Του relic το καγκελο....!

επισης αν μπορει καποιος να απαντησει κ στα 2 πρωτα ερωτηματα του θεματος

johnps είπε:
στο 3.53 εξηγει ο ιδιος ο srv πως γινεται το relic....www.youtube.com/watch?v=sYEEovuhsgY
Άσχετο με το θέμα, αλλά liveάρα στο El Mocambo. Πρώτη φορά που το είχα δει είχα νοικιάσει το DVD από βιντεοκλαμπ και δε θυμάμαι πόσες φορές το έχω δει, ολόκληρο ή σε μέρη (και στη Μαίρη  ;D )

Superfunk είπε:
ειπαμε ΝΑΙ.  ;D
ενταξει μου το απαντησε ο mjt γτ εσυ δεν ησουν κ πολυ ξεκαθαρος ;DΑιντε απαντα κ στις 2 πρωτες ερωτησεις να τελειωνουμε O0...να ξερω πως θα κανω το μανικι οταν το παρω!!!

Αιντε απαντα κ στις 2 πρωτες ερωτησεις να τελειωνουμε O0...να ξερω πως θα κανω το μανικι οταν το παρω!!!

Δες και αυτό...

Το δουλεύω τωρα στο neck μιας Tele partcaster που ετοιμάζω.

Όταν την ολοκληρώσω θα σας στείλω φωτο ;)

καλο αυτο το βιντεο,βοηθαει γενικα,το βασικο μου ερωτημα ειναι πως κανεις ενα ανοιχτοχρωμο maple μανικι,tinted!

Στο 2ο ερωτημα που εχω και κοιτωντας το βιντεο πιο προσεκτικα,ειδα οτι για το μαυρισμα σωματος-μπρατσου χρησιμοποιει ξυσμενο μολυβι μαλλον!

Θελω ολη τη διαδικασια για να παμε απο εδω-εδω

images15.jpg

Sell-Canadian-maple-guitar-neck-21-fret-Gloss-finished-vintage-tint-tl-guitar-neck-replacement...jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
noe13 είπε:
καλο αυτο το βιντεο,βοηθαει γενικα,το βασικο μου ερωτημα ειναι πως κανεις ενα ανοιχτοχρωμο maple μανικι,tinted!
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κανω, ανακατεύοντας χρώματα με το true oil...

Είχα ολοκληρώσει το μπράτσο, αλλά όταν παρέλαβα το σώμα απο επισκευή (πρόσθεσα κομμάτι ξύλου που είχε κόψει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σώματος) διαπίστωσα οτι πρεπει να του αλλάξω το χρώμα... ;) όποτε λίγη υπομονή για να δούμε τα αποτελέσματα... ::)

Nα απαντησω και εγω? Με παιζετε? ;D

Η προσπαθεια να αναπαραγει καποιος την βρομια και το λαδι που εναποτιθεται επανω στο ξυλο με τα χρονια, με χρωματα ,εινα καταδικασμενη να αποτυχη. (μπουμμμμ αστραπες!!!), γιατι δεν εχει το φυσικο αποτελεσμα που δινουν αλλες τεχνικες.

Παρε απο το σουπερ μαρκετ ενα μπουκαλι ξυδι και ενα μπουκαλι Aqua Forte, βρες και steel wool , το συρματακι που τριβουν τα τγανια λεμ!

Παρε επισεις ,τυρι ζαμπον ,ψωμι και φτιαξε κατι να φας γιατι θα παρει μερες η δουλεια να γινει!!!

Βαλε σε ενα ΓΥΑΛΙΝΟ βαζακι ξυδι και βαλε μεσα ενα κομματι απο το ατσαλομαλλο και σε ενα αλλο βαζακι ΓΥΑΛΙΝΟ, κανε το ιδιο με το aquaforte!!!

Τα λεμε σε δεκα ημερες που θα ανοιξεις τα βαζακια.

image_7.jpg

Edit.

Δες τι χρωμα εχει το γυμνο ξυλο στη φωτο του Σπυρου και τι στην δικη μου φωτο, η κιθαρα του Σπυρου ειναι Alder και η δικη μου ειναι Ash.

To καθε ξυλο οξειδωνεται διαφορετικα, δεν ξερω εαν του Σπυρου ειναι περασμενο με πατινα αλλα αυτο ειναι το χρωμα που πρεπει να εχει το ash οταν οξειδωθει απο τον ιδρωτα, στο ash η αποχρωση ειναι πιο πολυ προς το γκρι!

HellFire είπε:
Edit.

Δες τι χρωμα εχει το γυμνο ξυλο στη φωτο του Σπυρου και τι στην δικη μου φωτο, η κιθαρα του Σπυρου ειναι Alder και η δικη μου ειναι Ash.

To καθε ξυλο οξειδωνεται διαφορετικα, δεν ξερω εαν του Σπυρου ειναι περασμενο με πατινα αλλα αυτο ειναι το χρωμα που πρεπει να εχει το ash οταν οξειδωθει απο τον ιδρωτα, στο ash η αποχρωση ειναι πιο πολυ προς το γκρι!
Σε 60s Fender ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να οξειδωθει το....κΣυλο για τον απλουστατο λογο οτι ολες οι Fender μετα το 1963 ειναι....βουτηγμενες σε FULLERPLAST...οποτε αν δεν πεσει ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ και μαλιστα ΠΟΛΥ δεν υπαρχει περιπτωση να αναπνευσει το κΣυλο... ;D

Fullerplast, Fenders Dirty Little Secret. The plastic coating of guitars since 1964

Superfunk είπε:
Σε 60s Fender ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να οξειδωθει το....κΣυλο για τον απλουστατο λογο οτι ολες οι Fender μετα το 1963 ειναι....βουτηγμενες σε FULLERPLAST...οποτε αν δεν πεσει ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ και μαλιστα ΠΟΛΥ δεν υπαρχει περιπτωση να αναπνευσει το κΣυλο... ;D

Fullerplast, Fenders Dirty Little Secret. The plastic coating of guitars since 1964
Για αυτό βλέπεις κάτι παραδείγματα (RI συνήθως) το νίτρο να χει λιώσει σε μέρη και το ξύλο να παραμένει (σχεδόν, γιατί ο ήλιος - αν το βλέπει - το σκουραίνει λίγο) φρέσκο και δροσερό σαν τη πρώτη μέρα που το βάψαν.  ;D

ωραια ειπαμε οτι τα καινουρια βερνικια πολυουρεθανης κλπ δεν ρελικαρονται!Με αυτα που ειναι tru oil finish τι γινεται?εχουμε καμια ελπιδα?

Επισης επειδη ειμαι στο ψαξιμο,για οποιος θελει μια εναλλακτικη μου φανηκαν κ αυτα τα σωματα καλη επιλογη και ειναι κ fender specs!!!

REAL LIFE RELICS AGED CUSTOM NATURAL 52 STYLE ESQUIRE TELE TELECASTER BODY  | eBay

True oil και λαδομπογιες... το δείγμα που είχα υποσχεθεί λίγο πριν τη συναρμολογηση :D

P1010827.JPG

γυρνα το βρε αδερφε να δουμε κ απτην αλλη

noe13 είπε:
γυρνα το βρε αδερφε να δουμε κ απτην αλλη
Ειναι rosewood, δε θα δεις και πολλα...Η φωτό δε βοηθάει... λίγο υπομονή, το απόγευμα την πήγα στον Πανό για nut και το πρώτο set up. ;)

P1010830.JPG

Έτοιμο και το δικό μου relic project :)

Έγινε relic ... γιατί το πρώτο part, το σώμα Guitar Mill relic alder  αγοράσθηκε απο συμφορουμιτη σε καλή τιμη, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο.

Ακολούθησαν parts και απο άλλους συμφορουμιτες, μαγνήτες του Νίκου ( Αςημενιου, ο ένας μέσω Κύπρου), GMI parts, Allparts fat neck κλπ.

Κάθε σχόλιο δεκτό... μου αρέσουν οι παρατηρήσεις διορθωνομαι... ;) :D

P1010841.JPG

P1010844.JPG

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back