Το τέλος του κόσμου (που ομοίως θα προσπεράσει)

Ο φόβος,  ο λόγος,  και τα  mesulid

Δημήτρη μου, στον λόγο μου, έκτος  από το αυτί σου με αυτά θα χαλάσεις  και το στομάχι

Πάω  για δίκαιο ύπνο

Kαλά όλα αυτά Επίκουρε και σχετικά με το θέμα μας, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω - μιας και είναι αρκετά εμπρηστικά - τον κανονισμό λειτουργίας του φόρουμ:

2. Συμφωνείτε να μην αναρτήσετε: παραπλανητικά, δυσφημιστικά, ανακριβή μηνύματα ή με συκοφαντικό, υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, απεχθές, απειλητικό, με πορνογραφικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που υπόκειται στην νομοθετική αρχή, καθώς και πολιτικού, θρησκευτικού ή φυλετικού χαρακτήρα.
Aυτό το κάνω γιατί η συζήτηση με αυτά που παρέθεσες μπαίνει πια πολύ καθαρά στη σφαίρα του θρησκευτικού, και δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια τέτοια συζήτηση με τις αντιρρήσεις μου.

bloody_sunday είπε:
Kαλά όλα αυτά Επίκουρε και σχετικά με το θέμα μας, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω - μιας και είναι αρκετά εμπρηστικά - τον κανονισμό λειτουργίας του φόρουμ:

Aυτό το κάνω γιατί η συζήτηση με αυτά που παρέθεσες μπαίνει πια πολύ καθαρά στη σφαίρα του θρησκευτικού, και δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια τέτοια συζήτηση με τις αντιρρήσεις μου.
Καμία αντίρρηση στο να διαγραφεί η ανάρτησή μου φίλε μου. Δεν νομίζω όμως οτι πρόκειται περί εμπρηστικού κειμένου μιας και δεν προσβάλλει κάποιον που θρησκεύεται όπως θρησκεύεται. Τέλος πάντων, καμία αντίρρηση στη διαγραφή. Καλή καρδιά να έχουμε και να μην πονάμε (ιδιαίτερα στα αυτιά).

Κύριοι ο σκοπός μου επ' ουδενί λόγο ο σκοπός μου δεν ήταν να υποδαυλίσω ζητήματα τα οποία άπτονται σε θέματα που εξ ορισμού δεν περιλαμβάνονται στην «θεματολογία» του Noiz.

Κατανοώ ότι το θέμα «φόβος θανάτου», μοιραία έχει την «γνωστή» προέκταση του, αλλά για την οικονομία και την ευπρέπεια της συζήτησης ας την προσπεράσουμε.

Νομίζω ότι το θέμα είναι απουσία της Λογικής ή του Ορθού Λόγου και οι κοινωνικές συμπεριφορές που απορρέουν και  «τρομάζουν» - τουλάχιστον κάποιους από εμάς.

Απλά για να θέσω μια άλλη παράμετρο- φλερτάροντας λιγάκι με τα όρια της θεματολογικής «νομιμότητας»- ας αναλογιστούμε ότι και εμείς σαν Ελληνική κοινωνία, διανύσαμε (τουλάχιστον) τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχοντας στείλει την Λογική μας σε... διακοπές. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα.

Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι αυτό το «νόμισμα» έχει περισσότερες από μια όψεις (δηλαδή όχι μόνο αυτήν που έθιξε ο Δημήτρης). Έχει και την κοινωνικοπολιτική του παράμετρο.

Δεν είναι μόνο η θρησκεία που - συγχωρέστε με- «κοιμίζει», είναι και η ίδια η κοινωνία που σε στέλνει στις αγκάλες του Μορφέα ( ή τουλάχιστον ο κυρίαρχος  μηχανισμός εξουσίας).

Πολύ φοβάμαι ότι ίσως σαν Ελληνική κοινωνία να ομοιάσαμε επικίνδυνα με το «ποίμνιο» του ραδιό- πάστορα. Αυτοί αναμένουν τώρα που μιλάμε το τέλος, εμείς αναμέναμε κάποιον... παράδεισο. Αμφότεροι διαψευστήκαμε. 

Εγώ βλέπω ότι εν όψει του τέλους του κόσμου αύριο, εσείς συζητάτε για το φόβο θανάτου, ο μπλόντυ παρουσιάζει τους οπαδούς της απλ ως αντίστοιχους με τους θρησκόληπτους. Ο ΣΦ κηρύττει με άσβεστο πάθος το χάλι της χώρας, κ εγώ βρήκα σε μια κολώνα κολλημένη προειδοποίηση ότι όντως το τέλος έρχεται (θα ανεβάσω τη φώτο από Δευτέρα)

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά η τοπική εφημερίδα της Ρόδου έχει αφιέρωμα στο magnet boy. http://weeklyworldnews.com/headlines/32986/magnetic-boy/

Κοινώς, μετανοείτε. ΗΡΘΑΝ!

Evilnye είπε:
Κοινώς, μετανοείτε. ΗΡΘΑΝ!
Ποιοι; Δεν βαριέσαι, καλοδεχούμενοι όποιοι και να είναι. Για ρώτα τους αν τρώνε σουτζουκάκια και αν προφταίνω να τα ετοιμάσω...............

Βέβαια ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα πει αυτός ο αλήτης σήμερα.

(Όχι ότι θα βγάζει περισσότερο νόημα από όσα έλεγε μέχρι τώρα).

Ρε το έχει ξαναπροβλέψει αυτός το τέλος 2 3 φορές προηγουμένως.

Μάλλον το πάει με τη λογική ότι τι θα γίνει κάποια στιγμή θα το πετύχω. Και σε κάθε πρόβλεψη θα βγάζω κ 80 εκατομυριάκια :P

harilatron είπε:
Βέβαια ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα πει αυτός ο αλήτης σήμερα.

(Όχι ότι θα βγάζει περισσότερο νόημα από όσα έλεγε μέχρι τώρα).
Ζούμε ρε παιδιά?Χαρίλατρε εσύ είσαι?Τρόλλευ,Τέρυ,Εύη ονειρεύομαι?Είμαστε ζωντανοί?Να πάρει!!!

Πότε θα τζαμμάρουμε με Jimmy,Bonham και Chck Schuldiner...Μας τα χάλασαν >:( >:( :P

Εντάξει σαν προφήτης δεν λέει και πολλά. Σαν επιχειρηματίας όμως καλός είναι! Εγώ του δίνω κάποια credits. Δεν είναι άλλωστε άμοιροι ευθυνών και «οι πελάτες» του. Αν με χάλασε κάτι στην πρόβλεψή του πάντως ήταν κυρίως το ότι τοποθέτησε το τέλος του κόσμου, Σάββατο απόγευμα (Κυριακή ξημερώματα για εμάς). Αν ήταν να γίνει θα το προτιμούσα από Δευτέρα, να χάναμε και καμία εργάσιμη :D.  

Καλός?  ;D

Υπό αυτή την έννοια και ο Νταβέλης καλός ήταν.  ;D

Αλήθεια, τι ελπίδες έχουν αν κάποιοι από τα θύματά του καταθέσουν αγωγή εναντίον του ζητώντας να τους επιστραφούν οι δωρεές? (Μπορούν να ισχυριστούν ότι τους εξαπάτησε με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα - αλήθεια θα λένε).  

Τα καμένα τμήματα του εγκεφάλου και τον χρόνο τους δεν πρόκειται βέβαια να τον πάρουν πίσω....

harilatron είπε:
Αλήθεια, τι ελπίδες έχουν αν κάποιοι από τα θύματά του καταθέσουν αγωγή εναντίον του ζητώντας να τους επιστραφούν οι δωρεές? (Μπορούν να ισχυριστούν ότι τους εξαπάτησε με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα - αλήθεια θα λένε).  

Τα καμένα τμήματα του εγκεφάλου και τον χρόνο τους δεν πρόκειται βέβαια να τον πάρουν πίσω....
Μάλλον θα έχουν υπογράψει κάτι στο οποίο θα αναγράφεται με πολύ ψιλά γράμματα οτι ο διδάσκαλος-λαμόγιο δεν φέρει ευθύνη αν δεν εκπληρωθούν οι προφητείες του. Τέτοιοι τύποι δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη...

Nikoubis είπε:
Τι; Δεν εχετε δει την προγνωση;

47412696.jpg
Δεν υπαρχεις  ;D

θα αναγράφεται με πολύ ψιλά γράμματα οτι ο διδάσκαλος-λαμόγιο δεν φέρει ευθύνη αν δεν εκπληρωθούν οι προφητείες του
100%

harilatron είπε:

Δύσκολο (και πολύ καλό)  νομικό ερώτημα με ικανά επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Πάντως αυτοί που τους απέσπασε χρήματα πιστεύω  ότι αν ήταν να κινηθούν δικαστικά κατά κάποιου, πιθανότερα θα στρεφόταν κατά όσων θέσπισαν το νέο ημερολόγιο (με προσεπίκληση για πρόσθετη  παρέμβαση υπέρ αυτών, των «Ιουλιανών») και φυσικά με ψόγο ότι μετράν λάθος (οι νεοημερολογίτες)! ;D Δε διανοούμαι ότι θα επέρριπταν ευθύνη στο Δάσκαλο!  ;D

spy είπε:
Μάλλον θα έχουν υπογράψει κάτι στο οποίο θα αναγράφεται με πολύ ψιλά γράμματα οτι ο διδάσκαλος-λαμόγιο δεν φέρει ευθύνη αν δεν εκπληρωθούν οι προφητείες του. Τέτοιοι τύποι δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη...
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν διαθέτουν εκείνες τις νοητικές λειτουργίες που θα τους οδηγούσαν στο να ζητήσουν λεφτά πίσω. Είναι τόσο εξαρτημένοι (γιατί περί εξάρτησης πρόκειται) που εύκολα θα έδιναν κι άλλα για τον οποιοδήποτε λόγο.

Τίθεται θέμα να ζητήσει κάποιος πίσω τα λεφτά του σε δωρεά;;

Η έννοια της δωρεάς είναι ότι τα δίνεις χωρίς να περιμένεις κάτι ή κάνω λάθος;

Προφανώς και δεν θα ζητούσαν μόνοι τους τα λεφτά πίσω. Θα πρέπει κάποιος (π.χ. κάποιος εκπρόσωπος οργάνωσης καταναλωτών) να τους κινητοποιήσει. Και αποκλείεται ο μπάρμπας να είναι τόσο καθυστερημένος ώστε να έχει συνδέσει τις δωρεές με προφητείες.

Προφανώς τους τα έχει φάει (στα χαρτιά) ως αντάλλαγμα για χειροπιαστές "υπηρεσίες" που έχει ήδη προσφέρει στα θύματα όπως consultations (μπορεί να έχει και κάποιο πτυχίο), σεμινάρια κλπ.

Παρόλα αυτά, δεν νομίζω να είναι δύσκολο να αναδειχθεί ο δόλος και να καταπέσουν όλα αυτά.  

Evilnye είπε:
Τίθεται θέμα να ζητήσει κάποιος πίσω τα λεφτά του σε δωρεά;;

Η έννοια της δωρεάς είναι ότι τα δίνεις χωρίς να περιμένεις κάτι ή κάνω λάθος;
Τα άρθρα 505-512 (ενοχικό δίκαιο) Α.Κ. (Αστικός Κώδικας) αφορούν ακριβώς αυτό το θέμα Εύη, την ανάκληση δωρεάς. Υπάρχουν επίσης και τα άρθρα 1835-1838 Α.Κ. (κληρονομικό δίκαιο) που αφορούν την «μέμψη άστοργου δωρεάς» (διαδικασία ανάκλησης είναι και αυτή) , υπάρχει η δωρεά  υπό τρόπο 503 ΑΚ (που ανακαλείται, αν δεν πληρωθεί ο τρόπος) και τέλος το άρθρο 2033 Α.Κ. που αφορά ανάκληση δωρεάς αιτία θανάτου. Αν συνεχίσω όμως σε περαιτέρω ανάλυση 1ον Θα γίνω βαρετός :D, 2ον Θα το κάνουμε εμβάθυνση αστικού δικαίου το noiz  ;D και 3ον Θα μας μαλώσει ο Yameth (και θά έχει και δίκαιο ;)) . Κρατάμε το ότι η δωρεά υπό προϋποθέσεις ανακαλείται.

Κατι περι λάθος υπολογισμού ακουσα και οτι η ημερομηνία ειναι κατι Οκτώβριου τελικά, οποτε εχουμε και την 5 Δοση του δάνειου, και το που θα παμε διακοπές, και το αν θα αδυνατίσουμε τελικά το καλοκαίρι, βάσανα  ;D

saviola είπε:
Κατι περι λάθος υπολογισμού ακουσα και οτι η ημερομηνία ειναι κατι Οκτώβριου τελικά, οποτε εχουμε και την 5 Δοση του δάνειου, και το που θα παμε διακοπές, και το αν θα αδυνατίσουμε τελικά το καλοκαίρι, βάσανα  ;D
Kαλά πλάκα μας κάνει?Έτσι ξέρω και γω...Δηλαδή αν και πάλι δεν πέσει μέσα θα το πάει ένα χρόνο παραπέρα πάλι?Μάλλον θέλει να κάνει καλή μπάζα πριν πεθάνει ο γέρος...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back