Αν μπορείτε πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας.Θέλω να αγοράσω laptop και δεν ξέρω τι λειτουργικό να επιλέξω....? οι περισσότεροι φορητοί εχουν προεγκατεστημένα vista ενώ αυτοί με xp είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού...help me!!!!
Εγώ στη θέση σου, θα αγόραζα έναν ισχυρό υπολογιστή με προ-εγκατεστημένα Vista και θα προσπαθούσα (πριν καταλήξω σε οριστικά συμπεράσματα) να δουλέψω τα μουσικά μου προγράμματα. Αν αποτύγχανα (κάτι απίθανο) θα ψαχνόμουν για το πως θα βάλω XP.
Τα Vista, έχουν ακόμη μερικά προβλήματα επιδόσεων με ASIO drivers, με την έννοια ότι το latency δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά όσο κατεβαίνει με τις ίδιες συσκευές και στα XP. Αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα για κάποιον που δουλεύει κυρίως με soft synths και προγραμματα που κάνουν χρήση του ASIO προτύπου (π.χ. το Sonar ΔΕΝ κάνει χρήση αυτού του προτύπου στη στάνταρ λειτουργία του).
Απ΄την άλλη, αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε το Nuendo 4, το οποίο είναι φτιαγμένο για να τρέχει στα Vista, το πρώτο πρόγραμμα της Steinberg που αναφέρεται με αυτή τη προδιαγραφή.
Συμπέρασμα: τα Vista είναι μονόδρομος - ακόμη και αν χρειαστεί να περιμένεις δύο-τρεις μήνες για το επερχόμενο service pack τους προκειμένου να λύσεις μερικά μικρο-προβλήματα στο performance (κάτι που μπορεί και να μην σε αφορά, καθώς δεν μας λες τι ακριβώς κάνεις σε μουσικό επίπεδο με τον υπολογιστή).
Αν όμως πάρεις τώρα υπολογιστή με XP, το πιθανότερο είναι ότι θα τον κρατήσεις για πάντα με XP, καθώς δεν θα έχεις καμία όρεξη να πας να πληρώσεις εκ' των υστέρων μία νόμιμη άδεια χρήσης για τα Vista, άσε που δεν θα ξέρεις πόσο καλά θα κάτσουν στον φορητό σου. Όπως ακριβώς έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν είναι μακρυά η ώρα που κάποια προγράμματα θα ΑΠΑΙΤΟΥΝ τα Vista για να τρέξουν - απλώς είναι λίγο άβολη η στιγμή που θέλεις να πάρεις υπολογιστή και γι' αυτό σου φαίνεται σημαντικό το δίλλημα.
Γνώμη μου.