Το απόλυτο Bass Combo/Μπασιστες εδω!

audiokostas είπε:
Ίσως φταίει που είμαι κουφός ή/και παλιομοδίτης ή/και τσιγκούνης.  8)
Οτι εισαι μπασσοτραγουδιαρης φταιει,

συν οτι εισαι τεμπελης και βαριεσαι να κουβαλας... ;D

('νταξει εχεις και το μικροφωνο εσυ,δε λεω,βαρος ειναι κι αυτο...)

Η ζωη αρχιζει με ενα 4x15!! ;D

(υφαρχει?..)

yann είπε:
Οτι εισαι μπασσοτραγουδιαρης φταιει,

συν οτι εισαι τεμπελης και βαριεσαι να κουβαλας... ;D

('νταξει εχεις και το μικροφωνο εσυ,δε λεω,βαρος ειναι κι αυτο...)

(υφαρχει?..)
Αν μπορεί κάποιος να δωσει 2,500 3000 τα AER είναι κορυφή απο ολες τις σκοπιές.

Δυο χρόνια που δούλευα με AER ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος .

Άσε που δεν παθαίνουν και τίποτα  :) :) :) :)

yann είπε:

(υφαρχει?..)
Peavey Scorpion ......
punk.gif

Τι να λέμε τώρα ......

audiokostas είπε:
Η αλήθεια είναι ότι χάθηκες. Οφείλεις κέρασμα και εξηγήσεις  :P
Κώστα μου να κεράσω... Τι λες για κάνα τσίπουρο εδώ προς τα μέρη μου; (Π. Φάληρο). Χάθηκα γιατί δουλεύω 24/7 και τα έχω δει όλα!!! Μιλάμε έχω πήξει κανονικά... Πάντως χαίρομε που σε εντυπωσίασε το ΑΕR... το έχω σε μεγάλη εκτίμηση... 

audiokostas είπε:
Peavey Scorpion ......
punk.gif

Τι να λέμε τώρα ......
Ααααα,Scorpion King, μαν!! 8)

Θεν-κιου... :)

Λεφτα εχουμε? ;D

(-Τι,τι να λεμε?...να λεμε πως εβαλες τετοιο φατσουλη,θελω μαθημα!)

Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις και για τις ιδεες.

Κανω αλλη μια σουμα εδω:

- Εγινε μια μικρη συζητηση για Class D ενισχυτες. Η τεχνολογια μπορει να ειναι παλια, αλλα τωρα μολις εχουν αρχισει να την καταλαβαινουν, γιατι πριν δεν μπορουσαν να φτιαξουν ενισχυτες με καλο ηχο. Οποτε, ναι Class D ειναι η τεχνολογια του τωρα. Προσωπικη αποψη οτι αν συνδιαστει και με λαμπα στην προενισχυση μπορει να εχουμε και τον απολυτο συνδιασμο, δεν ειμαι σιγουρος. Μενει να ακουσω αποψεις.

- Ακουστηκαν ιδεες για AER και TecAmp που παραειναι ακαδημαικες.

Μιλαμε για βρωμικο ροκ εν ρολ κυριοι...

- Gallien Krueger ειναι μια επιλογη (κομπο RB 400), αλλα εχουν μια καινουργια σειρα ΜΒ

(http://www.gallien-krueger.com/products_mbCombos.html)

και πρεπει να ψαξω για τιμες και αποψεις.

- Προφανως ο Markbass ειναι ιδανικος αλλα πρεπει να τον δοκιμασω με πεταλια βρωμικα και φαζ που χρησιμοποιω. Κατι μου λεει οτι θα κολωσει. Στα καθαρα που τον δοκιμασα τα σπαει.

- Δεν εχω ακουσει αποψεις ακομα για Orange Terror Bass με αντιστοιχη καμπινα Orange οπως και για την νεα σειρα TC Electronics BG500. Κανεις; :'(

CarpeOmnious είπε:
Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις και για τις ιδεες.

Κανω αλλη μια σουμα εδω:

- Εγινε μια μικρη συζητηση για Class D ενισχυτες. Η τεχνολογια μπορει να ειναι παλια, αλλα τωρα μολις εχουν αρχισει να την καταλαβαινουν, γιατι πριν δεν μπορουσαν να φτιαξουν ενισχυτες με καλο ηχο. Οποτε, ναι Class D ειναι η τεχνολογια του τωρα. Προσωπικη αποψη οτι αν συνδιαστει και με λαμπα στην προενισχυση μπορει να εχουμε και τον απολυτο συνδιασμο, δεν ειμαι σιγουρος. Μενει να ακουσω αποψεις.

- Gallien Krueger ειναι μια επιλογη (κομπο RB 400), αλλα εχουν μια καινουργια σειρα ΜΒ

(http://www.gallien-krueger.com/products_mbCombos.html)

και πρεπει να ψαξω για τιμες και αποψεις.

- Προφανως ο Markbass ειναι ιδανικος αλλα πρεπει να τον δοκιμασω με πεταλια βρωμικα και φαζ που χρησιμοποιω. Κατι μου λεει οτι θα κολωσει. Στα καθαρα που τον δοκιμασα τα σπαει.

- Δεν εχω ακουσει αποψεις ακομα για Orange Terror Bass με αντιστοιχη καμπινα Orange οπως και για την νεα σειρα TC Electronics BG500. Κανεις; :'(

Ανικανοποίητε πανκι

CarpeOmnious είπε:

Δε με παρακολουθεις... :(

Στα υπ'οψιν οτι την μπιχλα ΔΕΝ χρειαζεται πλεον να την ψαχνεις στον ενισχυτη. Παιρνεις ενα VT Bass και εχεις οση Ampegιλα θες.
;D

@Nikoubis

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Δηλαδή παίρνοντας ένα VT-Bass, σε καταστάσεις live, απλά το "καρφώνεις" στην κονσόλα είτε απευθείας στην καμπίνα του μπάσου παρακάμπτοντας την κεφαλή και έχεις (?) ήχο? (ηχάρα?). Και αν ναι, πόσο καλά συνεργάζεται με μια αρκετά βρώμικη αλυσίδα εφέ πιο πριν (με muff και λοιπά).

Ευχαριστώ

Nikoubis είπε:
Ετοιμος ημουν να βαλω λινκ για tecamp, αλλα με ninjaρε ο Οντιοκοστας.

Στα υπ'οψιν οτι την μπιχλα ΔΕΝ χρειαζεται πλεον να την ψαχνεις στον ενισχυτη. Παιρνεις ενα VT Bass και εχεις οση Ampegιλα θες.

Και ναι, το Class D ειναι το μελλον (ποιο μελλον δηλαδη, μιλαμε για τεχνολογια δεκαετιας και βαλε). Ασε τους μαζοχιστες να σπανε τη μεση τους για να νομιζουν οτι ακουνε "ζεστη". ;D
Σε ειδα φιλε Nikoubis, αλλα να δωσω 1500 ευρω για να χρειαζομαι εξτρα πεταλια αστο. Εξαλλου εχω αρκετα πεταλια να ασχολουμαι. Το θεμα ειναι να βγαινει ο ηχος που θελω απευθειας απο τον ενισχυτη. Τα πεταλια μετα να προσθετουν και οχι να ειναι απαραιτητα. Παρεπιμπτοντος εχω SansAmp Bass Driver DI. Τι να με κανει αν ο ενισχυτης ειναι σαπιλα;

Προφανως ο Markbass ειναι ιδανικος αλλα πρεπει να τον δοκιμασω με πεταλια βρωμικα και φαζ που χρησιμοποιω.
Τι πεταλι fuzz χρησιμοποιεις?Εγω τοσο με το T-rex bass juice που εχω οσο και παλαιοτερα με το Big Muff που χρησιμοποιουσα ο Gallien σκοτωνε!

Εγω εχω το Para Driver DI. Στα περισσοτερα live πηγαινω χωρις ενισχυτη. Καρφι απο την XLR εξοδο στην κονσολα και εχω ηχαρα. Ο ενισχυτης ειναι μονο για να ακουω τι παιζω (αν χρειαζεται τη βγαζω και απο τα μονιτορ). Δουλευει και αψογα με το fuzz (Guyatone TZ2 στη λουπα του Boss LS-2) που χρησιμοποιω.

Το VT Bass δεν εχει balanced output, οποτε θες ενα DI για να παει κονσολα. Το Deluxe εχει και XLR εξοδο.

CarpeOmnious είπε:
Οποτε, ναι Class D ειναι η τεχνολογια του τωρα. Προσωπικη αποψη οτι αν συνδιαστει και με λαμπα στην προενισχυση μπορει να εχουμε και τον απολυτο συνδιασμο, δεν ειμαι σιγουρος. Μενει να ακουσω αποψεις.
Εγώ στο σπίτι (hifi) έχω (και) λαμπάτη (ιδιοκατασκευή) προενίσχυση με Tripath τελικό (T-Class).Μια χαρά είναι.

Απόλυτος συνδυασμός ΔΕΝ υπάρχει.

Και εδώ που τα λέμε τώρα....

Συγνώμη αλλά αυτο που ξερω ειναι οτι με αυτη τη μουσική που ασχολείσαι

οτι ενισχυτή και να παρεις το ιδιο .....( πραγμα) θα ακούγετε
Πάρε Watt και παίξε.&-

Απαντησεις:

- Φαζ εχω Zvez Fuzz factory (προσοχη σκοτώνει), το οποιο εχει κανει πολλους ενισχυτες να τα φτυσουν αλλα και ενα ReezaFratzitz (yeah!) της Δανεζικης Emma (distortion).

- Χαζα του στυλ, παιζω μονο με μονιτορ δεν τα καταλαβαινω, μπραβο ομως αν μπορεις να τη βγαλεις κι ετσι. Εγω οποτε αναγκαστηκα ημουν για να κοψω φλεβες και να τα παρατησω.

- Τελικως, ναι, μαζι σας. Παρε Βατ και παιξε. Απλα ειναι και η γκαβλα ρε παιδια. Τα καλυτερα λαιβ τα καναμε οταν καταφεραμε τον απολυτο ηχο για την μπαντα, κι αυτο γιατι μεταμορφωνεσαι στη σκηνη οταν εχεις καλο ηχο. Δεν ειναι οτι ψαχνω πολυτελειες, ειναι οτι ψαχνω για κατι που θα μου δινει αυτον τον ηχο παντου και παντα.  ;D

Το Fuzz Factory δεν σου κοβει λιγο τα χαμηλα?Εγω οταν το ειχα δοκιμασει με το Stingray μου εκοβε ολες τις χαμηλες

Συγνώμη αλλά αυτο που ξερω ειναι οτι με αυτη τη μουσική που ασχολείσαιοτι ενισχυτή και να παρεις το ιδιο .....( πραγμα) θα ακούγετε
Χωρις παρεξηγηση αλλα αυτο που λες δειχνει παντελη αγνοια της συγκεκριμενης μουσικης!Ισα ισα ειναι απο τα ειδη που απαιτει το μπασο να εχει συγκεκριμενη ταυτοτητα ηχητικα και μαλιστα να βγαινει πολυ πιο μπροστα απο αλλα ειδη μουσικης πιο ξεπερασμενα!Γι αυτο και διαφωνω τελειως με τη λογικη ολα το ιδιο ακουγονται αλλα πρεπει να βρει ακριβως το ηχοχρωμα ενισχυτη που του ταιριαζει!

fleaman είπε:
Το Fuzz Factory δεν σου κοβει λιγο τα χαμηλα?Εγω οταν το ειχα δοκιμασει με το Stingray μου εκοβε ολες τις χαμηλες
πρεπει να βρεις συγκεκριμενη ρυθμιση για να δουλεψει με μπασο. ειναι τρελο-πεταλο, ποτε δεν ξερεις τι θα συμβει. Και μου εχει συμβει και λαιβ, να το πατησω και να γινει χαλασμος κυριου, μεχρι που καποιοι νομιζαν οτι καηκε ο ενισχυτης(!!!).

Χωρις παρεξηγηση αλλα αυτο που λες δειχνει παντελη αγνοια της συγκεκριμενης μουσικης!Ισα ισα ειναι απο τα ειδη που απαιτει το μπασο να εχει συγκεκριμενη ταυτοτητα ηχητικα και μαλιστα να βγαινει πολυ πιο μπροστα απο αλλα ειδη μουσικης πιο ξεπερασμενα!Γι αυτο και διαφωνω τελειως με τη λογικη ολα το ιδιο ακουγονται αλλα πρεπει να βρει ακριβως το ηχοχρωμα ενισχυτη που του ταιριαζει!
Ευχαριστω fleaman, ακριβως οπως τα λες. Το μπασο δεν παιζει απλα τις μπασες νοτες τις κιθαρας αλλα εχει δικο του εντελως ανεξαρτητο ρολο και ειναι μπροστα στη μιξη.

Πολλες φορες παιζω και ψηλα με φαζ/distortion οποτε ειναι σαν 3η κιθαρα με αλλα ηχοχρωματα ομως, που κανει το αποτελεσμα ιδιαιτερο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back