Whiplash - το είδατε;

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
(Όχι για όσους δεν έχουν δει την ταινία - ίσως το θρεντ περιέχει spoilers)

Ποια είναι η γνώμη σας;

Συμφωνείτε με τον Fletcher σε αυτά που λέει στο μπάρ για το πώς ένα ταλέντο μπορεί να χαθεί αν δεν υπάρξει η σωστή αν και όχι (εκ)παιδευτικά ορθή καθοδήγηση;

Η ταινία επιβεβαίωσε μια άποψη που είχα από μικρός.

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετική καθοδήγηση,ανάλογα με το χαρακτήρα του.Υπάρχουν άνθρωποι που όταν πιέζονται πολύ σπάνε και κλείνονται εσαεί στον εαυτό τους παρατώντας κάθε προσπάθεια και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που με την πίεση και το attitude τύπων σαν τον Fletcher ανεβαίνουν επίπεδο,απλά για να αποδείξουν ότι αντέχουν και πως δεν είναι ''μαλθακοί''.

Πολλά παιδιά ''κάηκαν'' επειδή πιέστηκαν πέρα από τις ψυχικές τους δυνάμεις,ενώ άλλα παιδιά ''κάηκαν'' επειδή αφέθηκαν και δεν πιέστηκαν ποτέ προς την εξέλιξη.

Το ταλέντο είναι η αρχή του δρόμου.Η σωστή διαπαιδαγώγηση και πορεία πρέπει να καθοριστεί εξατομικευμένα για τον κάθε μαθητή,γι'αυτό και πιστεύω πως ο μέντορας πρέπει να είναι απίστευτα πολυδιάστατος και διαλλακτικός,ώστε να πάρει το 101% του μαθητή του.

RayDTutto είπε:
Συμφωνείτε με τον Fletcher σε αυτά που λέει στο μπάρ για το πώς ένα ταλέντο μπορεί να χαθεί αν δεν υπάρξει η σωστή αν και όχι (εκ)παιδευτικά ορθή καθοδήγηση;
Επί της αρχής ναι μεν... αλλά: η ταινία είναι κλασική αμερικανιά, με τον υπεραπαιτητικό εκπαιδευτή πεζοναυτών, προπονητή μπάσκετ, δάσκαλο χορού κ.λπ. που εδώ τυχαίνει να είναι δάσκαλος/διευθυντής μαθητικής ορχήστρας και να τα χώνει στον ντράμερ. ΔΕΝ μαθαίνεται έτσι η μουσική. Σκληρή δουλειά, ναι. Βασανιστήρια τύπου Γκεστάπο, όχι.

Ειρήσθω εν παρόδω, η ιστορία με τον Jo Jones και τον Charlie Parker είναι χολυγουντο-τραβηγμένη απ' τα μαλλιά.

That said, η ερμηνεία του Simmons είναι πολύ καλή, η ατάκα "were you rushing or were you dragging?" είναι για t-shirt και ο ελληνικός τίτλος "Χωρίς μέτρο" είναι όλα τα λεφτά!  :)  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε γενικές γραμμές, ναι θα συμφωνήσω.

Το ταλέντο είναι η αφετηρία, αλλά το να φτάσεις σε ένα επίπεδο «εξωγήινο», θέλει τεράστια δουλειά/ τριβή με το αντικείμενο/ ατελείωτες ώρες μελέτης/ θυσίες.

Βέβαια έχει δίκιο ο Χάρης- έχει αρκετή αμερικανιά η ταινία.

Πόσο να τα ματώσεις πια αυτά τα έρημα τα τύμπανα;  ;D

ΥΓ: Μου άρεσε η αφίσα στο δωμάτιο του μικρού, που έλεγε αν θυμάμαι καλά- αν δεν είσαι αρκετά καλός θα καταλήξεις σε ροκ μπάντα  ;D ;D ;D

Ο ντράμερ σε αυτή την αφίσα ποιος είναι;

RayDTutto είπε:
Buddy Rich
Όχι βρε, ο ντράμερ στην αφίσα στο δωμάτιο του, που γράφει την ατάκα, είναι μαύρος.

ΥΓ: Τώρα που τον ανέφερες- Buddy Rich- έπεσα πάνω σε κάτι (κρυφές) ηχογραφήσεις που το τι καντήλι ρίχνει στους μουσικούς του, δεν λέγεται  ;D

Τους πνευστούς δε, τους είχε κάνει σκουπίδια...

Τελικά, διπλό λάθος.

Είναι ο Buddy Rich. Το ξαναείδα. Φαίνεται μαύρος λόγω φωτοτυπίας, δεν είναι.

RayDTutto είπε:
Τελικά, διπλό λάθος.

Είναι ο Buddy Rich. Το ξαναείδα. Φαίνεται μαύρος λόγω φωτοτυπίας, δεν είναι.
Πλάκα μου κάνεις...

Αυτός ο τύπος στην αφίσα φαινόταν σαν... Μαύρος Πάνθηρας  :o  ;D

Θα το τσεκάρω κάποια στιγμή.

BillTrantos είπε:
Η ταινία επιβεβαίωσε μια άποψη που είχα από μικρός.

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετική καθοδήγηση,ανάλογα με το χαρακτήρα του.Υπάρχουν άνθρωποι που όταν πιέζονται πολύ σπάνε και κλείνονται εσαεί στον εαυτό τους παρατώντας κάθε προσπάθεια και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που με την πίεση και το attitude τύπων σαν τον Fletcher ανεβαίνουν επίπεδο,απλά για να αποδείξουν ότι αντέχουν και πως δεν είναι ''μαλθακοί''.

Πολλά παιδιά ''κάηκαν'' επειδή πιέστηκαν πέρα από τις ψυχικές τους δυνάμεις,ενώ άλλα παιδιά ''κάηκαν'' επειδή αφέθηκαν και δεν πιέστηκαν ποτέ προς την εξέλιξη.

Το ταλέντο είναι η αρχή του δρόμου.Η σωστή διαπαιδαγώγηση και πορεία πρέπει να καθοριστεί εξατομικευμένα για τον κάθε μαθητή,γι'αυτό και πιστεύω πως ο μέντορας πρέπει να είναι απίστευτα πολυδιάστατος και διαλλακτικός,ώστε να πάρει το 101% του μαθητή του.
+11111

η ταινία είναι κλασική αμερικανιά, με τον υπεραπαιτητικό εκπαιδευτή πεζοναυτών, προπονητή μπάσκετ, δάσκαλο χορού κ.λπ. που εδώ τυχαίνει να είναι δάσκαλος/διευθυντής μαθητικής ορχήστρας και να τα χώνει στον ντράμερ.
+1

Αιματα κλπ (Τωρα τα ματεις).

Αν βγαζει αιμα, κατι δεν κανει καλα μιστερ.

Τελικά, διπλό λάθος.

Είναι ο Buddy Rich.
+1

Πολυ ντορος η ταινια, για το τιποτα.

(οσον αφορα εναν μουσικο - για τους κοινους θνητους, καλη η ταινιουλα)

Η ταινία μόνο αμερικανιά δεν είναι ,γιαπωνεζιά ναι . Είχε κατι το άρρωστο απο γιαπωνεζικο anime :P

Η ταινια ηταν καλογυρισμενη,ειχε ομως σοβαρα προβληματα τεχνικης ο ντραμμερ και δραματικα λαθος στησιμο στο σετ του και στις επιλογες εξοπλισμου...

Τα υπολοιπα τα λεει ο θεος εδω

http://www.kcet.org/arts/artbound/counties/los-angeles/drummer-peter-erskine-on-whiplash-film.html

and no true fan of Buddy Rich would ever set up his or her drums in the manner that Teller's character does in the film. A 10" tom? Highly-angled? With a crash cymbal at that angle? Nope, doesn't wash
;D

Ο ντράμερ σε αυτή την αφίσα ποιος είναι;
ντροπη..... ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Τώρα που τον ανέφερες- Buddy Rich- έπεσα πάνω σε κάτι (κρυφές) ηχογραφήσεις που το τι καντήλι ρίχνει στους μουσικούς του, δεν λέγεται  ;D

Τους πνευστούς δε, τους είχε κάνει σκουπίδια...
Οι περιβόητες "bus tapes". O Β. Rich ήταν γνωστό ...στριμάδι, υπεραπαιτητικός και τελειομανής αλλά, για να πούμε του στραβού το δίκιο, άλλο να μπινελικώνεις επαγγελματίες μουσικούς, των οποίων είσαι ο εργοδότης, επειδή (θεωρείς) ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, κι άλλο να μαστιγώνεις μαθητές!

Αν βγαζει αιμα, κατι δεν κανει καλα μιστερ.
Εξάκτλι. :)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΥΓ: Μου άρεσε η αφίσα στο δωμάτιο του μικρού, που έλεγε αν θυμάμαι καλά - αν δεν είσαι αρκετά καλός θα καταλήξεις σε ροκ μπάντα  ;D ;D ;D
Ναι. Θεικό!!!

Όσον αφορά την ταινία θεωρώ ότι το "τραβηγμένο" σενάριο εξυπηρετεί απλά τους σκοπούς της ταινίας και τα κατάφερε μια χαρά αφού προτάθηκε για Oscar καλύτερης ταινίας (με πολύ μικρές κατά τη γνώμη μου πιθανότητες να το πάρει), διασκευασμένου σεναρίου, β' αντρικού ρόλου, κλπ. Αμερικανιά όπως προαναφέρθηκε.

Προφανώς και δεν συμφωνώ με τις μεθόδους του καθηγητή. Αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ενός εκπαιδευτικού να πάρει το μέγιστο από το μαθητή του, καλύτερα να αλλάξει δουλειά, χώρα, πλανήτη και ότι άλλο μπορεί.

Του λόγου μου μου θύμισε έντονα αυτό:

An_Officer_and_a_Gentleman_film_poster.jpg

Εκεί, συχνά συνέβαινε αυτό:

6.jpg

Μα, εντελώς αναπάντεχα, τελείωσε κάπως έτσι:

AnOfficerAndAGentleman-590x350.jpg

Εμένα πάλι μου θύμισε αυτό, που τελειώνει και λιγότερο χαζορομαντικά:

Spyros Delta είπε:
Πολυ ντορος η ταινια, για το τιποτα.(οσον αφορα εναν μουσικο - για τους κοινους θνητους, καλη η ταινιουλα)
Μπα, ούτε για μένα (κθ) ήταν τίποτα ιδιαίτερο.

Εξαιρουμένων ίσως μερικών ερμηνειών.

Haris είπε:
Εμένα πάλι μου θύμισε αυτό, που τελειώνει και λιγότερο χαζορομαντικά:

Με τη νέα κυβέρνηση έπεσε δραματικά η ταχύτητα στο ιντερνετ κι έτσι δεν μπορώ να δω το κλιπάκι αν όμως είναι αυτό που φαντάζομαι τότε στη συγκεκριμένη σκηνή ο λοχίας καψωνάρει άγρια τον Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ οπότε ναι. Έχει μεγάλη σχέση και αυτή η ταινία.

audiokostas είπε:
Μπα, ούτε για μένα (κθ) ήταν τίποτα ιδιαίτερο.

Εξαιρουμένων ίσως μερικών ερμηνειών.
;D ;D ;D

να αναφερω οτι 1ον) μου φαινεται δυσκολο καποιος εδω μεσα να βρισκεται σε τετοιο μουσικο επιπεδο ωστε να μπορει να δηλωσει οτι "ετσι γινεται" και 2ον) αν δε κανω λαθος ,τον Μοτσαρτ ο πατερας του (απο αναφορες που εχω διαβασει το γραφω καθοτι δεν ημουν παρων )τον εδενε στη καρεκλα και τον πιεζε να εξασκηθει μπροστα στο πιανο απο πολυ μικρη ηλικια.Δεν σχολιαζω αν ειναι ή οχι σωστο ,απλα πολλοι διαφορετικοι παραγοντες και προσεγγισεις βοηθουν ή οχι πολλους ή οχι διαφορετικους χαρακτηρες .Το θεμα ειναι να "κατσει"

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back