- Πόντοι
- 198
Ο ξηρός πάγος (ως επί το πλείστον) έρχεται από μια περιοχή της Ασίας, την Ξηρασία.
Ένα τέτοιο ντουλαποψυγείο είχε η γιαγιά μου, και το τραγικό ήταν ότι το χρησιμοποιούσε ακόμα και αφού πήρε ψυγείο... :-Xblue είπε:δε λεω οτι δεν υπαρχει,αλλα οτι η χρηση του δεν ειναι τοσο διαδεδομενη οσο παλιοτερα (...θυμαμαι το 1950...)
Αν δεν κανω λαθος (2ο στο ιδιο θεμα θα ειναι),τον χρησιμοποιουσαν και για "ψυγειο" (ξυλινο ντουλάπι + κομμάτι ξηρού παγου = "ψυγείο")
Αυτή όμως δεν είχε εξερευνηθεί στην αρχαιότητα, γι' αυτό και χρησιμοποιούσαν ανεμιστήρες μεν, αλλά χωρίς ξηρό πάγο δε. Στην Οδύσσεια πχ. αναφέρεται πως όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.harilatron είπε:Ο ξηρός πάγος (ως επί το πλείστον) έρχεται από μια περιοχή της Ασίας, την Ξηρασία.
αυτο με την σιτα? "φαναρι " το λεγανε.Gothic είπε:Ένα τέτοιο ντουλαποψυγείο είχε η γιαγιά μου, και το τραγικό ήταν ότι το χρησιμοποιούσε ακόμα και αφού πήρε ψυγείο... :-X
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dbloody_sunday είπε:Στην Οδύσσεια πχ. αναφέρεται πως όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.
Καλά δεν παίζει. Σήμερα που ξύπνησα πιασμένος απο τον ανεμιστήρα (ως συνήθως) είπα: "Αυτός δεν είναι ανεμιστήρας, είναι μνηστήρας, γιατί μας έχει γα..."bloody_sunday είπε:Αυτή όμως δεν είχε εξερευνηθεί στην αρχαιότητα, γι' αυτό και χρησιμοποιούσαν ανεμιστήρες μεν, αλλά χωρίς ξηρό πάγο δε. Στην Οδύσσεια πχ. αναφέρεται πως όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.
------------------------------aback είπε:βρε παιδιά όντως όποιος μπορεί ας βοηθήσει στο κατά τα άλλα για τον πέ0ντ@ ετούτο θέμα γιατί έχω και γω το ίδιο πρόβλημα και είμαι αλλεργικός (ρινίτιδα, βρογχικά κ.λ.π.) στα ερ κοντίσιονς.για δώστε καμμιά εναλλακτική.
υ.γ. θέμα κι αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!