- Πόντοι
- 16
Ωραία, χαίρομαι που βγάζεις καλό ήχο έτσι, ή τέλος πάντων ήχο που ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ :wink:
Και να πω και κάτι τελευταίο: η μεγάλη μαγκιά σε έναν καλό' date=' καλύτερο, άριστο λαμπάτο ενισχυτή, είναι ότι αναδεικνύει την κιθάρα με την οποία παίζεις και φυσικά την κάθε λεπτομέρεια του παιξίματος. Πράγμα αδιανόητο για pod και λοιπά ψηφιακά ματζούνια. Εκεί είτε Τέλε βάλεις είτε Λες Πωλ, είτε... το λουρί της μάνας, το ίδιο ακούγεται.[/quote']
Εδώ με βρίσκεις αντίθετο!
Δεν ακούγονται όλα το ίδιο στα ψηφιακά ματζούνια, ίσα ίσα εκεί φαίνεται η διαφορά σε μια πολύ καλή κιθάρα...
Σε έναν fender twin και η παλιά μου η washburn των 20 χιλιάδων δραχμών ακουγόταν αξιοπρεπέστατα.
Όσο για το παίξιμο συμφωνώ 100%
Εδώ με βρίσκεις αντίθετο!
Δεν ακούγονται όλα το ίδιο στα ψηφιακά ματζούνια' date=' ίσα ίσα εκεί φαίνεται η διαφορά σε μια πολύ καλή κιθάρα...
Σε έναν fender twin και η παλιά μου η washburn των 20 χιλιάδων δραχμών ακουγόταν αξιοπρεπέστατα.
Όσο για το παίξιμο συμφωνώ 100%[/quote']
Ίσως να υπερέβαλα, just to make a point. :?
Έχω ηχογραφήσει, είτε δοκιμαστικά, είτε γιατί ήμουν 'υποχρεωμένος' :?, με Pod, Guitar Rig και Amplitube.
Πιθανώς να ήταν και η ψυχολογική διάσταση, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να μπω στο feeling που κάθε κιθάρα σου δίνει. Σαφώς τη διαφορά την άκουγες τελικά, αλλά όχι όσο 'θα έπρεπε'.
Και, ναι, εγώ είπα πρώτος ότι ο καλός ενισχυτής 'φτιάχνει' μια κιθάρα (ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει, κάθε άλλο).
Δεν είμαι καθόλου αντίθετος στις ψηφιακές ευκολίες, ούτε καν στους 'μόντελινγκ' ενισχυτές και τα πετάλια. Απλά λέω ότι δεν είναι απλά η 'μόδα του βίντατζ' όταν αναζητά κάποιος έναν ήχο με τους 'παραδοσιακούς' τρόπους. Φαντάσου ότι όλη η τεχνολογία με τις λυχνίες είναι προπολεμική! σχεδόν τίποτε καινούργιο δεν έχει παρουσιαστεί εδώ και δεκαετίες! Δεν μπορεί να είναι απλώς μόδα ότι αντέχει τόσο... όπως εξάλλου και οι 'βίντατζ' ιδέες στις κιθάρες, δεν απλά την Τέλε σου! :wink:
(ρε συ fleamail, τώρα που είπα για την Τέλε, δεν μπορώ να το κατεβάσω το ρημάδι το clip από τον pathfinder, είχε κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα; Δεν το ανεβάζεις και σε κανένα πιο αξιόπιστο site? ) :wink:
1.Aν & παλι δεν καταλαβαινω τι θες να πειςδεν υπαρχουν "λαθος" & "σωστοι" ηχοι' date='υπαρχει μονο καλος & κακος ηχος,αν ακουγεται καλα δεν με νοιαζει πως & απο που βγαινει. [/quote']
Υπαρχει χρησιμος και αχρηστος ηχος,οχι καλος και κακος...