οπότε γενικώς το θέμα είναι στο πως το βλέπει/ακούει/προτιμά ο καθένας.

pascal είπε:
Μιας και μιλάμε για ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, υπάρχουν και οι hollow τζαζοκιθάρες, που δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικές ή ακουστικές. Εκεί το ξύλο δεν παίζει μεγάλο ρόλο; Αναρωτιέμαι...
Δες το συγκριτικό του makam εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=158742.0

και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Για μένα οι διαφορές στον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ήχο είναι σχετικά μικρές και θέλει προσοχή και εμπειρία για να εντοπιστούν. Άσχετα αν από κοντά οι Heritage ακούγονται σαν πιάνα και οι Ibanez Artcore σαν κατσαρόλες με χορδές.

Το thread εσκισε βλεπω!!! το θεμα αγγιζει (και τρωει) πολυ κοσμο βλεπω.

Τα ηλεκτρικα (περα απο τους μαγνητες) εχουν ποιοτικη διαβάθμηση? Μπορει δηλαδη να κανει κανεις αναβάθμιση σε ηλεκτρικα???

sayan είπε:
Το thread εσκισε βλεπω!!! το θεμα αγγιζει (και τρωει) πολυ κοσμο βλεπω
Απλά δεν ξέρω έαν πήρες απάντηση (και εγώ μαζί σου)...ποιοί σε κοροϊδεύουν!

sayan είπε:
Το thread εσκισε βλεπω!!! το θεμα αγγιζει (και τρωει) πολυ κοσμο βλεπω.

Τα ηλεκτρικα (περα απο τους μαγνητες) εχουν ποιοτικη διαβάθμηση? Μπορει δηλαδη να κανει κανεις αναβάθμιση σε ηλεκτρικα???
Ναί! Μια απλή αλλαγή ποτενσιομέτρων και διακόπτη μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά σε πολλές κιθάρες, budget ή και καλύτερες.

sayan είπε:
ναι

edit: και οχι μονο απο RS...

marathon είπε:
Απλά δεν ξέρω έαν πήρες απάντηση (και εγώ μαζί σου)...ποιοί σε κοροϊδεύουν!
Σεβομαι τις αποψεις που "επεσαν στο τραπεζι" και παρατηρησα οτι οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι καποιο ρολο, ισως μικρο πρεπει να παιζουν.

Το οτι μας κοροιδευουν ειναι σιγουρο, διοτι για παραδειγμα δεν μπορει αυτο εδω το πραγμα http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_zakk_wylde_camo.htm

να κοστιζει οσο γραφει γιατι θα σπασω την κιθαρα μου στο καυκαλι μου τωρα αμεσως  ;) ;) ;)

Σε ορισμενες περιπτωσεις παιζει marketing ολκης... βεβαια ο καθενας εχει τις προτιμησεις του και τα σκαει αναλογως. Εγω παντως εαν ηθελα να φτιαξω τον ηχο μου σαν του wylde δεν πιστευω οτι θα επρεπε να αγορασω την κιθαρα του και να σκασω μια περιουσια.

sayan είπε:
Το οτι μας κοροιδευουν ειναι σιγουρο, διοτι για παραδειγμα δεν μπορει αυτο εδω το πραγμα http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_zakk_wylde_camo.htm

να κοστιζει οσο γραφει γιατι θα σπασω την κιθαρα μου στο καυκαλι μου τωρα αμεσως  ;) ;) ;)
Eπαναλαμβάνω ότι δεν καταλαβαίνω ποιός σε κοροϊδέυει.

1) κανείς δεν σε υποχρεώνει με το ζόρι να την αγοράσεις

2) κανείς δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις επώνυμα. Όταν όμως το κάνεις, πληρώνεις-εν γνώσει σου-το τίμημα

3) Το επώνυμο (συνήθως) έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, άρα και αρχική αξία.

4) Παρακολούθα σε βάθος τα post του Noiz...πρόσφατα σε blind test το σύνολό μας έκρινε μια partcaster "καλύτερη" ηχητικά από signature μοντέλα. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε να αγοράζουμε επώνυμα αντί να τα φτιάχνουμε μόνοι μας...

5) Όλα στη ζωή μας είναι marketing

marathon είπε:
Eπαναλαμβάνω ότι δεν καταλαβαίνω ποιός σε κοροϊδέυει.

1) κανείς δεν σε υποχρεώνει με το ζόρι να την αγοράσεις

2) κανείς δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις επώνυμα. Όταν όμως το κάνεις, πληρώνεις-εν γνώσει σου-το τίμημα

3) Το επώνυμο (συνήθως) έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, άρα και αρχική αξία.

4) Παρακολούθα σε βάθος τα post του Noiz...πρόσφατα σε blind test το σύνολό μας έκρινε μια partcaster "καλύτερη" ηχητικά από signature μοντέλα. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε να αγοράζουμε επώνυμα αντί να τα φτιάχνουμε μόνοι μας...

5) Όλα στη ζωή μας είναι marketing
Εννοειται πως δεν με κοροιδευει κανεις απο την στιγμη που δεν ειμαι θύμα του marketing, τουλαχιστον οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο!!!

Αλλα οπως και να το κανουμε τετοιες τιμολογησεις ειναι προκλητικες!!!

Μόνο και μόνο που έχεις Ibanez είσαι "θύμα" του marketing. Σκέψου γιατί αγόρασες αυτή τη κιθάρα και όχι κάποια άλλη.

Δεν βλέπω γιατί τέτοιες τιμολογήσεις είναι προκλητικές όταν υπάρχουν άνθρωποι που τα πληρώνουν (εκτός εάν πιστεύεις ότι είναι χαζοί). Αυτά τα μοντέλα σχεδιάστηκαν γι αυτούς...(εσύ μπορεί σήμερα να μην είσαι ένας από αυτούς, μπορεί να είσαι αύριο, μπορεί να μην είσαι ποτέ) όπως τα αυτοκίνητα που οδηγούμε, όπως τα παπούτσια που φοράμε, όπως η μπύρα που πίνουμε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back