Vintage modified vs classic vibe (jazz bass)

Evilnye είπε:
Οφτοπικ επί της θήκης.

Ωραίες και καλές αυτές οι θήκες για λόγους προστασίας, αλλά πόσο βολικές είναι για μεταφορά;

Δε νομίζω ότι θα άλλαζα gigbag με κάτι τέτοιο, εκτός και αν αυτές είναι μόνο για να τις δώσεις σε κανένα αεροπλάνο πχ?

Τις προάλλες είδα επίσης μια gigbag δερμάτινη, πολύ ωραία δε λέω, αλλά δε θα θελα να με φανταστώ σε φουλ ζέστη να πηγαινοέρχομαι με το δέρμα μ' αυτό το βάρος.
Εγω τη σκληρη θηκη που πηγαινε μαζι με το G&L την εχω παρατησει κατω απο το κρεβατι και το πηγαινοφερνω μεσα σε μια Rockbag. Για να μπει σε αεροπλανο το μπασο καλο ειναι να βρισκεται οχι σε "απλη" σκληρη θηκη, αλλα σε ATA approved flight case, που κοστιζει γενικα κατι παραπανω.

Καλύτερα να το πάρεις σε μια gigbag μαζί σου παρά να τ'αφήσεις στις αποσκευές... Ειδικά όταν βλέπουν flight cases κάτι τους γυρνάει!  :-X

bihlas87 είπε:
Μετρησα το precision μου και ειναι 116.5. Το jazz λογω λοξων οπισθιων ειναι μακρυτερο?
Μπορεί να γίνει... εξαρτάται από τα οπίσθια.  :P

Αυτη ειναι, λογικα και ακριβως να ερχεται για μισο ποντο θα το στριμωξω στα τοιχωματα (της θηκης).
Αν θες βοήθεια πες μου...  ;D

Μια χαρά θα χωράει, έτσι κι'αλλιώς η θήκη έχει λίγο περισσότερο χώρο στο headstock. Παρεμπιπτόντως, μιας και συζητάμε για μήκος, είναι περίπου 110 πόντους (οι μπασσίστες έχουν πλεονέκτημα μεγέθους), μετρώντας από το κέντρο του οργάνου.  ;)
Εντάξει πια! Το κερδίσατε το σηματάκι...
asLibRecords-17794.shma05.gif
  ;D ;D

bloody_sunday είπε:
Εντάξει πια! Το κερδίσατε το σηματάκι...
asLibRecords-17794.shma05.gif
  ;D ;D
lol ;D

Καλύτερα να το πάρεις σε μια gigbag μαζί σου παρά να τ'αφήσεις στις αποσκευές... Ειδικά όταν βλέπουν flight cases κάτι τους γυρνάει!  :-X
Μέχρι τώρα αυτό κάνω, απλά ας ξέρουμε κ όλες τις εναλλακτικές!

Άλλοι, το αποσυναρμολογούν και το μεταφέρουν.

Μου ακούγεται τρελός πονοκέφαλος...

Evilnye είπε:
lol ;D

Μέχρι τώρα αυτό κάνω, απλά ας ξέρουμε κ όλες τις εναλλακτικές!

Άλλοι, το αποσυναρμολογούν και το μεταφέρουν.

Μου ακούγεται τρελός πονοκέφαλος...
Απ'το να τ'αφήσω ακόμα και με flight case στις αποσκευές το προτιμώ! Έλα όμως που δεν γίνεται με set neck!  :-\

Παιδιά οι καλύτερες μακράν δεν είναι ούτε οι σκληρές ούτε οι μαλακές, αλλά οι ημίσκληρες.

Μιλάμε πάντα για θήκες έτσι?  8)

Εννοώ αυτές που είναι foam-padded μέσα και με ύφασμα (καλύτερα αδιάβροχο) απ'έξω. Είναι πολύ ελαφρές, με ζώνες για την πλάτη και, κατά την γνώμη μου, προστατεύουν επαρκώς την κιθάρα/μπάσσο, από τα πάντα εκτός από τα καφριλίκια.

The Genius Loci είπε:
Παιδιά οι καλύτερες μακράν δεν είναι ούτε οι σκληρές ούτε οι μαλακές, αλλά οι ημίσκληρες.

Μιλάμε πάντα για θήκες έτσι?  8)

Εννοώ αυτές που είναι foam-padded μέσα και με ύφασμα (καλύτερα αδιάβροχο) απ'έξω. Είναι πολύ ελαφρές, με ζώνες για την πλάτη και, κατά την γνώμη μου, προστατεύουν επαρκώς την κιθάρα/μπάσσο, από τα πάντα εκτός από τα καφριλίκια.
Σε διαστασεις ομως, τα soft cases ειναι ιδια με τα hard cases, οποτε παλι εχεις προβλημα οταν προσπαθεις να φορτωσεις τα οργανα στο καρο. :( Padding εξαλλου εχουν και ολες οι καλες gigbags.

Nikoubis είπε:
Σε διαστασεις ομως, τα soft cases ειναι ιδια με τα hard cases, οποτε παλι εχεις προβλημα οταν προσπαθεις να φορτωσεις τα οργανα στο καρο. :( Padding εξαλλου εχουν και ολες οι καλες gigbags.
Όχι, εγώ μιλάω γι'αυτά που είναι στο σχήμα του μπάσσου, όχι τα ορθογώνια!

Συμφωνώ όμως ότι αν έχεις μια gigbag και 30mm+ padding είναι πάλι μια χαρά.  ;)

Π.χ:

http://www.dv247.com/invt/53246/

(είχε και μία με 50mm παλιότερα...)

Hard case, brutal, @@τα πραματα ;D Για τις μικρες μετακινησεις εννοειται soft, για τρενα κλπ ομως αν θες να κουβαλησεις 2 οργανα, τα πηγαινεις την προηγουμενη μερα να φυγουν ως δεματα και την επομενη φευγεις με την βαλιτσα σου χαλαρος.

Λίγο άκυρο bumb!

Το classic vibe 50's σε lake placid blue χάθηκε από το site της fender και από τα μεγάλα μουσικομάγαζα.Mόνο σε butterscotch blonde το βρίσκω.  :(

Το άτιμο είναι κουκλί...δεν πιστεύω να σταμάτησαν να το παράγουν.  :-\

Καλημέρα σε ολους! Γράφω εδω για να μην ανοιγω νεο θεμα.

Χρειάζομαι ένα μπασο για να γράφω τα κομμάτια μου στο home studio (ερασιτεχνικά καθαρά) αλλά και για να παίζω κανα live κυρίως συνοδευοντας μπαντα σε ελληνικό ροκ.

Επειδή βασικά παίζω κιθάρα το μπατζετ μου δεν ξεπερνάει τα 400. Στις κιθάρες έχω δοκιμάσει και εχω ακουσει και τα καλύτερα για την σειρα classic vibe. Ισχυει το ίδιο και στα μπασα?

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classicvibe_jbass60_ow.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_vint_mod_jazz_nt.htm

Aνάμεσα λοιπον σε αυτά τα δύο ποιο θα προτείνατε?

Τα vintage frets του classic vibe ενδέχεται να με δυσκολέψουν?

Αξίζει τα 100 ευρώ παραπάνω στην τιμή?

Οι μαγνήτες είναι αξιοπρεπείς ωστε να μην αλλαχθούν?

Ευχαριστω προκαταβολικα και καλή σας μέρα!  :)

Καλημερα

Ναι το ιδιο ισχυει και για τα CV και τα VM μπασακια...

Στη θεση σου με 400 euro θα αγοραζα το vintage modified και με τα 100 euro θα πεταγα πανω ενα μεταχειρισμενο ζευγαρι antiquity's  ;D

Eυχαριστώ πολύ για τη βοήθεια nexarulhu . Υπάρχει και κάποια άλλη γνώμη-αποψη?

Διαφορές στους μανήτες?

Διαφορά basswood - maple σωμα?

Διαφορές vintage ταστων με κανονικά?

Τα 100 ευρω παραπάνω αξίζουν για το classic vibe?

stepar10 είπε:
Διαφορές στους μανήτες?
Ιδιου τύπου είναι.Η αρέσκεια του ήχου τους εξαρτάται από τα γούστα κάθε ατόμου.

Διαφορά basswood - maple σωμα?
Τo basswood είναι μαλακό ξυλό με ουδετερο σχετικά ήχο.

Το maple είναι σκληρό και πυκνό ξύλο με πιο διαυγή πρίμο ήχο.Ειναι και ελαφρύτερο πιστεύω.

Διαφορές vintage ταστων με κανονικά?
Είναι μικρότερα.

Εν τέλει το Vm το άσπρο να πάρεις γιατί είναι με διαφορά το αισθησιακότερο οπότε θα είσαι πολύ πιο ποθητός στο γυναικείο κοινό.  ;D

Stoner Jackass είπε:
...Τo basswood είναι μαλακό ξυλό με ουδετερο σχετικά ήχο.

Το maple είναι σκληρό και πυκνό ξύλο με πιο διαυγή πρίμο ήχο.Ειναι και ελαφρύτερο πιστεύω.
9/10 φορες το maple ειναι αρκετα βαρυτερο απο το basswood, γι'αυτο και σπανια χρησιμοποιειται για ολοκληρα σωματα. Η χρηση που γινεται συνηθως ειναι για top.

Είμαι ακριβώς ίδια περίπτωση (Κιθαρίστας που πήρε μπάσο για μπάντα) και πήρα το Vintage Modified. Το μπασακί είναι πολύ καλό και δεν με έχει δυσκολέψει καθόλου μέχρι στιγμής.

Δεν έχω σύγκριση με πολλά άλλα μπάσα βέβαια....

Αισθητικά να πώ οτι όντως είναι απο τα ομορφότερα όργανα στην πιάτσα άλλα ακόμα δεν έχω τεστάρει  τι "ψάρια" πιάνει πάνω στη σκηνή... μάλλον κάτω απο τη σκηνή ;)

Κ με βάση και πρόσφατη έρευνα το κοινό ακούει με τα μάτια οπότε σίγουρα στην περίπτωση μου δεν θα ακούνε τι μαλακίες παίζω με ένα τόσο ωραία μπάσο!  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
KostasP είπε:
9/10 φορες το maple ειναι αρκετα βαρυτερο απο το basswood, γι'αυτο και σπανια χρησιμοποιειται για ολοκληρα σωματα. Η χρηση που γινεται συνηθως ειναι για top.
Μαι μιστέικ.Alder θα είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα.

Το πρώτο.Το maple μου αρέσει από όλες τις απόψεις.Το έχω παίξει.Οι μαγνήτες είναι αξιοπρεπείς.

Καλό θα ήταν να τα δοκιμάσεις αν δεν είσαι επαρχία.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα