vintage μηχανήματα.

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οκ θα μπω μετά ?

Μπα καλυτερα να πας εκει για να κανεις κονε, παρε και καμμια τΕροπιτα να κερασεις τους αργοσχολΟι συνατΚσιουχοι και ενα κουτι παστακια για την δημοσιουπαλληλο στο πρωτοκολλο μπας και καΜεις δουλεια ?

Εχω κρατησει vintage μηχανηματα για μουσικη, δυστυχως τα μισα τα εχω για φτιαξιμο και δεν βρισκω ανταλλακτικα....

φετες tape decks, cd player, minidisc, eq....ολοκληρη στακα τα μισα δεν δουλευουν πλεον εχω μεινει μονο με ενα sansui AU117 ενα SL1200MK2 και ενα tuner και 2 whaf diamond....

τωρα προσπαθω απο ebay να φτιαξω αυτο....

san.jpeg

δυστυχως τα μισα τα εχω για φτιαξιμο και δεν βρισκω ανταλλακτικα....

Προβολή συνημμένου 45034
Η αλήθεια είναι ότι τα ανταλλακτικά είναι pain in the ass.

Σε αντίθεση με τα σύγχρονα που αν χαλάσουν, απλά τα πετάς. 

Εδώ είναι όλο το ζουμί. Στην ουσία ο άνθρωπος τα έχει δυσκολέψει που δεν ξέρει να αξιοποιήσει επαρκώς την τεχνολογία που εφευρίσκει.

ΚΑΤΣΕΤΕ ΡΑΙ ΠΕΔΓΙΑ...ΠΟΥ ακριβως σας δυσκολευει η τεχνολογια δηλαδης?

στο να κανετε μια φορολογικη δηλωση? στο να κανετε μια συναλλαγη στο e-banking? στο να κλεισετε δωματιο σε ξενοδοχείο? στο να κλεισετε αεροπορικα εισητηρια?

Ελα αιδιον  στον τοπο σου....?

btw μολις εκλεισα εισητηρια τρενου απο Οζακα σε Φουκουοκα (Ιαπωνια) για τον Ιουλιο, με 25% εκπτωση (190 ευρω για 3 ατομα  btw για μια αποσταση 613 χιλιομετρων (την οποια διανυει το τρενο σε 2 ωρες περιπου....))  απο το σπιτακι μου, τα εχω εΧτυπωσει κι ολας ....δηλ. θεωρειτε ευκολοτερο να πατε να τα ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ  στον κεντρικο σταθμο της Οζακα στον ΓΚΙΣΕ οπου εχει συνηθως 3.000 ηλιθιους αμερικανους τουριστες ,να περιμενετε στην ΟΥΡΑ για 2 ωρες και να πρεπει να πληρωσετε και ΜΕΤΡΗΤΑ (στην Ιαπωνια καρτες δεν πολυπαιζουν ειδικα σε συναλλαγες με το δημοσιο και τις εταιρεις μεταφορων...)...

Τι να πω....?

στο να κανετε μια φορολογικη δηλωση? στο να κανετε μια συναλλαγη στο e-banking? στο να κλεισετε δωματιο σε ξενοδοχείο? στο να κλεισετε αεροπορικα εισητηρια?

Ελα αιδιον  στον τοπο σου....?

btw μολις εκλεισα εισητηρια τρενου απο Οζακα σε Φουκουοκα (Ιαπωνια) για τον Ιουλιο, με 25% εκπτωση (190 ευρω btw για μια αποσταση 613 χιλιομετρων (την οποια διανυει το τρενο σε 1,5 ωρα....))  απο το σπιτακι μου, τα εχω εΧτυπωσει κι ολας ....δηλ. θεωρειτε ευκολοτερο να πατε να τα ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ  στον κεντρικο σταθμο της Οζακα στον ΓΚΙΣΕ οπου εχει συνηθως 3.000 ηλιθιους αμερικανους τουριστες ,να περιμενετε στην ΟΥΡΑ για 2 ωρες και να πρεπει να πληρωσετε και ΜΕΤΡΗΤΑ (στην Ιαπωνια καρτες δεν πολυπαιζουν...)...

Τι να πω....?
Βρε άσε τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία. 

Σου είπα,  ΑΥΞΗΣΑΝ την γραφειοκρατία προσθέτοντας ψηφιακή γραφειοκρατία (σε συναλλαγές με το δημόσιο)

Δεν με πείθεις ότι ούτε με τον εφκα έχεις ασχοληθεί,  ούτε με τη δυπα ούτε με την δου.

Απλά δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση .

Ούτε με μεταβιβάσες ακινήτων,  ούτε με το νέο φρούτο "δηλώστε αν κόψατε τα χόρτα από το χωράφι σας" (που αφορά και μη κτηματογραφημενες περιοχες), ούτε με κτηματολόγιο., ουτε με το εργανη...ούτε με τίποτα από αυτά. 

Δεν είναι δουλειά σου, λογικό.

(σε συναλλαγές με το δημόσιο)

Δεν με πείθεις ότι ούτε με τον εφκα έχεις ασχοληθεί,  ούτε με τη δυπα ούτε με την δου.

εγω σου ειπα ΑΚΡΙΒΩΣ τι συναλλαγες εκανα, τωρα αν δεν σε πειθω οτι βγαζω φορολογικη ενημεροτητα σε δευτερολεπτα, επιδομα ανεργιας σε 1 λεπτο, κλεινω ραντεβου σε γιατρο σε μισο λεπτο και κανω την δηλωση μου σε 5...το προβλημα δεν ειναι δικο μου ?..αλλα δικο σου επειδη δεν εχεις διαβασει το ΜΑΝΙΟΥΑΛ ?

Μας στερεί ευρώ από τα έξοδα συναλλαγών μέσω τραπέζης.

Αν τα είχα όλα αυτά τα λεφτά θα είχα πάρει ένα MONTAGE Μ

Μας στερεί ευρώ από τα έξοδα συναλλαγών μέσω τραπέζης.

Αν τα είχα όλα αυτά τα λεφτά θα είχα πάρει ένα MONTAGE Μ
 αν τα κανεις στον γκισε ,οπως ο Λακης, θα τα πληρωσεις 100 φορες παραπανω (οπως ενας ΠΑΝΗΒΛΑΚΑΣ ? φιλος μου τα πληρωσε προσφατα ) οποτε να λες και ΦΧΑΡΙΣΤΩ ? (καλα ρε φιλωΟυζ αν ξοδευεις 2.000 το χρονο σε εξοδα τραπεζικων συναλλαγων πρεπει να εισαι ο ΩΝΑΣΗΣ ...? )

εγω σου ειπα ΑΚΡΙΒΩΣ τι συναλλαγες εκανα, τωρα αν δεν σε πειθω οτι βγαζω φορολογικη ενημεροτητα σε δευτερολεπτα, επιδομα ανεργιας σε 1 λεπτο, κλεινω ραντεβου σε γιατρο σε μισο λεπτο και κανω την δηλωση μου σε 5...το προβλημα δεν ειναι δικο μου ?..αλλα δικο σου επειδη δεν εχεις διαβασει το ΜΑΝΙΟΥΑΛ ?
Το έκανες μια φορά. 

Και δεν μιλάμε για να βγάλεις φορολογική ενημερότητα. 

Όταν ασχοληθείς με κανα ΣΟΒΑΡΟ ζήτημα σε σχέση με το κράτος..έλα να το συζητήσουμε. 

Μιλάς για φορολογική ενημερότητα. Ένα εντελώς άχρηστο χαρτί,  που το βγάζεις εύκολα...αλλά δεν χρειάζεται. 

Απευθύνεται μόνο στις δημόσιες αρχές, οι οποίες με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού,  ξέρουν αν είσαι φορολογικά ενήμερος ή όχι.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η εύκολη ηλεκτρονική ενημερότητα είναι μια επιπρόσθετη άχρηστη ψηφιακή γραφειοκρατία....δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ.

Για τα μανούαλ, άστο

Ξέρω πληροφορική σε αριστα επίπεδα , και σε κώδικα και σε hardware.

αν τα κανεις στον γκισε ,οπως ο Λακης, θα τα πληρωσεις 100 φορες παραπανω (οπως ενας ΠΑΝΗΒΛΑΚΑΣ ? φιλος μου τα πληρωσε προσφατα ) οποτε να λες και ΦΧΑΡΙΣΤΩ ? (καλα ρε φιλωΟυζ αν ξοδευεις 2.000 το χρονο σε εξοδα τραπεζικων συναλλαγων πρεπει να εισαι ο ΩΝΑΣΗΣ ...? )
Ωραία τεχνολογία.

Έξυπνες συσκευές που καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, αυτοκίνητα που κανουν λιγότερη κατανάλωση καυσίμων και μας αυξάνουν το ρεύμα και τα καύσιμα και πληρώνουμε τριπλάσια και δε μας αυξάνουν τους μισθούς για να απασχολούνται περισσότεροι και να έχουμε ανάπτυξη. ?

Μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, πίσω στα ΠΙΚΑΠ ?

Όταν ασχοληθείς με κανα ΣΟΒΑΡΟ ζήτημα σε σχέση με το κράτος..έλα να το συζητήσουμε. 

δεν σκοπευω...μενω στα απαραιτητως απαραιτητα ?

,Ήμουν σε ανοιχτό διαλογο με τεχνικούς του My data όταν προτολειτουργησε και ψάχναμε τρόπο όταν δεν γινόταν με τίποτα να περαστούν σαν έξοδα οι ασφαλιστικές εισφορές του εφκα.(υποχρεωτική νομοθετική υποχρέωση ).

Χτυπούσε η σειρά παραστατικου.

Τελικά το περάσαμε βάζοντας ως "σειρά" το ΑΦΜ μας...

Αν πω ότι εγώ το βρήκα...

Αλλά δεν με νοιάζει η δόξα...την βλακεια δεν αντέχω.

Μια χαρά είναι η τεχνολογία απλά όχι για τους δουλειές που λέει ο superfunk.

Πρώτον δεν χρειάζεται να κάνεις φορολογική δήλωση έχω ξεχάσει ποτέ έκανα πρώτη τελευταία φορά.

Εννοείται ότι δεν πας σε δημόσια ιατρεία σχολεία κτλ. 

Φορολογική ενημερότητα είναι άχρηστη όταν μάθεις να εργάζεσαι σωστά και όχι με κομμουνιστές. 

Λεφτά πάντα μετρητά και εννοείτε μαύρα. 

Ξενοδοχείο κλείνω πάντα από το τηλέφωνο καθώς μου κάνουν καλύτερη τιμή και έχεις βγάλει απέξω και την προμήθεια της πλατφόρμας αλλά και το ΦΠΑ.

Μόνο οι τράπεζες είναι χρήσιμες (εξωτερικού για μεγάλα ποσα) και βέβαια οι διαφορές εφαρμογές που μπορείς να αγοράζεις μετοχές κρυπτο κτλ.

Οσο για τον vintage εξοπλισμό μόνο ενισχυτές και αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουν vintage κιθάρες καθώς είναι ίδιες με τις σημερινές. Αυτά.

Αμπελοφιλοσοφίες...

Και μάλιστα χωρίς αμπέλια.

Πως η αξιοποίηση (ή μη) από το ελληνικό κράτος των όποιων τεχνολογιών μπορεί να είναι κριτήριο για την αξία αυτών των τεχνολογιών, μόνο εσείς το ξέρετε παιδιά. Σα να λέμε, ας εξετάσουμε αν καλώς υπάρχουν τα φανάρια στις διασταυρώσεις συνοπολογίζοντας την αντίληψη που έχει για τον Κ.Ο.Κ. ο μέσος έλληνας οδηγός.

Πως η αξιοποίηση (ή μη) από το ελληνικό κράτος των όποιων τεχνολογιών μπορεί να είναι κριτήριο για την αξία αυτών των τεχνολογιών, μόνο εσείς το ξέρετε παιδιά. 
Η κουβέντα το φέρε, δεν το εξετάζουμε.

Άλλο είναι το θέμα ούτως ή άλλως. 

Η συναναστροφή με τα μηχανήματα είναι γεμάτη bugs και προβλήματα, και θα είναι έτσι για καμιά εκατοστή χρόνια ακόμα (αν δεν γίνει τίποτα και γυρίσει η ανθρωπότητα στην εποχή του λίθου φυσικά) Εγώ επιδιώκω την συναναστροφή με ανθρώπους όπου είναι δυνατόν, τα μηχανήματα με αγχώνουν, δεν τα εμπιστεύομαι, και φυσικά δεν το συζητώ καν να γυρίζω το ίντερνετ με τα στοιχεία της χρεωστικής μου στο autofill, μετρητά και όποιος θέλει.

Αν εσάς δεν σας ενοχλεί να τρέχετε κάθε τρεις και λίγο στην τράπεζα για να σας ξεμπλοκάρουν την κάρτα ή να παγώσετε ανεπιθύμητες συναλλαγές, τι να πω, εμένα αυτό μυ χαλάει το μήνα όχι τη μέρα

Η συναναστροφή με τα μηχανήματα είναι γεμάτη bugs και προβλήματα, και θα είναι έτσι για καμιά εκατοστή χρόνια ακόμα (αν δεν γίνει τίποτα και γυρίσει η ανθρωπότητα στην εποχή του λίθου φυσικά) Εγώ επιδιώκω την συναναστροφή με ανθρώπους όπου είναι δυνατόν, τα μηχανήματα με αγχώνουν, δεν τα εμπιστεύομαι, και φυσικά δεν το συζητώ καν να γυρίζω το ίντερνετ με τα στοιχεία της χρεωστικής μου στο autofill, μετρητά και όποιος θέλει.

Αν εσάς δεν σας ενοχλεί να τρέχετε κάθε τρεις και λίγο στην τράπεζα για να σας ξεμπλοκάρουν την κάρτα ή να παγώσετε ανεπιθύμητες συναλλαγές, τι να πω, εμένα αυτό μυ χαλάει το μήνα όχι τη μέρα
Μα αυτό είναι το θέμα.

Στην τράπεζα πήγαινες μια φορά και αν ήθελες.

Όταν όμως κάνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ τις συναλλαγες μεσω τραπεζών, ε λογικό είναι να προτιμάς να τις κάνεις από το web banking , από το να τρέχεις κάθε ώρα στον γκισε (που και εκεί μηχάνημα είναι δηλαδή).

Το συμπερασμα βγήκε από την πρώτη σελίδα.

Φυσικά δεν είναι η τεχνολογιά το πρόβλημα (web banking π.χ.) , αλλά η κακή χρήση της από τον άνθρωπο και δη νομοθετικά.

Όταν όμως κάνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ τις συναλλαγες μεσω τραπεζών, ε λογικό είναι να προτιμάς να τις κάνεις από το web banking , από το να τρέχεις κάθε ώρα στον γκισε (που και εκεί μηχάνημα είναι δηλαδή).

Να θυμόμαστε ότι ο φίλος νωρίτερα ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ για ότι φοροδιαφεύγει.

Οπότε το λογικοφανές αυτό σχόλιο, είναι δυστυχώς άκυρο.

Αν εξαρτιόταν από εμένα, θα καταργούσα τα μετρητά ΕΝΤΕΛΩΣ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back