Cubase, Nuendo σε dual boot XP/Vista laptop

Jesus είπε:
Λοιπόν, έκανα partition και μετά πάω να μπουτάρω απο το cd και μετά απο λίγο μου βγάζει μπλε οθόνη, πρέπει να κατεβάσω  οδηγούς του υπολογιστή για xp; και αν ναι, μετά που τα περνάω;
Welcome to the club...  :D

Σου βγάζει μπλε οθόνη (την γνωστή BSOD) επειδή δεν μπορεί να βρει τον σκληρό δίσκο. Θα πρέπει να βρεις ποιό chipset έχει η motherboard και να κατεβάσεις τον αντίστοιχο driver. Αυτό μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους:

α.) από το Internet ψάχνοντας ανηλεώς ή

β.) αν το laptop ήρθε με προεγκατεστημένα τα Vista, τότε ξαναβάλτα, μπες στο site της Intel και κατέβασε το Intel Matrix Storage Manager:

http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2101&lang=eng

Πρόσεξε ότι αν έχεις Vista Home Premium, τότε πρέπει να διαλέξεις Vista και όχι Vista 32, από την αναδιπλούμενη λίστα. Αφού γίνει αυτό θα μπορέσεις να δεις από το Device Manager επακριβώς ποιό chipset διαθέτει η motherboard:

Πίνακας ελέγχου -> Διαχείριση συσκευών -> Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI και βλέπεις κάτι αντίστοιχο με:

Intel® 82801EB Ultra ATA Storage Controllers - 24 D1.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι drivers για XP όμως, για τον ελεγκτή που βλέπεις στον πίνακα ελέγχου. Αυτό μπορείς να το αναζητήσεις σε διάφορα σημεία στο internet αλλά ξεκίνα στο site της Intel, ή στο site του κατασκευαστή του δίσκου, ή σε διάφορα fora, ή π.χ. στο www.driversplanet.com

Αφού βρεις τον controller ...  ::) (είναι ουσιαστικά 6-7 αρχεία) τότε βάζεις το CD των Windows XP και παρακολουθείς την οθόνη για ένα μήνυμα του στυλ:

"Press F6 to install additional drivers..." ή κάπως έτσι, δεν το θυμάμαι απ' έξω.

Πατάς F6 και θα σου ζητήσει να του δώσεις δισκέτα με τους επιπρόσθετους drivers. Αν το HP δεν έχει floppy disk θα χρειαστείς κάποιο εξωτερικό, το οποίο συνδέεται μέσω USB στο laptop. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να συγχωνεύσεις τον driver που βρήκες στο CD των Windows XP, αλλά αυτή η διαδικασία απαιτεί ειδικό προγραμματάκι και δεν λειτουργεί πάντα.

Αφού βρουν τον driver, η εγκατάσταση των XP προχωράει κανονικά.

Αυτά.  :)

Κατάφερα να περάσω τους drivers του σκληρού, τι άλλους οδηγούς πρέπει να κατεβάσω?

κατάφερα να κάνω εγκατάσταση τα xp, αλλά όταν ανοίγουν μου βγάζουν μπλε οθόνη, τι λάθος έχω κάνει;

και κάτι άλλο, όταν βάζω το cd επαναφοράς των vista δεν μου έχει την επιλογή για repair ώστε να ξαναβάλει το bootloader των vista...

Jesus είπε:
Κατάφερα να περάσω τους drivers του σκληρού, τι άλλους οδηγούς πρέπει να κατεβάσω?
Πρέπει να βρεις τους κατάλληλους drives για ότι θες να λειτουργεί - π.χ. δεν φαντάζομαι να χρειάζεσαι να βρεις drivers για Bluetooth για το laptop.

κατάφερα να κάνω εγκατάσταση τα xp, αλλά όταν ανοίγουν μου βγάζουν μπλε οθόνη, τι λάθος έχω κάνει;

και κάτι άλλο, όταν βάζω το cd επαναφοράς των vista δεν μου έχει την επιλογή για repair ώστε να ξαναβάλει το bootloader των vista...
Συνήθως οι μπλε οθόνες παραπέμπουν σε προβληματικούς drivers ή διενέξεις μεταξύ προβληματικών drivers. Φρόντισε να βρεις τους κατάλληλους drivers. Πολλές φορές ακόμη και η σειρά εγκατάστασης των drivers μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

OurDarkness είπε:
Συνήθως οι μπλε οθόνες παραπέμπουν σε προβληματικούς drivers ή διενέξεις μεταξύ προβληματικών drivers. Φρόντισε να βρεις τους κατάλληλους drivers. Πολλές φορές ακόμη και η σειρά εγκατάστασης των drivers μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.
+1

Είναι μάλιστα πολιτική κάποιων εταιριών να προσφέρουν και έναν οδηγό εγκατάστασης των drivers πέραν του ίδιου του software, με αναλυτική σειρά των drivers που πρέπει να περαστούν για τη βέλτιστη λειτουργία του laptop.

Το μόνο κακό με τέτοιους οδηγούς είναι ότι περιλαμβάνουν στη λίστα όοοοοοολους του drivers για το μηχάνημα, ακόμα και τους θεωρητικά "άχρηστους" (π.χ. drivers για να παίζουν τα κουμπιά quick launch που έχουν τα περισσότερα laptops).

πως μπορώ να βρω ποιά είναι η motherboard του laptop μου  HP dv5 1130ev????

προσπαθώ να βρω τους οδηγούς...

επίσης ποιούς άλλους οδηγούς πρέπει να κατεβάσω για να τρέξουν τα xp επιτέλους???

Τελικά βρήκα την μητρική...

Είναι της Quanta και είναι το μοντέλο 3603.

Το θέμα τώρα όμως είναι, οτι ψάχνω πόσες ώρες να βρω έναν οδηγό για την συγκεκριμένη μητρική και δεν έχω βρει τίποτα...

Καμιά ιδέα κανείς;

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back