Το μέγιστο ποσό που θα δίνατε για tele Usa.

Κάποιος μπορεί να πουλάει φθηνά γιατί έχει ανάγκη.
Κάποιος μπορεί να αγοραζει ακριβά γιατί έχει καψα...όλα σχετικά είναι.
Παρόλα αυτά, ένα ιστορικό πωλήσεων διετίας από ένα μεγάλο site μπορεί να μας βγάλει έναν μέσο όρο και να μας δείξει αυτές τις ακραίες περιπτώσεις. Πχ, το 1250€ που έβαλα είναι εξαιρετικά χαριστικό γιατί νομίζω μόνο μία πώληση υπάρχει σε αυτό το ποσόν τα τελευταία δύο χρόνια για τις Strat που ανέφερα.

Καλή επένδυση είναι όταν αγοράζεις σε πολυ καλή τιμή ένα όργανο. Οταν πχ αγοράζεις μια std στα 800-900.
Ανά πάσα στιγμή την πουλάς ακριβότερα.

Το καινούριο όργανο δεν πρόκειται να αποδόσει πριν τα 20-30 έτη, μίνιμουμ.
Αυτή είναι η αίσθηση μου.

Παρόλα αυτά, ένα ιστορικό πωλήσεων διετίας από ένα μεγάλο site μπορεί να μας βγάλει έναν μέσο όρο και να μας δείξει αυτές τις ακραίες περιπτώσεις. Πχ, το 1250€ που έβαλα είναι εξαιρετικά χαριστικό γιατί νομίζω μόνο μία πώληση υπάρχει σε αυτό το ποσόν τα τελευταία δύο χρόνια για τις Strat που ανέφερα.
Για κάποιον που τον ενδιαφέρει το θέμα και είναι στο guitar market, σίγουρα είναι καλό εργαλείο.
Όσον αφορά εμένα, δεν είναι προτεραιότητά μου.
Περα από την baja που ανέφερα πριν ως παράδειγμα *2πλασιαδμος της τιμής της από το 2011 , έχω και το παράδειγμα της fender strat Japan μου , που την είχα πάρει 54.000 δρχ. Το 1990 (και καινούργιες πλέον ειναι στο 1.5 Κ) ή και της Gibson LP studio , που την πήρα το 2012 750 ευρώ και τώρα καινούργια πάει με 1000 (1700 δηλαδή) ακόμα ακόμα ευρώ καπέλο.
Στην παρούσα φάση, μιας και δεν έχω ανάγκη να πουλήσω, γι αυτό κοιτάω μόνο τις δικές μου κιθάρες και όχι γενικά, βλέπω κυρίως τι κέρδισα αγοράζοντας , όταν αγόρασα.
Τώρα αν και όταν χρειαστεί να πουλήσω, αν θα πάρω τα λεφτά μου + τον πληθωρισμό, είναι κάτι άγνωστο, που εξαρτάται από πολλά (πόσο καίγομαι εγώ και πόσο ο αγοραστής κ.ο.κ.).
Το σίγουρο είναι πως αν δεν είχα πάρει αυτές τις κιθάρες, και αρκετές άλλες, τα λεφτά θα είχαν εξαφανιστεί.....διότι οποιοδήποτε άλλο προϊόν αποταμιευτικο δεν θα είχε την απόδοσή τους.
Επενδυτικά , που είναι άλλο πράγμα, δεν με αφορούν οι κιθάρες....αλλά και τίποτα άλλο για να είμαι ειλικρινής.
Η μόνη επένδυση που έχω κάνει είναι η δουλειά μου και θα μείνω σε αυτή.

Last edited:
Το καινούριο όργανο δεν πρόκειται να αποδόσει πριν τα 20-30 έτη, μίνιμουμ.
Κάποια όργανα δε θα αποδώσουν ποτέ. Οι παλιές Fender απέδιδαν γιατί ήταν στην ουσία παραγωγή Custom Shop, γιατί έπαιξαν τις χρονιές της μεγάλης ακμής του ηλεκτρικού ήχου και γιατί σήμερα αυτοί που ακούν αυτοί τη μουσική έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη που είχαν ποτέ.

Οι Gibson αποδίδουν γιατί οι κατασκευαστικές τους ανωμαλίες είναι τοτέμ ινδιάνων. Οι κιθάρες που κατασκευάστηκαν στα 50s-60s ηταν αποτυχημένες στην εποχή τους κι έγιναν επιτυχημένες στα 70s. Οι κιθάρες που κατασκευάστηκαν στα 70s-80s ήταν αποτυχημένες στην εποχή τους κι έγιναν επιτυχημένες στα 2010s. Οι κιθάρες που κατασκευάστηκαν στα 90s ήταν μέτριες στην εποχή τους κι έχουν πάρει αξία σήμερα.

Άβυσσος η ψυχή του Gibsonά

παράδειγμα της fender Japan

Αυτές είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στην αγορά. Πρώτον οι Reissue MIJ Fender είναι σήμερα ότι πιο κοντινό στις CS με εξαίρεση το finish.

Δεύτερον κάποιες Studio, αυτές με τον Έβενο στην ταστιέρα και ιδιαίτερα η πρώτη σειρά που πήγε να χτυπήσει την PRS στα 90s έχουν πάρει αξία και θα συνεχίσουν να παίρνουν γιατί οι Gibson δεν πρόκειται να βγάλει τέτοια "οικονομικά" μοντέλα με τη σημερινή έλλειψη σε ξυλεία και η μόνη εναλλακτική τους είναι οι Custom των 5.000€.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να αγοράσεις μια Αμερικάνα Fender του κιλού.

Αυτές είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στην αγορά. Πρώτον οι Reissue MIJ Fender είναι σήμερα ότι πιο κοντινό στις CS με εξαίρεση το finish.

Δεύτερον κάποιες Studio, αυτές με τον Έβενο στην ταστιέρα και ιδιαίτερα η πρώτη σειρά που πήγε να χτυπήσει την PRS στα 90s έχουν πάρει αξία και θα συνεχίσουν να παίρνουν γιατί οι Gibson δεν πρόκειται να βγάλει τέτοια "οικονομικά" μοντέλα με τη σημερινή έλλειψη σε ξυλεία και η μόνη εναλλακτική τους είναι οι Custom των 5.000€.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να αγοράσεις μια Αμερικάνα Fender του κιλού.
Δεν έχω καμία αντίρρηση αν βγω από τη συζήτηση "μάστορας " στο να διαλέγω κιθάρες :😜
Να μην προσθέσω και αμερικανική strat standard του 2008 που πηρα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στα 850 ευρώ.....την πουλάω αύριο 1000? Την πουλάω....είμαι μάστορας 😜

Μου αρέσει η (επενδυτική) τροπή που έχει πάρει η κουβέντα. Αφήστε αξιότιμα μέλη να "ανθίσει" ο Warren Buffett που κρύβεται μέσα μας... 😄
Buffet.png

Μου αρέσει η (επενδυτική) τροπή που έχει πάρει η κουβέντα. Αφήστε αξιότιμα μέλη να "ανθίσει" ο Warren Buffett που κρύβεται μέσα μας... 😄
Προβολή συνημμένου 50409
O Buffett αν έπαιζε, θα έπαιζε με HB....

Καρφί στην κονσόλα και χωρίς πετάλια

Θα σας ευγνωμονούν....τα δισέγγονα σας
Εγώ εμπιστεύομαι τα 6χρονα ανήψια μου. Δεν τους νοιάζουν μάρκες και τύποι κιθάρας.

Αρκεί να έχει τρέμολο 😂

Μολις πλήρωσα μια Τele AV II σε λογαριασμούς (Θερμανση - ενεργεια και τραπεζες- πιστωτικες και ΕΦΚΑ ).
Σας πληροφορώ ότι οι πιστωτικες δεν αφορουν εξωτικά ταξίδια και γουστα , αλλά την εφορία μου (τη βαζω στην πιστωτικη γιατι είναι 12 δοσεις άτοκες) .
2500 χιλιάρικα έτσι στον αέρα .......για ένα μηνα.
Βρε και να χάνεις από αγορά κιθάρας....τουλάχιστον τη βλέπεις και σου φτιάχνει η διάθεση.....μιλάμε σοβαρά.
Καλλίτερα κιθάρα παρά να έχω να φάω. :LOL:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back