Εν τέλει όμως, αν θεωρείς ότι το noiz είναι απολιτίκ και πως πρέπει να τηρούνται βασικοί κανόνες ευπρέπειας, δεν ξέρω πού ακριβώς αντιτίθεσαι στο "σκληρό" moderation. Δηλαδή τί παραπάνω θεωρείς εσύ ότι είναι το "σκληρό" moderation; Και πού βρίσκονται τα όρια της ανοχής; Δηλαδή για να έχεις τρία μέλη παραπάνω, πόσα είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς;
Μαλλον δεν προσεχεις αρκετα τι γραφω αν με ρωτας αυτο. Ειπα πολυ νωρις οτι δεν κανω κριτικη και οτι δεν θεωρω οτι το νοιζ εχει σκληρο καθετo μοντερεισον. Ειπες οτι τα αιτια πρεπει να απασχολησουν. Ε, αυτο κανω, απασχολουμαι.
Αφου ομως σε ενδιαφερει η αποψη μου, θεωρω οτι το νοιζ εχει, οχι σκληρο, αλλα αλλοπροσαλο μοντερεισον το οποιο εχει οδηγησει στο να εξαφανιστουν μελη που ουτε πολιτικαντηδες ηταν, ουτε αγενεις και καποιοι ηταν και επαγγελματιες ισως. Αυτο εχει οδηγησει στο, με λιγα λογια, μειωμενο "βαθος, αλλα και πλατος".
Τα ορια της ανοχης για εμενα προσωπικα ειναι
ιδανικα 0 zero tolerance. Δεν διαχειριζομαι ομως εγω το gear page, ουτε το kvr. Και ακομα και εγω ο zero tolerance, αν βρεθω να βλεπω μπαλα με αλλους 3 παιζει να αναφερθω στη στρατοκαστερ ή σε τιποτα νιρβανα αν καποιος αλλος ενδιαφερεται να συμμετεχει. Θα μου φανει περιεργο να κοπει αυτο ως εκτος θεματος, παιζει και να μην ξαναπαω δηλαδη.
Ξαναλεω, συνεχισα αυτη τη συζητηση γιατι καταλαβα οτι εντοπιζεις προβλημα.
Σε όλη αυτή την παράγραφο διαφωνώ. Και όταν σε μια εποχή πόλωσης ένας ιστότοπος χρωματίζεται, έστω κι άθελά του, μέσω μιας επικρατούσας σε αυτόν άποψης, είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις.
Έτσι κι αλλιώς επειδή όπως λες είμαστε λίγοι και ξέρουμε ποιός είναι ποιός μετά από τόσον καιρό εδώ μέσα, δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το ποιοί είχαν παραμείνει. Και είμαι και σίγουρος πώς αν η επικρατούσα άποψη τότε ήταν η αντίθετη, θα βλέπαμε άλλους να έχουν παραμείνει κι άλλους να έχουν εδώ και καιρό αποχωρήσει. Όταν κάποιος χάσει πλέον το δέσιμο με έναν χώρο, επειδή υπάρχουν άπειρες άλλες επιλογές να τον τραβήξουν, είναι και δύσκολο να τον φέρεις πίσω.
Εδω λες οτι ο ιστοτοπος χρωματιστηκε. Ας δουμε απο ποιους χρωματιστηκε: απο ανθρωπους που μπηκαν
οικειοθελως σε μια συζητηση και κατεληξαν να αποχωρησουν απο εναν χωρο διοτι δεν μπορουσαν/ηθελαν να συνυπαρξουν με ανθρωπους με διαφορετικη αποψη, σημειωτεων, σε θεματα ασχετα με τη βασικη θεματολογια του φορουμ. Δεν πιστευω οτι η αστυνομια ή καποιου ειδους μοντερεισον μπορει να σου επιβαλει να συμπεριφερεσαι λογικα/σωστα/σαν ενηλικος οποτε δεν μπορω να σκεφτω τι θα μπορουσε να γινει για το οτι καποιοι βρηκαν σωστο να παρεξηγηθουν σε σημειο να αποχωρησουν.
Εκτος αν η θεωρηση σου ειναι οτι συγκροτηθηκαν τιποτα στρατοι απο μελη εδω μεσα και οι μεν ορκιστηκαν να συντριψουν τους δε, με την υποστηριξη μαλιστα του ιστοτοπου, και τι να κανουν οι καημενοι τους εμεινε μονο να χρωματιζουν και να περιμενουν να ωριμασουν οι συνθηκες να καταλαβουν την εξουσια. Ε τραβηγμενο...
Τυχαιο επισης δεν ειναι τιποτα, και ειναι μια υποθεση οτι αν τα πραγματα ηταν αλλιως θα ειχαν αποχωρησει αλλοι κλπ αλλα το τι πραγματικα εγινε, το
γεγονος, ειναι οτι καποιοι συγκεκριμενοι συνεχισαν και καποιοι συγκεκριμενοι αποχωρησαν. Βασει αυτου μπορω να κρινω και μονο, οχι βασει υποθεσεων.
Συμφωνω οτι οταν καποιος χασει το δεσιμο δυσκολα τον φερνεις πισω. Αυτο το ανεφερα επειδη εσυ παρατηρησες καποια ροη παλιων μελων που ειχαν ξενερωσει. Θα το θεωρουσα οντως αξιοσημειωτη επιτυχια αν ειχε τεθει ως στοχος λογω της δυσκολιας του.
Επιμενω λοιπον οτι το νοιζ ηταν παντα απολιτικ και δεν επιχειρηματολογησες για το αντιθετο. Τα μελη ναι προφανως ειχαν αποψη και αν τους ζητουνταν την εδιναν. Το ιδιο γινεται και τωρα εχω παρατηρησει βεβαια.
Επίσης δεν είναι μόνο αυτοί που μπήκαν ξανά για τον Νίκο, είναι και το πώς έχει ανέβει, κυρίως ποιοτικά, αλλά και συμμετοχικά τα τελευταία δύο χρόνια το forum:
-Από ένα site που είχε φτάσει να ασχολείται με ξυριστικές μηχανές, συνταγές για γιουβαρλάκια και δεν ξέρω εγώ τί άλλο, έχει επιστρέψει σε μουσική στην πλειοψηφία θεματολογία.
-Από το να το floodάρει ο καθένας με θέματα που δεν ενδιέφεραν κανέναν, τώρα βλέπουμε ένα site με αντανακλαστικά που ξέρει να προστατέψει την πολυφωνία.
-Από τις ειρωνείες των "παλιών" στους "νέους" τώρα βλέπουμε ξανά αρχάριους να ποστάρουν απορίες χωρίς να τους παίρνουν στο ψιλό.
Αυτά για σένα μπορεί να μην είναι σημαντικά, αλλά για μένα ήταν ο λόγος που μπήκα σε αυτή την προσπάθεια.
Το οτι το φορουμ εχει ανεβει ποιοτικα ειναι μια αξιολογικη κριση και ως τετοια την σεβομαι, συμμετοχικα δεν το ξερω αλλα μιλαμε για hard facts οποτε φανταζομαι οτι εχεις στοιχεια για να το λες και σε πιστευω. Δεν καταληγουν ομως ολοι στο ιδιο συμπερασμα κρινοντας το φορουμ ποιοτικα απ οτι καταλαβαινω.
Οι μουσακαδες και τα ξυραφακια δεν με ενδιαφερουν ιδιαιτερα και ως εκ τουτου δεν παρακολουθουσα εκεινα τα θεματα. Ειχα παρατηρησει παντως οτι συμμετειχαν αρκετα επιφανη μελη που πλεον εχουν αραιωσει.
Δεν θυμαμαι κανα κακοβουλο flooding να σου πω την αληθεια. Δλδ με σκοπο να χαθει η αποψη σου μεσα στο flood. Κουραστικοι τυποι και κουραστικες συνηθειες τυπου inside jokes κλπ σαφως υπηρχαν σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απ οτι τωρα.
Ειρωνιες per se επισης δεν θυμαμαι αλλα σε συνεχεια του προηγουμενου υπηρχε αμετροεπεια και inside jokes και κουραστικες καταστασεις απευθυνομενα και σε νεους. Ναι αν μπω να ρωτησω τι κιθαρα να παρω για μεταλ και πεταχτει ο αλλος να μου πει τελεκαστερ θα μεινω καπως ετσι

αλλα οκ δεν εμποδισε κανενας καποιον να βοηθησει και να ασχοληθει με τον οποιο νεο (δεν εννοω οτι δεν τρεχει τιποτα, δεν δικιολογειται)
Αυτα φυσικα και ειναι σημαντικα και ναι, υπαρχει
σοβαρη βελτιωση τα τελευταια 2 χρονια αλλα τα ιδια τελευταια 2 χρονια εχω δει και τσαμπουκαδες του στιλ "ελατε να τις παιξουμε αν νομιζετε οτι σας παιρνει", επικληση στην αυθεντια με απαξιωτικα σχολια στα ορια της προσβολης σε αξιολογο θεμα παλιου μελους, αλλο παλιο μελος να παραπονιεται οτι του επιτρεπεται περιορισμενη συμμετοχη και να μενει αυτο μετεωρο στο φορουμ κλπκλπ. Αυτα δεν υπηρχαν παλια απ οσο θυμαμαι.
Επισης, προς αποφυγην παρεξηγησεων, θελω να σε ρωτησω τι εννοεις οταν λες οτι μπηκες σε αυτη την προσπαθεια. Αναφερεσαι στον χρονο που αφιερωνεις στο μοντερεισον (ευχαριστω για αυτο, ειναι σοβαρη δουλεια και το κανεις εθελοντικα) ή εννοεις οτι εισαι κατα καποιο τροπο policy maker;
Τελος μου προκαλει εντυπωση, με δεδομενο οτι συμμετεχεις απο το 2003, ποσο απαξιωτικα αναφερεσαι για το φορουμ συνολικα για την περιοδο -2023 . Δινεις την εντυπωση οτι δεν σου αρεσε καθολου και αυτο ειναι, αν μη τι αλλο, εντυπωσιακο.
Ελπιζω να μην παρεξηγηθω,
δεν κανω υποδειξεις σε κανεναν, προσπαθησα να εξηγησω τα κινητρα μου να μπω σε αυτη τη συζητηση.