Ξεσκαρτάρισμα κιθάρων.

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Σήμερα ξύπνησα με μια περίεργη διάθεση.
Δεν θέλω να ακουστεί ψωνίστικο αλλά έτσι το αισθάνομαι πλέον.
Κοιτόυσα τις κιθάρες μου, που α) όλες τις θεωρώ εξαιρετικές, β) όλες μου θυμίζουν κάτι.......αλλά πλέον οι "φθηνές" - "μέση κατηγορία" δεν μου μιλάνε.
Όλες είναι σε τέλεια / πολύ καλή κατάσταση.
Δεν βγήκαν ΠΟΤΕ από το studio και πάντα στις θήκες τους (με ένα μικρό διάστημα 2 ετών , που τις είχα σε stand).
Μπορεί στα 50 μου, να έκλεισε ένας κύκλος.
Ανοίγω το νήμα εδώ και όχι στις αγγελίες, γιατί πρώτον αυτό δεν είναι αγγελλία, μιας και δεν το πήρα ακόμα απόφαση, αλλά θέμα προς συζήτηση.

Σκέφτομαι να φύγουν 14 "κιθάρες".
Επίσης με ενδιαφέρει να φύγουν πακέτο, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να κατσω να ασχοληθώ με την κάθε μια χωριστά.
Αναφέρω και τιμές, που σκέφτομαι να τις δώσω , γιατι είναι βασικό για το ορισμένο της συζήτησης:

1. Harley Benton JA-60SB Vintage Series 404 100,00 €
2 Harley Benton EX-76 Classic GHW AN 100,00 €
3. Harley Benton Victory-BK Classic Series 100,00 €
4. Harley Benton DC-600 VI Vintage Series 100,00 €
5. EPIPHONE LES PAUL SL 50.00 €
6. SOUNDSATION TWANGER-R (tele) 50.00
7. Soundsation Rider Standard S 50,00 €
8. Epiphone Les Paul Standard (2008) 200,00 €
9. Epiphone ES-335 dot cherry (1997) 200.00 €
10. Aria JEG-1050 (jazz box) 150,00 €
11. Squier Stagemaster 200,00 €
12. Fender Affinity TELE 50,00 €
13. Ibanez Jumpstart Bass 50,00 €
14. Guvnor GC575CE (ηκελκτροκλασσικη) 50,00 €
ΣΥΝΟΛΟ: 1450, 00 ευρω, όλες με gig bag.
Ούτε ανάγκη έχω τα χρήματα, ούτε καίγομαι.....απλά δεν μου μιλάνε πια.
Π.χ. ένω οι epiphone ειναι τέλειες κιθάρες (όλες είναι), ΔΕΝ.....μου μπήκε το μικρόβιο του USA.......

Π.χ. με αυτά τα 1450 ευρω, αντι για όλες αυτες, είμαι σε φάση που θα προτιμούσα μια tele AVRI 52 used

Θεωρείτε αυτή τη σκέψη λογική, ενδιαφέρουσα, αδιάφορη.....λάθοs;

Last edited:
Σήμερα ξύπνησα με μια περίεργη διάθεση.
Δεν θέλω να ακουστεί ψωνίστικο αλλά έτσι το αισθάνομαι πλέον.
Κοιτόυσα τις κιθάρες μου, που α) όλες τις θεωρώ εξαιρετικές, β) όλες μου θυμίζουν κάτι.......αλλά πλέον οι "φθηνές" - "μέση κατηγορία" δεν μου μιλάνε.
Όλες είναι σε τέλεια / πολύ καλή κατάσταση.
Δεν βγήκαν ΠΟΤΕ από το studio και πάντα στις θήκες τους (με ένα μικρό διάστημα 2 ετών , που τις είχα σε stand).
Μπορεί στα 50 μου, να έκλεισε ένας κύκλος.
Ανοίγω το νήμα εδώ και όχι στις αγγελίες, γιατί πρώτον αυτό δεν είναι αγγελλία, μιας και δεν το πήρα ακόμα απόφαση, αλλά θέμα προς συζήτηση.

Σκέφτομαι να φύγουν 14 "κιθάρες".
Επίσης με ενδιαφέρει να φύγουν πακέτο, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να κατσω να ασχοληθώ με την κάθε μια χωριστά.
Ανφέρω και τιμές, που σκέφτομαι να τις δώσω , γιατι είναι βασικό για το ορισμένο της συζήτησης:

1. Harley Benton JA-60SB Vintage Series 404 100,00 €
2 Harley Benton EX-76 Classic GHW AN 100,00 €
3. Harley Benton Victory-BK Classic Series 100,00 €
4. Harley Benton DC-600 VI Vintage Series 100,00 €
5. EPIPHONE LES PAUL SL 50.00 €
6. SOUNDSATION TWANGER-R (tele) 50.00
7. Soundsation Rider Standard S 50,00 €
8. Epiphone Les Paul Standard (2008) 200,00 €
9. Epiphone ES-335 dot cherry (1997) 200.00 €
10. Aria JEG-1050 (jazz box) 150,00 €
11. Squier Stagemaster 200,00 €
12. Fender Affinity TELE 50,00 €
13. Ibanez Jumpstart Bass 50,00 €
14. Guvnor GC575CE (ηκελκτροκλασσικη) 50,00 €
ΣΥΝΟΛΟ: 1450, 00 ευρω, όλες με gig bag.
Ούτε ανάγκη έχω τα χρήματα, ούτε καίγομαι.....απλά δεν μου μιλάνε πια.
Π.χ. ένω οι epiphone ειναι τέλειες κιθάρες (όλες είναι), ΔΕΝ.....μου μπήκε το μικρόβιο του USA.......

Π.χ. με αυτά τα 1450 ευρω, αντι για όλες αυτες, είμαι σε φάση που θα προτιμούσα μια tele AVRI 52 used

Θεωρείτε αυτή τη σκέψη λογική, ενδιαφέρουσα, αδιάφορη.....λάθοs;
100% σωστή

100% σωστή
Ξέρεις τί γίνεται.
Υπήρξα και ακόμα είμαι θερμός υποστηριχτής των "φθηνων " κιθάρων.
Εϊναι πλέον τίμια όργανα, που κανουν τη δουλειά.
Από την άλλη, ναι οι ακριβές είναι υπερκοστολογημένες......αλλά αυτό το μαμημένο το mojo , σε εμένα πιάνει.
Φυσικά μια Gibson Les Paul, είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καλλιτερη από μια φθηνη κιθάρα......ίσως όχι 10 φορές....αλλά είναι καλλίτερη (και δεν εννοώ μονο παιχτικά αλλά και συναισθηματικά).

Πάντως οκ, ήθελες να δοκιμάσεις μερικά πραγματα, η κατάσταση τους ειναι καλή, το ιδιο και οι τιμες. Σε κομμάτια θα φύγουν αν το αποφασισεις.

Πάντως οκ, ήθελες να δοκιμάσεις μερικά πραγματα, η κατάσταση τους ειναι καλή, το ιδιο και οι τιμες. Σε κομμάτια θα φύγουν αν το αποφασισεις.
Προφανως θα είναι πιο εύκολο, αλλά δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία.
Τον χρόνο που θα δαπανήσω , βαλε αγγελία- απάντα-διαπραγματευσου-πακεταρε- στειλε......αν τον αφιερώσω στη δουλειά μου.......θα βγάλω τα 4πλάσια.
Οπότε δεν παίζει.
Προτιμώ να πώ ότι έχασα 1450 ευρω (σιγά και το ποσό) και απλά να τις αποθηκεύσω.....παρά να μπώ στη βάσανο της πώλησης μιας - μιας.

Ξέρεις την άποψή μου, την έχω ξαναγράψει, η οποία συνοψίζεται στο ότι δεν έχει νόημα να κρατάμε κιθάρες (και γενικότερα υλικά αγαθά) περισσότερα από αυτά που έχουμε χρόνο να χαρούμε. Αφενός είμαι 100% υπέρ ενός... consolidation, που λένε, αλλά όντως και μόνο η σκέψη να πωλήσεις μία-μία 14 κιθάρες κιθάρες είναι... κουραστική. Πακέτο δεν φεύγουν με τίποτα και είναι πολύ ωραίο και βολικό ότι ούτε τα χρήματά τους δεν χρειάζεσαι.

Άρα θα πρότεινα (εάν υπάρχει αυτή η επιλογή) έναν τρίτο δρόμο: υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος οργανισμός / ίδρυμα που ασχολείται με την διάδοση της μουσικής, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους, στον οποίο θα μπορούσες να τις δωρίσεις; Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περισσότερα παιδάκια από τις κιθάρες, που θα ήθελαν να ξεκινήσουν να παίζουν, το δύσκολο θα ήταν να τα εντοπίσεις ανά την Ελλάδα. Απλά μια σκέψη...

Τις δίνεις καλή τιμή πάντως. Ίσως με υπομονή φύγουν και μια μια σε βάθος χρόνου. Αλλιώς μια μαζική ανταλλαγή θα ήταν καλή ιδέα (πχ με κανέναν τύπο που έχει αραχνιασει ο ενισχυτής του στις αγγελίες, λέω εγώ τώρα)

Ξέρεις την άποψή μου, την έχω ξαναγράψει, η οποία συνοψίζεται στο ότι δεν έχει νόημα να κρατάμε κιθάρες (και γενικότερα υλικά αγαθά) περισσότερα από αυτά που έχουμε χρόνο να χαρούμε. Αφενός είμαι 100% υπέρ ενός... consolidation, που λένε, αλλά όντως και μόνο η σκέψη να πωλήσεις μία-μία 14 κιθάρες κιθάρες είναι... κουραστική. Πακέτο δεν φεύγουν με τίποτα και είναι πολύ ωραίο και βολικό ότι ούτε τα χρήματά τους δεν χρειάζεσαι.

Άρα θα πρότεινα (εάν υπάρχει αυτή η επιλογή) έναν τρίτο δρόμο: υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος οργανισμός / ίδρυμα που ασχολείται με την διάδοση της μουσικής, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους, στον οποίο θα μπορούσες να τις δωρίσεις; Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περισσότερα παιδάκια από τις κιθάρες, που θα ήθελαν να ξεκινήσουν να παίζουν, το δύσκολο θα ήταν να τα εντοπίσεις ανά την Ελλάδα. Απλά μια σκέψη...
Η Δευτερη παράγραφος είναι άλλο θέμα προς συζήτηση.
Ενδιαφέρον φυσικά, αλλά ακόμα και αυτό απαιτεί effort (και διαδικασίες) , που και ακόμα να έπαιρνα την απόφαση να το κάνω.....δεν έχω τον χρόνο. ΤΩΡΑ.
Όταν πλησιάζει η ώρα μου να αποδημήσω......είναι μια καλή σκέψη.

Όσον αφορά την πρώτη παράγραφο.
Δεν είναι το θέμα μου , ούτε αν με πιάνουν χώρο , ούτε αν τις χρειάζομαι.
Το θέμα είναι ότι δεν μου "μιλάνε" όπως είπα.
Τις δίνω φθηνά γιατι θα ήθελα να αντικατσταθούν ΟΛΕΣ με μια καλή......και όταν την βλέπω-παίζω , να μου θυμίζει τις άλλες 14. Γι αυτό το ποσό θέλω να πάει σε κιθάρα.
Κιθάρες έδωκες.....κιθάραν θα λάβεις ....κατα το ρητόν :LOL:

Τις δίνεις καλή τιμή πάντως. Ίσως με υπομονή φύγουν και μια μια σε βάθος χρόνου. Αλλιώς μια μαζική ανταλλαγή θα ήταν καλή ιδέα (πχ με κανέναν τύπο που έχει αραχνιασει ο ενισχυτής του στις αγγελίες, λέω εγώ τώρα)
Καλό ακουγεται σαν πλαν Β

Όπως ξανα είπα, κάθε μια μου θυμίζει και μια περίδοο και από ποια δουλειά ηρθαν τα λεφτα για να αγοραστεί.
Επί παραδείματι, η ES-335 epiphone dot cherry, αγοράστηκε το 1998, από το συμβάλαιο του ταδε.....
Όλες αυτές οι αναμνήσεις, για την κάθε μια χωριστά, θέλω να ενσωματωθούν σε ΜΙΑ καλή κιθάρα.

Αν ήσουν / είμασταν στο Αμέρικα, θα μπορούσες να τις δώσεις(ακόμα και πακέτο) σε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων και να πάρεις αξιοπρεπή χρήματα, για να κάνεις ακριβώς αυτό που λες. ΑΝ...

Εχω μονο 5 και 3 ακουστικες. Αξια εχουν μονο όταν παιζονται. Οι δε φτηνές αξια μονο για μενα. Δεν υπαρχει περιπτωση τριτος να θελησει να δώσει τα μισα απο τα λιγα που κοστισαν και για τα λιγα αυτα δεν υπάρχει περιπτωση να τις δωσω.

Συνεπως διαφωνω. Απο επενδυτικης αποψεως. Θεωρω οτι κακως μαζευτηκαν τοσες πολλες και μετα τις τελευταιες αγορες ήμουν σιγουρος οτι θα ερχόταν αυτη η ωρα.

Αν ήσουν / είμασταν στο Αμέρικα, θα μπορούσες να τις δώσεις(ακόμα και πακέτο) σε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων και να πάρεις αξιοπρεπή χρήματα, για να κάνεις ακριβώς αυτό που λες. ΑΝ...
Αυτή είναι η σκέψη μου.
Έχω κάνει ήδη μια γραπτή πρόταση σε έμπορο, και περιμένω απάντηση.

Το θεμα ειναι οτι και ο αγοραστης θα προτιμησει μια κιθαρα. Δηλαδη δεν μπορω να σκεφτω σεναριο που θα εχει καποιος 1400 ευρω διαθεσιμα για κιθαρα, και αντι να παρει μια της προκοπης θα παει να παρει καμια δεκαρια harley benton και epiphone, θα τον κρεμαγα στο μεσιανο καταρτι αν μου ελεγε κανεις κατι τετοιο :ROFLMAO:

Και φυσικα ουτε εγω θα εμπαινα σε διαδικασια πωλησης, εχω και εγω αρκετα πραγματακια για ξεπουλημα ΑΛΛΑ η διαδικασια με τον καθε ξεκαρφωτο με ξενερωνει τοσο που ειναι παρατημενα σε αποθηκες και ντουλαπες.

Οποτε αστες εκει που ειναι, μην μπεις καν στη διαδικασια.

Εχω μονο 5 και 3 ακουστικες. Αξια εχουν μονο όταν παιζονται. Οι δε φτηνές αξια μονο για μενα. Δεν υπαρχει περιπτωση τριτος να θελησει να δώσει τα μισα απο τα λιγα που κοστισαν και για τα λιγα αυτα δεν υπάρχει περιπτωση να τις δωσω.

Συνεπως διαφωνω. Απο επενδυτικης αποψεως. Θεωρω οτι κακως μαζευτηκαν τοσες πολλες και μετα τις τελευταιες αγορες ήμουν σιγουρος οτι θα ερχόταν αυτη η ωρα.
Δεν είναι θέμα επενδυτικό .
Δεν τις αγόραζα επενδυτικά.
Μιλάμε για ένα βάθος 40 ετών.
Το κέφι μου έκανα.

Απλά ήρθε η ώρα, προφανώς γιατί έγινε η συγκριση, που οι φθηνές δεν μου λένε κάτι (όχι από άποψη παιχτική.....μπορείς να γράψεις 3 χρυσους δίσκους με μια φθηνη κιθάρα...αν έχεις ταλέντο - εγώ δεν έχω).

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό.
Το κακό είναι, ότι μόλις τις ξεφορτωθείς, θα βαλθείς να τις αγοράζεις μια μια σε Gibson etc (σε βάθος πολλών ετών, προφανώς). Τώρα που τις έχεις, συγκρατιέσαι.

Θα πρέπει να φύγουν. Και εγώ περι έδιωξα τις τελευταίες “φτηνές” (μέχρι και ΜΙΜ fender). Δεν μου έλεγαν τίποτα παιχτικά.

Το κακό είναι, ότι μόλις τις ξεφορτωθείς, θα βαλθείς να τις αγοράζεις μια μια σε Gibson etc (σε βάθος πολλών ετών, προφανώς). Τώρα που τις έχεις, συγκρατιέσαι.

Θα πρέπει να φύγουν. Και εγώ περι έδιωξα τις τελευταίες “φτηνές” (μέχρι και ΜΙΜ fender). Δεν μου έλεγαν τίποτα παιχτικά.
Είναι μάλλον θεωρητικό το θέμα πάντως, γιατί όπως επισημάνθηκε, δύσκολα θα φύγουν πακέτο

Θα έκανες το ίδιο με τους ενισχυτές;

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back