ναι, σε οτι αφορά την standalone χρήση. αν το χρησιμοποιείς με υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα. το καλύτερο σε κάθε περίπτωση είναι να το συνδέσεις με ένα controller τυπου novation sl,με πολλά knobsbloody_sunday είπε:JohhnyK τώρα που το λες και τα ξανακοιτάω, πράγματι το Blofeld μου φαίνεται πιο εύχρηστο. Αλλά δεν έχει MIDI out ούτε MIDI through όπως το Micro Q. Bέβαια, το Micro Q δεν έχει USB, αλλά με την έλλειψη των δυο ανωτέρω μικραίνουν οι δυνατότητες για να συνδέσεις έναν ωραίο controller με πολλά κουμπιά και faders για real time χρήση παράλληλα με το keyboard. (Για την ακρίβεια, μηδενίζονται ή κάνω λάθος![]()
πολύ δύσκολα δε θα έχει bugs,αφού η waldorf φημίζεται γι αυτά (!). έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να δοθεί μια περίοδος χάριτος,όπως σε κάθε νέο προϊόν. ελπίζω βέβαια να διαψευστώΠάντως διαβάζω ότι τα pre-release μοντέλα που έχουν φτιαχτεί μέχρι τώρα έχουν bugs, τα οποία ευελπιστούμε να μην υπάρχουν στα μοντέλα των μαγαζιών.
ναι ,σε οτι αφορά τη δρομολόγηση του σήματος (να μπορείς να του βάλεις insert fx πχ). όμως εδώ μιλάμε για κάτι πιο εξειδικευμένο,ένα vst plug in ή vst editor ώστε να μπορείς να αλλάξεις μέσα από αυτό διαφορες παραμέτρους του ίδιου του blofeld, να ρυθμίσεις τον arpegiator κλπΑλήθεια, πολλά DAW δεν έχουν την δυνατότητα να συνδέσεις hardware synths και να το χειριστείς σαν VSt plug in; Ας πούμε το νέο Αbleton 7 που βγαίνει σε 12 μέρες την έχει σίγουρα αυτήν τη δυνατότητα.
εννοείται! το manual θα έχει πλήρες midi cc chartbloody_sunday είπε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θα μπορούσαμε άραγε να κάνουμε assign τα knobs και faders του midi keyboard επάνω στο Waldorf; Aν είχαν δημοσιεύσει το μάνιουαλ δεν θα σας έπρηζα...
νομίζω οτι ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα.Hi,
1) Is there a midi in?
Yes!
2) Is there a midi out?
No, not a physical MIDI Out jacket, but via UB MIDI
3) Is there a USB port?
Yes!
4) How is the USB port used?
- transmitting and receiving of MIDI data
- duming operating system updates
- data exchange with suited computer software
5) Is there going to be an editor included and will it take advantage
of the USB port? If yes is MAC OS going to be supported?
Not with the first release of Blofeld. We will ever support both platforms, PC and Mac.
6) Can the instrument used as VST plugin through the USB port? If
yes, which DAWs will be supported?
No!
7) When is the official release date of the Blofeld?
Within the next week!
Still I would like to congratulate for Blofeld it seems that you
actually have a new customer , me!!!
I only hope that the OS of this instrument is pretty stable, or
should I wait for the next updates?
It is very stable, trust me. I´m a fan of the Blofeld, too
All the Best,
Holger
---------------------------
Waldorf Support Team
Waldorf Music GmbH HRB: Bad Neuenahr-Ahrweiler 20433
Neustrasse 12 USt-ID: DE250453192
D-53498 Waldorf Geschäftsführer: Stefan Stenzel, Kurt Wangard
http://www.waldorfmusic.de
Α δεν με προσεχεις και θα σε μαλώσω !!!! για δες την ερώτηση 5bloody_sunday είπε:Ωραίος βρε Kilon αλλά δεν τους ρώτησες κάτι που αδημονούμε να μάθουμε, το αν θα έχει προγραμματάκι editor για να πειράζουμε τους ήχους του στο pc και να αποθηκεύουμε τους δικούς μας.
Σε πατώ και γουστάρω!bloody_sunday είπε:Mάλωσέ με, ποδοπάτησέ με, κάνε με κουρέλι! Αν και το ότι έχει USB το ήξερα, και δεν προεξοφλεί 100% την παρουσία editor παρά μόνο το in/out με τους υπολογιστές (Σόρι πάντως...)
Αλλά να μην έχουν ένα midi out...; Xάθηκε να βάλουν ένα; Mπορεί να μην θέλουμε να έχουμε pc μαζί μας και να επιθυμούμε επεκτάσεις.
γιατί το λές αυτό?johnnyk είπε:Ευτυχώς που δεν είναι access.Κρίμα που η Waldorf δεν είναι ACCESS.![]()
θα σου πάρω ένα διαστημόπλοιο να κάνεις την δουλειά σου σαν άνθρωπος.Wow! είπε:Πάντως - αν μου επιτρέπετε μία μικρή παρέμβαση - νομίζω ότι αρκετός ντόρος γίνεται για κάτι που δεν έχει δει κανείς μας ακόμη. Η νηφάλια γνώμη μου είναι ότι με 400 ευρώ παίρνεις ένα synth των... 400 ευρώ, και αυτό τα λέει όλα για το πόσο καλό θα είναι το συγκεκριμένο όργανο.
Ελπίζω σε ευχάριστες εκπλήξεις, συνοδευόμενες από ηχητικά τεκμήρια.
Μπααα, προτιμώ τα απλά και λιτά όργανα από τα όργανα τύπου Oasys. Δεν έγραψα για τα 400 ευρώ σνομπάροντας - είμαι σίγουρος ότι αξίζει τα λεφτά του. Εννοούσα ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους κατασκευαστές για φθηνά όργανα, όλο και κάπου θα έχουν κάνει κάποια ζημιά. Μένει να δούμε το που (στην περίπτωση του Blofeld).kilon είπε:Θα σου πάρω ένα διαστημόπλοιο να κάνεις την δουλειά σου σαν άνθρωπος.
Ναι, μπορεί να κάνει πολλούς ήχους, αλλά η ποιότητα με την οποία τους παράγει, είναι διαφορετικό θέμα. Αν έπεφτε στα χέρια σου ένα πρωτότυπο DX7 (για να περιοριστούμε στα ψηφιακά), και έπαιζες ένα απλό triangle waveform, θα διαπίστωνες ότι υπάρχει ένας πλούτος αρμονικών που απουσιάζει από φθηνότερες υλοποιήσεις οργάνων με DX σύνθεση.Αυτό με το ακουω το σύνθ πριν το πάρω , ποτέ δεν το κατάλαβα. Ενα συνθ δεν υποτίθεται οτι μπορεί να κάνει εκατομύρια των εκατομυρίων ήχους , πως είναι δυνατόν σε 2 ώρες να το καταλάβεις?
Καλά, για την ευχρησία δε νομίζω ότι τίθεται ζήτημα, άλλωστε τέσσερα κουμπιά είναι όλα και όλα, οπότε κλάφτα χαράλαμπε σε αυτό το τομέα. Όσο για το "τι σημασία έχει" δε καταλαβαίνω τι εννοείς. Όλοι όσοι ξέρω αγοράζουν synths αφού τα ακούσουν και - για να είμαι ειλικρινής - ποτέ δεν ασχολήθηκα να αμφισβητήσω αυτή τη τακτική.Και τέλςο πάντω τι σημασία έχει? Να μου πείς για το θέμα ευχριστία να σου πώ ναι ,αλλά ειδικά στο θέμα ήχος μετα απο τόσα χρόναι ακόμα έχω μείνει με την αποροία.