Waldorf Blofeld

Τα ίδια κουμπιά είχε και το MicroKorg ,ναι ήταν λίγο πιο άβολο από το να έχει 70, αλλά την δουλεία του την έκανε μια χαρά. Απλώς αυτό όλος ο τζερτζελές στο θέμα ήχος , φηφιακός , αναλογικός κτλ τκλ είναι πολύ θέμα για το τίποτα. Που έιναι οι επιστημονικές αποδείξεις οτι ένα συνθ φτιάχνει καλύτερο ήχο απο ένα άλλο? Άσε που για να συζητήσουμε τι εστί ωραίος ήχος θα πέσουν, και δικαιολογημένα , πολλές υποκειμενικές γνώμες. Και τί έγινε αν το σύνθ έχει 700 πολυφωνία , και τι έγινε αν έχει 700 κουμπία , και τι έγινε άν έχει 700 ρυθμίσεις. Για να εξαντλίσεις τις δυνατότητες μιας φτωχή απομίμισης DX7 όπως λές θες κάτι αιώνες.

Όχι δεν αμφισβητώ το γεγονός οτι κάποια σύνθ είναι πιο αποτελεσματικά. Όχι, ποτε, ποτε. Εξαλλόυ για αυτό και πουλάω αυτο που είχα και αγοράσω αυτο εδώ. Απλώς αμφισβητώ την μεγάλη ευκολία που κάποιο τα ξεχωρίζουν με τις ελάχιστες γνώσεις και εμπειρίες που έχουν όταν ένα συνθ ειναι ένα τρομέρα πολύπλοκο όργανο απο μόνο του. Πήρες ώς ατυχές παράδειγμα την FM synthesis η οποία απο μόνη της είναι τόσο πολύπλοκη  που άνετα μπορει να χαρακτηρισθέι ώς μαύρη μαγεία. Όχι πως και οι άλλες μορφές ηχοσύνθεσις απέχουν πολύ.

Πόσα συνθ κυκλοφορούν στη αγορά ? Χιλιάδες σε χιλιάδες μορφές

Ποσά βιβλια , εγχιρίδια , φυλάδια που σου εξήγουν την μαύρη μαγέια της ηχοσύνθεσης ? Ελάχιστα!

Εκεί φίλε μου είναι ο πρόβλημα!

Ανακοινώνω λοιπόν στο ΝΟΙΖ ότι όταν θα πάρω με το καλό το μηχάνημα όχι μόνο θα κάνω μια παρούσιαση του στο YOUTUBE αλλά θα προσπαθήσω με την ελάχιστη εμπειρία μου να κάνω κάποια βιντεάκια για το πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει ήχους. Ίσως τελικά να αποτελέσει κίνητρο για κάποιους να σταματήσουν να υπερασπίζονται σύνθ  και δόγματα και να μοιραστούν την γνώση τους που τόση ελλιπής είναι η διαθεσιμότητα της σε αυτό τον τομέα. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
...να ρωτήσω κάτι χαζό (σαν κιθαρίστας άσχετος με αυτά τα κουτάκια)? Ένα τέτοιο το κολλάς σε ένα midi controller και καθάρισες?...

marathon είπε:
...να ρωτήσω κάτι χαζό (σαν κιθαρίστας άσχετος με αυτά τα κουτάκια)? Ένα τέτοιο το κολλάς σε ένα midi controller και καθάρισες?...
ακριβώς όπως το είπες αλλά με την έξτρα usb μπορείς να το "κολήσεις " και σε ένα υπολογιστής και να το ελέγχεις είτε μέσα απο τον sequencer (δηλαδη Sonar, Cubase κτλ) (αυτό μπορεί να γίνει και μέσω midi) ή απο κάποιο editor  που είναι φτιαγμένος αποκλειστικα για να το πειράζεις. Με λίγα λόγια το κάνεις οτι γουστάρεις εσύ. 

Και αλλος ασχετος στον οριζοντα .

Εγω λοιπον που εχω ενα παλιοπιανο στο σπιτι , περνω το θαυματουργο κουτακι

και γινομαι ....Βαγγελης ??

αντε και δεν εχω κανει παραγγελια στον Αγιο Βασιλη και στο τελος θα μεινω

με το %$%*&  στο χερι  :D

... φίλε kilon από MAc και garageband το ελέγχεις? (δεν κάνω πλάκα!!!)

marathon είπε:
... φίλε kilon από MAc και garageband το ελέγχεις? (δεν κάνω πλάκα!!!)
Ναι και εγώ με garageband δουλεύω . Θα μπορώ να το ελέγχω τόσο απο το Garageband όσο και απο το Yamaha Motif Es6. Βασικά μπορείς να το ελέγχεις απο οπουδήποτε υπάρχει MIDI OUT , που MIDI έχουν και τα πιο ξεφτίλα εξαρτήματα. Έτσι συμβαίνει και με όλα τα σύνθ. Do not Worry my friend , everything is under control  ;) 

dkall είπε:
Και αλλος ασχετος στον οριζοντα .

Εγω λοιπον που εχω ενα παλιοπιανο στο σπιτι , περνω το θαυματουργο κουτακι

και γινομαι ....Βαγγελης ??

αντε και δεν εχω κανει παραγγελια στον Αγιο Βασιλη και στο τελος θα μεινω

με το %$%*& στο χερι :D
μεγάλε μάστορα δεν μπορώ να σε αντιγλυφτώ.

Βασικά αν το παλιοπιάνο όπως λές έχει μυδια εξω (δηλαδή midi out) φυσικα και μπορείς. Εξάλλου το midi υπάρχει εδώ και πολυ καιρό,  φημολογήται και πρίν την εποχή των δεινοσαύρων , της ηλεκτρονικής μουσικής ;)

korgy είπε:
γύρω στα 13 ευρω ειναι το κοστος μεταφοράς.

καλορίζικο! αναμένουμε εντυπώσεις γιατι και εμεις καιγομαστε να το ζητησουμε απο τον αι βασίλη ;D ;D ;D
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Ρεεε ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΡΛΑΘΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΥΡΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ

ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΩΡΕ!!!!

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 399 ΕΥΡΩ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ = ΜΕΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΤΡΑΜΣ!!!!!

ΝΤΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!!!!!

70 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!

70 θεε μου!!!

Οπότε φτου και απο την αρχή , πάμε για αγορά μέσω πιστωτικής

Εφοσον εχεις ολα τα λεφτα ηταν χαζο να το παρεις μεσω τραπεζης.....

UnderGround είπε:
Εφοσον εχεις ολα τα λεφτα ηταν χαζο να το παρεις μεσω τραπεζης.....
συμφωνώ. Αλλα τι να κάνουμε έπαιξα και έχασα.

Καθόλου χαζό. Αναλόγως την περίπτωση. Εγώ στην βελγική τράπεζα που έχω λογαριασμό (μένω Βέλγιο) αρκούσε να δώσω το IBAN number και το ΒIC από μια άλλη, άσχετη τράπεζα που είχε λογαριασμό αυτό το μαγαζί...

http://www.degiergitaarbouw.nl/

και για το έμβασμα πλήρωσα μηδέν (0) ευρώ. Τα ψώνια μου ήρθαν μια χαρά και με μηδέν καθυστέρηση, χωρίς κανένα επιπλέον κρυμμένο έξοδο.

Εντάξει ρυθμίστηκε το θέμα με τον Θωμά ακύρωσα την παλιά παραγγελεία και ξεκίνησα καινούργια με την πιστωτική μου. Ο Θωμάς όπως πάντα εξυπηρετικότατος. Έχουν και έλληνα πωλητή που με εξυπηρετούσε. Μπορώ να πώ οτι εντυπωσιάστικα με τον επαγγελματισμό τους. Όχι άδικα θεωρούνται κορυφαίοι.

Τώρα περιμένω να έρθει το μωρό μου 15/12/07 στον θωμά για να φτάσει έπειτα στην αγκαλία μου. Υπολογίζω 20-25/12/07.  Άγιε Βασίλη είσαι μέγας. 

Άντε με το καλό. Του έριξα μια ματιά στο site της Waldorf. Από χαρακτηριστικά φαίνεται πολύ καλη λύση. Το μονο κακό όταν παίρνεις ένα συνθ είναι ότι θα αργήσεις να ξαναπάρεις καινούριο :(

Καλοτάξιδο :p

http://www.thomann.de/gr/waldorf_blofeld.htm

απο ότι φένεται η σήμανση στο availability  άλλαξε απο "expecting shipment to arrive 15-12-07 " σε "available at short notice (usually 2-5 days)" χμμ.. μάλλον απο ότι φένεται το Blofled θα φτάσει την αναμενόμενη ημέρα στον θωμά, χμμ θα δούμε.

Γιατι λοιπόν να περιοριστώ απο τα 4 μόνο κουμπάκια του Blofeld ενώ μπορώ άνετα να προσθέσω άλλα 32 με αυτό εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=devNmBKP3vw

και κοστίζει μόνο 140 ευρόπουλα και φυσικά μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για το DAW ή το MOTIF μου.

http://www.thomann.de/gr/behringer_bcr_2000.htm

Το μόνο που μένει είναι να το προσθέσω στο Blofeld για να γλυτώσω τα μεταφορικά.

Οσο πάει και το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον.

Αν είστε λίγο παραπάνω περίεργοι ορίστε τι μπορεί να κάνει το μαραφέτι αναλυτικά

http://www.synthtopia.com/synth_review/Behringer/Behringer-BCR2000.html

άντε άντε, υπομονή. Αύριο η φαρμακερή, οπότε σε καμιά βδομάδα max το έχεις....

αυτο θα ηταν καλυτερο αλλα σταματησε η παραγωγη του

535782893_205ae873d9.jpg

Ητανε να φτασει στον θωμά 15-12-07 μετά πήγε 24-12-07 και την επόμενη μέρα 15-1-2008.

???

Μάλλον με δουλεύει η Waldorf!!!! Άφαντο το Blofeld.

http://www.thomann.de/gr/waldorf_blofeld.htm

Αρχίζω να αμφισβητώ την αξιοπιστία της εταιρείας απο την στιγμή που ούτε να παραδώσει το προϊον δεν μπορεί . Κρίμα ....

μήπως τελικά θα πρέπει να κοιτάξω είτε στο microq είτε σε κάποιο evolver????

kilon είπε:
Μάλλον με δουλεύει η Waldorf!!!!
μάλλον ο θωμάς σε δουλεύει. κανένα αλλο μαγαζί δεν είχε ημερομηνία παράδοσης.

kilon είπε:
μήπως τελικά θα πρέπει να κοιτάξω είτε στο microq είτε σε κάποιο evolver????
περίμενε βρε αθεόφοβε! (θα το χτυπάς το κεφάλι σου αν το κάνεις αυτό)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back