Όχι , για VST φάση θέλω Μανώλη, καθαρά software (χρήση με midi controller) ....αν είναι παίρνω και ένα κανονικό και το ξεκουρδίζω ;D ;D ;D ;D ;DΜανώλης Χναράκης είπε:Αν μιλάμε για hardware (midi piano) δεν χρειάζεσαι κανένα βlugin. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να ξεκουρδίσεις (detune) τα partials του patch, ανάλογα με/χωρίς συνδυασμό του KeyFollow. Εννοείται πως το πιάνο σου αποτελείται από τουλάχιστον δύο partials.
Ελπίζω να μην σου φάνηκαν Κινέζικα.
Την παραμετροποίηση αυτή τη σκέφτηκα και εγώ, αλλά το φανταζόμουν πιο πολύ σαν ηχογραφημένα samples....για πιο "αληθινό" ήχο.cyclops είπε:Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποιο VST που να κάνει ακριβώς αυτό, να μιμείται τον ήχο ενός ξεκούρδιστου πιάνου επί τούτου. Είναι κάτι που είτε με ακριβό VST είτε πολύ φτηνό μπορείς να το κάνεις σχετικά εύκολα. Αν βρεις κάποια παράμετρο που να κάνει randomize την τονικότητα (pitch), τότε θα μπορέσεις να αναπαράγεις το συγκεκριμένο "εφέ". Μόλις το δοκίμασα σε ένα απλό patch πιάνου στην εργοστασιακή βιβλιοθήκη ήχων του Kontakt 4. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο μπορείς να βρεις και σε άλλα samplers, ή σε βιβλιοθήκες ή απλά vst που τρέχουν σε Kontakt ή Kontakt Player.
Αυτό δεν το είχα υπόψιν, θα το ψάξω.Επίσης κάποια vsts έχουν επιλογή για "stretch" στον ήχο του πιάνου, δηλαδή πόσο ξεφεύγουν από την κανονική equal temperament κλίμακα οι χαμηλές και οι υψηλές νότες ενός πιάνου. Είναι μία παράμετρος την οποία αν βάλεις σε ακραία τιμή, δίνει την αίσθηση και τον ήχο του ξεκούρδιστου πιάνου.
Η να χρησιμοποιησεις κάποιο vibrato effect (υγ: πήρα το EHX worm για κιθάρα για το vibrato του και γενικά πολυφορεμένο αλλά τρομερό εφφε), αλλά απ ότι καταλαβαίνω εσύ θες κάθε πλήκτρο του πιάνου να είναι σταθερά ξεκούρδιστο και αυτό να μην αλλάζει από πάτημα σε πάτημα, σωστά?cyclops είπε:Επίσης μια άλλη ιδέα είναι να δοκιμάσεις να περάσεις τον ήχο του vst piano από κάποιο pitch shifter (κατά προτίμηση stereo ώστε να μη χάσεις τη στερεοφωνία του patch).
Roger…και τα δύο. ;D ;DNikolas είπε:Νομίζω πως στο trial λείπουν κάποιες νότες...
Άρα... ή τις αποφεύγεις, ή μου στέλνεις το Midi και το όργανο και σου το παιρνάω εγώ σε audio. Job well done!
Και να διαβάζεις άλλη φορά τι λέω... κοτζάμ δικηγόρος να ούμ'!
τώρα σου στέλνω ΠΜ για τη δουλειά που σου έλεγα... (περίπου)... χιχιχιχιχ...
Δεν το ξερά.nikjohny είπε:Γεια σας!
Eκτός από τα παραπάνω, δεν ξέρω αν κάνει την ίδια καλή δουλειά και το "The Drinking Piano" της Soundiron, που παίζει με τον Kontakt.