Τρομερά συγκεκριμένος.music14 είπε:Γεια σας θα ηθελα να που προτεινετε η να μου πειτε αν το εχετε διαβασει ηδη καποιο καλο βιβλιο σχετικα με music business με ενδιαφερουν ολοι η κλαδοι την μουσικης βιομηχανιας
O Aaron έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά στο θέμα! Αλλά το βιβλίο έχει γραφτεί εδώ και χρόνια και, τουλάχιστον στην έκδοση που έχω εγώ, πολλά δεν ισχύουν! Δε ξέρω αν έχει βγει καινούρια έκδοση, αλλά οποιοδήποτε βιβλίο καταπιάνεται με το θέμα της μουσικής βιομηχανίας έχει ζωή κανένα χρόνο το πολύ. Στο μεταξύ έχουν αλλάξει ΤΟΣΑ πολλά σε ΟΛΑ τα πεδία που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ισχύουν οι πληροφορίες πλέον...artitraveller είπε:"The Complete Guide to Game Audio" by Aaron Marks
For Composers, Musicians, Sound Designers and Game Developers.
CMP Books, έκδοση σχετικά καινούργια, αμερικάνικο.
Βασικά το βιβλίο περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια τί χρειάζεται να κάνει κάποιος για να γράψει μουσική για παιχνίδια και να "ενσωματωθεί" στη μουσική βιομηχανία παιχνιδιών.
Ενα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου καλύπτει "εταιρικά" θέματα : προσωπική προβολή, demos, ψάξιμο για δουλειά, συμβόλαια, υπογραφές, πώς γίνεται η εργασία μέσα στην εταιρεία, εξοπλισμός κλπ. κλπ.
Γράφει πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για όλα αυτά τα θέματα.
Δεν θυμάμαι πόσο το είχα αγοράσει...