• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Που να'ναι οι vintage κιθάρες μου άραγε

Βγάλε κάνα- δύο έξτρα Χ από την τιμή... 

Μετά από... CSI SG, αυτή είναι μια original '63 και αυτό είναι το original tailpiece ?

Ναι βρε, έτσι ήταν απλά δεν φαίνεται στη φωτογραφία ένεκα του ματ λόγω έλλειψης γυαλίσματος. Σιγά μην υπήρχε aftermarket tailpiece για Maestro τότε.

... και αφίσα του Fast Freddie ....

'σσσσσσ'ωραίοςςςςςςςςς

Μόνο κάποιος που παρακολουθεί χρόνια τα πιάνει αυτά, φίλος! 'Συσσσ' ωραίος!?

Πάντως εσύ, ω λατρεμένε μας admin, καλά έκανες και τις έδωσες τις... παλιατζούρες.

Είσαι forever young, είσαι για "φρέσκα" κούτσουρα. Αυτά τα vintage είναι για εμάς που κοντεύουμε στην... απόσυρση ?

Ετσι βρε παιδί μου... ανανεώνεσαι!

Τα στέλνεις κάθε τόσο και βάζεις το χέρι στην τσέπη ξανά και ξανά. 

Γιατί αν είχα και τον Plexi τον original που έπαιζα το 1974; Ήταν ταμαμ για χεντριξικό παραλήρημα με τους Utopia. Θα μου πεις τι θα κουβάλαγες απο την Αφρική ρε φίλε... έτσι κι αλλιώς, παλιός ήταν handwired του εξηντακάτι... και θα 'χες δίκιο.

Αχ.. the old times... επιτρέψτε μου τον παλιμπαιδισμό για λίγο. Είχα καιρό να τις δω.?

utopia3.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ είμαι σαν τον LK.

Σαβουρομαζώχτρα με λέει η μάνα μου.

Ξέρω 'γω... τι να σου πω. Είναι πολλά τα χρόνια Άρη μου.

Πέρασαν πολλά. Τα 'φχαριστήθηκα.

Και ήταν και πολλές οι μετακομίσεις.

Πολλές διαφορετικές φάσεις και καταστάσεις. Τι τα θες... παιχνίδια είναι για μεγάλους.

Και με τη Γιαμαχούλα μου να έμενα, μια χαρά θα ήμουν.

Για δείξτε μας κι εσείς τις vintage αποκτήσεις σας με κάποια σημερινή αξία και τι απόγιναν.

Τις έχετε ακόμα; Αφού υπάρχουν και οι σαβουρομαζώχτρες, όλο και κάτι θα έμεινε.?

Τελικά μήπως έκανα λάθος και δεν είσαι ο Tom αλλά ο Todd?
Ψιτ, παρατήρησες καουμπόικη μπότα με στενό τζιν κλπ, όταν ο Robin στο μπάσο φόραγε σαν όλους καμπάνα;?

Πάντα θύμα των καιρών ήμουνα.

τα έχουμε χιλιοπεί. Τι να λέμε ξανα.

Πρώτο λαιβ με δανεική. Πρόβες εναλλάξ ο ένας κιθαρίστας με τον μπασίστα σε ένα dubl-ex.

Μια ζωή με νοικιάρικους ενισχυτές, για μεγάλο διάστημα με δανεικό (παρκαρισμένο) fender super reverb 4Χ10.

Μονογαμικός τύπος επί χρόνια. H deluxe μοντέλο 73, αγορασμένο το 1979 με υποτροφία που πήρα στη σχολή.

Μέχρι το 2014 δεν αγόρασα άλλη κιθάρα εκτός από την ovation.

Όλες οι άλλες είναι καλές και εξαιρετικές (φτηνές ή ακριβές). Η κιθάρα μου όμως ήταν-είναι μία.

η diamond strat copy που είχα πριν δόθηκε για να συμπληρώσω για την deluxe.

Η δε deluxe είναι οριτζιναλ, εκτός από μια τρύπα που της έκανα στο pickguard για ένα μικρό διακόπτη. Στο pickguard άλλαξα και τις βίδες γιατί παίρνανε να σκουριάζουν, αλλά τις έχω κρατημένες.

τα έχουμε χιλιοπεί. Τι να λέμε ξανα.

Πρώτο λαιβ με δανεική. Πρόβες εναλλάξ ο ένας κιθαρίστας με τον μπασίστα σε ένα dubl-ex.

Μια ζωή με νοικιάρικους ενισχυτές, για μεγάλο διάστημα με δανεικό (παρκαρισμένο) fender super reverb 4Χ10.

Μονογαμικός τύπος επί χρόνια. H deluxe μοντέλο 73, αγορασμένο το 1979 με υποτροφία που πήρα στη σχολή.

Μέχρι το 2014 δεν αγόρασα άλλη κιθάρα εκτός από την ovation.

Όλες οι άλλες είναι καλές και εξαιρετικές (φτηνές ή ακριβές). Η κιθάρα μου όμως ήταν-είναι μία.

η diamond strat copy που είχα πριν δόθηκε για να συμπληρώσω για την deluxe.

Η δε deluxe είναι οριτζιναλ, εκτός από μια τρύπα που της έκανα στο pickguard για ένα μικρό διακόπτη. Στο pickguard άλλαξα και τις βίδες γιατί παίρνανε να σκουριάζουν, αλλά τις έχω κρατημένες.
Χωρίς φωτό; Ξεροσφύρι;

Δεν την λες και βίνταζ, μοντέλο του 1981-82 ήταν, αγορασμένη από μένα το 1983. Yamaha sg2000s.

Από το 1997-8 την είχα στην θήκη της και έβγαινε 5-6 φορές τον χρόνο κι αυτές για 10-15 λεπτά.

Από την μια μετανιώνω που την έδωσα το 2011 αλλά από την άλλη η αντικαταστάτρια της με έβαλε ξανά στην μουσική  και φυσικά θα χάνατε τα αριστουργηματικά μου tracks που ανεβάζω εδώ στο Νόιζ.... 

Οπότε χαλάλι το "downgrade" από αυτήν σε μια Αμερικάνα Στρατ.

Το παλικάρι πάντως που την πήρε, φεύγοντας απ'το σπίτι μου με αυτήν και μετά από μερικά τσίπουρα (πίναμε και παίζαμε...) είχε μια ευτυχισμένη έκφραση στο πρόσωπο...

Yamaha 1.JPG

Yamaha 2.JPG

Χωρίς φωτό; Ξεροσφύρι;
καλά οκ.

αντε ξανά...

εδώ με τους pplo (protoplasmic life organism), αν και θα έπρεπε να λεγόμασταν ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ...

στα αριστερά είναι η δανεική που παίζαμε εναλλάξ στις πρόβες, ο ντουμπλεξ είναι στο πάτωμα, διότι ο άλλος είναι δανεικός, η rogers είναι δανεική από τον θείο, ο fender αγνώστου, αλλά δανεικός, εγώ με την δανεική eko και το αντίστοιχο δανεικό πετάλι, το μπάσο είναι ιδιόκτητο (ζήτω!) ο ενισχυτής επίσης δανεικός. Σωτήριον έτος 1975

img170_279.jpg

εδώ η eko πήγε στον ιδιοκτήτη της, εγώ είμαι με την diamond (πρόβες είναι εξ ου και η μπουζουξίδικη χαλαρότης). 1977

img170_091N.jpg

εδώ πλέον με την deluxe σε ένα live σε disco στην Καβάλα 1979

img170_251N.jpg

Δε θα μου πήγαινε το χέρι να δώσω τέτοια όργανα ποτέ. Μπορεί να νοίκιαζα κρυφά από τη γυναίκα καλύβι και να τα έκρυβα, αλλά να τα δώσω ποτέ. (Μόνο σε κανέναν φίλο που εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα πιάσει το όργανο τόπο, και κάποια στιγμή θα το ξαναδω αν θέλω.)

Όμως, όπως κι εγώ έχω κατηγορηθεί: "Αν δεν κρατήσεις όλη τη σαβούρα θα σκάσεις! Στο τέλος θα έχουμε όλα τα όργανα μέσα στο σπίτι κι εμείς θα μένουμε απ' έξω!"

Πάντως, πολύ όμορφα όργανα, πολύ όμορφες φωτογραφίες. Εγώ δεν μπορώ να συνεισφέρω στο νήμα, γιατί είμαι μικούλης (που λέει ο λόγος) με όργανα καινούργια, αγορασμένα κυρίως επί ΠΑΣΟΚ.?

Όμως, όπως κι εγώ έχω κατηγορηθεί: "Αν δεν κρατήσεις όλη τη σαβούρα θα σκάσεις! Στο τέλος θα έχουμε όλα τα όργανα μέσα στο σπίτι κι εμείς θα μένουμε απ' έξω!"

Τα έχω αυτά κυρ Αλή μου ουκ ολίγες φορές.

Και όταν είχα πρωτοέρθει στο σπίτι εδώ και έφερα τις κιθάρες μου, τις κοιτούσε η μάνα μου.

"Πολύ όμορφες κιθάρες" μου είχε πει.

Μπράβο σκέφτηκα, τις εκτιμάει.

Για να συνεχίσει τον συλλογισμό της μετά "αν τις πουλήσεις θα βγάλεις κάποια λεφτά".

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν σώζομαι. Έχω τη φωλιά μου χεσ... μπά, ξεφτιλίζω τη λέξη. Στο σπίτι που μένω τώρα με τη γυναίκα έχω μόνο 1 μπουζούκι, 1 ακουστική, 1 ηλεκτρική, 1 μπάσο άταστο. Τι όργανα δεν έχω πάει ακόμα κι ούτε πρόκειται:

- 1 μπάσο ακόμα

- 2 ηλεκτρικές

- 1 τρες πορτορικένιο

- 1 τσούμπους.

- 1 ούτι.

- 4 τρομπόνια.

- 1 τενόρο σαξόφωνο.

- 1 ευφώνιο ωοειδές

- 1 τρομπέτα

- 1 βιολί διακοσμητικό

- 1 τσελο ηλεκτρικό διακοσμητικό

- 1 ηλεκτρικό πιάνο

- 1 ζευγάρι μπονγκό

- 1 σετ ηλεκτρονικά τύμπανα

- Προενισχύσεις μικρόφωνα, λοιπά.

Ως εκ τουτου, είναι απολύτως λογικό νομίζω να βάζω την ουρά στα σκέλια όταν με λένε μαζούκλα. Και λίγα μου λένε δηλαδή.

Τι όργανα δεν έχω πάει ακόμα ...

- 1 μπάσο ακόμα

- 2 ηλεκτρικές

- 1 τρες πορτορικένιο

- 1 τσούμπους.

- 1 ούτι.

- 4 τρομπόνια.

- 1 τενόρο σαξόφωνο.

- 1 ευφώνιο ωοειδές

- 1 τρομπέτα

- 1 βιολί διακοσμητικό

- 1 τσελο ηλεκτρικό διακοσμητικό

- 1 ηλεκτρικό πιάνο

- 1 ζευγάρι μπονγκό

- 1 σετ ηλεκτρονικά τύμπανα

- Προενισχύσεις μικρόφωνα, λοιπά.

Το όμποε και το τσέμπαλο δεν βλέπω και ανησυχώ.

Ας είναι και διακοσμητικά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back