To tonelab or not? That's the question!

κοιτα...εγω ηδη το καταλαβα πως θα βγαζει προβληματα- τουλαχηστον η δικια μου...αλλα αποτι διαβασα σε ολο το θρεντ ειναι απλα τα προβληματα που εμφανιζει..κυριος τα πεταλια...που δεν δουλευουν!!!

Ουφφ...

την έφτιαξα! ;D

νομίζω ο elavd κάπου είπε οτι μια καλή ιδέα είναι να την ανοίξεις και να τραβήξεις τα ελατήρια λίγο...όποτε αυτό έκανα...και δουλεύει ρολόι!!! ;D

Καλησπέρα!Απίστευτο και αιώνιο το thread που έχετε ανοίξει εδώ πέρα!Μιά γρήγορη ερώτηση!Η λάμπα της SE πόσο κρατάει;Ειναι λίγο χαμηλή στον φωτισμό της και έντονα πορτοκαλί.Ειναι normal αυτό;

Η λάμπα της SE πόσο κρατάει;Ειναι λίγο χαμηλή στον φωτισμό της και έντονα πορτοκαλί.Ειναι normal αυτό;
100-200 χρονια περιπου,δεν αναβει καν απο μονη της μια και δουλευει σε πολυ χαμηλο βολταζ,ο φωτισμος της ειναι απο ενα πορτοκαλι λεντακι που την... φωτιζει,αν θες να την κανεις πρασινη βαλε πρασινο λεντακι   ;D

Μια και μιλάμε για την "λάμπα"...

Sf έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις την λάμπα με τπτ JJ, tung-sol ή groove?? αν ναι...είχε κανένα αξιόλογο αποτέλεσμα???

Μπα,το ιδιο ακουγονταν,αφου δουλευει σε πολυ χαμηλο βολταζ σου ειπα... ;D,κανει ομως ενα  εξαιρετικο buffering που ζωντανευει τον ηχο και του "δινει" σε σχεση με το καρφι-καρφι.Ακομα και οταν παιζω χωρις εφε την εχω in line γιατι μου αρεσει πολυ το χρωμα που δινει στον ηχο.

Superfunk είπε:
κανει ομως ενα  εξαιρετικο buffering που ζωντανευει τον ηχο και του "δινει" σε σχεση με το καρφι-καρφι.Ακομα και οταν παιζω χωρις εφε την εχω in line γιατι μου αρεσει πολυ το χρωμα που δινει στον ηχο.
το κάνει όταν την αλλάζεις εννοείς??

οχι,το κανει με οτιδηποτε λυχνια & φυσικα με την στοκ,εχω 3 tonelab εδω και 6 χρονια και ολες εχουν τις στοκ λυχνιες και φυσικα δεν εχουν παθει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ (ουτε προβλημα στα switches ,ουτε οτιδηποτε αλλο προβλημα),φυσικα τους φερομαι ανθρωπινα με αγαπη & στοργη ;D (δεν μπορω αλλωστε να κανω και αλλοιως μια & αν μου παθουν τιποτα...I will kiss my sweet sound goodbye....)

thnx SF...

είναι πραγματικά απίστευτο μηχάνημα...η gt-8 μου κάθεται στην θήκη της εδώ και βδομάδες και οπού ναναι θα είναι στις αγγελίες...

η αλήθεια είναι πως την άνοιξα την τονελαβ γιατί το α/β swich κόλλαγε...τράβηξα λίγο παραπάνω το ελατήριο του...και δουλεύει άψογα εδώ και 1μιση βδομάδα...είμαι υπερευτυχής ;D

btw σήμερα θα την πάρω για live...  fingers-crossed! :)

Ρε παιδιά!Τι στο καλό γίνεται με το SEND-RETURN της SE;Εχω βάλει ένα MXR Equalizer στο effects loop της πεταλιέρας και δεν κάνει τίποτα!Τί κάνω λάθος;Επίσης έπαιξα και με το bank down και το insert κουμπι της SE αλλά προφανώς κάτι δεν κάνω σωστά!

Πατα το κουμπακι διπλα στο κουμπακι "pedal"...τοτε θα δουλεψει! ;)

Εγω, αν και εχω εναν λαμπατο peavy 50watt και μια tonelab LE ,παιζω με guitar rig 4.0 στο σπιτι. Για την ακριβεια δεν εχω ασχοληθει καθολου με το σεταρισμα ηχων στην LE. Τωρα ηρθε ο καιρος για jammarismata σε studio και δεν προλαβαινω αυτη την στιγμη να ασχοληθω μαζι της...απο οτι ειδα στο διαδικτυο δεν υπαρχουν sites ανταλλαγης ηχων για LE. Υπαρχει κανεις να μου στειλει καποιους καλους ηχους για lead, για ρυθμικα με distortion και καθαρα???

Καιρος να ασχοληθεις με το σεταρισμα μαλλον.... :P

χεχε! ;D

@latinangelgr

δεν θα σου πάρει πάνω από 5-10 λεπτά να βγάλεις καλό ήχο απο την πεταλιερα...αν κ εχω την SE και είμαι πληρης χαρας, πιστεύω απόλυτα ότι κ η LE είναι της ίδιας "σχολής" σε φάση απλότητας...

t1a9s8o7s είπε:
Γεια σας!Ξέρετε μήπως τι έχει γίνει με την tonelab LE? O thomann δεν την έχει πια (http://www.thomann.de/gb/vox_tonelab_le.htm )και στο dv αν και ήταν πάντα in stock,τώρα δεν είναι.Μήπως έγινε discontinued?
H Tonelab είναι προϊόν που βρίσκεται στην αγορά πόσο? Πέντε-έξι χρόνια? Καιρός δεν είναι να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια?  ;)

Άποψή μου είναι ότι πρέπει να ακολουθήσει πλέον τις εξελίξεις.

studio54GR είπε:
Άποψή μου είναι ότι πρέπει να ακολουθήσει πλέον τις εξελίξεις.
Δεν αποκλείω φυσικά να βγει μια "Tonelab 2010" ή κάτι παρόμοιο, αλλά δεν το θεωρώ και πιθανό. Κάποιες προτάσεις για high end modeling ενισχυτές που είχε η Vox δεν προχώρησαν.Ίσως βέβαια κάτι να κυκλοφορήσει από την Korg, στην οποία ας μην ξεχνάμε ότι ΑΝΗΚΕΙ η Vox, και της οποίας την τεχνολογία χρησιμοποίησε στις πεταλιέρες της.  ;)

Πάντως όσο υπάρχει Digitech πλέον, δεν με βλέπω να ασχολούμε με Tonelab... (αν δε με γελάνε τα αυτιά μου).

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back