1.Aν & παλι δεν καταλαβαινω τι θες να πεις

δεν υπαρχουν "λαθος" & "σωστοι" ηχοι' date='υπαρχει μονο καλος & κακος ηχος,αν ακουγεται καλα δεν με νοιαζει πως & απο που βγαινει. [/quote']
Εγώ νομίζω ότι καταλαβαίνω και η απάντηση είναι ότι συμφωνώ με τον SF, όπως έχω πει κάθε ήχος που βγάζει μια κιθάρα είναι 'valid' in my book... αλλά δε σημαίνει ότι ακούγεται και ωραία!
Αν βάλεις ας πούμε μια GT-8 με εξομοιώσεις καμπίνας κλπ μπροστά από έναν Line6 με εξομοιώσεις επίσης, μάλλον σαχλαμάρα θα ακουστεί, κυρίως γιατί και τα δύο παίζουν με συχνότητες και αρμονικές που ίσως τείνουν να βγαίνουν εκτός φάσης και να αλληλοεξουδετερώνονται.
2.Και οι δυο τυποι ενισχυτων σε μεγαλη ενταση ακουγονται ακριβως το ΙΔΙΟ δηλ.
ΔΥΝΑΤΑ!

Οσο περισσοτερα βατ & οσο μεγαλυτερο μεγαφωνο εχει ο ενισχυτης τοσο περισσοτερο "καθαρος" θα μενει & το αντιστροφο.Μαζι με τα αλλα οργανα δεν νομιζω να μπορει καποιος να ισχυρισθει σοβαρα οτι ακουει αν καποιος ενισχυτης ειναι ταξη Α ή ΑΒ.
Και παλι ειναι θεμα προτιμησης και ηχου που θελει ο καθενας,ενας παραδοσιακος μπλουζιστας π.χ θα ενθουσιαστει με εναν μικρο tweed deluxe ανοιγμενο στο τερμα & δεν θα χρειαζεται τιποτα παραπανω απο ενα καλωδιο,ενας alternative rock κιθαριστας ομως θα βρει τον ηχο αυτο εντελως αχρηστο & θα προτιμησει εναν Twin Reverb η εναν VOX και πεταλακια,ενω ενας μεταλλας θα χτυπησει κατευθειαν εναν Triple Recto .
ΜΙΑ συνταγη δεν υπαρχει.
Θα ελεγα οτι το ειδος της μουσικης που παιζουμε & το προσωπικο μας γουστο παιζουν το μεγαλυτερο ρολο.
και κατι ακομα ενας λαμπατος ενισχυτης των 3000 δεν ακουγεται 5 φορες καλυτερα απο εναν λαμπατο ενισχυτη των 600 ευρω :wink:
Κύριε, κύριε... εγώ την καταλαβαίνω τη διαφορά Α/ΑΒ, θα γίνω καλά; :lol: :lol:
Χωρίς πλάκα τώρα:
1) Μινιμαλιστική ηχογράφηση με λίγο verb στην κονσόλα και κατα τα άλλα μια Τέλε καρφί σε έναν λαμπάτο, κλασσικό ροκ τρίο.
2) Κιθάρα μέσα από πεταλιέρα με 30 πετάλια + ένα φορτηγό εφφέ στην κονσόλα + πολλαπλά τρακς, μπάντα με 2 κιθαρίστες και πληκτρά.
Έτερον εκάτερον. :wink:
Να προσθέσω στην αριθμητική του SF, ότι ένας ενισχυτής 5 βατ ακούγεται στη μισή ένταση από έναν στα 50 βατ, μέσα από τα ίδια ηχεία. Στα υπόψιν αυτό για τους κυνηγούς των εκατοντάδων βατ.
Δηλαδή καλύτερα τα λεφτά να τα δώσεις σε μια μεγάλη και βαρβάτη καμπίνα παρά σε έναν μεγαλύτερο ενισχυτή που θα βγαίνει μέσα από το... μεγαφωνάκι αυτοκινήτου... :wink:
Την ένταση την κάνουν τα σίδερα :wink:
Και επίσης κανείς δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα στην παραμόρφωση (ή, τουλάχιστον, στο compression) που δίνει το μεγάφωνο και η καμπίνα εν γένει.