Ας γραψω και ενα τελευταιο σχολιο για να αντιληφθειτε καλυτερα οσα εγραψα παραπανω:
Γενικα ενας ενισχυτης εχει μετριο προς καλο καθαρο καναλι που με κανα εφεδακι στρωνει.αυτο πιστευω οτι ειναι κατι που ισχυει. Δεν εχω ακουσει ποτε κακο καθαρο. Αδιαφορο ναι, κακο οχι.
Μετα το παιχνιδι παιζεται στην παραμορφωση. Εκει λοιπον οσο ανεβαινει το gain:
1. λασπωνει οηχος
2. κρυβει τα παικτικα λαθη
3. γεμιζει το δωματιο τζιτζικια
και αλλα πολλα.
Εκει λοιπον οποιοδηποτε 15αρης ή οποιοσδηποτε φτηνος ενισχυτης αποτυγχανει για πολλους λογους
1. Ανεβαζει ενταση και "πιεζεται"
2. Δεν εχει καλο ηχειο ή εχει μικρο ηχειο
3. δεν εχει καλο ηχο παραμορφωσης
και αλλα
αυτο ειναι κατι που δεν το γλυτωνουμε, και το συνανταμε και στα φτηνα πεταλια overdrive/distortion (με καποιες εξαιρεσεις)
Οποτε αγοραζοντας εναν φτηνο ενισχυτη, παιρνει μια αναβαθμιση που απλα μετα απο μερικα χρονια θα θελει να την αλλαξει, παει σε λιγο πιο ακριβα, μετα ξανα αλλαγη κοκ οποτε ας περιμενει, ας πειραματιστει και με τον καιρο θα καταληξει πως φανταζεται τον τελειο ηχο και τοτε θα τον αναζητησει εκει εξω!
Προσωπικα εδωσα ολα τα χρονια που παιζω γυρω στα 8.000ευρω σε εξοπλισμο (αρκετα τα πηρα πισω πουλωντας πραγματα), τελικα με αυτα τα χρηματα αν τα μαζευα θα επαιρνα την κιθαρα και τον ενισχυτη των ονειρων μου και θα μου εμεναν και 2500 καβατζα!
Θα αναφερω και ενα τελευταιο προσωπικο παραδειγμα:
Δεκεμβριος 2005 ο μικρος Μιλτος ψαχνει πεταλιερα, εχει φαει τον κοσμο και παει να παρει μια απτις μικρες της Boss παει σε μαγαζια παει απο δω απο κει και μπαινει και στον Ζοζεφ, εκει απο σποντα βρισκει να δουλευει τον ξαδερφο ενος φιλο του. Συζητανε, πινουν καφε και του λεει ο πωλητης:
"Μην παρεις της Boss, σενα χρονο θα την εχεις βαρεθει/ξεπερασει, χτυπα απευθειας κορυφαιο μοντελο σε οποια εταιρεια σου κανει κλικ" και ετσι πηρα το podxtlive..8χρονια μετα, πολλα λαηβ εντος και εκτος αθηνων και ηχογραφησεις ειναι ακομα εκει για μενα!
Οποτε προτεινω στον φιλο μας να περιμενει, και να παρει κατι καλυτερο, δοξα τον καπιταλισμο μπορει να βρει τρομερα πραγματα (κιθαρες,ενισχυτες,εφε) σε πολυ ανταγωνιστικες τιμες. μπορει να εξετασει ολες τις επιλογες. Μπορει να συζητησει με ατομα, να διαβασει ποστ εδω, να δοκιμασει ενισχυτες σε προβαδικα κυριως να καταλαβει ΠΩΣ δουλευουν τα μηχανηματα κλπ κλπ
και οταν ειναι ετοιμος κανει μια σοβαρη επενδυση (πρωτα με ενισχυτη, μετα με κιθαρα) και οχι να παρασυρθει τωρα και να πει "δεν μου κανει παω παρακατω".
Αυτη ειναι η αποψη μου και μονο δικια μου! ;D
υγ: ευχαριστως κραξτε με για το off topic