Windows 10 - εξαφανίστηκε ο ήχος στο PC

tanas

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλήμερα σε όλους .
Θα ήθελα τα φωτά σας .
Έχω ενα Desc top Tower μητρική ASUS Z170-A i5 6600K CPU @ 3.50Ghz 16 Gb Ram Windows 10 σπασμένο .
Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις των 10 ( οι οποίες σταμάτησαν πλέων ) έχω προβλήματα με τους drivers του ήχου, εξαφανίστηκαν όλα και δεν μου επιτρέπει να τα εγκαταστήσω πάλι .
Το είδε ένας φίλος μου που ξέρει πολλά περισσότερα για τους ΥΗ από έμενα και δεν κατάφερε τίποτα. Δεν έχω ήχο στο PC και δεν μπορώ να εγκαταστήσω την Steinberg UR44 . Έχω το CUBASE 12 PRO.
Ο υπολογιστής μου δεν σηκώνει τα Windows 11 και θα πρέπει να πάρω καινούργιο. Τον έχω από το 2017 .
Τι είναι καλύτερα , να πάρω ένα καινούργιο από κατάστημα ( και ποιο να πάρω ? ) η να συναρμολογήσω νέο ?
Έχετε να μου προτείνετε κάτι δοκιμασμένο από εσάς, να μου προτείνετε κάποιον που μπορει να μου συναρμολογήσει νέο PC ?
Σας ευχαριστώ πολύ .

Ακούγεται σαν Microsoft's kiss goodbye αναβάθμιση για τζαμπατζήδες... Το ότι σε έστειλε κάποιος με ένα κλικ για καινούριο PC δεν σε προβληματίζει λίγο; Δεν λέω να μην πάρεις, ότι θες θα κάνεις, αλλά σαν τακτική/χειρισμό λέω μήπως σε κάνει να δυσανασχετείς λίγο και τέτοια...

Ακούγεται σαν Microsoft's kiss goodbye αναβάθμιση για τζαμπατζήδες... Το ότι σε έστειλε κάποιος με ένα κλικ για καινούριο PC δεν σε προβληματίζει λίγο; Δεν λέω να μην πάρεις, ότι θες θα κάνεις, αλλά σαν τακτική/χειρισμό λέω μήπως σε κάνει να δυσανασχετείς λίγο και τέτοια...
Ευχαριστώ για την απάντηση σου .
Για να είμαι ειλικρινείς το είδαν δυο άτομα το PC και μου είπαν τα ίδια. Πιστεύεις ότι μπορεί να δουλέψει πάλι ο ήχος?

Οταν λες οτι δεν σου επιτρέπει να τα εγκαταστήσεις, τι ακριβώς συμβαίνει?

Το λέω γιατί πρόσφατα είχα ενα update όπου άνοιξα το laptop μου (με Windows 11) μετά και απλά είχε εξαφανιστεί το audio, και δε διορθώθηκε απλα με service restart, αν θυμηθώ τι ακριβώς ήταν θα σου πω. Αν και πιθανότατα δεν είναι το ίδιο το θέμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου .
Για να είμαι ειλικρινείς το είδαν δυο άτομα το PC και μου είπαν τα ίδια. Πιστεύεις ότι μπορεί να δουλέψει πάλι ο ήχος?
Στο Linux που χρησιμοποιώ αν κάτι πάει πολύ στραβά ξαναβάζουμε το λειτουργικό. Στην περίπτωση σου θα σημαίνει στήσιμο όλα από την αρχή, το είδαν ειδήμονες και δεν σου πρότειναν να ξαναβάλεις τα 10;

είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να παλέψεις το θέμα της επανεγκατάστασης των drivers της κάρτας ήχου στα windows και του ελέγχου μέσω του control panel και τοu device manager κλπ. για να δεις τι συμβαίνει.

Για να κάνεις αναβάθμιση σε 11 μπορείς και με αυτό που έχεις με κάποιον συμβιβασμό σε θέματα ασφαλείας βέβαια, υπάρχει τρόπος. Δεν ξέρω και για τι άλλη χρήση έχεις το PC, γιατί για casual μουσική παραγωγή είναι ακόμα άξιο.

Για προτάσεις για αναβάθμιση θα βοηθήσει να πεις πέραν του Cubase, πως συνήθως δουλεύεις, δηλαδή π.χ. τι άλλο μουσικό software (VST, FX) δουλεύεις ταυτόχρονα με το CUBASE κλπ. για να σου προτείνει κάποιος τι να αγοράσεις και να συνδυάσεις για hardware.

Δηλαδη δεν μπορεις να κανεις format;

Κανε εκει ενα φορματ, και μην κανεις αναβαθμισεις, καντο off line το μηχανημα.

Διαφορετικα, παρε κανα macmini :ROFLMAO: εκει που εχουν παει οι τιμες, χιλιες φορες να ξηγηθεις στο ετσι

Δοκίμασε λίγο και τα παρακάτω και δές αν δουλέψει μετά απο κάθε βήμα.
Α)τρέξε το audio troubleshooter
B)επαναφορά συστήματος σε χρονική στιγμή που όλα λειτουργούσαν κανονικά,πρίν αυτά τα updates.
Γ)ξαναπέρασε όλους τους drivers του motherboard.
Τσέκαρε πάντα το device manager να δείς αν εμφανιστηκε η συσκευή ήχου.
Βγάλε screenshots και ανεβασέτα εδώ.

Το pc σου τρέχει τα windows 11,απλά ψάξε σε youtube τον τρόπο που παρακάμπτης το check που κάνει πρίν την εγκατάσταση,στο hardware σου.
Αν δέν έχεις καλό κλώνο για windows,(εδω μέσα κάποτε κάποιος είχε ανεβάσει μια εκδοση,ψάξε να την βρείς) δέν θα βάζεις ότι βρείς στα παράνομα sites,θα βάζεις μια γνήσια έκδοση και μετά θα βρείς ενα καθαρο crack.

Αν έχεις και το cubase σπασμένο και άλλα πράγματα μέσα,απλά η μουσική σου δέν άρεσε ιδιαίτερα σε καμιά 10ρια άτομα που έκαναν βόλτες στο pc σου ενώ εσύ έγραφες.

Σε περίπτωση upgrade,μπορείς να αλλάξεις μόνο τον επεξεργαστή.

Καλησπέρα σε όλους .
Τελικά νομίζω ότι ένα format είναι η καλύτερη λύση.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.
Καλό Πάσχα .

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back