Vintage Cassettes- οδηγός χρονολογίας και τύπου.

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 28
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 3K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Πάρα πολύ ενδιαφέρον, για όποιον θέλει να βρει τη χρονολογία κατασκευής των κασσετών, που μόλις πήρε ή ήδη έχει.

http://vintagecassettes.com/index.htm

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τέλειο!!!

Μου'χουν λείψει οι κασσέτες, παρά τα διάφορα κακά τους (θυμάμαι άπειρα μασήματα, κολλήματα με σελοτέιπ, μεταφορά ολόκληρης ταινίας σε άλλη κτλ.). Ωραία χρόνια!  :)

X-minor είπε:
Τέλειο!!!

Μου'χουν λείψει οι κασσέτες, παρά τα διάφορα κακά τους (θυμάμαι άπειρα μασήματα, κολλήματα με σελοτέιπ, μεταφορά ολόκληρης ταινίας σε άλλη κτλ.). Ωραία χρόνια!  :)
Εχω βρει πάνω από 60-70 κομμάτια (σε πολύ καλη κατάσταση) από TDK , agfa, phillips....maxell κ.ο.κ, μοντέλα κυρίως 1971-1978.

Φυσικά τις πήρα...όλες (50 cent η μια).

Τις γράφω σιγα σιγα και επιλεκτικά (από τα βινύλιά μου), και καραγουστάρω.

Αν τις προσέχεις και αυτές και τα decs σου, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σε ποσοστό ό,τι αβαρία έχω πάθει από cd τό έχω πάθει και από κασσέτα.

Για εμένα, αυτός ό ήχος τους...το tape saturation...Μοναδικός!

Υ.Γ. Έχω πολύ καλό στοκ από μετάλου και χρωμίου, σφραγισμένες-υπερ κασσέτες.....αλλά άλλη καύλα το vintage πράγμα.  ;D ;D ;D

Υ.Γ.2  Στο ebay ήδη ξύπνησαν....αν δεις τιμές (ειδικά για vintage κομμάτια). ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για εμένα, αυτός ό ήχος τους...το tape saturation...Μοναδικός!
gndXX2.jpg

;D ;D ;D

Πες μας ότι παρακολουθείς ταινίες από βιντεοκασέτες (vhs, μην πω και beta).....;  ::) :-[ :P :-X ;D  

Δεν θα παραξενευτώ εάν "τραβάς" με αυτήν ακόμα..... :o  

maxresdefault.jpg

cigaret13 είπε:
Πες μας ότι παρακολουθείς ταινίες από βιντεοκασέτες
ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ βιντεοκασσετα,

Το όνειρο της ΖΩΗΣ μου είναι να βρω ένα τέτοιο, Sony LV-1901

betamax.jpg

LK είπε:
ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ βιντεοκασσετα,

Το όνειρο της ΖΩΗΣ μου είναι να βρω ένα τέτοιο, Sony LV-1901
  ;D ;D ;D  19 ίντσες (16,5 "καθαρές"), θα "βγάλεις" τα μάτια σου βρε...... ::),  άσε που δεν θα διαβάζεις τους υπότιτλους στα Γαλλικά, Σουηδικά και Ιαπωνικά αριστουργήματα..... 8)

cigaret13 είπε:
 ;D ;D ;D  19 ίντσες (16,5 "καθαρές"), θα "βγάλεις" τα μάτια σου βρε...... ::),  άσε που δεν θα διαβάζεις τους υπότιτλους στα Γαλλικά, Σουηδικά και Ιαπωνικά αριστουργήματα..... 8)
 ;D ;D ;DΔεν θέλω παραπάνω!Την τελευταία μου ταινία την είδα εδώ. ;D ;D

Και ναι ήταν το τελευταίο james Bond.  ;D ;D

Τ015.jpg

LK είπε:
Την τελευταία μου ταινία την είδα εδώ. ;D ;D

Και ναι ήταν το τελευταίο james Bond.  ;D ;D
 Του Sean....;  ;D ;D ;D    Γούστα είναι αυτά....(τραβηγμένα λίγο βέβαια.... ;D), εγώ πάντως από το 2007, μετά την αγορά projector, θέαση ταινίας σε κάτω από 80 ίντσες προβολή δεν....... ::)

Και εμείς ήμεθα ρετρολάγνοι αγαπητέ, μα όχι κι έτσι. Μια από τις πρώτες κασσέτες μου ήταν μια κατακόκκινη που "δανείστηκα" από τον πατέρα μου. Είχε γράψει Black Sabbath, Alice Cooper, Twisted Sister και άλλα χιτάκια 70ς - 80ς. Μιλάμε για πολύ saturation δικέ μου.

kwstas79 είπε:
Μια από τις πρώτες κασσέτες μου ήταν μια κατακόκκινη που "δανείστηκα" από τον πατέρα μου.
Πιθανολογώ BASF LH

s-l225.jpg

Δεν το κάνω από λαγνεία πάντως ή βίτσιο.

Μου αρέσουν πιο πολύ και στον ήχο και σχεδιαστικά και σαν φιλοσοφία.

Όπως τα παλιά αμάξια π.χ, τα παλιά έπιπλα...κ.λ.π.

(μιλάω κυρίως για 60's)

Ήταν πιο όμορφα.

Πράγματι είχε την χάρη της η κασέτα! Τον καιρό που το ίντερνετ ήταν στα σπάργανα μέσω PSTN γραμμών, η κασέτα και η εγγραφή τραγουδιών / δημιουργία complilation από ραδιόφωνο, βινύλια ή άλλες κασέτες, είχε την τιμητική της...

τις παλιές καλές εποχές προ net, ένα καλό "compilation" περιέχοντας κανά  σπάνιο διαμαντάκι από LPs που δεν κυκλοφορούσαν ακόμα από ελληνική εταιρεία, "άνοιγε πόρτες" , έριχνε γκόμενες, σε ανέβαζε κοινωνικά ένα πράμα... ;D

επειδή ήταν και μένα αγαπημένο μου σπορ και έφτιαχνα τότε όχι μόνο για φίλους αλλά και μαγαζιά, θυμάμαι ένα με classic rock σε Maxell χρωμίου που είχα συμπεριλάβει το φρεσκοακουσμένο τότε Julia των Pavlov's Dog, είχε κάνει θραύση και ντουμπλαρίστηκε 10άδες φορές στα πέριξ, σε σημείο που άκουσα μια κόπια του σε κάποιο άσχετο σπίτι, που με το ζόρι ακουγόταν από τον θόρυβο και τις απώλειες της επανεγγραφής από κασετόφωνο σε κασετόφωνο και όταν προσφέρθηκα στον τύπο να του φτιάξω ένα original, μόνο που δεν "έκλαψε"...

πόσο γραφική υποθέτω θα φαντάζει σήμερα μια τέτοια αντίδραση την εποχή του "όλα στο πιάτο"...

Και μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν δισκάδικα που έγραφαν συλλογές σε κασσέτες με επιλογές μας αντί αξιοσέβαστου αντιτίμου σε όσους από εμάς δεν είχαμε ή δεν θέλαμε να αγοράσουμε όλο τον δίσκο

mauromouris είπε:
Και μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν δισκάδικα που έγραφαν συλλογές σε κασσέτες με επιλογές μας αντί αξιοσέβαστου αντιτίμου σε όσους από εμάς δεν είχαμε ή δεν θέλαμε να αγοράσουμε όλο τον δίσκο
+10000!

παλιά έτσι κάναμε σχολικά πάρτυ καθώς τα βινύλια κόστιζαν μια περιουσία τα δε πικαπ απλησίαστα τα χαζέυαμε μόνο στα club που λόγος για κανα mk2.... ούτε για βελόνα δεν είχαμε...

επίσης πολλά τραγούδια χιτάκια που δεν προλάβαιναν να έρθουν ελλάδα τα γράφαμε από το ράδιο air play για να τα παίξουμε να είμαστε μπροστά.... μια φορά είχα πάρει σε ένα ραδ σταθμό και του λέω "ξαναβάλτο πάλι γτ θέλω να το γράψω...." χαχα ακόμη το θυμάμαι αξέχαστες εποχές....

επίσης πολλά σελοτέιπ, κατσαβίδια, κοπτάκια, στυλό, blanco, αυτοκόλλητα για όταν κοβότανε η κασέτα, μπατονέτες-οινόπνευμα για καθαρισμό κεφαλών κιτ ολόκληρο!

ακόμη έχω γύρω στις 300 κασέτες από αρχές 10ετίας 90 που ξεκίνησα να γράφω αλλά και παλιότερες από 1981-82 συγγενών παίζουν μια χαρά!

το επικότερο όλων αν δεν ήξερες τίτλο τραγουδιού ή δεν το προλάβαινες από τον εκφωνητή στο ράδιο τον μάντευες! χαχα (4/10 έχω πιάσει)

μετά βγήκαν τα παλιοcd...πφφφ :P

υ.γ. η πρώτη κασέτα που έγραψα ήταν μια basf όταν ήμουνα 7-8 πήρα στυλό απέξω κ έγραψα τίτλους νόμιζα έτσι γραφόταν κ τα τραγούδια μέσα ;D.... όταν έμαθα πως γράφεται κανονικά πρέπει να ήταν TDK90....

LK είπε:
Πιθανολογώ BASF LH

s-l225.jpg

Δεν το κάνω από λαγνεία πάντως ή βίτσιο.

Μου αρέσουν πιο πολύ και στον ήχο και σχεδιαστικά και σαν φιλοσοφία.

Όπως τα παλιά αμάξια π.χ, τα παλιά έπιπλα...κ.λ.π.

(μιλάω κυρίως για 60's)

Ήταν πιο όμορφα.
Πςςςςςς είσαι ωραίος, όντως αυτό είναι το μοντέλο, από ότι θυμάμαι. Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε γέροντα. :D

npap είπε:
επειδή ήταν και μένα αγαπημένο μου σπορ και έφτιαχνα τότε όχι μόνο για φίλους αλλά και μαγαζιά, θυμάμαι ένα με classic rock σε Maxell χρωμίου που είχα συμπεριλάβει το φρεσκοακουσμένο τότε Julia των Pavlov's Dog, είχε κάνει θραύση και ντουμπλαρίστηκε 10άδες φορές στα πέριξ,

Πες μου οτι ξεκιναγε με αυτο  :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back