Two cabinets or not two cabinets?

Betty The Raccoon

Μέλος
Πόντοι
36
Έχοντας αγοράσει πρόσφατα κεφαλή καμπίνα Peavey XXX σκέφτηκα αν θα άξιζε τον κόπο σε μαγαζιά που έχουν ήδη μια καμπίνα να κουβαλήσω και τη δικιά μου ώστε να έχω δύο 4χ12.

Τώρα θα μου πείτε πιο ελληνικό μαγαζί σηκώνει τέτοιο set up αλλά ας σταθούμε καλύτερα στα ηχητικά οφέλη ή μειονεκτήματα. :wink:

Kατα την ταπεινη μου αποψη το μονο που θα καταφερεις ειναι να ταλαιπωρησεις τη...μεση σου & τα αυτια των δυστυχων ακροατων.

Περισσοτερα απο 30 βαττ & 1χ12 ηχειο δεν νομιζω να αντεχει κανενα κλειστο Αθηναϊκο μαγαζι (αντε ισως στο Γκαγκαριν να μπορεις να παιξεις με μια 4χ12 αλλα & παλι χαμηλα)

Και πρεπει να λαβεις υποψιν σου πως ενας κτηνωδης ενισχυτης με μια εξισουν κτηνωδη καμπινα οταν παιζουν χαμηλα (γιατι θα αναγκαστεις να χαμηλωσεις) δεν ειναι και οτι καλυτερο.....

Ναι ωραία σίγουρα έχεις δίκιο αλλά όπως είπα ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα του χώρου. :wink:

Ηχητικά δεν παίζει τίποτα;

συμπαθάτε με αλλά μένο άναυδος

στο γκαγκάριν δεν μπορείς να ανοίξεις μια 4*12?

δεν καταλαβαίνω!

εκεί βλέπω μεγάλα ηχεία, πολλά μάλιστα, και εντάσεις στις συναυλίες που δεν σου επιτρέπουν να μιλήσεις στο διπλανό σου αν δεν γκαρίξεις στο αυτί του

και δεν μπορείς να ανοίξεις ένα ενισχυτή π.χ. 100W με μια 4*12?

δηλαδή ο δικός μου ο 100άρης ο marshall με τα 2*12 θα μπορούσε να "καλύψει" το γκαγκάριν σε ροκ συναυλία;;;;

δηλώνω άσχετος από live αλλά πάλι... εκπλήσσομαι...

Φαντάζομαι ότι ηχητικά θα έχεις μεγαλύτερη στερεοφωνική εικόνα, αλλά επίσης ένα αχαλίνωτο μπάσο, όχι σε ένταση τόσο όσο σε όγκο λόγω μεγάλης μετατώπισης του αέρα.

Την στερεοφωνική εικόνα όμως θα την νοιώθεις εσύ μόνο αντε και λίγο οι μπροστά σου θεατές, γιατί λογικά αυτή πρέπει να βγεί από το PA του μαγαζιού σε δεξιά και αριστερή πλευρά.

Εδώ βλέπουμε μεγάλα group που βάζουνε dummy καμπίνες κάργα σε στάδια και χρησιμοποιούν το πολύ 2 4x12 με μικρόφωνο. :roll:

Πραγματικά δεν νομίζω να σε ωφελίσει. Βέβαια όπως είπε και ο SF, με 2 συναυλίες τέτοιες την εβδομάδα αμα λάχει δεν ξαναπάς και γυμναστήριο οπότε κερδίζεις λεφτά... χμμ... :?

Εγώ πάντως δεν θα έμπαινα στον κόπο, παρα μόνο αν δεν μου άρεσε η 4x12 / 2x12 που θα έχει το μαγαζί. Εκεί δεν το συζητώ καν, κατευθείαν την δικιά μου. :wink:

Θα παχύνει σίγουρα. Το θέμα είναι ότι ο χώρος είναι ικανός να δεχτεί αυτά τα δεδομένα? πχ. πήγα πρόσφατα στην συναυλία των wasp και δεν είχαν καλό ήχο καθόλου. Αυτό οφειλόταν καθαρά πιστεύω στην πολύ μεγάλη ένταση και όγκο του ήχου που είχαν. Το ίδιο setup σε ένα πολύ μεγαλύτερο μαγαζί πιστεύω θα ακουγόταν πολύ πολύ καλύτερα.

post EQ έχεις? Μήπως αυτό σου δώσει τον όγκο που θές? Δεν ξέρω απλά ιδέες λεω... :wink:

Μια άλλη καλή άξιοποίηση των 2 καμπινών (αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω το πολύ 2Χ12), που δίνει και όγκο είναι η λύση dry signal στην μια και "εφφεδιάρικο" 8O στην άλλη. Πολλές φορές ο όγκος χάνεται από την ύπαρξη εφφε στην αλυσίδα. Βέβαια δεν ξέρω το setup σου, απλά πάλι μια ιδέα λέω... :wink:

Ελπίζω να βοήθησα. :wink:

συμπαθάτε με αλλά μένο άναυδος
στο γκαγκάριν δεν μπορείς να ανοίξεις μια 4*12?

δεν καταλαβαίνω!
οχι βεβαια,μια και το παλκο ειναι μικρο,οπως αλλωστε και ο χωρος,οσες φορες εχω παιξει εκει και εχω χρησιμοποιησει μεγαλυτερο ενισχυτη απο αυτον που συνηθως χρησιμοποιω (εναν Mesa Boogie Mark 3 (1χ12),ρυθμισμενο στα 17 οπως βαττ) εχω αναγκαστει απο τον ηχοληπτη να παιζω το πολυ στο 2.....

οι "σειρες" με τις καμπινες Marshall ειναι εντελως pase & συνηθως ειναι πανω στη σκηνη για "μουρη" τα περισσοτερα γκρουπ,ακομα και σε μεγαλα σταδια,χρησιμοποιουν σαν "feeders" στην κονσολα μικρους ,ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ,ενισχυτες....και ακουνε απο τα μονιτορ η καποιον αλλο μικρο ενισχυτη πανω στη σκηνη....

να και μια φωτο που τραβηξα στο Ολυμπιακο Σταδιο οταν επαιξε η Shakira.

Ειναι το rig του ενος απο τους δυο κιθαριστες...

3547576570e1cd6c7c1403a985d8217fe25ddcf8dbf3b2a135322dba.jpg

κατα τη γνωμη μου οτιδηποτε περισσοτερο απο αυτο ειναι Overkill...

Στον ηχο δεν υπαρχουν νομοι, γι αυτο ειναι και τοσο γοητευτικος. Πρεπει να ακουσεις και να κρινεις μονος σου, αφου φυσικα εχεις αποφασισει το budget που θες να κινηθεις.

Η δικια μου επιλογη θα ηταν μια 4x12. Ακομα και σε μικρα μαγαζια, δεν θα εχεις προβλημα, αυτο γινεται εδω και δεκαετιες. Σου δινει τον πιο γεματο ηχο και ειναι το καλυτερο μονιτορ στη σκηνη για σενα. Ακομα και ιδια χροια να εχει με μια 2x12, ο ογκος και ο γεματος ηχος ειναι αναγκαιος. Φυσικα πρεπει να βρεις αυτοκινητο που με καποιο τροπο να χωραει. Απο εκει και περα το κουβαλημα ειναι ευκολο, οι περισσοτερες εχουν ροδες.

Στον αντιποδα, με καμπινα 1x10 να βγεις για live, ο ηχοληπτης θα σε βγαλει μεσω μικροφωνου, οποτε μικρο το κακο. Αν γνωριζει και δυο πραγματα, τον ογκο που χανεις απο τη μικρη καμπινα, μπορει να σου τον δωσει ο ιδιος μεσω κονσολας.

Καλό το ΧΧΧ??? Με γειά!
Thank you!!
Βρήκες το γκάζι που έψαχνες??? :wink:
Κατα 90% ναι.Με ένα retubing για να καλμάρω λίιίγο τα fuzzαρισμένα πρίμα του και πιστεύω θα έρθω πιο κοντά

:wink:

O Satriani στο τελευταίο G3 έχει 2 κεφαλές και 3 καμπίνες με μικρόφωνα τοποθετημένα στις 2 απο αυτές.Κάτι ήθελε να πετύχει έτσι;;

Και ο Vai στο live της Θεσσαλονίκης είχε 2 καμπίνες.

O Satriani στο τελευταίο G3 έχει 2 κεφαλές και 3 καμπίνες με μικρόφωνα τοποθετημένα στις 2 απο αυτές.Κάτι ήθελε να πετύχει έτσι;;
Υπαρχουν μπαντες που βγαινουν σε γηπεδο με 20 καμπινες. Ειτε για backup ειτε για poserια. Τα μικροφωνα τα βαζει ο ηχοληπτης, οχι ο κιθαριστας. Δεν εχει νοημα να εχεις πανω απο δυο μικροφωνα σε καμπινες του ιδιου κιθαριστα, εκτος απο εξαιρετικες περιπτωσεις. Το να λεμε ομως οτι η 4x12 ειναι υπερβολη, ακομα και σε γηπεδο... ειναι too much.

Καλά δε μιλάμε για 20 καμπίνες αλλά νομίζω ότι μια 2η αν ψάχνεις αυτόν τον καμπινάτο ήχο δε θα ήταν υπερβολή.Παραμένει πάντα όμως το πρόβλημα ότι δεν μπορείς να το εκμεταλευτείς 100% γιατι οτι θα παίξεις θα παίξεις αλλά πως θα ακουστείς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Mωρε οτι εσυ θα "γουσταρεις" με μια 4χ12 σε ενα μπαρακι ειναι σιγουρο,το προβλημα ειναι οτι ΟΛΟΙ οι αλλοι θα θελουν να σε δολοφονησουν... :lol: :lol:

Το ζητημα σε ενα live ειναι ετσι κι αλλοιως να "βγαινεις" καλα απο το PA ,αυτο εχει σημασια,και οι μικροι ενισχυτες με ενα μονο μεγαφωνο "βγαινουν" πολυ καλυτερα στους μικρομεσαιους χωρους που κατα κανονα παιζουν τα ελληνικα γκρουπ.

Mωρε οτι εσυ θα "γουσταρεις" με μια 4χ12 σε ενα μπαρακι ειναι σιγουρο' date='το προβλημα ειναι οτι ΟΛΟΙ οι αλλοι θα θελουν να σε δολοφονησουν... :lol: :lol:
Το ζητημα σε ενα live ειναι ετσι κι αλλοιως να "βγαινεις" καλα απο το PA ,αυτο εχει σημασια,και οι μικροι ενισχυτες με ενα μονο μεγαφωνο "βγαινουν" πολυ καλυτερα στους μικρομεσαιους χωρους που κατα κανονα παιζουν τα ελληνικα γκρουπ.[/quote']

Για τα μπαράκια έχω έναν μικρό combo. :lol: :lol:

Αν κάτσει κανένα φεστιβάλ φοιτητικό σε καλό χώρο να μη φέρω καμπινούλα; :oops: :lol:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back