Για το α θέμα είχα ξεχάσει το όνομα αν και δεν έβγαλε άλλο η EDEN και είναι το cxc 300audiokostas είπε:α) Ποιό είναι το "ένα Eden" δεν μας λες
β) Δεν το έχεις ακούσει το Ampeg αλλά το απαξιώνεις
γ) Και προτείνεις και μηχάνημα που είναι καλό για slap όταν το παιδί σου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει
δ) To SWR SUPER REDHEAD με 2χ10 είναι 40 κιλά
Κατά τα άλλα καλά τα λες .............
CarpeOmnious είπε:Να ανακεφαλαιώσω:
- Το Micro-VR της Ampeg ειναι αποτυχημένο προιον. Δεν ειναι "κουβαδακι", αλλα καταλαβαινω. Στα ιδια κιλα, αλλοι φτιαχνουν πολυ καλυτερους ενισχυτες με πολλα περισσοτερα βαττ.
-Ο φιλος που προτεινει Phil Jones ξερει καθολου; Περιεργο πραγμα φαινετε, και οχι αυτο που θελω. Δηλαδη ηχεια 2χ10" ή 2χ15".
-Για την Eden/Nemesis εχω ακουσει τα καλυτερα. Ηταν και οι πρωτοι που καταφεραν να μειωσουν το βαρος, χωρις να χασουν σε ηχο. Ο συνδιασμος που προτεινει ο Audiokostas πρεπει να ειναι πολυ καλος αν και βρηκα καλυτερο (αλλα μαλλον ακριβοτερο) http://www.eden-electronics.com/info/reviews/pdf/GIT272%20rev_nemesis50028.pdf
- Η Ολλανδικη Hevos ειναι μαλλον μια καταπληκτικη μικρη εταιρια εδω Ολλανδια. Τα μηχανηματα της δεν τα εχω ακουσει, φαινονται ομως υψηλοτατου επιπεδου, σχεδον πολυτελειας (!), προσφατα το ωδειο εδω αγορασε ολοκληρη σειρα για το Φανκ-Τζαζ τμημα, αλλα προσωπικα οι τιμες καινε...! Πανακριβα!
- Ποστ Ροκ, δεστε Mogwai/Godspeed You Black Emperor/Explosions In The Sky κι αυτα που λεει ο φιλος JohnyOh.
- Ειμαι μεγαλος φαν Sonic Youth αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να σηκωνω απιστευτα βαρη και να πληρωνω 3000 ευρω για φουλ-λαμπα ενισχυτες Ampeg. Ετσι κι αλλιως εχω παιξει με πολλους απ'αυτους σε live και απο οτι μου λενε οι ιδιοκτητες, χρειαζονται καθε τοσο τρεξιμο για βλαβες, αλλαγες λαμπας και διαφορα αλλα προβληματα που παρουσιαζουν παλια μηχανηματα. Ασε που χρειαζεσαι και επιπλεον crew να βοηθαει. Επιπλεον τα πραγματα εχουν αλλαξει, τα συστηματα PA σε Ολλανδια και Αγγλια που παιζουμε ειναι πλεον απιστευτα και δεν χρειαζεσαι ενισχυτες-θηρία πλεον.
Συνεχιζουμε...
Markbass/Ashdown/Orange/TC Electronics κανεις?
OFF TOPIC 1gdevelek είπε:μάλλον no wave, άντε και post punk, είναι οι sonic youth...
Το 4Χ10 και για τις πρόβες αλλά και για την πλειονότητα των μαγαζιών της Αθήνας είναι μάλλον υπερβολή.CarpeOmnious είπε:-Για την Eden/Nemesis εχω ακουσει τα καλυτερα. Ηταν και οι πρωτοι που καταφεραν να μειωσουν το βαρος, χωρις να χασουν σε ηχο. Ο συνδιασμος που προτεινει ο Audiokostas πρεπει να ειναι πολυ καλος αν και βρηκα καλυτερο (αλλα μαλλον ακριβοτερο) http://www.eden-electronics.com/info/reviews/pdf/GIT272%20rev_nemesis50028.pdf
όπως βλέπω στα specs η τεχνολογία των class-D ενισχυτών έχει περάσει και στα bass combos, προς όφελος της σπονδυλικής στήλης των απανταχού μπασιστών...audiokostas είπε:2Χ12 στα 500W/4Ohm και μόνο 22 κιλά. Καλά είναι. Να τ' αφήσω;
Τι δεκαετίας βρε παιδιά; Για Mosfet δε μιλάμε; Βάλε 30 για να χουμε... 2010 έχουμεNikoubis είπε:Και ναι, το Class D ειναι το μελλον (ποιο μελλον δηλαδη, μιλαμε για τεχνολογια δεκαετιας και βαλε). Ασε τους μαζοχιστες να σπανε τη μεση τους για να νομιζουν οτι ακουνε "ζεστη". ;D
mosfet μπορούν κάλλιστα να έχουν κι οι class A/B, δεν είναι εκεί το θέμα με τους class D...audiokostas είπε:Τι δεκαετίας βρε παιδιά; Για Mosfet δε μιλάμε; Βάλε 30 για να χουμε... 2010 έχουμε![]()
γι' αυτο εξάλλου είχα προτείνει πρόσφατα αυτόΕξάλλου (και μην αρπάξετε συνάδελφοι) πέραν των άλλων χωροθετικών προβλημάτων, τα ηχοχρώματα που αναδεικνύει η λάμπα στην κιθάρα, ΔΕΝ είναι απαραίτητα (ή υπαρκτά) στο μπάσο.
Ενα καλοσεταρισμένο P-bass με σωστά μεγάφωνα σε καλή καμπίνα και ο ενισχυτής να μπορεί να βγάζει watt. Τα υπόλοιπα ............ δε με πολυαφορούν ;D;D 8)
Μιλάω για Mosfet σε Class D. Από τα 80's ....gdevelek είπε:mosfet μπορούν κάλλιστα να έχουν κι οι class A/B, δεν είναι εκεί το θέμα με τους class D...
δεν ήξερα πως ξεκίνησαν τόσο παλιά, πάντως, και πάλι, οι ενισχυτές αυτοί οφείλουν τα "προσόντα" τους στη σχεδίασή τους και όχι στη χρήση του συγκεκριμένου τύπου τρανζιστορaudiokostas είπε:Μιλάω για Mosfet σε Class D. Από τα 80's ....
Συγκεκριμένα ο πρώτος audio ενισχυτής σε Class D υλοποιήθηκε και παρουσιάστηκε από τον John Ulrick το 1976.
Φίλε ο markbass 121 σε τρώει... 13.3 κιλά ;D ;D ;DTerry RoscoeBeck5 είπε:Και επειδή θίγεις το θέμα του βάρους μιλάμε για 13.4 κιλά... γκάζια.
Η αλήθεια είναι ότι χάθηκες. Οφείλεις κέρασμα και εξηγήσειςTerry RoscoeBeck5 είπε:Ουάοοο έχω χάσει πολλά επεισόδια εδώ πέρα- νέο lay out του Forum (δεν με ενθουσιάζει το... γκριζάκι)- any way: Λοιπόν αφού φίλε μου ψάχνεις τον Απόλυτο combo, αυτό που ψάχνεις είναι το AER amp one. Και επειδή θίγεις το θέμα του βάρους μιλάμε για 13.4 κιλά... γκάζια. Μια χαρά τα μηχανήματα που αναφέρεις, αλλά κάνε μια βόλτα από ένα μαγαζί και άκου τον... Δεν θα σου πω τίποτα άλλο... Και το έχω ξαναγράψει εδώ: Όποιος θέλει να κάνει... μπράτσα υπάρχουν μια χαρά «ντάμαρια» κόμπο, ηχεία και καμπίνες. Όποιος θέλει να είναι άνετος και με ηχάρα υπάρχουν οι AER...