Τιτανομαχία... Βρετανοί εναντίον Αμερικανών κιθαριστών....

playloud είπε:
ναι αλλα δεν μιλαω για την ποπ αλλα για τα Blues. Πανω κατω, οση σχεση εχουμε οι ελληνες με τα blues εχουν και οι Ιρλανδοι (ειναι και πιο ασπρουλιακες) :).
Διαφωνώ κάθετα αλλά ως αντίρρηση σε υποσημείωση, δεν επεκτείνομαι. Αλλά εάν έχεις επισκεφτεί pub στην Ιρλανδία (αστικές και επαρχιακές) θα καταλάβεις..........

ΥΓ Ποιος ειναι ο Ιρλανδος που λες? (για κιθαριστα λεμε ε?)
Οχι δεν μιλάω για κιθαρίστα, μιλάω για δημιουργό/τραγουδιστή και για αυτό και δεν τον ανέφερα αλλά είναι ΜΕΓΑΣ..............

Σόρρυ για την παρεκτροπή.

Μηπως εχει επιθετο ιδιο με εναν απο τους doors και μικρο ονομα που θυμιζει φορτηγακι?

;D ;D ;D ;D ;D

playloud είπε:
Μηπως εχει επιθετο ιδιο με εναν απο τους doors και μικρο ονομα που θυμιζει φορτηγακι?

;D ;D ;D ;D ;D
Σαφώς και ασυζητητί. Εύγε νέε μου. Θα πας μπροστά.  ;D

Van the Man που λένε και οι συντοπίτες του.

....σταθερη αξια ο Van , και η επιτομη του σεμνου καλλιτεχνη.......

Εγώ ψηφίζω Αμερική για τους εξής 3: Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse. Αν και στις δεκαετίες 60s και 70s ο μόνος που υπήρχε από αμερική μεριά ήταν ο μέγιστος Hendrix, τότε κυριαρχούσαν οι Βρετανοί.

Τώρα από λοιπές σχολές μάλλον Γερμανία, με το τρίο των Sky Guitars (Uli Jon Roth, Zeno Roth, Helge Engelke), τον Michael Schenker και τον Matthias Jabs. Και επιτέλους βγήκε ακόμα ένας βιρτουόζος από Σουηδία μεριά που σπάει την μονοκρατορία του Malmsteen. Για όσους δεν τον ξέρουν, λέγεται Magnus Karlsson και τον ακούτε στα 2 album των Russell Allen - Jorn Lande και στο The Codex που τραγουδά ο Mark Boals

playloud είπε:
... για την ντροπη edge ...
popooooo.gif

Μην ντρέπεσαι playloud. Εδώ δεν ντρέπεται ο ίδιος .... :)

καλα παιδια τι λετε ο Van παιζει και φυσαρμονικα και σαξοφωνο απο π.Χ. και πολυ παθιασμενα μαλιστα!

α και Van ειναι το μικρο του ονομα, οι δυο Μορρισον εχουν βρεθει μαζι και στην σκηνη!

Μόνο και μόνο για το Free bird αμέρικα αμέρικα.

Βέβαια και ο Taylor (πρώην Duran x2 ) έπαιξε ρόλο στο σύγχρονο αγγλικό κιθαριστικό ήχο αλλά έπρεπε να κοντράρει τους Iron Maiden και αυτοί τότε ΠΑΙΖΑΝ metal.

Αμερικάνοι Άγγλοι Κέλτες κλπ.  ::)

Εμένα μου αρέσει και ο Gorham (Αμερικάνος), και ο Robertson (Σκοτσέζος) και ο Moore (Βορειοιρλανδός) και ο White και ο Sykes (Άγγλοι)...  ;D

+1 στους Βρετανούς, όχι βέβαια για την BritPop, αλλά επειδή κάποτε ανακάλυψαν το ροκ...και επειδή ο κόσμος ανακάλύψε μαζί τους, τους Vox και τους Μarshall και τους Hiwatt!

+1 στους Βρετανούς,επειδή κάποτε ανακάλυψαν το ροκ..
Χρειαζεσαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μαθηματα μουσικολογιας.... ;D ;D,το ροκ ειναι 100% Αmerican invention..... ;) μη τρελλαθουμε κι ολας,οταν οι Αγγλοι αρχισαν να παιζουν ροκ...το ειδος μετραγε ηδη μια 10ετια υπαρξης.....

http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_music

Και βέβαια δεν μιλάμε για ανακάλυψη (εκτός αν κρυβόταν το ροκ κάτω από κάποιο...rock τόσο καιρό  ;D )

Καλή σας μέρα  :)

Ψηφίζω Ελλαδάρα επειδή είμαστε οι καλύτεροι, οι πιό γρήγοροι και οι πιό θερμοί εραστές, Dimitris Katis and the brains at the bars.

kwstas79 είπε:
Ψηφίζω Ελλαδάρα επειδή είμαστε οι καλύτεροι, οι πιό γρήγοροι και οι πιό θερμοί εραστές, Dimitris Katis and the brains at the bars.
Είσαι ανιστόρητος και κακοπροαίρετος. Τη μεγαλύτερη άνθηση το ροκ τη γνώρισε στην Α. Γερμανία και το Αιγάλεω (City and the brains am Fenster) και για αυτό μετά την πτώση του τείχους όλα παν κατά διαόλου. Δεν είναι άνευ σημειολογικής σημασίας το σφύριγμα αδιαφορίας στο γνωστό τραγούδι των Γερμανών Scorpions για την πτώση του τείχους. Μου ήταν πάντα αδιανόητο πως ο κόσμος πάντα σκοπίμως αγνοούσε την προσφορά των Γερμανων στη ροκ (City, Nena, Falco, Dschinghis Khan, Totten Hosen, Amon Duuuuul etc etc). Δεν μαθαίνουμε από τα ιστορικά μας λάθη (έναρξη 1ου & 2ου παγκοσμίου πολέμου) και βάσει της ατόπου κάπως έτσι θα ξεκινήσει ο 3ος παγκόσμιος. Γρηγορείτε.....

Α ναι. Το ροκ ξεκίνησε από την Αφρική.

Superfunk είπε:
To αρθράκι είναι λίγο αχταρμάς αλλά κι εγώ έχω διαβάσει (όχι στη Wiki αλλά σε βιβλία) πως η αρχή ήταν σίγουρα Αμερικάνικη, και οι πιο πολλοί μουσικολόγοι λένε πως το πρώτο rock 'n'roll τραγούδι (η αρχή της ροκ, και από μια άποψη επίσης και της pop - από το popular) ήταν το "Rock Around The Clock" των Bill Haley and his Comets. Οι Βρετανοί το χώνεψαν μετά από μια δεκαετία περίπου...  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back