Βαφή νερού σε swamp ash σώμα

Haris είπε:
Στικ του δε ορίτζιναλ πλαν. Αν και δεν αμφιβάλλω ότι το υλικό που προτείνει ο alderbody είναι εξαιρετικό, ξέρω από πρώτο χέρι (το δικό μου!) ότι ο συνδυασμός υδατοδιαλυτή ανιλίνη / λάδι είναι σχεδόν fool-proof για κάποιον που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στη βαφή ξύλου.
Μωρέ ούτε πλάνο ούτε αεροπλάνο και σίγουρα ούτε ορίτζιναλ είναι.

Led Zeppelin σας τα χω κάνει για ένα νεροβάψιμο αλλά λυπάμαι το σωματάκι (που ναι κι Allparts κι ακριβό) και κοιτάζω πως θα κάνω λιγότερη ζημιά.

Στις σκόνες καταλήγω (πάρτε και το χρωματολόγιο)

colors-xromata.jpg
και δεν βρίσκω κάποια που να μην μου αρέσει αλλά λέω να επιμείνω εκεί γύρω στο 165/167/168.

Ίδωμεν

Παρε 2-3 διαφορετικα και κανε την δικη σου αποχρωση ,πειραματισου και μπορει να καταφερεις το χρωμα που εχεις ακριβως στο μυαλο σου...! καλη επιτυχια!

Haris είπε:
Στικ του δε ορίτζιναλ πλαν. Αν και δεν αμφιβάλλω ότι το υλικό που προτείνει ο alderbody είναι εξαιρετικό, ξέρω από πρώτο χέρι (το δικό μου!) ότι ο συνδυασμός υδατοδιαλυτή ανιλίνη / λάδι είναι σχεδόν fool-proof για κάποιον που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στη βαφή ξύλου.
+173,6

Και δες κι αυτό:

audiokostas είπε:
Δοκιμές σε δεσποτάκι (να δούμε που θα βρούμε scrap) και ξεκινάω τρίψε-βάψε.
Αν δεν βαριέσαι νάρθεις απο δώ έχω μερικά κομμάτια scrap απο δύο σώματα jazz bass που ετοιμάζω αλλιώς πάνε για το τζάκι ;D

nasokosm είπε:
Αν δεν βαριέσαι νάρθεις απο δώ
Έχεις pm  ;)

Σε ευχαριστώ πολύ.

Ray, το έχω δει αλλά σε σε ευχαριστώ nonetheless.

Είδα και τον άλλον στο ουτούμπι με το burl maple που του κάνει ένα πολύ ωραίο "νιούκουλαρ" (μα ΤΙ βλάχοι που είναι) burst αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να πάω τόσο μακριά.

Από την άλλη μου άρεσε η τεχνική ρουστίκ (πάντα είχα ένα soft spot για τα ρουστικ) που εφαρμόζει η κυρία εδώ (μιλάω για το καφέ και όχι το ebony).

Τελικά αυτό το diy είναι για μένα σαν τις αγορές. Πιο πολύ μου αρέσει το ψάξιμο και η διαδικασία να μαθαίνεις παρά το (αντι climax) της πραγματοποίησης.

Βέβαια τα πιο όμορφα (με διαφορά) wood stain φινιρίσματα που είδα αυτές τις μέρες είναι τα καταπληκτικά που κάνει ένας τυπος (trifern) στο lumberjocks.

Κοιτάξτε λίγα δείγματα (από την εκπληκτική του δουλειά) και πείτε μου ότι δεν είναι αστέρι.

72556-438x.jpg

71632-438x.jpg

69257-438x.jpg

Καλά του έγραψε κάποιος. Σα να κοιτάς νεφελώματα είναι.

Εδώ (http://lumberjocks.com/trifern/blog/9400) εξηγεί την τεχνική του για όσους από εσάς είναι τολμηροί.

Εγώ δεν είμαι..........ακόμα.

audiokostas είπε:
Βέβαια τα πιο όμορφα (με διαφορά) wood stain φινιρίσματα που είδα αυτές τις μέρες είναι τα καταπληκτικά που κάνει ένας τυπος (trifern) στο lumberjocks.

Κοιτάξτε λίγα δείγματα (από την εκπληκτική του δουλειά) και πείτε μου ότι δεν είναι αστέρι.

72556-438x.jpg

71632-438x.jpg

69257-438x.jpg

Καλά του έγραψε κάποιος. Σα να κοιτάς νεφελώματα είναι.

Εδώ (http://lumberjocks.com/trifern/blog/9400) εξηγεί την τεχνική του για όσους από εσάς είναι τολμηροί.

Εγώ δεν είμαι..........ακόμα.

:o :o WOW!!

audiokostas είπε:
Από την άλλη μου άρεσε η τεχνική ρουστίκ (πάντα είχα ένα soft spot για τα ρουστικ) που εφαρμόζει η κυρία εδώ (μιλάω για το καφέ και όχι το ebony).
Ναι αλλά αυτή η τεχνική, δεν είναι για τσίπηδες σαν και εσένα γιατί πρέπει να αγοράσεις 2 μπογιές και όχι μία ;D ;D ;D

Σαν τεχνικές είναι εύκολες (αφού πειραματιστείς σε κάποιο δείγμα) αλλά -μάλλον- ποτέ δεν θα έχεις λεία επιφάνεια μετά...εσύ λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αφού θα λαδώσεις και δεν θα γυαλίσεις.

marathon είπε:
Ναι αλλά αυτή η τεχνική, δεν είναι για τσίπηδες σαν και εσένα γιατί πρέπει να αγοράσεις 2 μπογιές και όχι μία ;D ;D ;D
Αν και μπορεί να δοκιμάσω τρία τέσσερα φακελάκια (αφού μάλλον θα είναι φθηνά) με διάφορα χρώματα, αν πρόσεχες και δεν βιαζόσουν να πεις την κακία σου, θα δείς ότι με μία το κάνει.

Τα μαύρα με ebony και τα καφέ με Minwax Jacobean νομίζω.

Απλώς βρέχει αρκετά πριν και σκουπίζει γρήγορα.

.

.

.

Στριμμένε.

audiokostas είπε:
.

.

Στριμμένε.
Κάθεσαι τώρα και ακούς αυτόν τον... άσχετο  ;D 

Δεν λέω, καλό παιδί, χρυσό παιδί, αξιαγάπητο, να σου ψήσει παϊδάκι να γλύφεις τα δάχτυλα σου, αλλά από βαψίματα...  ;D

audiokostas είπε:
Αν και μπορεί να δοκιμάσω τρία τέσσερα φακελάκια
...πήρες αύξηση? :P ;D ;D ;D

marathon είπε:
...πήρες αύξηση? :P ;D ;D ;D
Ότι περίσσεψε από τα κάλαντα (ναι ρε τα είπα, ζόρι τραβάτε; ) μετά από σήματα και χαράτσια.

Πάνε πάρε 3-4 κιλά καρύδια χύμα.

Άνοικσε τα και σύλλεξε την καρυδόπσυχα.

Σε κάποια από αυτά θα έβρεις μέσα χαλασμένη καρυδόπσυχα που είναι ακατάλληλη προς βρώση.

Είναι όμως κατάλληλη για να φτιάσεις walnut ink που είναι εξαιρετικό υλικό για "γήινες" εικαστικές δημιουργίες.

ink.jpg

distortion είπε:
Με 5-6 ευρώ το κιλό...πιό φτηνά του έρχονται οι σκόνες :D

distortion είπε:

Άνοικσε τα και σύλλεξε την καρυδόπσυχα.

Σε κάποια από αυτά θα έβρεις μέσα χαλασμένη καρυδόπσυχα που είναι ακατάλληλη προς βρώση.

Είναι όμως κατάλληλη για να φτιάσεις walnut ink που είναι εξαιρετικό υλικό για "γήινες" εικαστικές δημιουργίες.
Δε ξέβρω φίλως αν κοροδέβεις αλλά την έψαξα και από κεί.

Καφές, τσάι, καρφιά σε ξύδι (σκουριά), κουρκουμίνη, βατόμουρα, κρεμμύδια, ευκάλυπτος, κρόκοι, πατζάρια (τα καρύδια δεν τα ήξερα) και άλλα πολλά είναι μερικά από τα υλικά για άμεσα προσπελάσιμες και εύκολα επιτεύξιμες φυσικές βαφές.

Μερικοί από ότι είδα επιτυγχάνουν το burst με κάψιμο από φλόγιστρο. Έλεος δηλαδή !

Από την άλλη μπλε σαν το Indigo (ή το Lapis Lazuli), δύσκολα θα βρεις.

Πάρε και ένα site που τα βρήκα συγκεντρωμένα.....

http://www.pioneerthinking.com/crafts/crafts-basics/naturaldyes.html

audiokostas είπε:
τα καρύδια δεν τα ήξερα
Τα τσουρέκια τα ήξερες; Γιατί τσουρέκια μας τα 'χεις κάνει τα ...καρύδια με το σουάμπ-άς σου!

Βάψ' το εκεί πέρα το ρημάδι να τελειώνουμε, λέμε! ;D :-*

Haris είπε:
Τα τσουρέκια τα ήξερες; Γιατί τσουρέκια μας τα 'χεις κάνει τα ...καρύδια με το σουάμπ-άς σου!
Τρόμαξες που βλέπεις μελέτη πριν την τελική προσπάθεια ή που επιτέλους μαθαίνεις κάτι ;

Θα στο ξαναπώ για να το ξαναξεχάσεις: Όλα έχουν τον ρυθμό τους ο οποίος δεν είναι κατ' ανάγκη "πάω σφαίρα κι οτι βγει".  :-*

Φίλωσ δεν κοροδέβω ποτες (βάνε όπου θες τόνο) φίλους.

marathon είπε:
Με 5-6 ευρώ το κιλό...πιό φτηνά του έρχονται οι σκόνες :D
Θα του μείνει η καρυδόπσυχα,τα τσόφλια για προσάνναμα και το "πουλμούρ" για τη χρήση μιας τέτοιας φυσικής χρωστικής..

audiokostas είπε:
Όλα έχουν τον ρυθμό τους ο οποίος δεν είναι κατ' ανάγκη "πάω σφαίρα κι οτι βγει".  :-*
Learn how to run before you learn how to walk είναι το motto μου και στο συνιστώ ανεπιφύλακτα! :-*

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back