Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Οι περισσότεροι εδώ μέσα μιλάμε αφ' υψηλού.Με την καλή έννοια.
Δεν υπάρχει τίποτα στιχουργικά που να μην έχει ειπωθεί στα ακούσματα μας.Ειδικά δε στον καταγγελτικό λόγο για τον οποίο τόσο πια κομπάζουν οι θιασιώτες του ελληνικού και μη ραπ,ταιριάζει απόλυτα η φράση "πού πα ρε Καραμήτρο"...Και όλα αυτά με μουσικές επενδύσεις που όχι μόνο δεν γνωρίζουν αλλά δεν καταλαβαίνουν καν.

Όλα καλά.Ας αφήσουμε αυτά τα παιδιά να νιώθουν όπως νιώθουν και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να έρθουν σε επαφή με πραγματικές μουσικές περιπέτειες.

Εγώ λέω να προσλάβει ο Λεξ προστασία,γιατί και τον Παντελή που "τα έλεγε" και μιλούσε στις καρδιές των νέων,είδαμε τι του έκανε το σύστημα...
τρελλαίνομαι για αστικούς μύθους

Και καλό πιστεύω θα ήταν να αφήσουμε εν έτος 2025 τά περί καλλιτεχνών
(Δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο,αλλά θέλω να μεταφέρω μιά γενική εικόνα)

<< Παρέμεινε αυτός που ήταν πρίν >>

Δύο ειδών κατηγορίες ανθρώπων μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο για κάποιον που έχει γευτεί ένα σημαντικό βαθμό "επιτυχίας".
Οι ρομαντικοί και αυτοί που δέν την έχουν γευτεί ποτέ.
Κανένας,ποτέ,δέν έμεινε ανεπηρέαστος,με αρκετούς να έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα με την διαχείριση της,η οποία απαιτεί εμπειρία και κανένας απο αυτούς δέν παρέμεινε το ίδιο,με αυτό που ήταν πρίν.

<< Εκφράζει άποψη για κοινωνικά προβλήματα >>

Το ότι εκφράζει,δέν σημαίνει απαραίτητα οτί τα έχει βιώσει ο ίδιος,τα κατανοεί πλήρως,οτί έχει λάβει η θά λάβει μέρος ώς προς την επίλυση αυτών αν του ζητηθεί και φυσικά οτί δέν τα εκμεταλλεύεται προς προσωπικό του όφελος.
Το ίδιο ισχύει και για ένα μέρος από το κοινό.

Last edited:
Σίγουρα δεν με νοιάζει ποιος είναι ο καλλιτέχνης προσωπικά, τι έχει ζήσει, οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με τα μουσικά κομμάτια του. Παρά μόνον το τελικό προϊόν του, το οποίο εάν "μου κάνει" το θέλω παντοτινά δικό μου, και για τον δημιουργό ας μην ξανακούσω. Υπάρχουν κλασσικές περιπτώσεις που μου κάναν εντύπωση για ιδιαίτερους λόγους θα έλεγα, για τους οποίους έψαξα. Ένα παράδειγμα είναι ο Bob Dylan, τον οποίο δεν τον ακούω καν τόσο. Ένα κομμάτι ανά 1000 στο playlist είναι Bob Dylan και πάλι τα βρίσκω διχασμένα τα κομμάτια του.

Σε κάθε μια των περιπτώσεων, και στον Hitler να κατέληγα, δεν θα με επηρέαζε ούτε απ' το να ακούω μουσική του που κάτι μου κάνει, και πάλι καλά που δεν έβγαλε μουσική ο συγκεκριμένος γιατί παίζω πολύ μουσική στο αμάξι και ίσως να αντιμετώπιζα και προβλήματα έτσι όπως νιώθει & κάνει ο κόσμος.

Εσύ @manosx που τα λες τόσο ικανοποιητικά για συναισθήματα μου περί Lex. Αναρωτιέμαι..

..τι σου κάνει αυτό, που ποντάρω πως δεν έχεις ακούσει; Μην το ακούσεις από στρακαστρούκα, ούτε στο αμάξι. Άκου το όμορφα μια.

Εχω ακουσει πολυ περισσοτερο Active Member απο οτι θα ηθελα :ROFLMAO: ειναι οι αγαπημενοι ενις παιδικου μου φιλου που βρισκομαστε καθε χρονο στο παραθεριστικο μας καταφυγιο :ROFLMAO: και με εχει επιμορφωσει :ROFLMAO:

Κοιτα, αφου το πας συγκριτικα με το Λεξ, θα σου πω οτι για μενα ειναι πολυ πιο καλοφτιαγμενο απο τα ασματα του Λεξ. Και σα flow που ΛΕΤΕ :ROFLMAO: ειναι πολυ πιο ομοιογενες, αλλα και σα στιχοι το ιδιο. Δεν ξεπεφτει δηλαδη στο να χρησιμοποιει memes :ROFLMAO: ροναλντο και τετοια :ROFLMAO: εμπιστευεται τα εργαλεια του, δηλαδη τη σκεψη και το λεξιλογιο του για να δωσει τις εικονες που θελει, με αποτελεσμα την πολυ πιο ομαλη ροη και την ομοιογενεια.

Τεχνικα δηλαδη το βαζω πολυ πιο πανω. Ομως το κακο ειναι οτι παιζει στο ιδιο γηπεδο με τον Λεξ, το ιδιο παιχνιδι. Σουβλακια και ο ενας φτιαχνει, σουβλακια και ο αλλος. ΟΚ, πολυ καλυτερα σουβλακια ο Foxmoor, και αν ειναι να φαμε σουβλακι με θεμα την καταθλιψη, θα τον προτιμησουμε.

Ομως το προβλημα ειναι οτι η καταθλιψη δεν ταιριαζει στο σουβλακι. Δεν τιμαει αυτο το ζητημα να το τυλιξεις σε μια πιτα, να πεταξεις μεσα και λιγο τζατζικι, και να το σερβιρεις. Δεν μπορει ρε παιδακι μου να το αποδωσει αυτο το θεμα ενας σουβλατζης, δε γινεται. Με μια λουπα, και γυρω γυρω εικονες απο τους στιχους, θα φτασεις μεχρι το σημειο του ωραιου σουβλακιου, αλλα δεν αρκει. Δε φταιει ο Foxmoor, απλα σε μια πιτα δε χωραει.

Θελει γκουρμε γευμα πολλων πιατων για να εχεις μια διεξοδικη δημιουργια που να αφορα τον ανθρωπινο ψυχικο πονο. Ας δωσω ενα παραδειγμα απο τον μεγαλο, Καντατα 21, "Ειχα εναν πονο στην καρδια"

ΑΦΤΑ ΙΝΕ.

Αυτα ειναι βαρια θεματα, και θελουν και βαρια καλαμπαλικια για να δωθουν. Με μια λουπιτσα δεν κανεις τιποτα.

Ασε τα σουβλακια. Ελα στον κοσμο του Γκουρμε :ROFLMAO:

Και εγώ τις ίδιας άποψης είμαι,να μήν συνδέω τον καλλιτέχνη με το έργο του,εκτός και άν αυτός ο καλλιτέχνης προσπαθεί να συνδέσει το έργο του με αυτόν και με μία κατεύθυνση,ντέ και καλά.

Λόγο του ότι έχω μια σχετική εμπειρία που με κάνει να διαχωρίζω το μέχρι πιά γραμμή πρέπει να επεμβαίνει κάποιος μέσα από την τέχνη και ειδικότερα την μουσική που με αφορά,αν δώ κάτι τέτοιο,του κάνω την χάρη,συνδέω τον καλλιτέχνη με το έργο του,μετά τα σύνδέω με την κατευθυνση που θέλει να έχω και όλα αυτά μαζί τα συνδέω μετά στα π@πάρια μου!

Μου αρέσουν οι παροτρύνσεις σου,ρε συ @manosx😌
Προτείνεις σε ράπερ να κοιτάξει παραδίπλα μουσικά και του βάζεις Bach...Σαν να λες σε βίγκαν να ξεκινήσει με κοκορέτσι για να δει μήπως τελικά του αρέσει το κρέας.

Οι περισσότεροι εδώ μέσα μιλάμε αφ' υψηλού.Με την καλή έννοια.
Δεν υπάρχει τίποτα στιχουργικά που να μην έχει ειπωθεί στα ακούσματα μας.

Όντως,αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε κανένα διδακτορικό στην ιστορία της τέχνης για να υποστηρίξουμε ότι το the dark side of the moon είναι καλλιτεχνικά ανώτερος δίσκος από τον πίνω μπάφους και παίζω pro,ούτε να μας νοιάζει μήπως με την γνώμη μας θίξαμε τα αισθήματα κάποιου.

Όλα καλά.Ας αφήσουμε αυτά τα παιδιά να νιώθουν όπως νιώθουν και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να έρθουν σε επαφή με πραγματικές μουσικές περιπέτειες.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και αν τα παρατήσουμε στα tik tok και στους τράπερς,
ζήτω που καήκαμε..
Άλλλωστε έτσι όπως τους έχουμε διαμορφώσει τις ζωής,μόνο από σύμπτωση θα έρθουν σε επαφή με πραγματικές μουσικές περιπέτειες.

Μια μικρή υποσημείωση,οι original ράπερς ξέρουν από μουσική,γι αυτό έχουν κατακλέψει όλη την Soul & Funk.
Ουτέ η λούπα φταίει.
Η έλλειψη φαντασίας φταίει,γιατί γύρω απο μιά λούπα,μπορεί κάποιος να χτίσει διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.

Last edited:
Όντως,αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε κανένα διδακτορικό στην ιστορία της τέχνης για να υποστηρίξουμε ότι το the dark side of the moon είναι καλλιτεχνικά ανώτερος δίσκος από τον πίνω μπάφους και παίζω pro,ούτε να μας νοιάζει μήπως με την γνώμη μας θίξαμε τα αισθήματα κάποιου.
Τα παιδιά είναι το μέλλον και αν τα παρατήσουμε στα tik tok και στους τράπερς,
ζήτω που καήκαμε..

Εμένα πάντως να με συγχωρείτε αλλά το Πίνω μπάφους και παίζω pro μου αρέσει κι ας μην ασχολούμαι in real life με το ένα απ' τα δύο.Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με ο,τιδήποτε μη υποκριτικό.Το συγκεκριμένο είναι ένα ξεκάθαρο χαρούμενα καμένο τραγούδι και για αυτό φτιάχτηκε...Άσε που έχει και τις νότες του.
Respect λαίμαι.

Όσο για τους τράπερς,ειλικρινά πιστεύω ότι είναι τόσο γελοία η όλη φάση που δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το οποιοδήποτε παιδί μεγαλώνοντας...Απαραίτητη προϋπόθεση εδώ το ποσσοστό IQ άνω του 60.

Πάντως τα λέτε ωραία. Μου αρέσει αυτή η πλατεία.

Ο manosx είναι αποκλειστικά του γκουρμέ. Εγώ κάποτε έλεγα παν μέτρον άριστον, είναι ωραία να ακούς (ή να γεύεσαι) πολλά και διάφορα και για διάφορους λόγους. Διαφωνώ και με τον παλιό μου εαυτό.
Η κύρια φιλοσοφία μου πια είναι πως κάθε genre είναι ένας διαφορετικός ρυθμός, που ταιριάζει με το δικό του ανθρώπινο συναίσθημα ή έστω φάσμα συναισθημάτων. Πολλά states of mind, πολλά διαφορετικά bpm.

Ακραία συναισθήματα; Εύκολα πας από Bach σε Πίνω Μπάφους και Παίζω ΠΡΟ.

Αυτό με το διατροφικό αν και ενδιαφέρουσα άποψη, μπάζει. Φοβάμαι μη μου έβαλες κάνα μικρόβιο τώρα και το βλέπω σαν παιχνίδι, να παρουσιάσω όλους τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες ή έστω διαδεδομένους, σαν γεύματα.

Ο Παντελίδης ήταν το Σουβλάκι για μένα. Μέχρι και εμένα μου άρεσε να τον γευτώ λίγο, και εύκολα να τον μουρμουράω, όπως επίσης τον έβρισκα ΠΑΝΤΟΥ.

Σαχλοί στίχοι (έχει γράψει πολύ καλύτερα), αλλά κομματάρα. Φωνάρα τότε.
Ζήτω ο Λεξ!

Η κύρια φιλοσοφία μου πια είναι πως κάθε genre είναι ένας διαφορετικός ρυθμός, που ταιριάζει με το δικό του ανθρώπινο συναίσθημα ή έστω φάσμα συναισθημάτων. Πολλά states of mind, πολλά διαφορετικά bpm.
Και εγώ τα ίδια και λόγο επαγγέλματος παλιότερα.
Γι αυτό δέν έχω θέμα με ένα είδος ολόκληρο ποτέ,πιστεύοντας οτί παντού μπορείς να βρείς ωραία πράγματα και πράγματα που θα αποβάλεις.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα,αυτό που είπε ο Kanimothrios,οτί υπάρχουν κοινωνίες που φιλτράρουν τα σκουπίδια και αυτό ισχύει 100%.

Από τα ραδιόφωνα τους,μέχρι το τί θα παίζουν τα εμπορικά καταστήματα και η τηλεόραση,πέφτει ψαλίδι και όχι μόνο δέν θα ακούσεις κάποια dirty έκδοση σε κάποια από τα παραπάνω,γι αυτό αναγκαστικά οι εταιρείς κυκλοφορούν και τα clean(τα μέρη (λέξεις) οπού αποτελούν υλικό για λογοκρισία απουσιάζουν),αλλά κάνουν και κάτι άλλο που θα ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο.

¨Ολες λαμβάνουν σαν αφετηρία της κουλτούρας που θέλουν να διαμορφώσουν,τα κοινωνικά στρώματα όπου αυτή η κοινωνία αποτελείται και καθορίζουν από ποιό επίπεδο θέλουν να ξεκινήσουν.

Ενδιαφέρει του Ελβετούς/Αυστριακούς/Σκανδιναβούς κ.α ο πιτσιρικάς, - μηχανή προβλημάτων με πόδια που θέλει να βγεί στον δρόμο και να το παίζει gangster?
Οχι.
Ποιά τραγουδάκια τον παροτρύνουν να το κάνει?
Σουτ,από όλα τα μέσα που ελέγχουν.

Εμείς ακολουθούμε την (κακή) εκδοχή της Αγγλίας η της Αμερικής,οι οποίες είναι ανοικτές αγορές και απευθύνονται στους πάντες και ξεκινάμε καθορίζοντας σαν αφετηρία,το χαμηλότερο κοινωνικό στρώμα όπου αποτελείται η κοινωνία μας και παραμένουμε προσκολλημένοι σε αυτό,παρουσιάζοντας δυσκαμψία στα άλλα επίπεδα.

Για ποιό λόγο?
Γιατί από εκεί έχουν τις μεγαλύτερες απολαβές.

Προσοχή,δέν λέω οτί στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα οι άνθρωποι είναι άσχετοι από μουσική και έχουν έλλειψη παιδίας και αγωγής.
Και εγώ εκεί ανήκω.

Απλά υπερτερούν σε αριθμό σε όλα τα έθνη και υπάρχουν οι περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν πιό εύκολα ένα υποδεέστερο προιόν,με απότερο σκοπό το κέρδος,το οποίο κάνει ακόμη μεγαλύτερο ένα άλλο φαινόμενο,η (προσποιητή συνήθως) τάση,να συσσωρεύονται και άλλα κοινωνικά στρώματα μέσα σε αυτό,που ουδε μία σχέση έχουν.

Να κεραστώ ένα λουκουμάκι παρακαλώ.

Να προσθεσω
Παλια υπηρχαν πολλες δικλειδες ασφαλειας παντου.
Το τι ειδηση, γεγονος ή αλλη δραστηριοτητα κοινοποιούνταν στον εξω κοσμο περνουσε απο φίλτρα.
Οι ειδησεις απο συντάκτες αρχισυντάκτες. Ολοι έλεγχαν τι θα βγει εξω
Μουσική το ιδιο. Οι εταιρειες διαλέγανε καλλιτέχνες, βαζανε υπεύθυνους παραγωγούς ελεγχανε το τελικο προϊόν. Και μετα υπηρχαν οι dj.
Σημερα καθε πικραμενος με ενα κινητό παράγει, δημιουργει, παραπληροφορει, ριχνει την παπαριά του στον εξω κοσμο.
Ειτε ειναι ο λεξ ειτε ο στραβινσκυ

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όπως λέω και στο άλλο ποστ μου που το έκανες παράθεση ψάχνω για το magnum opus toy LEX, το απόσταγμα, κάτι που να τον χαρακτηρίζει σαν μια περίληψη της μουσικής του. Το να μου πεις να ακούω ένα μισάωρο τη μέρα μουσική που δεν μου αρέσει και με κριντζαρει δεν είναι ρεαλιστικό, τι σου έκανα; Σε πείραξα εγώ; :ROFLMAO: Εν πάση περιπτώση, Αν θες βάλε 1-2 τραγούδια που πιστεύεις ότι πρέπει να γνωρίζουμε...
σορρυ νομιζα οτι ειχα πατησει αποστολη απαντησης νωριτερα , συνοπτικα ελεγα οτι,ρε συ ομως αν θελεις μασημενη τροφη οπως φαινεται απο τον τροπο που απαντας, ισως οντως να μην χρειαστει να αφιερωσεις τον χρονο σου γενικα στο να ακουσεις καποιον καλλιτεχνη . Καλυτερα ακου αυτα που προτιμας κι εχεις επιλεξει , γιατι αν σου ποσταρω κατι θα ειναι σαν να μονταρω πλανα συμφωνα με το δικο μου γουστο ,τυπου μονταζιερα και μπορει να μην ειναι αντιπροσωπευτικο για εσενα, επισης δεν μιλαμε και για καμια δισκογραφια ημερων. τυπου 4 albums γυρω στο μισαωρο την ημερα κι αυτο για να αναπνεουν τα ακουσματα μεταξυ τους. Αντε βαλε και τα singles αλλο ενα τεταρτο. Πραγματικα πολυ φιλικα στο λεω. Θα σου προτεινω ωστοσο τα singles AIRMax , Vittorio (απο το 2XXX) , Varane , και απο albums με τη σειρα προτιμησης μου,ΤΓΚ, 2ΧΧΧ, GTK, και ΜΕΤΡΟ. πραγματικα δε θα χαραμισεις χρονο και θα εχεις αντικειμενικη αποψη . Προφανως η πορεια ετων και οι δρασεις που εχει αναδειξει μεσα απο τις συναυλιες του για πχ παλαιστινιακο κλπ δε μπορουν απλα να περιγραφουν σε ενα post. μπορει να φαινεται καπως σαν υφος απαντησης αλλα προσπαθω να ειμαι οσο μπορω πιο αντικειμενικος δεδομενου οτι μιλαμε για πολυ συγκεκριμενο καλλιτεχνη

1751633516863.jpeg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back