Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Πολύ θα ήθελα να τα χώσω στους πιτσιρικάδες που θα πάνε, αλλά εγώ στην ηλικία τους άκουγα heavy metal,...οπότε δεν με παίρνει

Μια χαρά σε παίρνει...
Ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Στη metal σκηνη, η σαβούρα ήταν η μειοψηφία,εδώ είναι το αντίθετο

Μια χαρά σε παίρνει...
Ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Στη metalωσκηνη, η σαβούρα ήταν η μειοψηφία,εδώ είναι το αντίθετο
Εγώ ίδια ακριβώς τα βλέπω πλέον, από έξω και ψύχραιμα.

Τι σημασία έχει αν δεν παίξουν μουσικοί; Αν δεν υπάρχει για δείγμα κάποιο όργανο στη σκηνή; Αν δεν τραγουδήσει κανείς; Αν δεν ακουστεί κάποια νότα;

Και μη χειρότερα...
Νομίζω ότι τα έχεις με το είδος της μουσικής και όχι απαραίτητα με τον Λεξ.
Το είδος είναι για τα πανηγύρια και όχι, δε θα διδάσκεται στα μουσικά πανεπιστήμια σε 30 χρόνια...

Απλά ο Λεξ είναι ας πούμε ένας αξιοπρεπής εκπρόσωπος του είδους,εξαίρεση σε μια "μουσική" σκηνή γεμάτη κλόουν,που όμως τους ανέδειξε το κοινό.

Σε περιόδους πολιτισμικής/κοινωνικής παρακμής, η Mainstream μουσική δεν μπορεί παρά να συμπαρασύρεται στο βούρκο..

Εμένα το μόνο που με χαλάει είναι το συγκεκριμένο ηλικιακό target group. Δηλαδή, σε συναυλία των Metallica που προανεφερες πχ θα έβλεπες και 15χρονους αλλά και 60χρονους.

Επειδή έχω πάει σε δύο συναυλίες των Metallica τα τελευταία χρόνια, οι μόνοι 15χρονοι που είχαν έρθει για Metallica ήταν εκείνοι που τους έμαθαν από τον πατέρα/θείο τους.
Όλο αυτό φαινόταν από τα μπλουζάκια.
Οι μεγαλοι μπλουζάκια Metallica, οι πιτσιρικάδες five finger death punch

Επειδή διδάσκω και σε εφήβους, θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι κάποιοι που έρχονται να μάθουν κιθάρα, δεν έχουν ιδέα όχι ποιος είναι ο Gilmour ή ο Hendrix,
αλλά ούτε καν πιο σύγχρονοι όπως ο Slash..

Πολλοί πιτσιρικάδες ψήθηκαν να γραφτούν για κιθάρα από τον.....κιθαρίστα των Polyphia και με ρωτούσαν για τους Metallica εξαιτίας του solo στο σήριαλ Stranger Things..

Επειδή έχω πάει σε δύο συναυλίες των Metallica τα τελευταία χρόνια, οι μόνοι 15χρονοι που είχαν έρθει για Metallica ήταν εκείνοι που τους έμαθαν από τον πατέρα/θείο τους.
Όλο αυτό φαινόταν από τα μπλουζάκια.
Οι μεγαλοι μπλουζάκια Metallica, οι πιτσιρικάδες five finger death punch

Επειδή διδάσκω και σε εφήβους, θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι κάποιοι που έρχονται να μάθουν κιθάρα, δεν έχουν ιδέα όχι ποιος είναι ο Gilmour ή ο Hendrix,
αλλά ούτε καν πιο σύγχρονοι όπως ο Slash..

Πολλοί πιτσιρικάδες ψήθηκαν να γραφτούν για κιθάρα από τον.....κιθαρίστα των Polyphia και με ρωτούσαν για τους Metallica εξαιτίας του solo στο σήριαλ Stranger Things..
Ναι αλλά η μουσική "κάπως" επέζησε. Αν στα gigs του 60χρονου χψ ΛΕΞ έρχονται τα παιδιά όσων πηγαίνουν σήμερα, respect, αυτό εννοώ

Υπάρχει και ο παράγοντας δυσκολία ρε παιδιά, σε ένα απόγευμα θα μπορούσα να παράγω τραπ επιστρατεύοντας το χιούμορ μου, γιατί μόνο έτσι μπορώ να προσεγγίσω αυτή τη μουσική, αλλά αυτά τα παιδιά που κάνουν τραπ και ραπ και ξέρω γω δεν τα φτάνει η υπόλοιπη ζωή τους για να μάθουν τα βασικά της μουσικής πόσο μάλλον να παράγουν μέταλ κομμάτια εφάμιλλα των 90ς... Θα μου πεις δεν τα ενδιαφέρει να κάνουν κάτι τέτοιο αλλά και πάλι δεν είναι όλα ίδια, όπως τότε έτσι και τώρα... Διανύουμε περίοδο πολιτισμικής παρακμής όπως διαπιστώνει και ο Κανιμοθριος

Εγώ ίδια ακριβώς τα βλέπω πλέον, από έξω και ψύχραιμα.

Να σου πω, αν μιλαγαμε για τους καφρους της τραπ θα συμφωνουσα. Και μαλιστα μπροστα στους σατανιαριδες του death metal, ειναι και πολυ νορμαλ αυτοι μπορω να πω.

Αλλα εδω δε μιλαμε για τετοια σκηνικα, εδω μιλαμε για φαση "φτωχολογια, yo, για σενα καθε μου τραγουδι, respect" :ROFLMAO: Αρα, οπως γελαγαμε με τα τοτε σκυλαδικα, με τον παπαγαλο που το ειπε και αυτα, ετσι γελαμε και τωρα, και το οτι βαζουν hip hop μπιτ αντι για ρουμπες και καρσιλαμαδες δε θα το αλλαξει αυτο.

Λάθος

Αξιότιμα μέλη, ότι λέει το ακόλουθο εξαίρετο άσμα: Shapes of things to come. Τότε ήταν αυτό, σήμερα είναι εκείνο, αύριο θα είναι κάτι άλλο...

Και πάντα οι μεγαλύτεροι θα κρίνουν (και συνήθως θα κατακρίνουν το νέο shape of things). Και εμάς με τα μέταλλα μας έκραζαν και πριν από εμάς έκραζαν τους "γιεγιέδες" και τους "τεντυμπόιδες" κ.ο.κ...

Bottom line: Ο καθείς με την εποχή του

Αξιότιμα μέλη, ότι λέει το ακόλουθο εξαίρετο άσμα: Shapes of things to come. Τότε ήταν αυτό, σήμερα είναι εκείνο, αύριο θα είναι κάτι άλλο...

Και πάντα οι μεγαλύτεροι θα κρίνουν (και συνήθως θα κατακρίνουν το νέο shape of things). Και εμάς με τα μέταλλα μας έκραζαν και πριν από εμάς έκραζαν τους "γιεγιέδες" και τους "τεντυμπόιδες" κ.ο.κ...

Μην ανησυχείτε. Πλέον κρίνονται όλα υπεύθυνα και μπαίνει τάξη.

Ήδη μοιράζονται πρόστιμα. Καιρός ήταν, για να προστατευτεί η έννοια του τραγουδιού αλλά και να διαπαιδαγωγηθεί η νεολαία μας που έχει ξεφύγει. Είμαστε σε μια εποχή που τα εργαλεία υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά, αρκεί να υπάρχει η βούληση.

Καλα, δεν ανακαλυψε και την αμερικη ο εν λογω. Ραπ εκαναν οι TXC και τα ημιζ εδω και 30 χρονια, και ραπαρισματα ειχαν παντου στα 90ies, απο τα eurodance στα club μεχρι τις διαφημισεις στην τηλεοραση :ROFLMAO: Το να πουμε μια κουβεντα παραπανω για την κλαψα :ROFLMAO: δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το ειδος και την "πρωτοπορια" που στη συγκεκριμενη φαση απλα δεν υφισταται, same all- same all, πιο μπροστα οι καφροτραπερ :ROFLMAO:

Μην ανησυχείτε. Πλέον κρίνονται όλα υπεύθυνα και μπαίνει τάξη.

Ήδη μοιράζονται πρόστιμα. Καιρός ήταν, για να προστατευτεί η έννοια του τραγουδιού αλλά και να διαπαιδαγωγηθεί η νεολαία μας που έχει ξεφύγει. Είμαστε σε μια εποχή που τα εργαλεία υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά, αρκεί να υπάρχει η βούληση.
With all due respect, αλλά αυτά είναι μπουρδάρες. Και εμείς τότε ακούγαμε "σατανιστές", "χασικλήδες", "έκφυλους" κλπ... Και έπεφτε κυνήγι και υπήρχε η διαβόητη PMRC και έβαζαν (τα επίσης διαβόητα) αυτοκόλλητα στα CD και πάει λέγοντας...

Μην με παρανοήσεις. Ο Lex δεν μου λέει απολύτως τίποτα, ούτε μουσικά, ούτε στιχουργικά. Αυτά που κάνει τα έχουμε ακούσει δεκαετίες πριν από TXC και άλλους.

Από εκεί και πέρα η τέχνη είναι τέχνη... Καλή τέχνη, κακή τέχνη; Ο καθείς θα κάνει τις επιλογές του με βάση τα δικά του κριτήρια, τις προσλαμβάνουσες του και κυρίως την εποχή του. Προφανώς είναι κατακριτέα μια μουσική που ωθεί στη βία και την παραβατικότητα, αλλά από την άλλη θα πρέπει να αρχίζουμε να ακυρώνουμε από Sex Pistols και Clash μέχρι...

Ο lex είναι το shape of things του σήμερα, μέχρι να έρθει το επόμενο. Απλά ο Lex είναι ένα μουσικό shape of things, που σε εμάς δεν λέει απολύτως τίποτα.

Ναι αλλά η μουσική "κάπως" επέζησε. Αν στα gigs του 60χρονου χψ ΛΕΞ έρχονται τα παιδιά όσων πηγαίνουν σήμερα, respect, αυτό εννοώ

Πιστεύω πως αν τα παιδιά του 60χρονου χ,ψ Λεξ συνεχίζουν να ακούν τέτοιες μουσικές,κάτι θα συνεχίζει να πηγαίνει λάθος με τη χώρα...
Για μένα ο Λεξ και κάνα δυο άλλοι ξεχωρίζουν,γιατί οι υπόλοιποι του είδους είναι κλόουν..

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την οπτική σου περί της μουσικής που "επιζεί",αλλά οι συναυλίες δε θεωρώ ότι είναι κριτήριο..
Μέσα στο καλοκαίρι θα πάω Guns N' Roses,Smashing Pumpkins και Savatage.

Σε έμενα που άκουγα και τους τρεις φανατικά,αν εξαιρέσω λιγάκι τους τελευταίους,η μουσική τους δεν έχει επιζήσει ούτε καν στις δικές μου σύγχρονες playlists.Και όχι επειδή έχουν παλιώσει,μιας και υπάρχουν μπάντες του '70 που ακούω μέχρι και σήμερα.

Απλά τέτοιες συναυλίες για πολλούς από εμάς, μιας και το έχω συζητήσει το θέμα,είναι ένα ταξίδι στο χρόνο.
Βλέπουμε κάποιους από τους παιδικούς μας ήρωες επί σκηνής.

Πόσες αναμνήσεις ξυπνάει άραγε ανά την υφήλιο η εισαγωγή του Sweet child o' mine;
Και θα πάω έχοντας φάει επική πατάτα από τους συγκεκριμένους (από τον Axl δηλαδή) πριν δύο καλοκαίρια..

With all due respect, αλλά αυτά είναι μπουρδάρες. Και εμείς τότε ακούγαμε "σατανιστές", "χασικλήδες", "έκφυλους" κλπ...
Είναι ευκαιρία να τελειώσουμε με αυτά. Να υπήρχε και τότε το κυνήγι για ότι διαφθείρει τη συνείδηση και προάγει πράξεις που δε σέβονται την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όλη αυτή η ρητορική της ΤΡΑΠ οδηγεί καθημερινά σε τέλεση τέτοιων πράξεων και την καταγραφή τους και τη διάδοσή τους από τους νέους μας, όταν χρειαζόμαστε χέρια για την ανάκαμψη.
Αναζητείται ο ΗΡΩΑΣ που θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τις συναυλίες και τις παραγωγές αυτές.
Να εντυπωθούν στα παιδιά μας οι ευγενείς συγχορδίες της τζαζ, η ευγενής μουσική πρόοδος της κλασσικής μουσικής, της ορχηστρικής μουσικής που αναπτερώνει το πνεύμα, στυλώνει τη θέληση και άγει εις την ΑΡΙΣΤΕΙΑΝ.

Και θα πάω έχοντας φάει επική πατάτα από τους συγκεκριμένους (από τον Axl δηλαδή) πριν δύο καλοκαίρια..
Εμένα πάλι μου έχει μείνει αξέχαστη η επική πατάτα του 1993 με τους συγκεκριμένους...

ΥΓ: Ο αγαπητός @cos_dr επιδίδεται μετά μανίας στο αγαπημένο του "σπορ" - το τρολάρισμα 😄
Οπότε αφού βαδίζει στον δρόμο της... αρετής, Κωστάκης δικό σου το ακόλουθο

Ο αγαπητός @cos_dr επιδίδεται μετά μανίας στο αγαπημένο του "σπορ" - το τρολάρισμα
Αν υπήρχε το διαδίκτυο τότε, τα νούμερα των "σατανιστών" "ναρκωμανών" και "εκφυλων" θα ήταν περισσότερα, γι αυτό και στην Αμερική και τις άλλες προηγμένες χώρες άνθιζαν, ήταν περισσότερα τα ¨κρουσματα" ποσοστιαία και ήρθαν και σε εμάς εισαγόμενα όσο εισάγαμε τον τρόπο ζωής και αυτή την "κουλτούρα" και τα υπο-παράγωγά της.
Δεν τρολάρω γιατί το φαινόμενο της βίας στα ανήλικα και μετά είναι σε απίστευτη έξαρση, είναι αποδεδειγμένο πως η προβολή μέσω την παραγωγών αυτό το φιτιλιάζει, όσο μεγαλώνω αντιλαμβάνομαι περισσότερο το πρόβλημα πόσο μάλλον άμα το έχω υποστεί κιόλας, αφού αντιμετώπισα περιστατικό ανήλικης βίας στο ίδιο μου το τέκνο και κατά την αντιμετώπισή του συνειδητοποιώ περισσότερο το θέμα και επηρεάζεται η κρίση μου αναπόφευκτα και έτσι για να μην πολυλογώ :D , μάλλον δεν τρολάρω στο θέμα. Και ενδέχεται να ασχοληθώ πιο ενεργά για να το αναδείξω και να συμβάλλω και να συνδράμω στην αντιμετώπισή του με θέσπιση ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.Έτσι είναι, έτσι.
Έχω ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής και είμαι καλός μουσικός και έχω εντρυφήσει στη μουσική παιδεία, τη μουσική μόρφωση, τη μουσική θεωρία και την πράξη και ξέρω πόσο δυνατή μπορεί να είναι η μουσική και πόσο να επηρεάσει. Και έχω κατασταλάξει για το ποια είδη της μπορούν να κάνουν έναν καλύτερο άνθρωπο που να συμβάλλει για έναν καλύτερο κόσμο, πιο ειρηνικό και δίκαιο. :mad:

Άκουσε μισή ώρα τράπ και μισή ώρα τέτοια σαν το αποκάτω και πες μου τι σκέψεις σου έφερε και πως ένιωσες για το καθένα

Άκουσε μισή ώρα τράπ και μισή ώρα τέτοια σαν το αποκάτω
Μου κάνεις πλάκα... Όχι μισή ώρα, ούτε πέντε λεπτά δεν αντέχω να ακούσω. Αλλά είμαι άλλης εποχής, άλλων βιωμάτων, άλλων ακουσμάτων. Θα μείνω σε αυτά που γνωρίζω (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα σνομπάρω κάτι σύγχρονο αν πληρεί τα κριτήρια μου) και θα αγνοήσω τον Χ Lex.

Μου κάνεις πλάκα... Όχι μισή ώρα, ούτε πέντε λεπτά δεν αντέχω να ακούσω. Αλλά είμαι άλλης εποχής, άλλων βιωμάτων, άλλων ακουσμάτων. Θα μείνω σε αυτά που γνωρίζω (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα σνομπάρω κάτι σύγχρονο αν πληρεί τα κριτήρια μου) και θα αγνοήσω τον Χ Lex.
Το μόνο θετικό που μου άρεσε πάντα σε αυτά τα είδη είναι το μουσικοπαραγωγικό μέρος γιατί είμαι λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής, των samples ιδιαίτερα άμα τα μέρη δημιουργούνται from scratch και δεν παίρνονται έτοιμα από τραγούδια, όπως στο hip-hop. Πραγματικά στο παραγωγικό μέρος γίνεται εξαιρετική μουσική δουλειά και έχουμε βελτιωθεί ως έλληνες καλλιτέχνες αλλά το πρόβλημα στο τι προάγεται ιδιαίτερα για τη νεολαία μας παραμένει. :mad: Τα μέτρα πρεπει να παρθουν σε κυβερνητικό επίπεδο (διαβούλευση, αυστηρότερη νομοθεσία και εφαρμογή ποινικών και αστικών κυρώσεων κ.α.)

Αυτά είναι συκοφαντίες, Η μέταλ δεν χαρακτηρίζονταν ποτέ από βωμολοχίες και προώθηση ναρκωτικών (είμαι από αυτούς που διαβάζουν στίχους), ίσως μόνο σε πολύ περιθωριακά πράγματα και πάλι ίσως. Το μόνο μεμπτό που μπορεί να βρει κανείς στη μέταλ εκείνης της εποχής είναι ορισμένες χριστοπαναγίες που φεύγανε καμιά φορά, κατά τα άλλα ουδέν μεμπτον και καμία σχέση με την εξιδανίκευση της εγκληματικότητας από τους τραπρ σήμερα, ευσεβείς πόθοι δηλαδή καθώς οι περισσότεροι είναι σκατοφλωροι

Καλώς αν παρθούν μέτρα για αυτά τα πράγματα περισσότερο γιατί είναι αντιαισθητικό και κάνει κακό στη μουσική τέχνη, την ξεφτιλίζει

Trending...

Νέα θέματα

Back