• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

cubase To Bandlab Sonar είναι καλύτερο απο το Cubase;

Το δίνουνε τζάμπα για να σας φακελώσουνε, και μετά από χρόνια να σας πουν ότι τους ανήκει ό,τι έχει ανέβει στο cloud τους.??
Να δώσουν ένα Cubase δώρο 

Σε οσους το σκέφτονται να εμβολιαστούν. 

Πάντως να δώσω μισό χιλιάρικο και βάλε γισ καλή έκδοση του Cubase προτιμώ το δωρεάν Sonar με το pro channel του κλπ. και με τα λεφτά να πάρω ένα παπί μεταχειρισμένο ή ένα καλό ηλεκτρικό πατίνι και μια έξτρα μπαταρία να πηγαίνω στη δουλειά που είναι ενάμισι χλμ από το σπίτι μου και θα μου περισσεψουν κιόλας. 

Οσι για το chord track τι να το κάνω. Πρώτον δεν το χρειάζομαι γιστι τις σκάλες και τις συγχορδίες που θέλω τις παίζω μόνος μου γιστι είμαι μουσικαρας και άμα θέλω να μερακλωσω? κάνω το αντίστοιχο με το KOMPLETE kontrol software που έχει αυτή τη δυνατότητα. Αρκεί να το ανοίξω μέσα στο Sonar. Χαχαχαχαχαχα 

Πάντως να δώσω μισό χιλιάρικο και βάλε γισ καλή έκδοση του Cubase προτιμώ το δωρεάν Sonar με το pro channel του κλπ. και με τα λεφτά να πάρω ένα παπί μεταχειρισμένο ή ένα καλό ηλεκτρικό πατίνι και μια έξτρα μπαταρία να πηγαίνω στη δουλειά που είναι ενάμισι χλμ από το σπίτι μου και θα μου περισσεψουν κιόλας. 

άμα είναι να πάρεις πατίνι για 1.5 χλμ πόδι....το έχασες το παιχνίδι κουμπάρε.

Εμείς που δεν πιάνουμε από νότες πάντως και δεν έχουμε ούτε κομπλε ούτε βισινθ...κάνουμε μια χαρά με το να μας δείχνει κάποιος τις συγχορδίες.

Οσι για το chord track τι να το κάνω. Πρώτον δεν το χρειάζομαι γιστι τις σκάλες και τις συγχορδίες που θέλω τις παίζω μόνος μου γιστι είμαι μουσικαρας και άμα θέλω να μερακλωσω? κάνω το αντίστοιχο με το KOMPLETE kontrol software που έχει αυτή τη δυνατότητα. Αρκεί να το ανοίξω μέσα στο Sonar. Χαχαχαχαχαχα 
Να δώσουν Nuendo, που έχει και 2 βίντεο τρακ, στο ένα να παίζει σκάι μονιμα, στο άλλο του πρότζεκτ το βίντεο.?

Μπορείς να πας και με τα πόδια, και αντί για μπαταρία να πάρεις μπουγάτσα προς ίδιον όφελος. Δε γλιτώνεις το ενεργειακό κόστος.

Το chord track δεν είναι σαν το ακκομπανιάρισμα των πλήκτρων σύντροφε που πατάς ένα ρε και σου βγάζει ρε ματζόρε π.χ., αυτό γίνεται με το input transformer του Cubase αν θες. Στο chord track γράφεις εκεί έναν οδηγό με τα ακκόρντα, γράφεις και ένα ρυθμικό κύτταρο ένα μέτρο στο τρακ που σε ενδιαφέρει (χράα πα χρούυυ πα) και σου βγαίνει ολόκληρη συνοδεία με χράπα χρούπα για όλο το κομμάτι, ανάλογα βέβαια με τι ακκόρντα έχεις γράψει στο chord track. Δεν χρείαζεται καν να τα παίξεις εσύ.

Εσύ θες να σολάρεις στο v synth, θα κάθεσαι να ασχολείσαι με τη λάσπη; Συνοδείες και μπούρδες;?

άμα είναι να πάρεις πατίνι για 1.5 χλμ πόδι....το έχασες το παιχνίδι κουμπάρε.

Εμείς που δεν πιάνουμε από νότες πάντως και δεν έχουμε ούτε κομπλε ούτε βισινθ...κάνουμε μια χαρά με το να μας δείχνει κάποιος τις συγχορδίες.
Ναι καλά. Θες εσύ να σου δείχνει κάποιος τις συγχορδίες. Εσύ τις ήξερες όλες όταν εγώ ακόμα πήγαινα προνηπιο και μας μάθαινε η δασκάλα το ντο-ρε-μι με τη μελόντικα. 

Εγώ το πατίνι θα το πάρω. Για Cubase δεν δίνω μία ?

Πρέπει να έχω το artist μάλλον από την κάρτα ήχου 

Στο chord track γράφεις εκεί έναν οδηγό με τα ακκόρντα, γράφεις και ένα ρυθμικό κύτταρο ένα μέτρο στο τρακ που σε ενδιαφέρει (χράα πα χρούυυ πα) και σου βγαίνει ολόκληρη συνοδεία με χράπα χρούπα για όλο το κομμάτι, ανάλογα βέβαια με τι ακκόρντα έχεις γράψει στο chord track. Δεν χρείαζεται καν να τα παίξεις εσύ.

δεν συζητάμε καν ότι σου κανονίζει τις κλίμακες και τι είναι σωστό με βάση τα ακόρντα που έχεις για να διορθώσεις πχ ή φυσικά να παίζεις ό,τι νάναι και να βγαίνει σωστό....

Αλλά τώρα, ας μήν προδίδουμε τα μυστικά....

Εγώ το πατίνι θα το πάρω. Για Cubase δεν δίνω μία ?

εγώ πχιατίνι θα πάρω.

για σοναρ δεν μείνανε. θα γίνω μικρός τυμπανιστής.

Να δώσουν Nuendo, που έχει και 2 βίντεο τρακ, στο ένα να παίζει σκάι μονιμα, στο άλλο του πρότζεκτ το βίντεο.?

Μπορείς να πας και με τα πόδια, και αντί για μπαταρία να πάρεις μπουγάτσα προς ίδιον όφελος. Δε γλιτώνεις το ενεργειακό κόστος.

Το chord track δεν είναι σαν το ακκομπανιάρισμα των πλήκτρων σύντροφε που πατάς ένα ρε και σου βγάζει ρε ματζόρε π.χ., αυτό γίνεται με το input transformer του Cubase αν θες. Στο chord track γράφεις εκεί έναν οδηγό με τα ακκόρντα, γράφεις και ένα ρυθμικό κύτταρο ένα μέτρο στο τρακ που σε ενδιαφέρει (χράα πα χρούυυ πα) και σου βγαίνει ολόκληρη συνοδεία με χράπα χρούπα για όλο το κομμάτι, ανάλογα βέβαια με τι ακκόρντα έχεις γράψει στο chord track. Δεν χρείαζεται καν να τα παίξεις εσύ.

Εσύ θες να σολάρεις στο v synth, θα κάθεσαι να ασχολείσαι με τη λάσπη; Συνοδείες και μπούρδες;?
Εγώ σολαρω στο V-synth και σε όποιο άλλο sybth όπως ο rudess και το ξέρουν όλοι, με έχουν δει?

Άμα θέλω ακομπανιαμεντο το γράφω midi από ένα psr που έχω κάπου πεταμένο. Έχω ένα psr 550

Σε ότι κομμάτι φτιάχνω εγώ την ενορχήστρωση, τα drums κλπ τα φτιάχνω μόνος μου. Και σολίστ είμαι και φυσικός αρπετζιατορας, και ακορντιστας και μουσική θεωρία έχω κάνει και ψιλοθυμαμαι σχεδόν τα πάντα και παίζω και ότι θέλω με το αυτί και συνθετω με το μυαλό. Χρόνια τώρα, το ξέρουν, δεν έχω να αποδείξω τίποτα και κυρίως διακρίνομαι για τη μετριοφροσυνη μου και την ταοεινοτητα μου ???

Δηλαδή, το μόνο ερώτημα που μένει είναι σε πόσα χρόνια θα πατάς ένα κουμπί (πιθανόν με 200-300 παραμέτρους) και ο υπολογιστής θα σου γράφει το κομμάτι μόνος του.. (με τη μελωδία ίσως να προβληματιστούν λίγο.. αλλά, τελικά..) ?

...μοιραία κατάληξη...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δηλαδή, το μόνο ερώτημα που μένει είναι σε πόσα χρόνια θα πατάς ένα κουμπί (πιθανόν με 200-300 παραμέτρους) και ο υπολογιστής θα σου γράφει το κομμάτι μόνος του.. (με τη μελωδία ίσως να προβληματιστούν λίγο.. αλλά, τελικά..) ?

...μοιραία κατάληξη...

Μα αυτό υπάρχει ήδη σε web app. Δεν χρειάζεσαι daw

...μοιραία κατάληξη...
Δες το magix music maker. Κάνει κάτι τέτοιο.

Εγώ κατέβασα ένα app στο κινητό dpm λέγεται που παίζεις με τα pad και μου άρεσαν τα samples του και τα ηχογράφησα για να τα περάσω στους samplers μου να παίζω από εκεί να φτιάξω κάνα κομμάτι από Σεπτέμβρη γιστι τώρα έχει το euro και παίζω με τον μικρο και παίζω και warzone και battlefield και θα πάω και διακοπές και βαριέμαι τη μουσική αυτόν τον καιρό. Αλλά ευτυχώς έχω το Sonar στον υπολογιστή και αν μου ξανάρθει ξαναγράφω. 

Ούτε οι Γαλάτες δεν άντεξαν την Telecaster.

να μάθω να αλλάζω χορδές ....

Δεν θα σου χρειαστεί ποτέ.

Εδώ δεν το χρειάζομαι εγώ λέμε ....

Εγώ το πατίνι θα το πάρω

Να το πάρεις.

Είναι έξυπνος τρόπος να πηγαίνεις στις μπυροποσίες χωρίς να φοβάσαι το αλκοτέστ.

Ούτε οι Γαλάτες δεν άντεξαν την Telecaster.

Δεν θα σου χρειαστεί ποτέ.

Εδώ δεν το χρειάζομαι εγώ λέμε ....

Να το πάρεις.

Είναι έξυπνος τρόπος να πηγαίνεις στις μπυροποσίες χωρίς να φοβάσαι το αλκοτέστ.
Μα ο άλλος λέει να τις αλλάζουμε αν μπορούμε σε κάθε παίξιμο. Εγώ πάντως δεν τις έχω αλλάξει ποτέ αλλά δεν ξέρω και να παίζω 

α...ΚΑΡΑΟΚΕ δηλαδηΣ...

βαργΙεμαι δεν θα παρω....εδω δεν παω στο ΤΟΚΥΟ  (πρεπει να ειμαι ο μοναδικος Gaijin που εχει παει 9 φορες στην Ιαπωνια και δεν εχει περασει ουτε απο εξω)  ...θα το φερω στο σπιτικΟ μου?

Παντως αΦτο το βρισκεις και με 29.99

https://www.e-jumbo.gr/axesouar-i-y-kiniton/akoustika-forita-icheia/forita-icheia-bluetooth/forito-icheio-bluetooth-20w-me-rodes-leitourgia-karaoke-mavro_1487645/

δεν χρειαζεται ντογκλ Μονγκλ των 1500 ευρων

Αυτο πάντως είπαμε με το να παίζεις ενώ έχεις ορίσει την κλίμακα και τη συγχορδια και ότι νότα και να πατάς να πέφτει ανάλογα το κάνει το KOMPLETE Kontrol software. 

Και αν θες να κάνεις μια μπάσογραμμη ή και συγχορδια και να αλλάζουν τόνο, διαστήματα κλπ το κάνεις και με τον midi editor στο track του Sonar τραβώντας τις νότες. 

Έ ένταξει. Βλέπω τώρα το chord track που μπορεί π.χ νσ κάνεις τις midi εγγραφές force στο chord ή scale που έχεις ορίσει και λέει ακούει και το variaudio αντίστοιχα για μονοφωνικές εγγραφες. Μια φωνή, ένα σόλο όργανο. 

Έ, αν είναι..... αμπαλος τελείως ?κάποιος θα του φανεί χρήσιμο. 

Εγώ τι να το κάμω? ??

Εμένα οι μουσικές μου δυνατότητες υπερβαίνουν ακόμα και τις μουσικές μου ιδεες??

α...ΚΑΡΑΟΚΕ δηλαδηΣ...

βαργΙεμαι δεν θα παρω....εδω δεν παω στο ΤΟΚΥΟ  (πρεπει να ειμαι ο μοναδικος Gaijin που εχει παει 9 φορες στην Ιαπωνια και δεν εχει περασει ουτε απο εξω)  ...θα το φερω στο σπιτικΟ μου?

Παντως αΦτο το βρισκεις και με 29.99

https://www.e-jumbo.gr/axesouar-i-y-kiniton/akoustika-forita-icheia/forita-icheia-bluetooth/forito-icheio-bluetooth-20w-me-rodes-leitourgia-karaoke-mavro_1487645/

δεν χρειαζεται ντογκλ Μονγκλ των 1500 ευρων
? Ε εντάξει, άμα είναι να το πάμε έτσι... Ποιος είναι ο Weckl; Περνίεται για μουσικός; Ένας εκεί, βαρεί κάτι τομάρια και το παίζει καμπόσος.?

Το chord track

Και αν θες να κάνεις μια μπάσογραμμη ή και συγχορδια και να αλλάζουν τόνο, διαστήματα κλπ το κάνεις και με τον midi editor στο track του Sonar τραβώντας τις νότες. 
σε γλιτώνει από αυτό. Κανένας δε λέει ότι θα φτιάξεις 5λεπτο κομμάτι αφήνοντας ένα κλιπ με σταθερές δυναμικές και πέτσινους ήχους. Απλά, ΑΜΑ θες, το χρησιμοποιείς και γλιτώνεις χρόνο. Ή το χρησιμοποιείς αποκλειστικά και καταχρηστικά και φτιάχνεις ένα χονδροειδέστατο προσχέδιο μιας ιδέας σε 5 λεπτά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Και άντε, άχρηστο το chord track. Το listen bus? Το Control Room με τις πολλαπλές εξόδους μόνιτορ και switching με ένα πλήκτρο αναθέσιμο; Τα ξεχωριστά cue sends για μέχρι 4 διαφορετικές μίξεις monitoring χωρίς να τρώγονται sends από τα κανάλια; Ο Project Logical Editor που κάνεις μαζικές αλλαγές σε όλα τα tracks με συγκεκριμένα κριτήρια; Οι 3 κονσόλες που μπορούν να έχουν ανεξάρτητες ορατότητες και παραμετροποιήσεις; Όλα πια για πέταμα;

Το listen bus? Το Control Room με τις πολλαπλές εξόδους μόνιτορ και switching με ένα πλήκτρο αναθέσιμο; Τα ξεχωριστά cue sends για μέχρι 4 διαφορετικές μίξεις monitoring χωρίς να τρώγονται sends από τα κανάλια; Ο Project Logical Editor που κάνεις μαζικές αλλαγές σε όλα τα tracks με συγκεκριμένα κριτήρια; Οι 3 κονσόλες που μπορούν να έχουν ανεξάρτητες ορατότητες και παραμετροποιήσεις; Όλα πια για πέταμα;

Τα ειχε ολα ΑφΤΑ ο Steve Albini?

αν ΟΧΙ τοτε ουτε εγω τα χρειαζομαι...?

Εγώ αφήνω αυτό εδώ: https://www.admiralbumblebee.com/DAW-Chart.html

Δε το έχει κάν το Cakewalk/Sonar βέβαια, αλλά το Cubase έρχεται πρώτο, ακολουθούν Studio One και Reaper.

Βέβαια να πω ότι είδα λίγο το Cakewalk, και μιλώντας για τΣάΜπα, δεν έχει να ζηλέψει κάτι τρελό από άλλα.

Εγώ αν βρω έστω ένα μικρό πραγματάκι, πχ ένα hotkey που δεν αλλάζει, κρίνω ότι δεν αξίζει να αλλάξω. Για μένα το Cubase μέχρι τώρα τα έχει όλα, και παραπάνω απ'όσα ζητούσα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back