Vintage gear

Μόλις επιστρέψω πατρίδα θα ανεβάσω φωτογραφίες, αλλά για πες τπτ

παραπάνω για το νέο σου αποκτημα

Εχω παιξει με διαφορα vintage οργανα, κυριως Jazzmasters / Jaguars , Teles και σε γενικες γραμμες, μαλλον υπηρξα ατυχος γιατι κανενα απο αυτα, στα δικα μου αυτια, δε δικαιολογουσε την τιμη του... Προφανως, αν ειχα πολυ χρημα και χρονο για αναζητηση, θα αγοραζα περισσοτερο για συλλεκτικους λογους υποθετω, vintage οργανα. Η 50's Silvertone archtop που εχω ομως, ειχε και την σωστη τιμη και ηχο που καμια απο τις καινουριες archtops που ειχα μεχρι τωρα δεν ειχε. Σε συνδυασμο δε με τον Dearmond "monkey on a stick" που της εχω βαλει, ειναι απιθανη!

IMG_20140928_181653.jpg

Πολυ ομορφη κιθαρα! Εχεις ωραιο γουστο στις κιθαρες  : ;)

Ένας 100άρης Marshall Super Bass του 1976, με πολλές πολλές ώρες και χιλιόμετρα. Τον έχω μόνο για studio, ποτέ live, αναξιόπιστος γαρ, αλλά έχει απίστευτο ήχο σε αδιανόητες εντάσεις. Τον πέτυχα σε κάποιο προβάδικο, τον είχαν για μπάσο, στην πλάκα έβαλα την κιθάρα και έπαθα ΤΗΝ πλάκα. "Αν τον πουλήσεις ποτέ, πες μου..." Μετά από καναδυο χρόνια τον πήρα. Τον έφεραν δεκαετία 80 κάτι πανκιά από Αγγλία και τον πούλησαν Θεσσαλονίκη για να κάνουν διακοπές. Παίζει ελάχιστα πια. Δεν μου έχει αρέσει κάποιος άλλος Marshall περισσότερο.

Να και η δική μου!

Δεν είναι ακριβώς vintage αλλά είναι γριά..  ;D

Gibson Les paul custom μάλλον του 1972..

Αγοράστηκε για να καλύψει την ματαιοδοξία μου για παλιές κιθάρες.

Βγάζει κλασσικό ροκ ήχο!

Είναι και λίγο βαριά όμως,με αποτέλεσμα να το σκέφτομαι διπλά κάθε φορά που την επιλέγω για να παίξω...  ;D

DSCN1949.jpg

DSC_4251.jpg

Superfunk είπε:
καποιος τον εχει πειραξει,κανονικα θα επρεπε να ειναι τανκς...να τον πας σε εναν καλο μαστορα να τον μαζεψει
ναι, έχει πειραχτεί. Το μοναδικό εμφανές πρόβλημα του είναι το ότι καίει ασφάλειες συχνά, ειδικά αν δεν ζεσταθεί καλά. Κατά τα άλλα, ναι είναι τανκ, αλλά θέλει το μαζεματάκι του.

Θέλει και αυτός μαζέματα και περιμένει υπομονετικά για αυτό. Όλο λέω οτι θα τον φτιάξω και ακόμα δεν το έχω πράξει. Fender Bassman 1968.

bassman1.JPG

dimsonic είπε:
1973. Αγοραστηκε το 79. Μια από τις ελάχιστες (λένε) με τρέμολο...
απίστευτη deluxe!!! όντως με τρέμολο είναι πάρα πολύ σπάνιες.

Δεν είναι ακριβώς vintage αλλά είναι γριά..  ;D

Gibson Les paul custom μάλλον του 1972..

Αγοράστηκε για να καλύψει την ματαιοδοξία μου για παλιές κιθάρες.
δεν ξέρω τίποτα για les paul, αλλά δεν έχω ξαναδεί αυτό το χρώμα. κάνει μπαμ βιντατζιά!

Θέλει και αυτός μαζέματα και περιμένει υπομονετικά για αυτό. Όλο λέω οτι θα τον φτιάξω και ακόμα δεν το έχω πράξει. Fender Bassman 1968.
έχεις τέτοιο διαμάντι και δεν το χρησιμοποιείς? Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ν

vastrange είπε:
έχεις τέτοιο διαμάντι και δεν το χρησιμοποιείς? Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ν
Η βολικότητα και η χρήση καθιερώνουν αισθητικούς κανόνες φίλε μου.  ;D ;D ;D

Όλα θα γινουν όμως.

Τέλεια! Μιας και άρχισε το φωτό-ρομάντζο ας βάλω και εγώ μια.

Γενικά από vintage εξοπλισμό κυρίως περιορίζομαι σε ενισχυτές / καμπίνες. Είμαι της άποψης (για να απαντήσω και στο αρχικό post) ότι όντως οι σύγχρονες κιθάρες είναι πολύ καλύτερες και πιο καλά κατασκευασμένες από τις παλιές. Επίσης δεν λείπει και το mojo... Για τους ενισχυτές τώρα, κάθε άλλο παρά συλλέκτης είμαι οπότε ότι έχω το χρησιμοποιώ!!

Sunn Sorado ('69) + match καμπίνα

Sunn Model T ('73) + match καμπίνα

Sunn Coliseum Bass ('74)

Acoustic 320 (~'70) + match καμπίνα

Peavey Roadmaster ('80)

+ μερικοί Peavey από τα 80s που είναι κανονικά τανξ!!

Omega_Monolith_RIG.JPG

Trending...

Νέα θέματα

Back