Vox πεταλοσιελόρροια..

Φιλε μου εν μερει εχεις δικιο αν εβγαζα και εγω overdrive μονο με τα δαχτυλα μου θα ειχα παει ηδη στο τσιρκο και θα ειχα ''χεστει στο ταληρο'', αλλο ηθελα να πω και μαλλον δεν το καταλαβες, παρε δυο κιθαριστες ισοδυναμου επιπεδου,δωσε τους την ιδια κιθαρα με το ιδιο setup ιδιους ενισχυτες και εφε και φυσικα να παιξουν το ιδιο κοματι η μονη περιπτωση να εχουν πανομοιότυπο ηχο ειναι εαν θα ηταν ομοζυγωτικοι διδυμοι.

Δεν καταλαβενω που ειναι το περιεργο, ειναι θεμα ανοτομιας και χαρακτηρα το πως θα βαλεις τα δαχτυλα στη ταστιερα και πως θα παιξεις με τη πενα,και βεβαια αυτο ισχυει για ολους τους μουσικους αλλο ηχο ειχαι ο Parker αλλο ηχο ειχαι ο Coltrane.

Και για να το παω λιγο πιο μακρια αλλο ηχο θα εχει καποιος που σε ενα 12μετρο σολαρει μονο σε πεντατονικη και αλλο ενας που παιζει modal (παντα με το ιδιο setup).

Σιγουρα το τι setup και εξοπλισμο εχει ο καθενας δινει μια ταυτοτητα στον ηχο του αλλα αυτο ειναι το δευτερο επιπεδο το πρωτο ειναι μονο τα χερια του ή το στομα του και το μυαλο του...  

Μα ακριβώς επειδή σημασία έχει το μυαλό του, γιαυτό χρειάζεται τα εφέ. Υπερμουσικοί όπως ο Hendrix, Gilmour κλπ πήραν τα πεταλάκια και έφτιαξαν ροκ ιστορία. Και την έψαξαν τρελά, δεν είναι ότι έπαιζαν με ότι νάναι.

Ένας που παίζει καλά θα ακούγεται πάντα καλύτερα από έναν μέτριο μουσικό, σε σημείο που να τον ξεπερνάει ακόμα και αν έχει πολύ χειρότερο setup. Άλλο αυτό, και άλλο το τι έχει στο μυαλό του και τι χρειάζεται για να το κάνει πραγματικότητα  ;)

Συγγνώμη... καλή αυτή η συζήτηση αλλά τι σχέση έχει με τα πεταλάκια της Vox? Kαι πώς και βρέθηκε εδώ?

Κι επίσης...

moderato είπε:
Καλημερα,το να βγαζεις πεταλακια σε μια εποχη που οι σοφτγουερ εκδοχες ενισχυτων και εφε

(πχ.guitar rig,κλπ) ''παιρνουν κεφαλια'' μου φενεται καπως...
Τι σχέση έχει η μια αγορά με την άλλη? Εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις, εντελώς διαφορετικές χρήσεις (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος παίρνει ένα σετάπ με Guitar Rig κλπ. σε λάιβ). Δηλαδή θα αμφισβητήσουμε τη χρησιμότητα της παγκόσμιας παραγωγής πεταλιών επειδή τα... software βαράνε καλά τη λα?  ???

bloody_sunday είπε:
Συγγνώμη... καλή αυτή η συζήτηση αλλά τι σχέση έχει με τα πεταλάκια της Vox? Kαι πώς και βρέθηκε εδώ?
Απλά είναι η 542η φορά που γίνεται σύγχυση μεταξύ του πώς ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ένας κιθαρίστας και του ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ είναι ένας κιθαρίστας. Δηλαδή ανάμεσα στο ηχόχρωμα και τη μουσική.

Θαυμάσια... δεν το παίρνετε στο δικό του θρεντ αντί να κάνετε hijack?

Καλό θα ήταν η vox να επικεντρωθεί σε μία ανανεωμένη και μοντέρνα έκδοση της tonelab sε και να αφήσει τα πεταλάκια σε άλλες εταιρείες. Όχι ότι η παλιά έκδοση είναι κακή, απλά είναι ότι καλύτερο έχουν βγάλει μέχρι τώρα  ;) Προσωπικά θα προτιμούσα (καιρός είναι!) επίσης να πάρουν τα δικαιώματα απο τις εταιρείες και να βάλουν τα σωστά ονόματα πάνω στην πεταλιέρα (μπορεί χαζό να ακούγεται αλλά anyway...).

Συγνωμη για το οτι πηγα αλλου τη κουβεντα, να πω οτι τα συγκεκριμενα πεταλια συμπαθητικα τα ακουσα,κατα τη γνωμη μου (παντα) υπαρχουν και καλυτερα.

moderato είπε:
Φιλε μου εν μερει εχεις δικιο αν εβγαζα και εγω overdrive μονο με τα δαχτυλα μου θα ειχα παει ηδη στο τσιρκο και θα ειχα ''χεστει στο ταληρο'',
Μπορω να κανω τον καθαρο ηχο βρωμικο ,και τον βρωμικο καθαρο.

Χρησιμοπιησε την ηλεκτρικη ενεργεια στις αποληξεις των νευρωνων στα δαχτυλα.

Lydios

panoslydios είπε:
Μπορω να κανω τον καθαρο ηχο βρωμικο ,και τον βρωμικο καθαρο.

Χρησιμοπιησε την ηλεκτρικη ενεργεια στις αποληξεις των νευρωνων στα δαχτυλα.

Lydios
εγω εχω προχωρησει ακομα περισσοτερο...βαζω το φις στον κολο μου... :P και φωτιζω ΟΛH ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ! ;D

Βεζουβιος

bloody_sunday είπε:
εχει σχεση .προσπαθουμε να βρουμε απο που προερχεται αυτο το κενο

ηχοχρωμα και παιξιμο.Απο το ιδιο το πεταλι της vox?

Aπο τα χερια του κιθαριστα και την ελλειψη παιξιματος με νευρο?

Απ την ελλειψη ηλιακης ενεργειας?(οι μεγαλυτεροι μουσικοι πολιτισμοι εχουν αναπτυχθει

κοντα στον ισημερινο).

Και να με πληρωνανε αυτο το fuzz πεταλι ,δεν θα το αγοραζα.

Superfunk είπε:
εγω εχω προχωρησει ακομα περισσοτερο...βαζω το φις στον κολο μου... :P και φωτιζω ΟΛH ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ! ;D

Βεζουβιος
Είσαι γκουρού φίλως ,προσκυνώ δάσκαλε............σόρυ Μάραθε ,ο γκουρού ταύτος σε ξεπερνά παρασάγγας

Noμίζω πως προέρχεται από μια άλλη διάσταση, παράλληλη χωροχρονικά με την δικιά μας. Ίσως την πετύχεις κάπου αν περάσεις το event horizon μας. Εκεί, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη καλού ηχοχρώματος και παιξίματος, και βάσει της συμπαντικής εντροπικής αρχής της ισορροπίας πρέπει από κάπου να "ρουφηχτεί" για να γίνει αναπλήρωση. Κάπου λοιπόν ο Θεός έριξε ένα κβαντικό ζάρι (το αν μπορεί να το δει ή όχι είναι θέμα μεγάλου debate, αλλά εντελώς οφτόπικ) και έτυχε να επιλεχθεί η διάστασή μας για αυτό το "ρούφηγμα", όπερ και εγένετο. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε και ως φτωχή τονική απόδοση των πεταλιών της Vox, και ως άτεχνο παίξιμο του demo guy, και ως μια γενική και ανεξήγητη αδιαθεσία και ραστώνη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
OH SHIT! Τα χάσανε όλοι εδώ μέσα  ;D

samy paraga είπε:
Είσαι γκουρού φίλως ,προσκυνώ δάσκαλε............σόρυ Μάραθε ,ο γκουρού ταύτος σε ξεπερνά παρασάγγας
Επειδης.. ;D...σε συμπαθω να σου μαθω και δυο ΤΡΟΜΕΡΑ κολπα για ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ delay & leslie

1.delay:

Την ωρα που παιζεις ΧΩΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ σου ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστα στο μεγαφωνο του ενισχυτη..μετα ΚΟΥΝΑ την ΡΥΘΜΙΚΑ απο αριστερα προς τα δεξια..οσο πιο ΜΕΓΑΛΑ τα ΕΧΕΙΣ (τα ΑΥΤΙΑ σου φυσικα) τοσο καλυτερο delay θα εχεις,για TAP TEMPO μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ,δε μπορει ΚΑΠΟΥ θα εχεις εναν ευκαιρο.....

2.leslie:

Εδω θα χρειαστεις λιγη βοηθεια....

Θα κατεβεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ και θα βρεις εναν νταβραντισμενο (οσο πιο παιδαρας ειναι τοσο το καλυτερο)...μετα θα του βαλεις τον ενισχυτη σου στον...ΩΜΟ ....ε αφου τα κανεις αυτα τα πραγματα ειναι απλα....την ωρα που θα παιζεις θα τον βαλεις να τρεχει ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ με τον ενισχυτη στον ωμο,οσο πιο γρηγορα τρεχει τοσο πιο γρηγορο speed θα εχει το leslie....για ΤΑP TEMPO μπορεις να χρησιμοποιεις εναν ΠΙΤΟΓΥΡΟ..δεμενο πανω σε ενα καλαμι στηριγμενο πανω στον ενισχυτη ετσι ωστε να ειναι κοντα (αλλα οχι within reach ;D) στην κεφαλα του ...θα το κυνηγαει αναλογα με την ταλαντωση που θα του δινεις.

ελπιζω να σε βοηθησα φιλος αν θες εχω και αλλα συμπαντικα κολπα να μοιραστω μαζι σου. 

Superfunk είπε:
ελπιζω να σε βοηθησα φιλος αν θες εχω και αλλα συμπαντικα κολπα να μοιραστω μαζι σου.  
Άει στα τσακίδια με τον αγύρτη τον άλλο με τη Μαρθώνια εναλλακτική σχολή που έπαιζε σαχλόφωνο και έπλενε τα πόδια του στη πισίνα που μας έβαζε να εξαγνιστούμε .

Ειδού κύριοι ο μέγας γκορού,είναι και γείτονας ,θα γλιτώσω και τις βεντζίνες πήγαιν' έλα και προπάντος ο μέγας διδάσκαλος ΄μεταδίδει τη γνώση του εντελώς δωρεάν ,όχι σα τον άλλο τον σαλτιμπάγκο γεροξούρα που είχε κάνει και σχολή και μας κοίταγε στη πορτοφόλα πριν μας μάθει το ΛΑ

Ο Μαραθων δεν ειναι συμπαντικος,να καταλαβεις τι απατεωνας ειναι,ουτε καν στον... Ισημερινο δεν γεννηθηκε.

Ψηνει ομως ωραια τα λουκανικα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back