- Πόντοι
- 398
Ευτυχώς που δεν εξαρτάται από εσένα αλλά για εκεί το πάνε δυστυχώς. Θα το μετανιώσετε αν γίνει αυτό νομοταγείς και λαμόγια το ίδιοΑν εξαρτιόταν από εμένα, θα καταργούσα τα μετρητά ΕΝΤΕΛΩΣ.
Ευτυχώς που δεν εξαρτάται από εσένα αλλά για εκεί το πάνε δυστυχώς. Θα το μετανιώσετε αν γίνει αυτό νομοταγείς και λαμόγια το ίδιοΑν εξαρτιόταν από εμένα, θα καταργούσα τα μετρητά ΕΝΤΕΛΩΣ.
Ούτε εγώ το ελέγχω.Το τι κάνει ο φίλος δεν θα το ελέγξω εγώ
Πως ξέρεις ότι δε συμβαίνει ήδη;Μπορείς να κατέβεις στας εκλογας , να εκλέγεις και να το εφαρμόσεις.
Ευτυχώς που δεν εξαρτάται από εσένα
Θα το μετανιώσετε
Ούτε το ξέρω, ούτε με νοιάζει.
Στο πρότεινα, μήπως δεν το σκέφτηκες.Εσύ το ανέφερες σαν ενδεχόμενο. Δεν βλέπω να σε ρώτησα κάπου "ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσω τις απόψεις μου;". Μάλλον άλλαξες γνώμη στο ενδιάμεσο, για το πόσο χρειάζεται να πεις περισσότερες. Συμφωνούμε.
Σας κάνει "κλικ" η vintage τεχνολογιά.
Ναι, αλλά για τους λάθος λόγους μάλλον. Είμαι ρετρολάγνος, πως να το κρύψωμεν άλλωστε;
Τα θαυμάζετε και τα αναζητάτε ή τα θεωρείτε "μπελά" ή "βάρος".
Προς το παρόν, μιας και μένω σε μια "πολιτιζμένη" χώρα, έχω πρόβλημα χώρου, οπότε ναι, είναι λίγο μπελάς. Από την άλλη άν είχα 25 πολυκατοικίες δικές μου, όπως ο σύντροφος ΛΟΥ-ΚΟΥ, τότε θα ήτο χαρά μου να φιλοξενώ τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής.
Θα μαζεύατε κάτι παλίο από το δρόμο ΄;
Είναι ένα από τα χιλιάδες χόμπυ μου. Αν μπορώ και να το συνεφέρω, ακόμα καλύτερα. Αν είμαι σίγουρος πως έχω και τον χώρο να το κρύψω από την σύζυγο, ε μα ναι, βεβαίως.
Θα πετούσατε κάτι παλιό δικό σας;
Το έχω κάνει, με πόνο ψυχής βέβαια. Ακόμα θυμάμαι την μέρα που χάρισα την 17ρα οθόνη μου, τουλάχιστον πήγε κάπου που την εκτίμησαν.
Πλέον θα επιτρέπεται.. Δεν θα το χρησιμοποιούσα για καθημερινή χρήση (που δεν επιτρέπεται κιόλας βέβαια)
Έχω από το 2017, 57000 (ναι, πενήντα επτά χιλιάδες) διπλότυπα παραστατικά εκτυπωμένα γιατί "πρέπει να υπάρχουν".Το χαρτί έχει σχεδόν καταργηθεί. Κάτι είναι κι αυτό.
Μα αν ζητήσεις έλεγχο, σου κάνουν βάσει των βιβλίων , που δεν πρέπει να κρατάς χειρόγραφα, μιας και από το 2021 υπάρχει το my data.Έχω από το 2017, 57000 (ναι, πενήντα επτά χιλιάδες) διπλότυπα παραστατικά εκτυπωμένα γιατί "πρέπει να υπάρχουν".
Πως γίνεται να πρέπει να υπάρχουν και να πιάνουν χώρο και να γίνεται όλη αυτή η περιβαλλοντική και οικονομική σπατάλη απ' τη στιγμή που υπάρχει μηχανογράφηση και MyData, ακόμα δεν έχω καταλάβει.
Ψηφιακός μετασχηματισμός.
Πως γίνεται να πρέπει να υπάρχουν και να πιάνουν χώρο και να γίνεται όλη αυτή η περιβαλλοντική και οικονομική σπατάλη απ' τη στιγμή που υπάρχει μηχανογράφηση και MyData, ακόμα δεν έχω καταλάβει.
Έτσι λέγεται όντως. Αν ξέρεις κάποιον τρόπο να γίνει ταχύτερα, έλα να κατέβουμε μαζί στις εκλογές. Τουλάχιστον, έχει ξεκινήσει, σε αντίθεση με το 2017.Ψηφιακός μετασχηματισμός.
Έτσι είναι φίλος, και μετά μας κοροϊδεύετε εμένα και τον ΛΚ για τους γνωστούς λόγους.Εδώ, αλλάζουμε laptop και κρατάμε το προηγούμενο κανά χρόνο, μπας και κάτι πάει στραβά με το καινούργιο...
Και βέβαια έτσι είναι.Έτσι είναι φίλος,
Μα έχει γίνει αυτό.Και βέβαια έτσι είναι.
Δηλαδή, για να καταλάβω, αν έβγαινε ένας (οποιοσδήποτε) υπουργός και έλεγε "πετάχτε ρε τα παλιά παραστατικά, το 'χουμε εμείς το θέμα, μην ανησυχείτε για τίποτε".... θα τα πέταγες; Εγώ, ειδικά τότε, θα τα έβαζα σε θησαυροφυλάκιο.
Για να καταλάβεις, εδώ μου στέλνει η τράπεζα μου αναφορά κάθε τρίμηνο, τι μπήκε, τι βγήκε κλπ. Αυτά άνετα τα βλέπω και online, και μπορώ να τα τυπώσω εννοείται. Κι όμως, κρατάω και τα τυπωμένα που μου στέλνουν. ΤΟΣΟ πολύ εμπιστεύομαι το δημόσιο και τις τράπεζες λέμε.Και βέβαια έτσι είναι.
Δηλαδή, για να καταλάβω, αν έβγαινε ένας (οποιοσδήποτε) υπουργός και έλεγε "πετάχτε ρε τα παλιά παραστατικά, το 'χουμε εμείς το θέμα, μην ανησυχείτε για τίποτε".... θα τα πέταγες; Εγώ, ειδικά τότε, θα τα έβαζα σε θησαυροφυλάκιο.
Λες να μην το ξέρω;Γιατί η διπλή υποχρέωση να τηρείς και χειρόφραφα και ηλεκτρονικά βιβλια λέμε.
Είναι θέμα οπτικής. Για 'μένα, είναι απαραίτητο extra mile για να καταστεί εφικτός ο μετασχηματισμός. Ενοχλητικό, ναι, αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει. Ειδικά αν αναλογιστείς το εξής:Αυτό δεν είναι ψηφιακός μετασχηματισμός , αυτό είναι προσθέτω γραφειοκρατία να χαμε να λέγαμε.
Οι περισσότεροι έλληνες μικροεπιχειρηματίες πελαγώνουν όταν χρειαστεί απλά να αλλάξουν το ποσοστό Φ.Π.Α. στα ρημάδια τους. Σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που απασχολείται συγγενικό μου πρόσωπο, τους πήρε σχεδόν ένα έτος να προσαρμόσουν τα πάντα στη νέα κατάσταση, με πάνω από δέκα άτομα να ασχολούνται.Κάντα ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά αν θες.....και το πως θα πάρω έγω back up....αστό να με απασχολεί εμένα.
Μα ρε συ ήδη κλείσαμε 3 χρόνια.Λες να μην το ξέρω;
Είναι θέμα οπτικής. Για 'μένα, είναι απαραίτητο extra mile για να καταστεί εφικτός ο μετασχηματισμός. Ενοχλητικό, ναι, αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει. Ειδικά αν αναλογιστείς το εξής:
Οι περισσότεροι έλληνες μικροεπιχειρηματίες πελαγώνουν όταν χρειαστεί απλά να αλλάξουν το ποσοστό Φ.Π.Α. στα ρημάδια τους. Σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που απασχολείται συγγενικό μου πρόσωπο, τους πήρε σχεδόν ένα έτος να προσαρμόσουν τα πάντα στη νέα κατάσταση, με πάνω από δέκα άτομα να ασχολούνται.
Δεν είναι όλοι καταρτισμένοι, ούτε τεχνολογικά έτοιμοι, ούτε ψυχολογικά πρόθυμοι να υιοθετήσουν οποιαδήποτε αλλαγή, και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η λέξη backup είναι άγνωστη στις περισσότερες περιπτώσεις επαγγελματιών.
Επιβεβαιώνω ότι αυτό ισχύει.αν μπείς να την κάνεις θα δεις ότι δεν μπορείς να την κάνεις