Βιβλίο για κιθάρα

maretosi

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλημέρα/σπέρα σε όλους/ες

Νέος έμαθα κιθάρα μόνος μου (με λίγη βοήθεια το βιβλίο του Εκμετσόγλου).
Δυστυχώς από ένα σημείο και μετά εγκατέλειψα την τεχνική και το παίξιμό μου είναι πολύ περιορισμένο.

Σκεφτόμουν μήπως κάνω άλλη μια προσπάθεια να ξαναπιάσω απ' την αρχή, να μάθω καλύτερη τεχνική κλπ

Υπόψιν ότι δεν προτιμώ το βιβλίο που έγραψα πιο πάνω γιατί εκτός από πολύ παλιό δεν μου αρέσει η ισπανική κιθάρα. Αν και είναι αυτή που απαιτεί την περισσότερη δεξιοτεχνία δεν αντέχω να την ακούω. Αν δεν υπάρχει καλύτερο φυσικά θα το προσπαθήσω.

Μπορείτε να μου προτείνεται βιβλία;
Ή παρόμοιες εμπειρίες;

Εγώ μαζί με την κιθάρα στην εφηβεία μου απέκτησα δανικό και το βιβλίο ΚΙΘΑΡΟΚΟΣΜΟΣ
Θα σε ξεκινήσει από τις νότες και τους δακτυλισμούς μέχρι τα ξύλα που φτιάχνεται το όργανο

Δεν υπαρχει απολυτως κανενα βιβλιο που να μπορει να αντικαταστησει εναν δασκαλο. Και αυτο διοτι το ζητουμενο δεν ειναι τοσο το υλικο που θα παιξεις, αλλα το ΠΩΣ θα το παιξεις. Αν η τεχνικη σου εχει προβληματα, μονο ο δασκαλος βλεποντας το πως παιζεις μπορει να σου τα επισημανει. Δυστυχως στα πρωτο σταδια της μελετης μπορει και να καταφερεις να βγαλεις το υλικο ας πουμε των πρωτων μηνων, η και των πρωτων ετων ακομα και με τεχνικες ατελειες. Αλλα στην πορεια δεν υπαρχει περιπτωση, θα βρεθεις σε αδιεξοδο, και τοτε θα πρεπει να γυρισεις πισω και να διορθωσεις τα πρωτα σταδια, και πιστεψε με, ειναι καλυτερα να ΜΗΝ ξερεις κιθαρα, παρα να ξερεις κιθαρα με λαθος τεχνικη, ειναι ΠΟΛΥ πιο ευκολο να μαθεις κατι απο την αρχη παρα να ξεφορτωθεις κακες συνηθειες ετων.

Ολα αυτα βεβαια ισχυουν εφοσον θελεις να ασχοληθεις σοβαρα σε βαθος χρονου. Αν απλα θελεις να τσαλαβουτησεις, τοτε πασο, ορμα.

ειναι καλυτερα να ΜΗΝ ξερεις κιθαρα, παρα να ξερεις κιθαρα με λαθος τεχνικη, ειναι ΠΟΛΥ πιο ευκολο να μαθεις κατι απο την αρχη παρα να ξεφορτωθεις κακες συνηθειες ετων.
μάλλον δεν πρόσεξες ότι σε αυτή τη φάση είμαι. Δάσκαλο δεν θα βρω, ότι μάθω από βιβλίο

Εγώ μαζί με την κιθάρα στην εφηβεία μου απέκτησα δανικό και το βιβλίο ΚΙΘΑΡΟΚΟΣΜΟΣ
Θα σε ξεκινήσει από τις νότες και τους δακτυλισμούς μέχρι τα ξύλα που φτιάχνεται το όργανο
μήπως είναι λίγο παιδικό;

Όχι δεν είναι, ίσως είναι λίγο ο τίτλος του... Θυμάμαι ότι έκανα όλες τις ασκήσεις που έχει μέσα και ότι το τελείωσα, κάτι που σημαίνει ότι μου άρεσε. Είναι για όλων των ηλικιών αρχάριους

Άμα πας στο βιβλιοπωλείο ξεφύλλισε το λίγο, θα καταλάβεις

Last edited:
Ευτυχως που καποιοι σπουδαιοι μουσικοι δεν το ηξεραν

Εντελως μα εντελως ασχετο.

Εδω δε μιλαμε για το αν ο OP ειναι ή αν θελει να γινει μεγαλος μουσικος.

Εδω μιλαμε για το πως θα βελτιωσει την τεχνικη του στην κιθαρα.

Και αυτη η υποθεση ειναι κουκια μετρημενα: Ειναι πολυ ευκολοτερο αν ξεκινησεις σωστα απο την αρχη, και γινεται πολυ δυσκολοτερο αν αρχισεις με λαθος τροπο.

Ειναι ακριβως οπως ειναι πολυ πιο ευκολο να γραψεις κατι σε μια αδεια κολλα χαρτι, απο το να πρεπει να σβησεις πρωτα μια γραμμενη σελιδα με μπλανκο και γομολαστιχα.

Το ποιους θεωρεις εσυ μεγαλους μουσικους, και το επιπεδο της τεχνικης που ειχαν ή το επιπεδο που ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ να εχουν για να κανουν τη μουσικη που εκαναν, αυτο ειναι ασχετο. Αλλωστε για τεχνικη ρωτησε ο OP, μη το γυρισουμε στα memes

7givx9.jpg

Και βεβαια ισχυει.

Η υψηλη τεχνικη ειναι απαραιτητη ΜΟΝΟ στα ειδη εκεινα που την απαιτουν. Μεγαλοι, τεραστιοι μουσικοι σε επιδραση και επιτυχια ηταν και οι Sex Pistols, και οι Nirvana και ποσοι αλλοι, αλλα προτυπα τεχνικης δεν τους λες.

Αν αρκει σε καποιον μια βασικη τεχνικη για να κανει τη μουσικη που ονειρευεται, τοτε ολα μια χαρα. Οπως και σε οσους αρκει μια μονοκατοικια, δεν χρειαζονται ισχυρα θεμελια και τεραστιες κολωνες για κατι τετοιο. Αν ομως θελεις υψηλη τεχνικη, ειναι σα να χτιζεις ουρανοξυστη, και αν δε βαλεις γερα θεμελια τοτε θα καταρρευσει, ειναι θεμα μηχανικης και τα δυο αυτα πραγματα.

Όχι δεν είναι, ίσως είναι λίγο ο τίτλος του... Θυμάμαι ότι έκανα όλες τις ασκήσεις που έχει μέσα και ότι το τελείωσα, κάτι που σημαίνει ότι μου άρεσε. Είναι για όλων των ηλικιών αρχάριους

Άμα πας στο βιβλιοπωλείο ξεφύλλισε το λίγο, θα καταλάβεις
οκ ευχαριστώ, θα το τσεκάρω.

Δεν είναι παιδικό,αλλά είναι για τελείως αρχάριους.

Υπάρχει και ο Κιθαρόκοσμος 3,
μπορείς να τον βρεις και σε φυσικά καταστήματα.
Ξεφύλισσέ τον να δεις να σου κάνει,είναι ύλη περίπου 180 κομματιών για την προκαταρκτική.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back