• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Βαρύτονη Κιθάρα Κουρδίσματα

• Thread starter Thread starter NIKOΣ
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 7
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 96
Πρεπει να σιγουρευτεις οτι το scale της κιθαρας θα σε βολευει. Ας πουμε εγω δεν ειχα προβλημα με 26.5 scale, μια χαρα, ΑΛΛΑ οταν ειχα δοκιμασει σε μεγαλυτερο πραγματικα δεν μπορουσα να παιξω, οχι τουλαχιστον οσο ανετα και γρηγορα θα ηθελα.

Τυπικά τις βαρύτονες τις κουρδίζουμε 5 ημιτόνια κάτω απο το κανονικό κούρδισμα, οπότε από το E2-A2-D3-G3-B3-E4 (E standard) πάμε σε B1–E2–A2–D3–F♯3–B3. Αυτό συνήθως το λέμε B standard, αλλά έχω ακούσει κόσμο να το αναφέρουν (κακώς κατ'εμε) ως drop B. Mε την ίδια λογική άλλο ένα τόνο παρακάτω έχουμε το Α standard.

Αν αυτό εννοείς ως drop A / drop B τότε με μια οποιαδήποτε βαρύτονη κιθάρα (να έχει δηλαδή scale length γύρω στις 27 ίντσες και κατάλληλα κομμένο nut για 14αρες - 15αρες χορδές) θα μπορείς να παίξεις σε B standard, Drop A (A1–E2–A2–D3–F♯3–B3, κατα το Drop D) ή και A standard.

Αν εννοείς τώρα Drop A / Drop B κουρδίσματα όπου ρίχνεις μόνο την μπάσα Ε χορδη σε B ή A με τις υπόλοιπες χορδές να μένουν σε E standard, τότε ίσως θες να μείνεις σε μια τυπική κιθάρα με κατάλληλο κομμένο nut και μια πολύ βαριά χορδή για την E, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν εννοείς τέτοιο κούρδισμα.

Παρεπιπτόντως, τα τελευταία χρόνια τα χαμηλωμένα κουρδίσματα αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος και εκτός του μοντέρνου μέταλ, και συχνά πάνω σε "κανονικές" κιθάρες - βλέπε Ariel Posen, Madison Cunningham... Αν έχεις χορδές συρματόπλεγμα μπορεί να κατεβείς μέχρι και C# Standard, αν όχι C, και να είναι playable η κιθάρα.

Βέβαια αν θες να φτάσεις στα B standard / drop A και να έχεις μπάσα που έχουν κάτι που να θυμίζει ατάκα για να παίξεις τα βαριά τα μέταλα, το extra scale length το θές.

• Like
Reactions: Slew Rate
Τυπικά τις βαρύτονες τις κουρδίζουμε 5 ημιτόνια κάτω απο το κανονικό κούρδισμα, οπότε από το E2-A2-D3-G3-B3-E4 (E standard) πάμε σε B1–E2–A2–D3–F♯3–B3. Αυτό συνήθως το λέμε B standard, αλλά έχω ακούσει κόσμο να το αναφέρουν (κακώς κατ'εμε) ως drop B. Mε την ίδια λογική άλλο ένα τόνο παρακάτω έχουμε το Α standard.

Αν αυτό εννοείς ως drop A / drop B τότε με μια οποιαδήποτε βαρύτονη κιθάρα (να έχει δηλαδή scale length γύρω στις 27 ίντσες και κατάλληλα κομμένο nut για 14αρες - 15αρες χορδές) θα μπορείς να παίξεις σε B standard, Drop A (A1–E2–A2–D3–F♯3–B3, κατα το Drop D) ή και A standard.

Αν εννοείς τώρα Drop A / Drop B κουρδίσματα όπου ρίχνεις μόνο την μπάσα Ε χορδη σε B ή A με τις υπόλοιπες χορδές να μένουν σε E standard, τότε ίσως θες να μείνεις σε μια τυπική κιθάρα με κατάλληλο κομμένο nut και μια πολύ βαριά χορδή για την E, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν εννοείς τέτοιο κούρδισμα.
Καλησπέρα εννοώ σε A-E-A-D-F#-B

Ωραία, gotcha - αυτό είχα και εγώ υπόψην μου ως drop A, B standard με την B κάτω ένα τόνο.

Για κάτι τόσο χαμηλό νομίζω θα χρειαστείς βαρύτονη κιθάρα με το κατάλληλο scale.

Οι baritone/long-scale κιθάρες είναι φτιαγμένες για χαλημά κουρδίσματα, αυτός είναι ο σκοπός ύπαρξής τους, αλλιώς ποιο το νόημα να έχεις μια πιο μακρόστενη κιθάρα?

Τώρα, για Drop κουρδίσματα (-1 τόνος στην χαμηλή χορδή), σκέψου το ενδεχόμενο της Multi-scale, αλλιώς θα πρέπει να βρεις σετ χορδών με πιο χοντρή την 6η χορδή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα