Tonex One - δοκιμή

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
688
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Σήμερα παρέλαβα το tonex one στα 137 ευρώ από Θωμά.
Με το που το σύνδεσα και έπαιξα κατάλαβα ότι πρόκειται για εργαλείο με σοβαρό ήχο. Οργανικός, καλός στην αίσθηση και αρκετά ρεαλιστικός. Σίγουρα καλύτερος από τον ampero, ακόμα και με τους stock ήχους.
Μου αρέσει που τα eq knobs ανταποκρίνονται υποδειγματικά στους ήχους. Δεν έχει τίποτα περιττό αυτό το μικρό πεταλάκι και δεν χρειάζεται το software για να περιηγηθώ στους 20 preset ήχους που έχει. Ολίγον δυσκολεύτηκα να εγκαταστήσω το tonex software (δεν μπορούσα να το βρω), αλλά ολα καλά.

Παραθέτω τρεις ήχους.

Καθαρός mesa

βρώμικος orange

βρώμικος modded jcm800 + ts808 μέσα στο μιξ

Last edited:
Σήμερα παρέλαβα το tonex one στα 137 ευρώ από Θωμά.
Με το που το σύνδεσα και έπαιξα κατάλαβα ότι πρόκειται για εργαλείο με σοβαρό ήχο. Οργανικός, καλός στην αίσθηση και αρκετά ρεαλιστικός. Σίγουρα καλύτερος από τον ampero, ακόμα και με τους stock ήχους.
Μου αρέσει που τα eq knobs ανταποκρίνονται υποδειγματικά στους ήχους. Δεν έχει τίποτα περιττό αυτό το μικρό πεταλάκι και δεν χρειάζεται το software για να περιηγηθώ στους 20 preset ήχους που έχει. Ολίγον δυσκολεύτηκα να εγκαταστήσω το tonex software (δεν μπορούσα να το βρω), αλλά ολα καλά.

Παραθέτω τρεις ήχους.

Καθαρός mesa
Προβολή συνημμένου 49140

βρώμικος orange
Προβολή συνημμένου 49139

βρώμικος modded jcm800 + ts808 μέσα στο μιξ
Προβολή συνημμένου 49138
Εκλεκτό!
Για πες παραπάνω πληροφορίες.
Γράφεις κατευθείαν με αυτό σαν DI στο PC, και έχει amp simulation?
Επίσης δώσε Link και στοιχεία για το software.
Παίζει σαν plug in στο Daw ή και stand alone;

Εδώ και ένας ωραίος ήχος twin reverb με ολίγον modulation, κατά περιόδους.

Εκλεκτό!
Για πες παραπάνω πληροφορίες.
Γράφεις κατευθείαν με αυτό σαν DI στο PC, και έχει amp simulation?
Επίσης δώσε Link και στοιχεία για το software.
Παίζει σαν plug in στο Daw ή και stand alone;

Είναι πολύ γνωστό προϊόν. Πρόκειται για ένα μίνι πεταλάκι, με το οποίο στέλνω απευθείας σε DI. Έχει amp/cab simulation. Λειτουργει και ως audio interface.

Θα σου πω το εξής απλό. Πας διακοπες, το παιρνεις μαζί με ένα ζευγάρι ακουστικά ή ένα μικρό φορητό ηχείο (το συνδέεις με aux in) και έχεις όλους τους ήχους σου παρέα. Στην τσέπη σου χωρά.

Έχω δώρο διάφορα Plugins με amp sim, συνθ και πολλά άλλα.

IMG_0317.jpeg

Εδώ και ένας ωραίος ήχος twin reverb με ολίγον modulation, κατά περιόδους.

Προβολή συνημμένου 49144

Είναι πολύ γνωστό προϊόν. Πρόκειται για ένα μίνι πεταλάκι, με το οποίο στέλνω απευθείας σε DI. Έχει amp/cab simulation. Λειτουργει και ως audio interface.

Θα σου πω το εξής απλό. Πας διακοπες, το παιρνεις μαζί με ένα ζευγάρι ακουστικά ή ένα μικρό φορητό ηχείο (το συνδέεις με aux in) και έχεις όλους τους ήχους σου παρέα. Στην τσέπη σου χωρά.

Έχω δώρο διάφορα Plugins με amp sim, συνθ και πολλά άλλα.

Προβολή συνημμένου 49145
Να το πάρω μαζί μου δεν με ενδιαφέρει, αλλά για studio χρήση με ενδιαφέρει. Το daw σου το βλέπει σαν plug in / vst?

Οχι. Audio track ανοίγω.
Βέβαια, παράλληλα ανοίγω αν θέλω την standalone εφαρμογή tone και έχω μεγαλύτερη ευκολία στην αλλαγή ήχων ανάμεσα στα 20 preset και στους 100αδες άλλους διαθέσιμους

Καλησπέρα Γιώργο, θα το πρότεινες για back up, direct στην κονσόλα λύση αν σου χαλάσει ο ενισχυτής όταν είσαι έξω? Το έχεις δοκιμάσει με πετάλια (od/dist) πάνω σε έναν καθαρό ήχο?

Καλησπέρα Γιώργο, θα το πρότεινες για back up, direct στην κονσόλα λύση αν σου χαλάσει ο ενισχυτής όταν είσαι έξω? Το έχεις δοκιμάσει με πετάλια (od/dist) πάνω σε έναν καθαρό ήχο?

Εννοείται οτι αξίζει...

Άκου plexi ήχο, και βάζω OCD, angry charlie και muff....
Παίζω με prs

Πολύ ωραίος ήχος Γιώργο. Με γεια σου, να το χαρείς. Στο χέρι τι λέει;

Πάντως, κάτι που εγώ δοκίμασα αργά, παρόμοια φάση είναι και οι Modeling ενισχυτές.
Π.χ. o fender mustang και ο vox vt20X , που έχουν και δικό τους software , μπορούν άνετα να ηχογραφηθούν στο daw σου από την έξοδο των ακουστικών και από εκεί di στο pc....με απιστευτα αποτελέσματα.
Βασικά δεν το περίμενα (ειδικά μιας και έχουν amp simulation και μπορείς να διαλέξεις και τύπο καμπίνας).

To έχεις δοκιμάσει;

Αν εγώ έπαιζα Live (αν λέμε :p), η με κάναν Modeling ενισχυτη με foot controller και laptop θα έβγαινα , ή με κάνα Laptop και guitar rig και foot controller ή με κάνα τέτοιο και laptop ...... όλα DI στην κοσνόλα.
Ελαφριά και εύκολα πράματα :p

To έχεις δοκιμάσει;

Η δουλειά των modeler, εν μέρει, είναι αυτή. Να στέλνουνε έτοιμο ήχο από το line out στο line in της κάρτας. Το έκανα με το ampero mini μέχρι τώρα, αλλά μάλλον πάει για πώληση…

Η δουλειά των modeler, εν μέρει, είναι αυτή. Να στέλνουνε έτοιμο ήχο από το line out στο line in της κάρτας. Το έκανα με το ampero mini μέχρι τώρα, αλλά μάλλον πάει για πώληση…
Επειδή δεν ήταν επίσημα line out (όπως στους ενισχυτές μπάσου) , άλλα έξοδος ακουστικών, δεν το δοκίμαζα ποτέ...είχα τις αμφιβολίες μου.
Μέχρι που το δοκίμασα, και έπαθα πλάκα.
Σε συνδυασμό δε με το software είναι απίστευτο σε ευκολια και αποτέλεσμα.
Κανένας λόγος να πάς σε υλοποιήσεις guitar rig κ.λ.π. διότι δεν απαιτεί και ΚΑΜΙΑ επεξεργαστική ισχύ....παρά μόνο αν θες reamping , πράγμα που προσωπικά ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποίησα.

• Συμφωνώ
Reactions: gkourmoul1
Συμφωνώ μαζί σου. Πάντα προτιμούσα το hardware.

• Συμφωνώ
Reactions: LK
Επειδή δεν ήταν επίσημα line out (όπως στους ενισχυτές μπάσου) , άλλα έξοδος ακουστικών, δεν το δοκίμαζα ποτέ...είχα τις αμφιβολίες μου.

Στο ampero mini έχει μια έξοδο όλη όλη….

Δεν το έχω δοκιμάσει διοτι δεν χρησιμοποιώ ενισχυτές στην καθημερινότητα μου. Δεν νομίζω να το κανω.

• Συμφωνώ
Reactions: kosthrash
Στο ampero mini έχει μια έξοδο όλη όλη….
Όπως και να έχει, δουλεύει.....
Το περίεργο είναι ότι ΔΕΝ το δοκίμασα ποτέ, μέχρις εσχάτως, αν και ασχολούμαι με το recording πάνω από 30 χρόνια.
Και εξεπλάγην.

Πάει πολύ καλά η συμβίωση με το tonex. Έμαθα να δουλεύω το λογισμικό. 2-3 πράγματα κάνει (δημιουργία ήχων, αποθήκευση της, και εναλλαγή preset), και τα κάνει σχετικά εύκολα και γρήγορα. Χρειάστηκε λίγος χρονος και ψάξιμο διότι τα απλά τα μπερδεύουν αρκετά, και τα κάνουν πολύπλοκα.

Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι στους ήχους. Σε αντίθεση με το ampero, τα χειριστήρια (vol, gain, eq) είναι super responsive. Πχ σε εναν jcm800 ή σε εναν MESA high gain ήχο, εάν ρίξεις το gain στο 5% έχεις σχεδόν crystal clear καθαρό ήχο, ακριβώς όπως και σε πραγματικό ενισχυτή. Εάν κάνεις το ίδιο στο ampero παίρνεις έναν ψοφιο mid-high gain ηχο. Ομοίως και με τα EQ knobs. Συμπεριφέρεται σαν πραγματικός ενισχυτής, αλλάζοντας τον ήχο.

Επίσης, με third party IR καμπινών ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και ποιος ρεαλιστικός, ακριβώς οπως συνέβαινε και στο ampero.

Βρήκα και έναν ωραίο dumble ήχο με μια 2x12 V30 καμπίνα, τον οποιο και μπουστάρω με ocd. Ταιριάζει φίνα σε στρατ, διότι της δινει σώμα και δεν ξυρίζει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα