- Πόντοι
- 398
ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ;D ;D ;D ;Dfusiongtr είπε:Σιγά μη σου δώσει το alder τον ήχο της Les Paul.
MAHOGANY λέμε μόνο. :laugh:
ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ;D ;D ;D ;Dfusiongtr είπε:Σιγά μη σου δώσει το alder τον ήχο της Les Paul.
MAHOGANY λέμε μόνο. :laugh:
Δεν ξέρω. δοκίμασέ το, μπορεί να εκπλαγούμε. Εγώ νομίζω ότι με λίγο compression και λίγο EQ tweaking ίσως και να 'ρθει.άρα μια τετράγωνη alder με 2 διπλούς μαγνήτες βγαλμένους από "μαμα" Gibson Les Paul θα μου δώσει τον ήχο της ;;
Συμφωνώ φυσικά σε όλα αυτά.Πνοή και Νύξη είπε:Κοιτάς στον καθρέπτη που λέγεται "κιθαριστικά μου ινδάλματα" και παίρνεις κλίση εκεί που κάνεις εικόνα τον εαυτό σου πιο κοντά στο ζητούμενο. Πες το ήχο, πες το ροκσταριλίκι, πες το attitude, πες το ό,τι θες. Γι' αυτό και παίρνεις πολλά όργανα διαφορετικά και σε εικόνα και σε ήχο. Για να θρέψεις το, εκ των πραγμάτων, ανεκπλήρωτο.
Το όργανο το παίρνεις για τη συνολική αισθητική που αποπνέει (περιλαμβάνεται και ο ήχος σε αυτό).
Έχει γίνει και αυτό από παλιό συμφορουμιτη . Εξαιρετικό οργανοποιόTamtam είπε:αλλιώς θα έκοβες τελάρα και θα τους πέρναγες ηλεκτρικά!
Ποιο είναι το ερώτημα;schreivox είπε:Και έρχομαι στο ερώτημα:
Ενώ έχουμε περάσει μια φάση που τα μοντέρνα σχέδια είχαν απήχηση υπέρ του δέοντως και τα 'εικονικά μοντέλα' φάνταζαν παρωχημένα στα 80ς -90ς, τώρα πλέον το vintage-look κρατάει ως κυρίαρχη τάση τα τελευταία χρόνια.
Απάντηση σε ποια ερώτηση και τι είναι ο "παλιός ορθόδοξος ήχος";Οπότε η απάντηση είναι ο (παλιος ορθόδοξος) ήχος;;
Οι 20αρηδες εχουν αλλα ακουσματα, οι 40αρηδες αλλα και οι 60αρηδες άλλα. Αρα ο ορισμος του παλιου και "ορθοδοξου" ηχου ειναι διαφορετικος για τον καθενα. Για καποιον αρχαιοτερο ειναι ο ηχος των beatles ή του hendrix. Για τον νεολαιο, vintage ηχος ειναι οι metallica.X-minor είπε:Κάπου εδώ να σημειώσω πως σκάλωμα με τις βιντατζιές έχουν κατά κύριο λόγο οι μεγαλύτεροι κιθαρίστες. Οι νεολαίοι το'χουν ρίξει στις 7-8-9χορδες σιδερώστρες, στους active μαγνήτες που'χουν προενισχύσεις μαμούθ κι κάτι καρακάστομ μεγάφωνα και ημι-μπασσοενισχυτές μπας και πιάσουν τις συχνότητες των χαμηλών τους και καταφέρουν να τους ακούσουν και τα δελφίνια.
Το Nevermind είναι πιο παλιός δίσκος σήμερα από όσο ήταν το Sgt. Peppers όταν βγήκε το Nevermind.gkourmoul1 είπε:Οι 20αρηδες εχουν αλλα ακουσματα, οι 40αρηδες αλλα και οι 60αρηδες άλλα. Αρα ο ορισμος του παλιου και "ορθοδοξου" ηχου ειναι διαφορετικος για τον καθενα. Για καποιον αρχαιοτερο ειναι ο ηχος των beatles ή του hendrix. Για τον νεολαιο, vintage ηχος ειναι οι metallica.
εγώ νομίζω είναι συνολική μόδα, οπότε ο ήχος (και οι κιθάρες) είναι έκφανση της μόδας αυτής. Το βλέπεις σε ρούχα, κουρέματα και ντιζαϊνιές. Αν έχω δίκιο σε αυτό, πολύ σύντομα θα αποκτήσουν αξία οι superstrat που σκονίζονται αυτή τη στιγμή.schreivox είπε:τώρα πλέον το vintage-look κρατάει ως κυρίαρχη τάση τα τελευταία χρόνια.
Η δικιά μου εξήγηση είναι ότι υπάρχει μια ταύτιση με τον ήχο αυτών των δεκαετιών που θεωρείται απαράμιλλος.
Γιατί μεγαλώνοντας ακούει ή βλέπει ή νιώθει αλλιώς.schreivox είπε:@Jazzjoker, το ερώτημα είναι γιατί σε ένα κιθαρίστα σταδιακά μπορεί να υπάρχει η τάση να του αρέσουν vintage σχέδια που μπορεί να μην τα έκανε κέφι πιο μικρός
Γιατί τα σχέδια και στυλ κιθαρών που μας αρέσουν έχουν να κάνουν με τη μουσική που ακούμε/παίζουμε. Κατά κανόνα όταν είμαστε μικροί ακούμε πιο σκληρά είδη και θαυμάζουμε τους αντίστοιχους κιθαρίστες οπότε προτιμούμε γκαζοκιθάρες, διπλούς, active, floyd κλπ. Αργότερα το γυρνάμε σε λιγότερο φασαριόζικα είδη ή/και σε καθαρούς ήχους και θαυμάζουμε κιθαρίστες που παίζουν κατά 99% με τα γνωστά σε όλους μοντέλα που πολύ συχνά είναι παλιατσαρίες ή φαίνονται παλιατσαρίες.schreivox είπε:@Jazzjoker, το ερώτημα είναι γιατί σε ένα κιθαρίστα σταδιακά μπορεί να υπάρχει η τάση να του αρέσουν vintage σχέδια που μπορεί να μην τα έκανε κέφι πιο μικρός πχ. (καλά εμένα πες πάντα μου άρεσαν κιθάρες όπως οι gretsch, fender κλπ.)
Μια που το ανάφερες... Ο Butch Vig, έλεγε στο ντοκιμαντέρ για το Nevermind, ότι ο Cobain ήθελε "οι κιθαρες να ακούγονται τόσο βαριές όσο των Black Sabbath".Nikoubis είπε:Το Nevermind είναι πιο παλιός δίσκος σήμερα από όσο ήταν το Sgt. Peppers όταν βγήκε το Nevermind.
Ενω για το σχολιο για τις γυναικες διαφωνεις μουχριτσα; ;Dfusiongtr είπε:Συμφωνώ φυσικά σε όλα αυτά.![]()
Κατά ένα μεγάλο μέρος, ναι.otto## είπε:Ενω για το σχολιο για τις γυναικες διαφωνεις μουχριτσα; ;D