Εχε υπόψιν σου πάντως πως ολα τα πετάλια που προτάθηκαν δεν είναι "καθαρά" λαμπάτα.
Τα περισσότερα χρησιμοποιούν μια λάμπα που βοηθάει στην χροιά του ήχου αλλά δεν δίνει μονη της όλο το gain καθώς αυτό δεν γίνεται .
-ασχετος mode on
Νομίζω (μπορει να λεω και π@#ριες) ότι μια προενισχύτρια λάμπα μπορεί να σου δώσει δυο στάδια ενίσχυσης άρα τα υπόλοιπα σταδια που βοηθούν στο High gain αποτέλεσμα παρέχονται απο solid state κυκλώματα.
-ασχετος mode off
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθως το ηχητικό απότέλεσμα μπορει να σου αρέσει οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνεις πόσες λάμπες έχει και αν έχει και άλλα στοιχεία ενα πετάλι η ένας ενισχυτής.
px.
O Marshall JCM 900 είναι λαμπάτος ενισχυτής και έχει όπως οι περισσότεροι marshall της μετα 80s εποχής clipping diodes και λοιπα solid state τυπου κυκλώματα για παραπάνω gain. Σε μερικούς αρέσει αυτο , σε αλλους όχι (εγώ ανήκω στους πρώτους).
Ακόμα και το Holy grail λαμπατο πετάλι για μερικούς , το Mesa Boogie V Twin έχει μια λάμπα για το κάθε κανάλι και τα υπόλοιπα είναι solid state. Αυτό δεν πάει να πει πως δεν ακούγεται φοβερά (έχω ακούσει - παίξει με το V Twin Rack και ο ήχος του τα σπάει).
Στο θέμα μας τώρα. Το ΗΤ DistX δεν το έχω δοκιμάσει - ακούσει ποτέ απο κοντά.
Εχω το Blackstar HT - Dual που θεωρώ πολύ καλό και ευέλικτο πετάλι. Εχει λιγότερο gain στο lead κανάλι του απο το DistX αλλά βγάζει άνετα βαρύ american high gain ήχο.
Το σφύριγμα που λές μου το κάνει μόνο στο lead με τερμα το gain όταν το χρησιμοποιώ μπροστά απο ενισχυτή και 4χ12 καμπίνα στο στούντιο ή και σπίτι καμια φορά. όταν το χρησιμοποιώ στον 1χ12 λαμπάτο combo μου δεν έχω τέτοιο πρόβλημα και το έχω χρησιμοποιησει και σε μεγάλες σχετικά εντάσεις σε αρκετά λαιβ. Παίζει ρόλο που κάθεσαι με την κιθάρα σου για να μπορείς να αποφύγεις το feedback. Πίστεύω πως αξίζει να δοκιμάσεις το HT DistX από κοντά, Blackstar νομίζω φέρνει ο Τριμης στην Χαριλάου Τρικούπη.
Απο ότι βλέπω το έχει και το Musicorama
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=7875
Αλλά δεν ξέρω αν θα το έχει στο μαγαζι τους στα Εξαρχεια για δοκιμή, παρτους ενα τηλεφωνο καλύτερα για να μαθεις στα σίγουρα.