Παρόλα αυτά, ένα ιστορικό πωλήσεων διετίας από ένα μεγάλο site μπορεί να μας βγάλει έναν μέσο όρο και να μας δείξει αυτές τις ακραίες περιπτώσεις. Πχ, το 1250€ που έβαλα είναι εξαιρετικά χαριστικό γιατί νομίζω μόνο μία πώληση υπάρχει σε αυτό το ποσόν τα τελευταία δύο χρόνια για τις Strat που ανέφερα.
Για κάποιον που τον ενδιαφέρει το θέμα και είναι στο guitar market, σίγουρα είναι καλό εργαλείο.
Όσον αφορά εμένα, δεν είναι προτεραιότητά μου.
Περα από την baja που ανέφερα πριν ως παράδειγμα *2πλασιαδμος της τιμής της από το 2011 , έχω και το παράδειγμα της fender strat Japan μου , που την είχα πάρει 54.000 δρχ. Το 1990 (και καινούργιες πλέον ειναι στο 1.5 Κ) ή και της
Gibson LP studio , που την πήρα το 2012 750 ευρώ και τώρα καινούργια πάει με 1000 (1700 δηλαδή) ακόμα ακόμα ευρώ καπέλο.
Στην παρούσα φάση, μιας και δεν έχω ανάγκη να πουλήσω, γι αυτό κοιτάω μόνο τις δικές μου κιθάρες και όχι γενικά, βλέπω κυρίως τι κέρδισα αγοράζοντας , όταν αγόρασα.
Τώρα αν και όταν χρειαστεί να πουλήσω, αν θα πάρω τα λεφτά μου + τον πληθωρισμό, είναι κάτι άγνωστο, που εξαρτάται από πολλά (πόσο καίγομαι εγώ και πόσο ο αγοραστής κ.ο.κ.).
Το σίγουρο είναι πως αν δεν είχα πάρει αυτές τις κιθάρες, και αρκετές άλλες, τα λεφτά θα είχαν εξαφανιστεί.....διότι οποιοδήποτε άλλο προϊόν αποταμιευτικο δεν θα είχε την απόδοσή τους.
Επενδυτικά , που είναι άλλο πράγμα, δεν με αφορούν οι κιθάρες....αλλά και τίποτα άλλο για να είμαι ειλικρινής.
Η μόνη επένδυση που έχω κάνει είναι η δουλειά μου και θα μείνω σε αυτή.